MaZZeo 14 241 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 2 godziny temu, Ficuś napisał: Poziom aktorski wyższy niż u Rose Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 Disney jak widać uznał, że to świetna postać: Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 Ja tam też Rose polubiłem Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 Tak ogólnie to Rose wkufiała mnie mniej niż wszystko co było w 1-3. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 no ale taka prawda, można wierzyć w to, albo gościom, którym nie pasuje blade runner i mad max Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 28 stycznia 2018 Opublikowano 28 stycznia 2018 Dobra jest obejrzane. Większość opinii i dyskusji z ostatnich stron pokrywa się z moimi, a część to standardowe walki uliczne na piaskownicy zanim mama zawoła na obiad. Przemyślenia nt. filmu tu, a tutaj poświęcę się spoilerom także standardowo zamiast ładować wsio w "oko" napiszę tylko... SPOILERY!!! Ilość dobra jakie Johnson przemycił dla fanów jest konkretna. Scena w sali tronowej to żywy ukłon do Powrotu Jedi jak również próba przekonania Bena przez Rey czy masta planu Snoke'a z otwarciem połączenia obojga umysłów. Również scena przy lustrach to przecież wejście Luke'a do jaskini na Dagobah. Była zresztą teoria jakoby Anakin był tworem Mocy. Gdy Rey zapytała o rodziców ujrzała własne odbicie czyżby więc aluzja, że nie posiada takowych? Nie rozumiem podejścia z Carie Fisher. Jej śmierć to przykra wiadomość dla fanów jednak nie rozumiem jak teraz chcą zakończyć logicznie jej wątek. Śmierć w przestrzeni kosmicznej byłby dogodnym wyjściem. Więc skąd decyzja na użycie Mocy i ściągnięcie jej z powrotem skoro później nic nie zrobiła konkretnego? Bali się pozbywać dwóch (obok Luke'a) ikon jednocześnie? Sam przelot bez skafandra to nowość i nie przypominam sobie nikogo z Jedi z takimi umiejętnościami. Ale Leia zawsze miała potencjał bo przecież nawet Yoda przy rozmowie z Obi Wanem na Dagobah zgodził się trenować ją, a nie Luke'a. Kontrowersje z Luke'iem są miom zdaniem bezpodstawne. Sporo lepiej to wyglądało niż chociażby przejście na Ciemną Stronę. Luke zawsze był nieco impulsywny. Problem stanowił scenariusz i brak odpowiedzi w sprawie Zakonu, świątyni i prawdy. Powstanie First Order i Imperium jest winą Jedi bo po wojnie Sithów stali się galaktyczną potęgą co doprowadziło do ich upadku. Moc to równowaga. Takie miało być przesłanie filmu. Dlatego też Luke uznał, ze Jedi muszą odejść. Sporo scen to majstersztyki. Scena z rozwaleniem statku przez Holdo w kompletnej ciszy, cała scena na solnej planecie (wreszcie kontrast kolorów), gówniarz z miotłą czy odejście Luke'a przy zachodzie dwóch słońc. Ale były też debilizmy. Beka z Huxa na początku, rzucanie mieczem za plecy przez Luke'a, niepotrzebne sceny w kasynie, dojenie morświna czy tekst żołnierza o soli. SPOILERY!!! To chyba wszystko tak na świeżo. Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 28 stycznia 2018 Opublikowano 28 stycznia 2018 Ej, ale wiesz, że działa? Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 28 stycznia 2018 Opublikowano 28 stycznia 2018 Spoiler 3 godziny temu, Farmer napisał: Nie rozumiem podejścia z Carie Fisher. Jej śmierć to przykra wiadomość dla fanów jednak nie rozumiem jak teraz chcą zakończyć logicznie jej wątek W recenzji jakiegoś dziennikarza (niestety nie pamiętam którego) czytałem, że interesującym pomysłem byłoby obsadzenie innej aktorki w roli Lei, zamiast uśmiercanie postaci poza ekranem. Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 28 stycznia 2018 Opublikowano 28 stycznia 2018 2 godziny temu, McDrive napisał: Ej, ale wiesz, że Pokaż ukrytą zawartość działa? Źle mi się czyta tekst ze spoilera na ciemnej skórce więc nie wrzucałem w spoiler. Taki wyjątek od reguły zrobiłem. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 27 lutego 2018 Opublikowano 27 lutego 2018 https://naekranie.pl/aktualnosci/kim-jest-snoke-nowe-oficjalne-informacje-o-przeszlosci-postaci-2975931 Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 27 lutego 2018 Opublikowano 27 lutego 2018 5 minut temu, S(pipi)ix napisał: https://naekranie.pl/aktualnosci/kim-jest-snoke-nowe-oficjalne-informacje-o-przeszlosci-postaci-2975931 Fajnie, tylko to info powinno pojawić się w filmie chociaż w szczątkowych dawkach. Ogólnie zrobili konkretny syf fabularny wiążąc nową trylogię tak mocno z innymi mediami. Cytuj
wozek 77 Opublikowano 10 marca 2018 Opublikowano 10 marca 2018 film wjechał do dobrych sklepów. 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 2 kwietnia 2018 Opublikowano 2 kwietnia 2018 Właśnie jestem po drugim seansie LAST JEDI i w sumie oglądało się go dużo przyjemniej. Bez żadnego hypu tak jak na premierę, bez oczekiwań. Wszedł gładko i przyjemnie. A w sumie piszę ten post, bo po drugim obejrzeniu jestem prawie pewien, że Kylo i Rey to rodzeństwo. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 5 czerwca 2018 Opublikowano 5 czerwca 2018 No i co zrobiliscie najlepszego? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 lipca 2018 Opublikowano 28 lipca 2018 finał nowej trylogii, a oni dalej trzymają się kurczowo tych starych zapierdziałych trocin top bk Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 29 lipca 2018 Opublikowano 29 lipca 2018 Łojezu, wrzucą ze dwie, trzy retrospekcje i tyle. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 29 lipca 2018 Opublikowano 29 lipca 2018 Mam nadzieje, ze z tym filmem to skonczy epizodycznosc cyklu i juz nic wiecej nie nakreca przez 20 lat. Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 29 lipca 2018 Opublikowano 29 lipca 2018 29 minut temu, Mejm napisał: Mam nadzieje, ze z tym filmem to skonczy epizodycznosc cyklu i juz nic wiecej nie nakreca przez 20 lat. Przecież już zapowiedzieli następną trylogię rozgrywającą się w innej części galaktyki nie powiązaną że Skywalkerami. Kręcić całość ma gość od VIII Cytuj
Wojtq 808 Opublikowano 29 lipca 2018 Opublikowano 29 lipca 2018 Niech skończą tę farsową trylogię, wyrzucą Kennedy i zaproponują coś zupełnie świeżego, co sprawi, że zapomnimy o pośpiesznie skleconej kontynuacji, która całkowicie zlekceważyła dokonania finału Powrotu Jedi, co jest jej największym grzechem. Disney zbyt łapczywie rzucił się na nowy film i zamiast podejść do nowych historii na spokojnie, biorąc pod uwagę poprzednie wydarzenia, oni uznali remake za najlepsze rozwiązanie. Skąd New Order? Dlaczego nie zaczęli pokazując galaktyki w stanie władania nowej republiki, powstałej po upadku Imperium w ep. 6? Można było wejść w dwuznaczności i pokazać, że Republika wcale nie jest taka piękna. Mógłby pojawić się Snoke jako orędownik zepsucia Republiki, który na jednym z wieców poznaje syna Hana Solo, rozpoznaje jego potencjał i zaczyna wiercić mu w mózgu. Przejawiający moce Ben zostaje przez rodziców wysłany do Akademii Luke'a, gdzie Snoke mąci mu w głowie za pośrednictwem wi-fi (spotkania na odległość to bardzo fajny pomysł epizodu 8, z wyjątkiem końcówki). Film kończy się masakrą w Akademii, dokonanej przez Bena i jego bliskich kumpli, którzy dali się przekonać ideom głoszonym przez Snoke'a (takie Hitlerjugend). Snoke patrzy na wszystko z góry, zabiera chłopaków po dokonanej robocie i uciekają w pizdu. Większość filmu mogłoby się dziać w Akademii i skupić na przemianie Bena. Epizod 8 startuje z pełni uformowanymi Knights of Ren i misją Luke'a pragnącego ocalić Bena i przywrócić go na ścieżkę Jasności. Jego towarzyszką podróży byłaby jedna z ocalałych masakry, dziewczyna przejawiająca wielki potencjał mocy - Rey. Powinni to zaplanować wszystko od A od Z, a nie, że przychodzi nowy reżyser i robi co chce. Smutna sprawa z tymi nowymi Gwiezdnymi Wojnami, ale trzeba jakoś żyć. Jak nie Rian Johnson, to może goście od Gry o Tron zaproponują coś dobrego. 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 29 lipca 2018 Opublikowano 29 lipca 2018 7 godzin temu, McDrive napisał: Przecież już zapowiedzieli następną trylogię rozgrywającą się w innej części galaktyki nie powiązaną że Skywalkerami. Kręcić całość ma gość od VIII Nawet nie wiedzialem. Coz, chyba trzeba zmienic uniwersum na Star Trek. Nie no zartuje, ale SW ch,uj. 1 Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 30 lipca 2018 Opublikowano 30 lipca 2018 Już dawno pisałem, ze najlepszą opcją po VII-IX będzie sięgnięcie do Old Republic. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi