Rayos 3 202 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 (edytowane) Evo starterów! i parę nowości mega evo wracaja DEMO 18 PAŹDZIERNIKA (będziemy mogli z demka przerzucic do fulla Ash-Greninja) Dartrix (grass/flying) Torracat (fire) Brionne (Water) Edytowane 4 października 2016 przez Rayos Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 kurna drugie stadium praktycznie na 100% potwierdza że te rpzecieki były prawdziwe najbardziej sie w(pipi)ie jak kot bedzie fire/fighting Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 Ale słabizna te startery xd Trzeba będzie grać kotem. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 szanuj sowę powiedziałem ci (pipi) mać Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 szanuj sowę powiedziałem ci (pipi) mać Niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 (edytowane) jeśli sie potwierdzi, a jednak po dzisiejszym newsie raczej już nie ma odwrotu to ja na 99% biore sowe, chyba że będzie miała wybitnie (pipi)owe statsy tygrys wrestler mi sie nie podoba, jedynie ujdzie, jeśli bedzie fire/fighting to tym bardziej nie i o ile kolejne stadia foki wyglądają troche lepiej niż pierwsze to jednak mi nie pasi takie coś, chociaż pewnie bedzie warter/fairy na 4chanie niezły shitstorm po potwierdzeniu final evo starterów edit jak zwykle jest też japoński trailer, i jak zawsze pokazuje troche wiecej scenek i troche inaczej edit naprawiłem foke xDDDD Edytowane 4 października 2016 przez Yano Cytuj
Shen 9 740 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 (edytowane) Ja juz wiem ze zaden starter nie zagosci w moim teamie, zlapie sobie cos innego na start. W XY tez nie było szału, z wyjątkiem Greninjy który jest jednym z moich ulubionych poków. Demo bedzie, jaranko. Ciekawe na ktorym level Greninja i czy bedzie mozna go od poczatku uzywac Edytowane 4 października 2016 przez Shen Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 a mnie bardziej ciekawi czy ash-greninja to będzie jedyny pokemon z tym ability - czyli zmiana wyglądu "pod trenera" Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 Będzie demo to wyciągną typy wszystkich poków na pewno Ja tam liczę na ognistego tygrysa szablozębnego fire/dark, nie stoi na dwóch łapach, a do tej pory drugie formy zawsze stały gdy 3 forma była "dwunoga" Cytuj
Paolo de Vesir 9 305 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 Tylko Sowa. Ten ognisty wygląda jak jakaś chińska podróbka pokemonów. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 października 2016 Opublikowano 4 października 2016 (edytowane) tu nie ma co liczyć, liczby sie liczy a nie wycieki przecież to jest całkowicie oczywiste że przecieki są prawdziwe, jedyne co nie jest pewne to czy na wyciekach widzimy całkowicie ostateczny wygląd czy w ostatnim czasie troszke go pozmieniali poza oczywistymi podobieństwami zwrócicie uwage na kota - copper mowisz że jak stoi na 4 to nie zmienic sie we wrestlera? zobacz sobie jak 2 forma ma dosyć niewielkie i cieńkie tylne łapki a przednie są o wiele grubsze z silniej zarysowanymi "dłoniami" - dokładnie tak jak wrestler który ma drobne dolne nogi i wielkie łapska i jeszcze bardziej wyraźne dłonie podobnie foka - ma 3 falbanki w drugiej formie - w ostatecznej te falbanki nadal są tylko oddalone od siebie, na cycach, pasie i ogonie zobacie też że na przecieku foka robi tą samą pozycje "TA DAAA" jak co chwile robi 1 i 2 evo. w dodatku na wycieku prawie każdy obrazek pokazuje foke z profilu tak że widać tylko jedno oko - tak samo jak oficjalne rysunki 1 i 2 evo tak naprawde te wycieki można było uznać za prawdziwe już dawno temu gdy oficjalnie ujawniono tą zielonowłosą dziewczyne która znajduje sie na wycieku tygrysa (wyciek był przed ofcijalnym jej ujawnieniem) teraz podobieńst jest tak dużo że jedyna szansa to to że ostateczny wygląd będzie troche odmienny z powodu końcowych poprawek. btw - 4chan mocno spekuluje że startery będą miały 2 finałowe formy, tak jak kamienny pies ma 2 formy ewolucji. oczywiscie zależnie od wersji gry.. ja osobiście wątpie że zrobili by tak duży nietypowy krok... ale kto wie. o ile dobrze pamiętam jakiś oficjalny tekst mowił że startery mają "tajemnice" tak jak kamienny pies. gdyby tą tajemnicą było rozwidlenie evolucji na 2 formy to by miało sens EDIT napisze jeszcze raz czemu uważam że wycieki są prawdziwe o ile niektóre elementy to mógł być czysty przypadek na bazie rozwinięcia wyglądu pierwszej formy tak jak paski na czole kota albo ogólna pizdowatość foki to jednak są elementy drugiej formy których nie było pierwotnie i które kompletnie sie zgadzają z 3 formą sowa: - grzywka lekko zasłania twarz, w 3 formie "kaptur" też zielony zasłania do końca - druga forma strzela "nożami" z piór, trzecia strzela strzałami z piór kot - o ile pierwsza forma miała nogi wszystkie 4 takie same. to tak jak pisałem druga ma małe tylnie i masywne przednie - w trzeciej ten trend idzie w tym samym kierunku - druga forma ma "dzowneczek" na szyji który strzela ogniem, w 3 formie przenosi sie to na "pas" (i btw dzowneczek o "ogniowy organ" a nie przedmiot. wg oficjalnego opisu. "pas" to też zapewne część ciała dająca ogień a nie przedmiot foka - druga forma ma zalążki "włosów" z kulkami, 3 forma ma kulkowe "gumki do włosów" (pierwsza forma nie miała nic takiego) - druga forma ma 3 falbanki które są dalej rozwijane w 3 formie. pierwsza miała tylko to coś na szyji co mogło sie kojarzyć z clownem, a nie z sukienką, jednak poszło w sukienke jak 3 forma sory że częściowo napisalem 2 razy to samo ale chciałem być dokładniejszy Edytowane 4 października 2016 przez Yano Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 Sun/Moon będą ważyć 3,2gb. Dla porównania, XY ważyło 1,7gb. Cytuj
oFi 2 515 Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 Mam nadzieję że upchali tam fajny kontent, a nie kopiuj wklej Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 Hmm wyspy nie wydają sie duże. A prswie 2 razy wiecej zajmuje? Czyzby jakas stara mapa w end game? Cytuj
ogqozo 6 594 Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 (edytowane) Mapa to akurat raczej najmniej zajmuje. Po prostu więcej pikseli na modelach 3D, animacji itp., a także może jakość dźwięku czy filmiki mogą na luzie dodać do gry po kilkaset mega. Ale raczej głównie modele postaci. Dość w zgodzie z wszelkimi trendami, aplikacje na telefon pewnie też zajmują 3 razy więcej, niż kilka lat temu. Black/White zajmował 5 razy tyle, co Platinum itp. Edytowane 6 października 2016 przez ogqozo Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 nie no, mapa czyli świat, wszystkie budynki, drzewka, tekstury tego napewno troche zajmują. postacie też ale zakładam że nawet jeśli ładniejsze to ilość postaci i pokemonów jest dosyć porównywalna między sun moon a XY. różnice raczej nie są ogromne. tak czy siak zobaczymy. plotki o wrzuceniu jakiegoś starego terenu na endgame pojawiały sie już wcześniej Cytuj
ogqozo 6 594 Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 (edytowane) "Napewno" = no niezbyt, zresztą 3DS ma ograniczenia ile by tego świata uciągnął. Każdy developer powie, że w większości to modele 3D i dźwięk. Można ewentualnie się zastanawiać, które z tych bardziej, w przypadku Pokemonów stawiałbym, że modele i tekstury, ale może jakbym pograł, to bym zobaczył, że dźwięk. W każdym razie świat można by zrobić i 5x większy trzymając się wielkości pliku, samo w sobie raczej nie byłoby tak trudne. Edytowane 6 października 2016 przez ogqozo Cytuj
MYSZa7 8 968 Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 Yano tak jak pisze ogórek, mapa, ogólnie świat gry zajmuje najmniej. Sprawdź sobie wagę gier sandboxowych z jakimiś liniowymi fpsami. Sandbox będzie Ci ważył z 30 gb, a taki fps 50-60 bo ma masę np. filmików renderowanych, dźwięków , bardziej zaawansowanych modeli postaci itd. Tutaj oczywiście mamy to w skali mikro. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 oczywiście że filmy zajmują najwięcej, ale co ty ogór mowisz o modelach to filmy, tekstury i dźwięk zamują najwięcej , obiekty 3D o wiele mniej niż tekstury (co prawda w przypadku poków tekstury są (pipi)owe więc w tym wypadku pewnie zajmują dosyć mało) Cytuj
ogqozo 6 594 Opublikowano 6 października 2016 Opublikowano 6 października 2016 No teoretycznie jest też możliwe, że wstawili do Pokemonów dużo filmów, i w ogóle nie dopakowali znacząco modeli i tekstur tak jak w każdej poprzedniej grze. Tak czy siak, nie ma to nic wspólnego z obszernością gry. Cytuj
Rayos 3 202 Opublikowano 12 października 2016 Opublikowano 12 października 2016 Suddenly Alolan Grimer (Poison/Dark) Jeszcze nie ma dalszych fotek, ale podobno w tym samym CoroCoro pisza, że evo Jangmo-o, tego o: ma typ Dragon/Fighting oraz, że evo Type: Null nazywa się Shiruvadi plus typ zarówno Type:Null jak i jego evo będzie zależny od trzymanego przez nich przedmiotu, podobnie jak było z Arceusem. No ale to nie są potwierdzone info, trzeba czekać na dalsze skany Cytuj
Paolo de Vesir 9 305 Opublikowano 12 października 2016 Opublikowano 12 października 2016 Oba za(pipi)iste. Smok niszczący ice celnymi piąchami? Gimmie moar. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 12 października 2016 Opublikowano 12 października 2016 Sprytnie wymyslili ten fairy typ, bedzie mial 1x od lodu, ale az 4x od fairy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi