LukeSpidey 929 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Ale nie rozumiem czemu mieliby celować w nowe konsole jako priorytet? Tych na start będzie mniej na rynku niż PS4 czy XOneów. Jeśli chodzi o jakość to nie mogą sobie pozwolić na to, co zrobiło Remedy z Control na podstawowe konsole, bo na pewno znajda się ludzie, którzy kupią grę na currentgeny. Wydaje mi się, że mogło okazać się, że gra potrzebuje więcej szlifów niż zakładali. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Ja bym nie liczył że już w listopadzie z konsolami będzie wersja na next geny. Bardziej bym obstawiał wiosnę 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Cokolwiek dziwne byłoby celować w nextgeny, których będzie na premierę max kilka mln sztuk, albo nawet nie. Redzi sami napisali w oświadczeniu, że grę da się przejść od początku do końca, teraz muszą pousuwać błędy i doszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 28 minut temu, Hendrix napisał: Najlepszy jest i tak wywiad z panem Kicińskim o tym, że teraz nie obędzie się bez crunchu xDDDDDDDD Ukryj zawartość hint: Redzi mają crunch non-stop, od dawna. Cytat During a Q&A session, CD Projekt Red was asked if the development team would need to "crunch" to finish Cyberpunk 2077. Adam Kicinski, who is CD Projekt Red's joint CEO, confirmed that he expects the team to need to work long hours to finish the game, though he said there is a plan in place to attempt to lessen the periods of crunch. "To some degree, yes--to be honest," Kicinski said. "We try to limit crunch as much as possible, but it is the final stage. We try to be reasonable in this regard, but yes. Unfortunately." No raczej nie sugerował, że nie bedzie crunchu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 6 minut temu, zdrowywariat napisał: Strzelam, że to jeszcze nie jest ostateczna premiera i we wrześniu ogłoszą, że potrzebują dodatkowego miecha, Nie no, nie kopmy leżącego już. Zapowiedziane x czasu temu multi już okazało się, póki co gadankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 7 minut temu, MaZZeo napisał: Ja bym nie liczył że już w listopadzie z konsolami będzie wersja na next geny. Bardziej bym obstawiał wiosnę 2021 Przecież konsole mają być wstecznie kompatybilne, pewnie wydadzą patcha jak to było przy pro, który podbije rozdziałkę itp. Czy się nie opłaca dla tego 1mln, czy 2mln nowych konsol na premierę? Biorąc pod uwagę, że gry tworzone specjalnie pod nową generację na premierę to będą jak zwykle średniaki, to chyba jednak się opłaca? Gdybym nie miał PS4 na przykład to przy zakupie PS5 wziąłbym TLOU2 i CP2077 właśnie, żadnego tam na szybko skleconego CODa, czy Fifkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 9 minut temu, Bartg napisał: Cokolwiek dziwne byłoby celować w nextgeny, których będzie na premierę max kilka mln sztuk, albo nawet nie. Redzi sami napisali w oświadczeniu, że grę da się przejść od początku do końca, teraz muszą pousuwać błędy i doszlifować. Przy w3 też tak pisali, a później wyciekły informacje, że Geralt za każdym razem po zejściu z konia wpadał pod mapę i nie mieli połowy fabuły Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Przesunęli, bo raz, że jest ciezkie okienko wydawnicze a dwa widocznie coś jeszcze zgrzyta. Na premierę i tak przywitają nas latki po kilkanaście GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 1 minutę temu, zdrowywariat napisał: Przecież konsole mają być wstecznie kompatybilne, pewnie wydadzą patcha jak to było przy pro, który podbije rozdziałkę itp. Czy się nie opłaca dla tego 1mln, czy 2mln nowych konsol na premierę? Biorąc pod uwagę, że gry tworzone specjalnie pod nową generację na premierę to będą jak zwykle średniaki, to chyba jednak się opłaca? Gdybym nie miał PS4 na przykład to przy zakupie PS5 wziąłbym TLOU2 i CP2077 właśnie, żadnego tam na szybko skleconego CODa, czy Fifkę. No już to widzę jak CDP Red nie ma co robić tylko przygotowywać patcha dla nowych konsol kiedy im się dupa pali ze starymi. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 3 minuty temu, zdrowywariat napisał: Przecież konsole mają być wstecznie kompatybilne, Xbox na bank a co do PS5 to bym się wstrzymał chwilkę mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 3 minuty temu, Nemesis napisał: Przesunęli, bo raz, że jest ciezkie okienko wydawnicze Yhym, zupełnie jakby sprzedaż CoD w roku next genów nie spadała na łeb. W połowie września to będzie tylko jaranko next genem, tyle. Ja opylam prosiaka po Got, cya ps4 papa Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 325 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Ziomki ziomków pracujący w CDP donoszą, że ta kwietniowa data od dawna była nierealna, więc ciężkie okienko wydawnicze nie ma tu raczej nic do rzeczy. Z plotek wiadomo też, że wraz z odejściem jakiegoś dyrektora kreatywnego zawinęło się sporo ludzi, więc CDP po cichaczu uzupełniali załogę. Niedługo pewnie wycieknie więcej info biorąc pod uwagę to, czego można się dowiedzieć od znajomych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 440 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 już widze te spadki klaktarza na amatorze lepiej niech to wydadzą na nowej generacji, bo yanusze będą mocno plakać, że coś gra nie działa jak trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 (edytowane) 16 minut temu, number_nine napisał: Ziomki ziomków pracujący w CDP donoszą, że ta kwietniowa data od dawna była nierealna, więc ciężkie okienko wydawnicze nie ma tu raczej nic do rzeczy. Z plotek wiadomo też, że wraz z odejściem jakiegoś dyrektora kreatywnego zawinęło się sporo ludzi, więc CDP po cichaczu uzupełniali załogę. Niedługo pewnie wycieknie więcej info biorąc pod uwagę to, czego można się dowiedzieć od znajomych. Niektórych ludzi nie da się zastąpić, swoją drogą @bluber Przeczytaj co napisałem: nie pisałem, że Kiciński mówił, że nie będzie crunchu, tylko napisałem, że powiedział - "od teraz nie obędzie się bez" - zresztą wywiad (nie pierwszy, Kiciński już parę razy wspominał o tym, że starają się uniknąć crunchu i dlatego tak odległa data) ewidentnie sugeruje, że długie godziny pracy dopiero się zaczynają. No cóż. bez umiejętność PR w tym zawodzie jest się straconym. Fun fact: na pytanie jak tam praca, znajomy odpowiedział dobrze, tylko 20 godzin w pracy :V Spoiler dziennie Edytowane 17 stycznia 2020 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Wydadzą na tej bo jest za duży wolumen by z tego nie skorzystali. Później będa mieli kilka miesięcy aby dorobić patcha pod next geny. Nie wierze, że wydadzą osobną wersję na NG. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 325 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Teraz, Hendrix napisał: Niektórych ludzi nie da się zastąpić, swoją drogą Myślę, że się da. Problem tylko w tym, że część roboty pewnie trafiła do kosza i trzeba teraz nadgonić zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 (edytowane) Jedno odejście bardzo podminowało ekipę, wiem że długo szukali zastępstwa, odzywali się do "starych znajomych" nawet (i nie, nie chodzi o odejście Sebastiana Stępnia, czyli byłego Creative Directora). Żeby nie było tylko minorowo: ludzie pracujący nad CP2077 dają z siebie wszystko, to ogromne przedsięwzięcie i ekipa devów robi wszystko, żeby ogromne oczekiwania zostały w dużej części spełnione, nawet jeśli czasami dostają kłody pod nogi. kolejny fun fact (nie wiem czy gdzieś było już): Postać V pierwotnie była robiona z myślą o kobiecie. Edytowane 17 stycznia 2020 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 (edytowane) 23 minuty temu, Hendrix napisał: Przeczytaj co napisałem: nie pisałem, że Kiciński mówił, że nie będzie crunchu, tylko napisałem, że powiedział - "od teraz nie obędzie się bez" A tak, pominąłem "nie" czytając to zdanie, wybacz. No cóż w takim razie ubierać pieluchomajtki i do roboty redzi. Edytowane 17 stycznia 2020 przez bluber Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Widać jaka wujnia w cdp jest jeśli chodzi o kadrę XD kranczowanie tak działa, że yebnęli tę robotę w łagrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 13 minut temu, Hendrix napisał: Postać V pierwotnie była robiona z myślą o kobiecie. Fani Ghost in the Shell? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Teraz, 20inchDT napisał: Fani Ghost in the Shell? Hehe To w takim razie marketing widocznie nie był fanem GiTS :< Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Fajnie, że malowany mesjasz z dnia na dzień zmienił status na - ale weźta się za robotę. Już to widzę, jak wiara spłukana po całym roku mocnych premier leci po cyberpanka, a przecież wypadałoby zacząć coś zbierać bo next geny za rogiem, jak ja się na forumku pokażę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Och, nie martwiłbym się o sprzedaż. Stawiam na >15mln w pierwsze trzy miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 (edytowane) O jezu jak zabawnie się czyta dzisiaj o wyrastających z podziemi insajderach którzy mówią ze niedotrzymanie premiery w kwietniu było oczywiste xd wczoraj ci sami insajderzy byli pewni terminu Edytowane 17 stycznia 2020 przez MaZZeo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 1 minutę temu, MaZZeo napisał: O jezu jak zabawnie się czyta dzisiaj o wyrastających z podziemi insajderach którzy mówią ze niedotrzymanie premiery w kwietniu było oczywiste xd wczoraj ci sami insajderzy byli pewni terminu Ty lepiej kasuj konto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi