Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, BrandonLee_z_TheCrow napisał:

Dobra, ostatni raz.

- co będzie z akcjami, ja się pytam, jeśli sukces na miarę RDR2 jest wpisany w obecną wycenę?

-

A co mają wartość akcji do tego jak obecnie gra wygląda? Najważniejsza będzie sprzedaż gry a nie pyerdololo jak podczas wycieku Tlou2 i placz amerykanów bo lpg i od razu wszyscy sprzedają akcje NG? Give me a brejk

CDP spadek akcji przed premierą W3 równiez mieli potężny a po premierze znowu duży wzrost. Giełda tak nie działa jak Ci sie wydaje.

Edytowane przez oFi
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, estel napisał:

Miasto wygląda przepięknie. WIdać, że dużo wysiłku w nie poszło. Szkoda tylko, że jest takie puste. 

Imho pasuje to do uniwersum, porównywanie tego do GTA V, że już na ps3 było pełno ludzi na ulicach :klapek: No ale tam plaża, słoneczko i high lige, a nie brudna wizja przyszłości, gdzie każdy na każdym kroku chce kogoś zabić. Zresztą jeśli dobrze pamiętam z czasów papierowego Cyberpunka tak ten świat wyglądał, każdy siedział w swoim kącie bo lepiej było się nie wychylać.

5na8cudnx5751.png?width=960&crop=smart&a

Edytowane przez Bartg
  • Plusik 2
Opublikowano
7 minut temu, SlimShady napisał:

A jak ktoś nie zna tych papierowych oryginałów, to jest jakaś warta polecenia książka/kompedium, która nakreśli wydarzenia/postaci sprzed gry?

Będzie wydana ksiazka i kompendium przy okazji premiery gry.

• Dzięki 1
Opublikowano

Graficznie jest pięknie, jestem tylko ciekawy, czy taki poziom grafiki dostaniemy na next genach kupując wersję na obecne konsole, czy trzeba będzie czekać z rok czasu, na prawdziwą next genowa wersję, która jak wiadome wyjdzie. 

Oprócz mega klimatu, dobrej historii, liczę też na kapitalny soundtrack, w końcu to Cyberpunk. Gameplayowo, pewnie będzie dobrze, więc ogólnie 10 będą się spać na premierę. Jestem spokojny o grę, ale jak pisałem wcześniej, dopiero na premierę PS5. 

Opublikowano
15 minut temu, YETI napisał:

Jestem spokojny o grę, ale jak pisałem wcześniej, dopiero na premierę PS5

To nie będziesz musiał nic czekać, bo redzi niechcący się wygadali, że next-geny będą miały premierę przed cyberpunkiem. ;)

Cytat

“But in any case you will be able to play the game on the next-gen from November 19 when the game releases and it will look better than on current-gen from that moment as well.”

Opublikowano

Obejrzalem ten godzinny hands on z poprzedniej strony i wlasciwie jedyna obawa jak mam, to aspekty techniczne. Raczej zaczekam na dopieszczona wersje na next gena, nie mam cisnienia by grac na premiere, a jesli ma byc GOTY, to chce zagrac w najlepsza mozliwa wersje.

Troche narzekania na zaledwie poprawny gunplay i srednia jazde samochodem, ale... no wiedzmin tez gameplayowo daleki byl od idealu, ale jak sie czlowiek zatopi w tym swiecie i RPGowej i questowej glebi, to nawet tylko poprawny gameplay przeszkadzac specjalnie nie bedzie.

Opublikowano
3 godziny temu, dee napisał:

Nie rozumiem zarzutów, że przeciwnicy sa gąbkami na pociski. Czego sie spodziewacie po RPG-u? To nie jest strzelanka. 

W Deus Exach jakoś umieli to zrobić i rzeczywiście HS kładły typów na raz, no i ogólnie poza bossami to tam wszyscy dość szybko padali. Jakoś nie wyobrażam sobie stealthu z koniecznością załatwiania każdego melee od tyłu jeśli heady z cichacza (pipi) robią.

Opublikowano

Póki co oglądałem tylko ich prezentację trybu detektywa i powiem tak: nic specjalnego, ale to będzie tylko jeden z elementów gry, tak jak śledztwo w batmanie lub u wiedźmina. Tylko temu miał służyć ten odcinek. Inne rozwiązania gameplayu zobaczymy w kolejnych odcinkach. 

Nowe Deus Exy od strony rozgrywki były słabiutkie, ale zwłaszcza Human Revolution,  pokazał, że liczy się klimat i ciekawa fabuła - to oraz interesujący bohaterowie robią robotę. Liczę, że CDP Red na tym polu nie zawiodą. Muszę jeszcze zobaczyć te filmy od tych co grali. 

Opublikowano
44 minuty temu, MBeniek napisał:

To nie będziesz musiał nic czekać, bo redzi niechcący się wygadali, że next-geny będą miały premierę przed cyberpunkiem. ;)

No to super, pytanie czy uda się do tego czasu kupić konsole, bo pewnie będą takie same cyrki jak przy PS4. 

• Minusik 1
Opublikowano

Zero ciśnienia.

Przez rok od premiery będą optymalizować i łatać, więc dopiero po tym czasie się ogra, jak panicz, a nie betatester.

No, chyba że wszystkich zaskoczą i gra będzie warta uwagi już na premierę. Ale zapewne sami w to nie wierzą.

Opublikowano

Ja to najpierw dam sie ogolić na premierę, będę kórwil na hoiowa optymalizację, a w 2022 obada się po paniczowemu z dlckami.

Opublikowano

Ależ mi nie siedzi to strzelanie. No wydaje się tak drewniane że już sam nie wiem co o tym myśleć może jak się gra to jest inaczej ale póki co no bieda. Wiem że to RPG a nie CoD ale mimo wszystko wieje sandałem. W Deusie HR też było dosyć podobne i w sumie świetnie mi się grało no ale to bylo 9 lat temu. 

Opublikowano
5 godzin temu, Bartg napisał:

Imho pasuje to do uniwersum, porównywanie tego do GTA V, że już na ps3 było pełno ludzi na ulicach :klapek: No ale tam plaża, słoneczko i high lige, a nie brudna wizja przyszłości, gdzie każdy na każdym kroku chce kogoś zabić. Zresztą jeśli dobrze pamiętam z czasów papierowego Cyberpunka tak ten świat wyglądał, każdy siedział w swoim kącie bo lepiej było się nie wychylać.

5na8cudnx5751.png?width=960&crop=smart&a

No ładny szlif poszedł. 

Opublikowano

Trochę mi to rozczarowanie od wczoraj spadło. Obejrzałem jeszcze raz gameplay, doczytałem hands-ony i brzmi to wszystko obiecująco. Oby tylko udało im się usunąć chociażby połowę z tych bugów o których się wspomina i będzie ok.

Najważniejsze, że warstwa rpgowa (czyli najważniejszy dla mnie aspekt) robi wrażenie, a questy ponoć oferują wiele możliwości ich rozwiązania. Mimo narzekania i ogólnego pesymizmu - będzie grane.

Opublikowano

Może po prostu początkowo zbyt dużo oczekiwałem (sam nie wiem czego). Tak to jest gdy Redzi zrobili najlepszą jak dla mnie grę generacji i jedną z najlepszych w ogóle. :reggie:

Opublikowano (edytowane)

Wszędzie dają w miniaturę tą laleczkę jako clickbait byle odpalic filmik a mi się wydaje, że gra wygląda słabiej niż w 2018tym mimo, że Gruszczyk pisze o upgradzie.

Edytowane przez Plugawy
  • Plusik 1