Opublikowano 19 października 20204 l Zmieniają się gusta, ale czy się wyrasta? Ja pewnie na emeryturze będę nadrabiał kilka generacji. Mogę wciągać się w rpgi, ale już np. zręcznościówki jak THPS czy Tekkeny dziś mnie nudzą od razu (a kiedyś na pamięć znałem każdą kombinacje).
Opublikowano 20 października 20204 l Jeśli miałbym być szczery, jedyne, co mnie trzyma jeszcze w świecie gier, to dalszy ciąg The Last Of Us. Ale on nastąpi pewnie za 3-4 lata, jeśli dobrze pójdzie, a do tego czasu znudzi mi się kompletnie wszystko. Natomiast Xboxa z Cyberpunkiem łatwo sprzedam Razem z moją kolekcją gier na PS4, PS3 i Vitę. A potem już tylko dziadzieć.
Opublikowano 20 października 20204 l 33 lata i takie myśli xd Co ten kraj robi z ludźmi ja pie.rdole.
Opublikowano 20 października 20204 l 20 godzin temu, Figuś napisał: Post wyżej, figuś nie śpij i nie baw się w Yeti
Opublikowano 21 października 20204 l Szczerze mówiąc to ta mimika jakoś dupy nie urywa ale biorę poprawkę na to ze to jest Open world rpg
Opublikowano 21 października 20204 l Nie powiem, trochę mnie kusi. Obada się na reckach jak to chodzi na PS4 Pro i może wezmę na premierę.
Opublikowano 21 października 20204 l 6 minut temu, LukeSpidey napisał: Obada się na reckach jak to chodzi na PS4 Pro Będzie szuuuuuum.
Opublikowano 21 października 20204 l Ale na tych materiałach z pc to gierka wygląda lepiej niż wszystko co tej pory wyszło.
Opublikowano 21 października 20204 l 10 minut temu, lpcl napisał: Ale na tych materiałach z pc to gierka wygląda lepiej niż wszystko co tej pory wyszło. Wiedźmin 3 też na pokazach wyglądał lepiej niż finalna wersja. Tak więc się nie napalam i zdaje sobie sprawę, że to tak wyglądać nie będzie.
Opublikowano 21 października 20204 l Oświetlenie robi przeogromną robotę, ale reszta? Ani geometria obiektów, ani tekstury, ani animacje czy mimika postaci nie jest czymś co biłoby którąś z czołowych gier mijającej generacji. Podobne wrażenie miało się np. przy MGS V, gdzie genialne oświetlenie przysłaniało jakieś pozostałe niedoskonałości w oprawie. Edytowane 21 października 20204 l przez MYSZa7
Opublikowano 21 października 20204 l Gdyby do premiery był jeszcze rok, to może bym uwierzył, że sporo się zmieni i nie będzie tak wyglądać. Tylko że tutaj mamy ewidentną poprawę grafiki z materiału na materiał, przede wszystkim w porównaniu z gameplayem z 2018 roku, a do premiery zaledwie miesiąc. Będzie dobrze. Zresztą gra robi wrażenie przede wszystkim artstylem i oświetleniem, niekoniecznie teksturami czy animacjami.
Opublikowano 21 października 20204 l Niektórzy wierzą w grafikę z renderów i zachowują sie jakby dopiero zaczęli przygodę z gejmingiem. To nie liniowe TLOU tylko rpg z otwartym światem. Nie da sie zrobić grafiki na poziomie renderów w open worldzie bo musiałoby sie dzierżawić komputery NASA. Geometria obiektów, tekstury w 8k z Quixel Megascans, fizyka mantaflow albo z Houdini, draw distance, RTX, efekty cząsteczkowe. To jest niewykonalne obecnie. Rendering tych trailerów był robiony w Farmach Renderingowych, na stop procent. Wszyscy wierzą, że CP to pokaz gry nowej generacji i wniesie nowy poziom graficzny - goowno wniesie xD nic z tego. Design, artsyle, muzyka, klimat, świat, fabuła. Tym stoi Cyberpunk. A tymi rzeczami można czynić cuda. No i zabawa oświetleniem dużo daje co widać na każdym materiale. Edytowane 21 października 20204 l przez Kron997
Opublikowano 21 października 20204 l Ja piszę o wrażeniach z tego jak ta gra wygląda a nie jak animacja i mimika jest zrobiona. Może jestem naiwny ale wierzę, że na mocarnych pc to tak będzie wyglądało. Gorzej z wersjă na konsole i jak dobrze ta gra będzie wyglądała na xox, bo to ta wersja dostanie pewnie niewielki upgrade na następne konsolę. A wersja 2.0 kiedyś tam w przyszłości.
Opublikowano 21 października 20204 l No na mocarnym PC tak to będzie wyglądać, wydaje mi się, że to pewniak.
Opublikowano 21 października 20204 l 11 minut temu, MYSZa7 napisał: No na mocarnym PC tak to będzie wyglądać, wydaje mi się, że to pewniak. A nie zapytałem o jakie czołowe gry ci chodziło, bo mi z open worldów tylko rdr2 przychodzi do głowy? Mimo, że rdr2 to piękna gierka z masą szczegółów, dopicowanymi animacjami i wymuskanym końskimi jajcami, to jednak w grze są głównie pejzaże, góry, przyroda itd. Futurystyczne miasto jednak wydaje się bardziej skomplikowane do wyświetlenia. Edytowane 21 października 20204 l przez lpcl
Opublikowano 21 października 20204 l A mi wydaje się ,że wręcz odwrotnie. Łatwiej wyciosać miasto przyszłości, dodać dobre oświetlenie i jakieś uzupełnienie krajobrazu w postaci detali jak kosze, reklamy, samochody, trochę syfu na ulicach.