Wredny 9 700 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 14 minut temu, iluck85 napisał: Mam cyfrę, ale jakby zara miało być zremasterowane to bym poczekał. 2 i 3 są wiec 4 na horyzoncie. Tak jak Pupcio napisał - RE4 ma już remaster, a nawet kilka (co generację odświeżają praktycznie). Na horyzoncie to jest remake, ale ledwo były jakieś konkrety, więc zanim się to ziści... No i zawsze lepiej poznać oryginał, żeby mieć porównanie co wycięli/zmienili. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 To usiądę po Halo. Gralem na gacku, ale potem zrobiłem tuning gacka i się zjaral. Nie dokończyłem Cytuj
Pupcio 18 612 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 Warto. Pierwsze 5 minut jedyne co ma się w głowie to pytanie czy tych chinoli pojebało z tym sterowaniem ale jak skończysz to będziesz tych samych chinoli całował po st00pkach Cytuj
Wredny 9 700 Opublikowano 13 grudnia 2021 Opublikowano 13 grudnia 2021 Pierwsze 5 minut to się człowiek zastanawia, czy coś nie upierdoli sikającego policjanta w pitoka 1 Cytuj
Sven Froost 492 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 Czy tylko ja mam wrazenie ze jakikolwiek remake bylby gorszy od oryginalu i najlepszym pomyslem jest bardzo konkretny remaster? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 To zalezy. Jesli pojda w survival horror, moze wyjsc fajna reinterpretacja tej strzelanki jaka jest RE4. Jesli pojda w strzelanke, to moze sie okazac, ze to bedzie taki RE3make w klimatach czworki. No i to tez bedzie spoko, ale czy na to czekamy? Ogolnie ciezko mi sobie wyobrazic jak ma ten remake wygladac. Jestem sceptyczny, ale wiem tez, ze Cap potrafi dowiezc. Tak czy siak uwazam, ze to remake niepotrzebny, a w kolejce byla Code: Veronica, po ktorej mogli zresetowac serie i udawac, ze nic od RE4 wzwyz nie mialo favularnie miejsca, a potem dostarczyc nowego Residenta w klimatach jedyneczki i dwojeczki w nowej lokacji. Cytuj
Sven Froost 492 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 (edytowane) Z tego co czytalem to sami nie wiedza jak to ma wygladac xD Wrzucalem do statusow ale przy okazji wrzuce tutaj, bardzo fajny pomysl w fanowskim remaku RE1 z chodzeniem po posterunku przed akcja. Moze byc z tych 2 fanowskich remakow cos dobrego bo ciagle nad nim pracuja ale raczej do poziomu RE2 i RE3 sie nie zblizy. Capcom moglby sie za to zabrac ale narazie cisza, moze te 2 projekty im dadza do myslenia Edytowane 28 stycznia 2022 przez Sven Froost Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 Po cichu liczę na to że w 2022 pokażą chociaż screen z remake re4 Cytuj
teamdox 64 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 Aktualnie ogrywam szóstą odsłonę, tryb professional (kampania Leona) i gra na prawdę daje rade. Ciekaw jestem pozostałych, domyślam się że będą bardziej nastawione na akcje niż ta od Leona. Niedawno ukończyłem też czwórkę i jeśli miałby to być remake na zasadzie drugiej odsłony, bez wycinania najważniejszych lokacji to jestem za. Chociaż kontynuacja Village też mile widziana, albo zupełnie nowa odsłona z TPP. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 W RE6 Leon ma najgorsza kampanie. Udawanie horroru i najgorsze lokacje, w tym katakumby :F Jake > Chris > Leon No i na koncu ta dodatkowa Ada w sumie. Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 29 stycznia 2022 Opublikowano 29 stycznia 2022 Ja wczoraj zacząłem 5ke. Chociaż gra się bardzo przyjemnie, bo to fajna gierka. Ale czemu nie ma sprzedawcy jak w 4-ce?? No i to walenie z piąchy we wszystko Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 29 stycznia 2022 Opublikowano 29 stycznia 2022 11 godzin temu, Nyu napisał: W RE6 Leon ma najgorsza kampanie. Udawanie horroru i najgorsze lokacje, w tym katakumby :F Jake > Chris > Leon No i na koncu ta dodatkowa Ada w sumie. Kolejność jest taka Leon>Ada>Chris>Jake im mniej strzelających przeciwników tym lepiej i im mniej beznadziejnie zaprojektowanych javo tym jeszcze lepiej. 1 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 29 stycznia 2022 Opublikowano 29 stycznia 2022 No i git, fajnie mieć odmienne zdania. To tylko potwierdza, jak uniwersalną i ponadczasową produkcją jest RE6 Cytuj
Bzduras 12 760 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Widać napracowanko, chyba trzeba będzie przejść grę generacji raz jeszcze w wersji "True HD" Cytuj
łom 2 019 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Oj tak, bardzo polecam. Można w końcu zmienić FOV a sama gra prezentuje się o klasę lepiej niż na PS3 (o PS2 nie mówiąc). Cytuj
Pupcio 18 612 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Kruci to już mam do ogrania a)re4 na oculusie b) re4 na switchu pod kołderką c)re4 na pc z grafiką jak życie d) rimejk re4 który wyjdzie kiedyś tam Nowe gry? Okej Cytuj
łom 2 019 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 Pograne więcej w RE4 HD Project i tylko do dwóch kwestii mogę się przyczepić: a) podczas niektórych cutscenek drugi plan jest dziwnie rozmazany, tak jakby depth of field źle działał (nie wiem czy to było w normalnej wersji PC), b) zasięg rysowania został podbity ale intensywność efektów (np. mgły) już nie, przez co nieraz za dużo się widzi, trochę atmosfera siadła. Reszta jest genialnie zrobiona. Tytuł prezentuje się przynajmniej o generację lepiej, tak powinno zostać potraktowane Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Jest nawet dodatkowa miejscówka. Spoiler Cytuj
XM. 11 024 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 Co to gdzie to taka miejscówka została wcisnieta? Cytuj
łom 2 019 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 @XM. Chapter 2-3, odnoga z dwoma babami z piłami, mniej więcej za drzwiami prowadzącymi do skarbu. Cytuj
Dante 450 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 W dniu 29.01.2022 o 11:06, drozdu7 napisał: Ja wczoraj zacząłem 5ke. Chociaż gra się bardzo przyjemnie, bo to fajna gierka. Ale czemu nie ma sprzedawcy jak w 4-ce?? No i to walenie z piąchy we wszystko Poczekaj do końcówki gry, to dopiero Ci się piącha znudzi:) 1 Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 2 godziny temu, łom napisał: @XM. Chapter 2-3, odnoga z dwoma babami z piłami, mniej więcej za drzwiami prowadzącymi do skarbu. można obadac 1 Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 6 godzin temu, Dante napisał: Poczekaj do końcówki gry, to dopiero Ci się piącha znudzi:) Hah wiem wiem bo ja piąteczkę to już kiedyś przechodziłem sam i w coopie. Legendarne pięśći kruszące głazy są mi znane Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 10 lutego 2022 Opublikowano 10 lutego 2022 Redesign Weskera nie związany z RE4? CV Remake confirmed Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi