Gość suteq Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 W pięknych czasach żyjemy, że reklamy gierek są na autobusach i przystankach autobusowych. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 To żadna nowość przecież, już na poprzedniej generacji tak robili albo i nawet wcześniej. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 W poprzedniej czyli za czasów PS360 czy jesteś już w nowej i masz na myśli PS4/XO? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Poprzedniej czyli X360/PS3. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 No były ale nie na taką skalę. Ostatnie co pamiętam w tym stylu to premiera GTA V. Teraz to jest praktycznie norma przy każdej dużej premierze, nawet w Polsce pojawiają się normalnie plakaty i bilbordy na mieście z gierkami. A do tego jeszcze reklamy w TV czy kinie. Gierki i ich reklamy w ostatnich kilku latach bardzo weszły w mainstream i to jest fajne. Cytuj
aph 155 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 10 minut temu, suteq napisał: No były ale nie na taką skalę. XDDDDDDDDDDDDDDd Cytuj
flavio 107 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Ja mam właśnie wrażenie, że z kolei kiedyś więcej było tych reklam. Na ulicy, w telewizji itp. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 No, jedna reklama TLOU w kinie vs reklama przy każdej większej premierze teraz. xDDDDDDDDDDDDDDDDD Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 (edytowane) Ja pamiętam reklamy Pegasusa w TV :d Edytowane 4 listopada 2020 przez Ukukuki Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Coś tam bywało już na wielką skalę. 1 Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 18 minut temu, suteq napisał: No były ale nie na taką skalę. Ostatnie co pamiętam w tym stylu to premiera GTA V. Teraz to jest praktycznie norma przy każdej dużej premierze, nawet w Polsce pojawiają się normalnie plakaty i bilbordy na mieście z gierkami. A do tego jeszcze reklamy w TV czy kinie. Gierki i ich reklamy w ostatnich kilku latach bardzo weszły w mainstream i to jest fajne. GTA V miało i Wiedźmin 3 miał, Max Payne 3 miał także no duże tytuły z potencjałem. Jakie gry z tej generacji miały taką wielką kampanie reklamową? Nie kojarze zbyt oprócz kilku murali exów na PS4 jak Spidermana czy The Last of Us 2 i God of War'a Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 RDR II też miało spor kampanię reklamową. W TV u nas chyba też leciała reklama. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 (edytowane) Raczej na pewno duże gry Ubisoftu je miały, nie wiem czy jakieś gry od MS też nie miały jakiś plakatów, gry Rockstara, gry Sony, gry Redów i mówię tutaj tylko o Polsce. Wiadomo, że za granicą (głównie USA i UK) to jest trend od kilku( -nastu) dobrych lat, ale w Polsce chociażby plakaty przy dużych premierach gierek są normalnie widoczne na przystankach autobusowych czy metrze i to nie jest sytuacja jak przy GTA V gdzie wszyscy się podniecali bo gra Rockstara ma swoją kampanię marketingową w POLSCE i czegoś takiego na taką skalę nie było w naszym kraju. Teraz to jest po prostu norma, że duże produkcje nawet w Polsce mają swoją kampanię reklamową i reklama gier jako medium niedługo może być na takim samym poziomie co reklamy filmów. Edytowane 4 listopada 2020 przez suteq Cytuj
aph 155 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Może gdyby zamiast nad reklamami, pomyśleli o grze, to nie byłoby tego całego cyrku. Ale no cóż, to już chyba 19 minut temu, suteq napisał: Teraz to jest po prostu norma 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Ciekawe ile już hajsu stracili na drukowanie nowych plakatów/malowanie murali, żeby poprawić datę premiery. To pewnie nie są małe pieniądze na skalę globalną. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Był jakiś przypadek, że przed grą wyszło tyle ubrań, komiksów i innego badziewia, a sama gra nie? Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 No to jest mocne nadużycie ten obrazek a w Warszawie tez już widze busy z reklama Cybera i z data grudniowa Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 No to jak nam mati lokdałna zapodał to pewnie Cyberek wyleci na Q1 2021....zajebisty rok Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Teraz raczej nie przesuną, ale na premierę to pewnie niezły bubel będzie. Nie wiem czego się spodziewać po tej grze, nie mam też wielkich oczekiwań i choć kusi coraz bardziej zakup to jednak będę się wstrzymywał jak najdłużej. Chyba że wersja na nowego Xboxa na którym mam to zamiar ogrywać nie będzie w rozsypce. Nie mam zaufania do możliwości redów w tworzeniu gier na konsole. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 23 minuty temu, Dalhi napisał: Teraz raczej nie przesuną, ale na premierę to pewnie niezły bubel będzie. Nie wiem czego się spodziewać po tej grze, nie mam też wielkich oczekiwań i choć kusi coraz bardziej zakup to jednak będę się wstrzymywał jak najdłużej. Chyba że wersja na nowego Xboxa na którym mam to zamiar ogrywać nie będzie w rozsypce. Nie mam zaufania do możliwości redów w tworzeniu gier na konsole. Najlepiej w tej formie grę ogrywać na PC jeśli chcesz na premiere ale jesli tylko konsola wchodzi w grę to lepiej poczekać na patcha pod nextgeny. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Nie mam żadnego sensownego PC od dawna, zostaje konsola. Ciśnienia na tytuł nie ma, więc pewnie poczekam. Mogliby pokazać coś z nowych konsol, bo poprzednia generacja będzie im się pewnie długo czkawką odbijać. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Ale oni nie mają nic z nowych konsol, gra dostanie patcha za jakiś czas dopiero. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Mają wersję z XOX, PS4 Pro która powinna bez czkawki chodzić o ile gra się nie sypie. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 35 minutes ago, bluber said: Najlepiej w tej formie grę ogrywać na PC jeśli chcesz na premiere ale jesli tylko konsola wchodzi w grę to lepiej poczekać na patcha pod nextgeny. A myślisz, że jak odpalisz wersję z One na XSX bez Smart Delivery to też będzie słabo chodzić? Bo ten patch pewnie za jakieś pół roku? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi