chrno-x 901 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 W Europie pewnie powiedzą że wszystko musi być cyfrowe lub 4-rka wyjdzie tylko cyfrowo więc srał ich dziki pies. Fajnie jakby 4-rkę wydali w formie tej zremasterowanej wersji na PC ale pewnie wydadzą to nie wiadomo co co wyszło na 360/PS3 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 ale pewnie wydadzą to nie wiadomo co co wyszło na 360/PS3 wersja na ps360 to remaster wersji gc z dodatkami z ps2 w natywnym 720p i rock solid 30 fps. czyli standard remasterów VII gen.. proszę szanować. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 Mam na myśli to iż jedynie podbili rozdziałkę a wiele "hd portów" (chcesz mogę Ci podesłać kilka filmików które to doskonale ukazują). Dla mnie definitywna wersja dalej jest na Wii bo po wersji na 360/PS3 pozostał tylko niesmak i pójście na łatwiznę (nie żeby była zła bo pierwotna PC-towa wersja dopiero wołała o pomstę do nieba). P.S. polecam przeczytać różnicę między HD port a remaster (nie zapominając o remake'ach) zanim będzie się pisało o tym co było remasterem na VII-mej generacji. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 wiesz też bym chciał remastera z prawdziwego zdarzenia. tym niemniej za 79 zł była ta całkiem uczciwa opcja (nie zerżnięto na żywca wyłącznie jednej wersji SD). ps nazwa remaster zamiast port hd już się po prostu przejęła Cytuj
da$io 110 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 (edytowane) Jest już porównanie z wersji PC RE5 sprzed lat kilku a szykowaną konwersją. Podziwiam Capcom. Ależ oni mają zaplecze techniczne, genialni developerzy. Gra wygląda identycznie, zero downgrade'u. Niech ktoś mi to kupi, usmażę mu jajka za nabycie tego raka... Edytowane 14 marca 2016 przez da$io Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 marca 2016 Opublikowano 16 marca 2016 Uważaj, bo zaraz ktoś ci napisze, że i co z tego skoro na pc grają tylko ludzie garbaci, a na konsoli leżą na kanapie ;p Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Kupiłem premierowo RE6 i teraz w sumie też. Poprawiono ostrość, full hd i wszystkie dodatki już na płytce. I tyle w sumie, dla chętnych odświeżenia sobie tej części na PS4 (lub ponownej platynki). Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Ja wiem, żeś Wesker i najwyraźniej fanboj serii, ale jak można drugi raz wdepnąć w to samo (pipi) póki jest świeże? I to tym razem z pełną premedytacją! Dajesz tym ciulom wyraźny znak, że ten szajs Ci się podobał i prosisz o jeszcze. Ja kupiłem RE6 w dniu premiery, bo nie byłem świadom. W życiu bym nie powtórzył tego błędu, wiedząc w co wdepnę... 2 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Mi się RE6 podobał, bardzo . Przedewszystkim kampania na 30h, granie w co-op i cała otoczka. Uwielbiam stare klasyczne odsłony ale ta część również mi się podobała. Na ps3 kupiłem kolekcjonerską za sporo kasy ale nie żałuje, w kolekcji pięknie się prezentuje. 2 1 Cytuj
Nemesis 1 277 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 RE6 może nie było ideałem ale gra przykuła mnie do konsoli na bite 50 godzin. Remaster chętnie sprawdzę. Nazywanie tej gry jakimś crapem to gruba przesada bo i mamy cztery kampanie, w sumie 8 grywalnych postaci i do tego gra nawet na PS3 nie chrupie podczas większych zadym a i graficznie nie była jakimś szajsem. Dałbym jej spokojnie 8/10. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 No akurat graficznie to była słaba. Na tle poprzedniej części wyglądała okrutnie kiepsko. 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Up. Ksywa adekwatna do tego co piszesz. 1 Cytuj
Czoperrr 5 242 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) To, że było 8 grywalnych postaci 30 godzin rozgrywki nie czyni z tego tworu gry dobrej. 30 godzin męki, kiepskiego strzelania do setek przeciwników, irytacji powodowanej tępym AI naszego towarzysza, o taniej fabule nie wspominając. Początek gry i kampania Leona zapowiadała coś przynajmniej dobrego, przyznam, że demko nakręciło mnie na pełną wersję. Czar prysł po sprawdzeniu kampanii Chrisa. Grę kupiłem dopiero za 50zł i taką kwotę można wydać nie mając przy tym wyrzutów sumienia. Najgorszy RE w jakiego grałem, a grałem we wszystkie poza Dead Aim i Operation Raccoon City. Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Czappi 3 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Up. Ksywa adekwatna do tego co piszesz.No rzeczywiście. vs Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Szóstka ma momenty ale w ogólnym rozrachunku wygląda słabiej niż RE 5 i to jest fakt. I tak jak mówi czappi to, że e grze jest pierdyliard kampanii na grube godziny nie oznacza, że to dobra gra. Z Re6 jest wręcz przeciwnie ta gra to pazdzierz już 5 mnie okrutnie rozczarowała bo była wyprana z klimatu kopią RE 4 a 6 panie daj pan spokój. Jeszcze te remastery tfu. Crapcom się skończyl, nie mają pomysłu na te serię dlatego grzeją kotlety. Lepiej zagrać w Evil Within albo setny raz w Re4. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Ciekawi mnie tylko czy poprawią AI Sheevy w RE5, czy tak samo będzie zdychać na PRO co każde pomieszczenie. Bo tak jeśli poprawią to popsują grę, zmuszało to graczy do wspólnego pokonywania rozdziałów co było bardzo Za(pipi)iste! Jeśli nie poprawią to też zepsują bo będzie to jedynie klon RE5 w podbitej rozdzielczości. Jak w ogóle można było to tak spier(pipi) po udanej RE4, tam Ashley nie miała broni nie mogła się obronić a na PRO dawała sobie doskonale rade. Cytuj
XM. 11 042 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Niech dadzą 60 klatek w RE5 i RE4 i kupie i tak (jak będzie w pudle). Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 ukończyłem RE5 na pro bez co-opa. podczas walki 2vs2 wiadomo z kim myślałem że rozniosę pada przez Sheevę, ale w ogólnym rozrachunku nie było aż tak hardkorowo. rail shooter boss battle z el giante był zdecydowanie najbardziej wymagający. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) Dokładnie, na Pro z el gigante sporo powtórek miałem ja ukończyłem re5 i re6 samemu na pro, dopiero później bawiłem się w co-op online. Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Wesker Cytuj
Bielik 748 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Ten kto nie zasmakował RE5 w coopie ten zaprawdę wiele traci, tak jak wcześniej wspominałem jeden z najlepszych tytułów do wspólnego grania zeszłej generacji. Moze słoneczne widoki popsuły klimat ale wszystko to wynagradzał miód z rozgrywki. Kopalnie gdzie jedna postać musiała trzymać lampę to był dobry patent, szkoda ze tego typu akcji nie było więcej. Cytuj
oFi 2 496 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Re5 ogralem z ojcem ba jednej kanapie, także i tym razem będziemy w to orac tylko że już coop online na słuchawkach Kiedy premiera piątki BTW? Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 W RE 5 główna kampania rzeczywiście nie była tak trudna, niektóre rozdziały można było lecieć solo. Ale atakowanie Giganta samemu nie szło ukończyć tak samo jak DLC Desperate Escape na PRO to był koszmar, kilka razy byliśmy z kumplem bliscy końca ale zawsze coś nas tam na arenie trafiło. Re5 ogralem z ojcem ba jednej kanapie, także i tym razem będziemy w to orac tylko że już coop online na słuchawkach Kiedy premiera piątki BTW? Jest tylko informacja że Latem, ale dokładnej daty nie ma. Cytuj
Nemesis 1 277 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Z tego pisali insajderzy na forum Capcom.eu to premiera planowana jest na przełomie czerwca/lipca lub nawet początek sierpnia. RE5 na PS4 biorę bo już dawno nie grałem a odpowiednio podciągnięta graficznie może nieźle wyglądać na mocniejszym sprzęcie. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) W RE 5 główna kampania rzeczywiście nie była tak trudna, niektóre rozdziały można było lecieć solo. Ale atakowanie Giganta samemu nie szło ukończyć tak samo jak DLC Desperate Escape na PRO to był koszmar, kilka razy byliśmy z kumplem bliscy końca ale zawsze coś nas tam na arenie trafiło. ... jak nie szło jak ja to zrobiłem ale co tam naginąłem to moje Edytowane 25 kwietnia 2016 przez nobody Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi