Skocz do zawartości

Virtual Reality, okulary i inne cuda na kiju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zakupiłem sprzęt z niskiej półki, który zbiera całkiem dobre recenzję. Pytanie czy można filmy vr oglądać z karty pamięci i jak z grami na Android. Telefon jaki będzie używany to xperia M . Link do gogli poniżej : http://allegro.pl/okulary-wizualne-3d-vr-box-ii-2-0-japonski-gratis-i6249615702.html

Jakie strony z darmowymi filmami do ściągnięcia polecacie ?

Edytowane przez szymon@
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No wlasnie powiem wam, ze gdy ogladalem material Quaza z testu Playstation VR nie dawalem temu czemus szans. Nie wieksze niz kamerka na Psa. A tutaj mamy konkretna zabawke z olbrzymim jak sie wydaje potencjalem. A to przeciez nie ostatnia jaka ma sie ukazac takze.... trzymam kciuki bo w sumie, chociaz jestem starym graczem, byloby ciekawe gdybysmy mogli wejsc na nowy poziom doswiadczen.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sony robi dobra robote z tymi testami gogli w sklepach. Sam bylem sceptyczny, ale po ograniu dwoch celowniczkow jestem przekonany do zakupu, nie na premiere, ale w polowie przyszlego roku sprzet u mnie powinien zawitac. Czulem sie jak za dzieciaka gdy gralem w time crisis na automacie, tylko lepiej.

Ludzie pisali ze gogle sa bardzo wygodne, musze przyznac ze swietnie leza, bylem z kumplem ktory nosi okulary i tez bardzo chwalił ten aspekt. Do tego sprzet jest bardzo lekki, w ogole go nie czuc na glowie.

Tak jak kamerki czy inne willoty w  ogole mnie nie jarały, to tu jest hype. Sony na tym zarobi.

Grałem jeszcze w Eve valkyrie, ale tu sterowanie bylo na padzie, no fajnie ze mozna sie porozgladac po kokpicie, ale słaba imersja, wiec combo gogle + move to moim zdaniem mus.

Opublikowano

Lipa, powinno to być w każdym Media Expert - skoro sprzedają PS4, to jeden zestaw googli powinien być na testy. Skąd mam wiedzieć, czy nie będzie mi się chciało rzygać?

A nie będę w ciemno wywalał 1700 zeta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem dzisiaj okazje po raz 1szy wyprubować Oculus Rift razem z dedykowanymi kontrolerami i powiem jedno: WOW! Naprawdę jest moc, kwestia tylko wypuszczenia na ten sprzęt AAA killer app i jest pozamiatane!!! Zagrałem przez kilkanaście minut w produkcje cryteka Climb i wrażenie bycia "tam" jest niesamowite! Gameplay wyglada tak ze stoimy przed góra, tudzież ściana wspinaczkowa i łapiemy się za klify/wnęki aż na sam szczyt. W pewnym momencie patrzę za siebie a tam cała przepaść, gdzieś tam w tle latają ptaki, poprostu r-e-w-e-l-k-a :D

Radze nie słuchać co poniektórych tutaj porównujących VR do 3D bo napewno potencjał jest tutaj ogromny i mam nadzieje że temat sie rozwinie bo jestem już znudzony tymi ciągłymi remakami i powielaniem pomysłów. Oby

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jak Sony oleje VR na E3, to oficjalnie można stwierdzić, że pożyło to krócej od Mova xD

Opublikowano

Ktoś jeszcze poluje na PlayStation VR, czy już daliście sobie spokój?

Przeszło to jak PS move? Dyskutujmy

Brakuje duzych gier jak Resident Evil, jedyne co jeszcze przychodzi mi na mysl z glosniejszych tytulow ze wsparciem gogli to Ace combat.