aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 2 minuty temu, MaZZeo napisał: wczoraj ci sami insajderzy byli pewni terminu Smianko z miesięcznej obsuwy ff7, pamiętamy(*). Heniek, nie przesadzaj proszę Cię. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 (edytowane) Nie widziałem ludzi pewnych terminu (oprócz waszego zakładu z Bluberem, hehe), ostrzegałem po opóźnieniu TLoUII, że to nie będzie koniec dużych przesunięć w 2020 @aph Nie przesadzam, to są oczekiwania CDP Red Edytowane 17 stycznia 2020 przez Hendrix Cytuj
aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 3 minuty temu, Hendrix napisał: (oprócz waszego...) Waszego, z dużej Heniu zawsze z dużej. 15 mln to będzie, owszem, razem z wersja na ps5xes. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 4 minuty temu, aph napisał: Waszego, z dużej Heniu zawsze z dużej. 15 mln to będzie, owszem, razem z wersja na ps5xes. Nie jestem pewien, przecież mówi o zakładzie. Ty, Ciebie itp. ok. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 14 minut temu, MaZZeo napisał: wczoraj ci sami insajderzy byli pewni terminu Ale Ty rozumiesz, że pracownicy boją się i nie mogą mówić o takich rzeczach przed oficjalnym ogłoszeniem obsuwy czy jakiegokolwiek innego przypału? Teraz jak się sprawa rypła to każdy gada jak było faktycznie :v Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 (edytowane) @aph Nie, majuskuły używamy w polskim języku gdy zwracamy się oficjalnym tonem, forum nie podpada pod to - nadużywanie jej zawsze mnie irytuję, więc wybacz, ale nie powinno być z "dużej". Generalnie ilość nadużywania tego jest często zabawna, najbardziej przy inwektywach albo kłótniach, gdzie obok wszystkich - "Ty, Ci, Tobie, Wam" etc., pojawiają się słowa typu: debil, idiota itp. xDDDDD Edytowane 17 stycznia 2020 przez Hendrix 5 1 2 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 (edytowane) Mnie też to irytuje, wszędzie to pchają, Twój samochód, hehe, rozumiem zwrócić się z szacunkiem do kogoś na Ty i tyle. Edytowane 17 stycznia 2020 przez zdrowywariat Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Wracając do tematu gry, to nawet bez patcha gra zyska na next-genach. Dzięki ssd i szybszemu procesorowi nie dość, że będzie się sprawniej ładować to jeszcze nie będzie gubić klatek. Ewentualny późniejszy patch doda obsługę jakiś dodatkowych efektów graficznych, wyższej rozdzielczości i tego typu bajerów. Ale wiadomo, że również na podstawowym xone/ps4 gra musi być w pełni grywalna, bo inaczej by ich wszyscy zjedli i mogliby zapomnieć o wysokiej średniej na MC, na której raczej im zależy. 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Wszystkim martwiących się o wersję na next-geny, pragnę przypomnieć, że wersja PC jest platformą wiodącą, grę pokazywali tylko na mocnych PC i współpracują z Nvidią w ramach Ray-tracingu, a assety i tak powstają w znacznie lepszej jakości niż to co ludzie zobaczą na XB1,PS4. 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 14 minut temu, zdrowywariat napisał: Nie jestem pewien, przecież mówi o zakładzie. Ty, Ciebie itp. ok. Zaimki w korespondencji zawsze z dużej. Nie ma wyjątków. Swój chlew niech każdy zachowa dla siebie. Hendrix, to nie ma nic do tematu, jak najbardziej etykieta dopuszcza takie połączenie. A to że Cp będzie sraka na amatorach i loniakach jest pewne. 6 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 1 minutę temu, aph napisał: Zaimki w korespondencji zawsze z dużej. Nie ma wyjątków. Swój chlew niech każdy zachowa dla siebie. Hendrix, to nie ma nic do tematu, jak najbardziej etykieta dopuszcza takie połączenie. A to że Cp będzie sraka na amatorach i loniakach jest pewne. Nie przesadzaj. Cytuj
aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 24 minuty temu, Hendrix napisał: @aph Nie, majuskuły używamy w polskim języku gdy zwracamy się oficjalnym tonem, Chodzi o Pana/Panią w tym Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 (edytowane) Język polski cały czas ewoluuje, więc niech to zmienią, bo to bez sensu. Rozumiem napisać z szacunku Twoi rodzice, Wasze dziecko, ale nie (pipi) Twoje gry, albo Wasz zakład. Edytowane 17 stycznia 2020 przez zdrowywariat Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 21 minut temu, Hendrix napisał: Wszystkim martwiących się o wersję na next-geny, pragnę przypomnieć, że wersja PC jest platformą wiodącą, grę pokazywali tylko na mocnych PC i współpracują z Nvidią w ramach Ray-tracingu, a assety i tak powstają w znacznie lepszej jakości niż to co ludzie zobaczą na XB1,PS4. Przejście na PC to była dobra decyzja. Cytuj
aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 4 minuty temu, zdrowywariat napisał: Rozumiem napisać z szacunku Hehe, szacunek nie ma z tym nic wspólnego. Serio. Kiedyś się zbiorę i wytłumaczę po kolei. Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Nie trzeba. Wierzymy ci na słowo 1 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Nikogo to nie obchodzi typie. 2 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 @aph Język się zmienia, swobodna wymiana myśli (jakim są takie fora jak to) nie wymaga używania majuskuły. Mógłbym napisać całkiem spory elaborat o tym, że klasyczne zasady, owszem, sugerują używania majuskuły w każdym zaimku osobowym (tym samym umniejszając siebie w korespondencji, jednocześnie okazując skupienie i szacunek w kierunku adresata), więc przestrzegałbym ich w emailach, listach, oficjalnych komunikatach, zwracając się do osób starszych od siebie etc. Natomiast rozmowy o charakterze dużo mniej oficjalnym pozwalają na taką swobodę jak brak dużej litery w zaimku osobowym, ponieważ traktuje się to jako zwykłą rozmowę. Osobiście jestem w gronie osób, którym wadzi nadużywanie majuskuł, pomimo, że naturalnie nie jest to błąd językowy. Jednak kontekst wypowiedzi ma duże znaczenie i jestem na to uczulony. Tradycyjnie porozumiewaliśmy się listami i później telegrafami, teraz mamy znacznie ułatwione formy komunikacji, zasady powinny iść za tym i rozluźnienie skostniałych zasad jest naturalną ewolucją. Dużo ludzi w moim zawodzie podobnie myśli, mimo, że znamy owe zasady całkiem nieźle a resztę przepraszam za off-top 3 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Lepiej wytłumacz dlaczego addchromo wróciłeś na forum mimo przegranego zakładu. Miej trochę honoru. 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 @Hendrix Temat rzeka, to raczej nie tutaj;) Audytorium się niecierpliwi. Cytuj
SebaSan1981 3 589 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Mam na fejsie zalajkowane jakieś duże community ale chyba stamtąd wyjdę bo wszyscy przeżywają opóźnienie CP jak żaba błoto. Zamiast pooglądać fitness foty zalajkowanych trenerek personalnych albo jakieś astronomiczne nowinki, muszę scrollować wpisy amerykańskich brajanków umartwiających się że wzięli wolne na czas premiery dni a wszystko i tak w manduły Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 1 godzinę temu, Hendrix napisał: kolejny fun fact (nie wiem czy gdzieś było już): Postać V pierwotnie była robiona z myślą o kobiecie. Jedyna słuszna opcja. Jak mam się gapić się półnagi tors to niech to będzie kobiecy tors. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 14 minut temu, LukeSpidey napisał: Jedyna słuszna opcja. Jak mam się gapić się półnagi tors to niech to będzie kobiecy tors. To fpp więc jedyny tors na jaki się będziesz gapił to NPCa z którym będziesz się rukał. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Nie koniecznie. Na pierwszym pokazie były przerywniki filmowe, w których nasza bohaterka była pokazana z trzeciej osoby, więc ja liczę na więcej takich przerywników. Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 17 stycznia 2020 Autor Opublikowano 17 stycznia 2020 z gry wywalono takie filmiki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi