Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 22 lutego 2016 Opublikowano 22 lutego 2016 Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie powrót do porzuconego w czasie studiów hobby - dj'ki. Wszystko zaczęło się od tego, że wpisując w google jakieś losowe frazesy w wynikach wyszukiwania wyskoczył mój pożegnalny set z ostatniej imprezy na jakiej gościnnie zagrałem. Wrzucam Wam link do posłuchania. Jeśli się spodoba mogę Wam zrobić upload Wav'a albo mp3 320kbps na google drive wraz z okładką. http://paulsmith.wrzuta.pl/audio/0OqnhY1hP23/paul_smith_-_trance_-7-_seven 4 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 marca 2016 Opublikowano 11 marca 2016 (edytowane) Nad czym się tu zastanawiać? Ja tam bardzo lubię sobie pograć od czasu do czasu, ot tak dla relaksu z drinkiem czy piwem. Oczywiście mówię o graniu samemu dla siebie, w domowym zaciszu. Teraz większość takie mixowanie podpisuje "podcast" i wrzuca na soundcloud. Edytowane 11 marca 2016 przez chris85 1 Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 12 marca 2016 Autor Opublikowano 12 marca 2016 Masz rację, czasami jak wpadną znajomi, albo zwyczajnie dla sibie w ramach relaksu, to jest to. Już od jakiegoś czasu rozglądam się za sprzętem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 12 marca 2016 Opublikowano 12 marca 2016 Najlepiej jakiś kontroler typu traktor s2, albo s5 jak masz wiecej kasy. Ewentualnie mixerem + traktor x1. Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 12 marca 2016 Autor Opublikowano 12 marca 2016 Wiem, że teraz kontrolery wypierają tradycyjne decki, ale ja lubiłem wypalać muzę na cd. Już nawet odtwarzanie z pena mi tak nie podchodziło, zwłaszcza że przy większej liczbie kawałków kręcenie jogiem zajmowało więcej niż zmiana płyty. Skłaniam się raczej ku tradycyjnym deckom, zwłaszcza, że obsługują MIDI, LAN i są kompatybilne z traktorem. Do nowszej wersji traktora to i lapka musiałbym zmienić Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 12 marca 2016 Opublikowano 12 marca 2016 (edytowane) Wiem, że teraz kontrolery wypierają tradycyjne decki, ale ja lubiłem wypalać muzę na cd. Już nawet odtwarzanie z pena mi tak nie podchodziło, zwłaszcza że przy większej liczbie kawałków kręcenie jogiem zajmowało więcej niż zmiana płyty. Skłaniam się raczej ku tradycyjnym deckom, zwłaszcza, że obsługują MIDI, LAN i są kompatybilne z traktorem. Do nowszej wersji traktora to i lapka musiałbym zmienić decki same w sobie nie są kompatybilne z traktorem. Musisz kupić Traktor Scratch a to w najtanszej wersji kosztuje tyle co przyzwoity kontroler( ok 299 euro) , a gdzie mixer i gramofony? edyta Aaaa deckami nazywasz CD Playery typu CDJ ? One też są zawsze w cenie. Edytowane 12 marca 2016 przez chris85 Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 12 marca 2016 Autor Opublikowano 12 marca 2016 Tak. Na winyl już się raczej nie będę porywał bo starych dobrych techów w przyzwoitym stanie nie znajdę w cenie niższej niż średnie modele CDJ. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 12 marca 2016 Opublikowano 12 marca 2016 Pioneer wypuścił serię kontrolerów, które mają "wbudowane" cdj. Serio, do domowego grania nawet bym się nie zastanawiał nad mixerem + playery. Oszczędzasz miejsce, kasę itd. Dolicz sobie jeszcze kartę dźwiękowa do lapka. Każdy kontroler ma ja wbudowaną, wystarczy kable usb, głośniki i jedziesz, koksem 1 Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 12 marca 2016 Autor Opublikowano 12 marca 2016 (edytowane) Dzięki, może faktycznie zacznę się wczytywać i orientować w kontrolery. W sumie opcja byłaby mocna bo mógłbym się wyciągnąć na kanapie z piwkiem i kontroler bez problemu trzymać na kolanach/jakiejś podstawce. Przy pełnym sprzęcie musiałbym na to kawałek blatu przeznaczyć. Edytowane 12 marca 2016 przez Yeah Bunny Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 No właśnie o to chodzi. Ja miałem zestaw mixerem reloop + traktor x1 + karta usb Maya U5. Niestet z racji tego, że wyjechałem do pracy za granicę i nie za bardzo mam tutaj jak mixowac, mój zestaw nie licząc karty poszedł do Żyda. Kiedyś ogarnę nowe lokum, to pierwszą rzeczą jaką kupię, będzie kontroler S5 plus KRK Rokit Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi