Yano 3 697 Opublikowano 25 listopada 2016 Opublikowano 25 listopada 2016 znajomy mi dal cynka, jakoby pokemony po wymianie nie uczyly sie juz nowych atakow. jesli to prawda, to wstrzymalbym sie z tym alakazamowaniem chyba, ze w sunmoon cos zmienili? rayos jak nintendofag może wierzyc w takie rzeczy? co to za znajomy specjalnej troski? jest kilka pokemonów których ostateczna ewolucja nie uczy sie ataków podczas levelowania. zwykle poki które ewoluują poprzez jakiś kamień, np moon stone albo grass stone itp, ale to jest tylko kilka wyjątków które sepcjalnie są tak zrobione żeby wkurzyć graczy - chcesz mieć jakis fajny atak? czekaj na drugiej formie aż na 40 lvlu sie go nauczy, nie chcesz? to odrazu kamieniem rób ewolucje do finalnej formy i masz silniejszego poka ale już sie on nie nauczy tego ataku Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 25 listopada 2016 Opublikowano 25 listopada 2016 Fałszywy nintendofag, ot co. A tak serio to nigdy nie siedziałem w pokemonach na tyle, żeby to ogarniać, aspekt multipalyerowy nigdy mnie nie interesował Cytuj
agst 131 Opublikowano 25 listopada 2016 Opublikowano 25 listopada 2016 znajomy mi dal cynka, jakoby pokemony po wymianie nie uczyly sie juz nowych atakow. jesli to prawda, to wstrzymalbym sie z tym alakazamowaniem chyba, ze w sunmoon cos zmienili? rayos jak nintendofag może wierzyc w takie rzeczy? co to za znajomy specjalnej troski? jest kilka pokemonów których ostateczna ewolucja nie uczy sie ataków podczas levelowania. zwykle poki które ewoluują poprzez jakiś kamień, np moon stone albo grass stone itp, ale to jest tylko kilka wyjątków które sepcjalnie są tak zrobione żeby wkurzyć graczy - chcesz mieć jakis fajny atak? czekaj na drugiej formie aż na 40 lvlu sie go nauczy, nie chcesz? to odrazu kamieniem rób ewolucje do finalnej formy i masz silniejszego poka ale już sie on nie nauczy tego ataku W Pokemon X już chyba tak nie było. Nidokinga miałem już koło 25lvl i normalnie się uczył ataków. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 listopada 2016 Opublikowano 25 listopada 2016 nie wszystkie poki które evouluują poprzez kamienie tak mają, może nigoking własnie jest wyjątkiem wg serebi np ona już sie niczego nowego nie nauczy przy levelach http://serebii.net/pokedex-xy/407.shtml więc trzeba levelować poprzednią forme jesli chce sie konketne ataki, i dopiero potem evolucja Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 dobra jednak zrobilem team z samych nowych pokow do przejscia fabuly, ale jest slaby wybor w niektorych typach. Na online trzeba bedzie zmiany wprowadzic. Cytuj
bad religion 1 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 Witam,pomoże ktoś ewoluować mi Hauntera?Lub też potem inne Pokemony?Odwdzięczę się tym samym Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 Pewnie . Poleciała PM-ka. Instrukcje jak to zrobić żebyśmy się znaleźli w grze gdybyś nie wiedział są na poprzednich stronach. Cytuj
Basior 1 087 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 Kilka poksów wrzuciłem dziś do Wonder Trade i od jednego gościa dostałem fokę. A że wybrałem jako startera Sowę, to mam już dwa startery. To normalne, że tak się stało? Z cyklu to konsola losuje. Czy może ktoś się po prostu pomylił? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 Czemu się pomylił? Dostałem kiedyś Raticate'a za Rattatę. Wydaje mi się, że to losuje na podstawie formy i levelu Pokemona. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 Myślę, że nie ma żadnego algorytmu. To jest po prostu losowanie. A dostać fokę żaden problem. Można przecież breedować startery albo po prostu oddać swojego (może np. zaczyna nową grę albo coś). Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 Gram z exp share i moim zdaniem jest tym razem lepiej zbalansowany. Moj najsilniejszy pok ma moze z 4lvl przewagi nad przeciwmiki, reszta na rownym Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 No jasne, że tak. To jest właśnie bardzo dobrze zrobione; ogranicza grindowanie. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 W xy exp szybciej lecial, szybko wylaczylem tam exp share bo mialem przekoksowany team. Tutaj nawet itemow czasem w walkach uzywam. Lepszy balans Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 (edytowane) Ja nadal gram bez i czasem jest tak, że nie mam przewagi poziomów (no, może prócz startera, który ma te 3-4 levele wyżej od reszty teamu) i walki z Totemami są ciężkie. Ale z Revive'ami i Potionami jakoś daję radę. Gorzej, że mam w ekipie dwa ciekawe Poksy (Charjabug i Crabrawler), które ewoluują w konkretnych miejscach pod prawie sam koniec gry. Poza tym jeszcze sowa, wilkołacza wersja Lycanroca, Grimer i Marowak. Ogólnie świetne są te Poksy, miałem robić rzeczy, a od środy nabiłem chyba ze 30 godzin, w tym prawie połowę wczoraj Edytowane 27 listopada 2016 przez Elanczewski Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 Poziom trudności zdecydowanie wrócił do czasów przed XY, z czego jestem bardzo zadowolony. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 To są fantastyczne wieści, miód na moje uszy. Wreszcie część, która nie sprawia, że człowiek zasypia z nudów. Zarówno X jak i Alpha Sapphire poszły w odstawkę po jakichś 15h przez to, że były za łatwe. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 (edytowane) no tu trzeba czasem sie wykazac taktyka, a exp share nie ulatwia AZ tak bardzo sprawy. Also - polecam dbać o poksy, czyścić, karmić, głaskać. Im bardziej szczęśliwe są (mają większy affection), tym bardziej efektywne w walce - dostają więcej expa, potrafią same się leczyć ze statusów od razu po ich otrzymaniu, ba - mój pichu nawet przetrwał atak z 1hp w imię D E T E R M I N A C J I W co ja gram, undertale czy pokemony? xd Edytowane 27 listopada 2016 przez Rayos Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 Pikacz mi ewoluował, ale frajda kurna. Plus dostałem niuchacza co znajduje złote nagety. Wreszcie będzie sałata na nowe ciuszki Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 Tylko to dbanie o Pokemony wymaga wyciągania stylusa i rysowania po ekranie, no nienajlepiej to wymyślili . Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 (edytowane) to ktoś obsługuje te menusy w poksach przyciskami? ja 95% uzywam stylusa Edytowane 27 listopada 2016 przez Rayos Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 Jak tylko mogę gram przyciskami. Te ekrany się rysują od rysików . Muszę wreszcie jakiś screen protector ogarnąć to może wtedy zacznę więcej stylusem bazgrać. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 trzeba folie ogarnać mój chłopcze Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 to ktoś obsługuje te menusy w poksach przyciskami? ja 95% uzywam stylusa Eeee, wszyscy? Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 Jak tam wygladaja wasze teamy? Jak pisałem wczesniej, poszedlem w nowosci. Tylko vulpix poleciał jak zobaczyłem ze jest Absol, moj ulubiony pokemon. Cytuj
bad religion 1 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 Ktoś wie jak działają fasolki w Pokemon Refresh?Cokolwiek nie daję to Pokemon zły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi