Skocz do zawartości

Jaka drukarka?

Widget

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z formatem A3?

W grudniu szukałem czegoś ojcu ze skanerem, ksero i formatem A3, padło na HP Officejet 7740. Koszmarna konfiguracja, marginesy druku gorsze niż w poprzednich modelach i drogie tusze. HP się nie rozwija od kilku lat, a ich support to kibel. Teraz brałbym coś z Brothera, bo w biurze używam i nie sprawia problemów.

• 1 rok później...
Opublikowano

Moi drodzy szukam drukarki, która będzie w stanie ogarnąć druk zaproszeń na wesele, winietek i innych takich. Moja narzeczona chciała by się tym zająć po pracy. Czy do 1000 złotych kupię coś sensownego? Jest ktoś w stanie pomóc 

Opublikowano

Taka drukarka musi obsługiwać papier o gramaturze min. 250-300 g/m2, więc polecam się rozejrzeć za różnymi modelami z taką obsługą i sprawdzić opinie. Trzeba byłoby też oszacować ilość wydruków, żeby wiedzieć, czy pójść w stronę urządzenia bardziej domowego, czy biurowego. Zaproszenia dzisiaj też mają czasami różne faktury papieru, a do takich przydaje się coś lepszego typu jakiś Brother za ok. 2,5k zł.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Korzysta może ktoś z drukarki atramentowej z rozwiązaniem jak Ecotank w Epsonie? 

Może być Brother albo Canon, szukam coś do domu co będzie w miarę wydajne a nie chcę laserówki bo dzieciak trochę podrośnie to do szkoły coś tam w kolorze będzie mu potrzebne.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 8.01.2024 o 10:15, BRY@N napisał(a):

Korzysta może ktoś z drukarki atramentowej z rozwiązaniem jak Ecotank w Epsonie? 

Może być Brother albo Canon, szukam coś do domu co będzie w miarę wydajne a nie chcę laserówki bo dzieciak trochę podrośnie to do szkoły coś tam w kolorze będzie mu potrzebne.

Co wybrałeś?

Jaką drukarkę atramentową kolor ze skanerem polecicie?

tak aby tusze były tanie, a drukarka jak najtańsza, zdjęć raczej nie drukuje, zwykły tekst i grafiki, wymagania port LAN.
Dużo nie drukuje

1. Z Brothera i Epson najtańsze patrze ponad 1000zł, wszystko poniżej nie ma portu LAN tylko same WIFI. Czy ominąłem coś?

2. HP nie ma znowu zamienników do tuszy prawda?

3. Brother ten stary miał tak że co jakiś czas sam się włączał i czyścił, musiał być tylko podłączony do prądu.

Czy wszystkie drukarki atramentowe teraz tak mają?  nieraz zdarza się i że 2 tyg nic nie drukuje

Znalazłem takiego Epsona co myślicie?  tusze komplet tylko 50zł, ma LAN, sterowniki do pobrania 2024 więc nie jest to stary model jakoś

Czy te Epsony same się czyszczą co jakiś czas aby nie zaschły?
https://rozetka.pl/415831452/p415831452/
https://www.epson.pl/pl_PL/support/sc/epson-workforce-pro-wf-3820dwf/s/s1827

Opublikowano

Nic ostatecznie nie kupiłem ale gadałem z serwisantem, który robi nasze drukarki w firmie i ogólnie ten ecotank nie jest złym rozwiązaniem.

Nie wiem jak inne firmy ale podobno HP mocno się nastawia na ubicie zamienników do swoich drukarek.

Opublikowano

epson ecotank l3256 ja mam taką i jestem mega zadowolony.

Nie jest najszybsza, nie ma druku dwustronnego, ale za to od nowości mam ten sam oryginalny tusz (kupiłem jakoś pod koniec zeszłego roku). Zostało jeszcze 1/4 czarnego, a zestawie dostałem jeszcze zestaw butelek do uzupełniania. 

Opublikowano
7 godzin temu, Sedrak napisał(a):

epson ecotank l3256 ja mam taką i jestem mega zadowolony.

Nie jest najszybsza, nie ma druku dwustronnego, ale za to od nowości mam ten sam oryginalny tusz (kupiłem jakoś pod koniec zeszłego roku). Zostało jeszcze 1/4 czarnego, a zestawie dostałem jeszcze zestaw butelek do uzupełniania. 

Ecotank spoko jak ktoś dużo drukuje, jak nie też, ale potrzebuje z portem LAN (wifi nie urządza mnie), a najtańszy zaczyna się od 1150zł.

Chyba za dużo jak na moje ilości drukowania

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam drukarki kolor, do domowego drukowania grafik, tekstu itp. Mile widziane wi fi, i uzupełnianie w rozsądnej cenie, bo  przy dzieciach w wieku szkolnym jak się do niej dopadną to może być na początku niezły przemiał:kekw: