PiotrekP 1 728 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 @Dalhi ja piszę według wskazań steam. Chyba że to się pisze MB. Czyli płytkę CD 700MB pobiera w 35 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Breach No ale człowiek się przemógł i zrobił wszystko do platyny Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 1 minutę temu, PiotrekP napisał: @Dalhi ja piszę według wskazań steam. Chyba że to się pisze MB. Czyli płytkę CD 700MB pobiera w 35 sekund. Rozumiem, tam podane masz pewnie MegaBajty na sekundy, stąd ten rozrzut, ten wynik jaki tam podają podziel przez 8. Do tego nie mam pełnych 20 Mb/s a do 20, czyli tak o zazwyczaj hula 15-16. Najlepsza dostępna opcja u mnie, sam zajmuje się montażem światłowodów ale te jeszcze do mnie nie doszły. Zatrzymali się 1,5 Km od mojego domu. Kiedyś będzie. 8 minut temu, Voytec napisał: No co Ty gadasz! Co prawda HR uważam za lepszą grę ale Mankind Divided jest zajebisty, dla mnie jedna z najlepszych jak nie najlepsza gra w 2016 roku. Gdyby tylko nie ten jebany tryb Breach przez który do dzisiaj nie chciało mi się zabrać za skończenie platyny. Szkoda, że Ci MD nie podszedł. Właśnie nie, strasznie drętwa gra. Nie wpasowali się w mój gust, bywa. Mam nadzięję że z Cyberpunk będzie ciut lepiej, ale też nie jestem w 100 procentach przekonany. Jak to mówią lepiej się miło zaskoczyć, niż niemile rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 11 minut temu, Voytec napisał: ale Mankind Divided jest zajebisty, dla mnie jedna z najlepszych jak nie najlepsza gra w 2016 roku Największy problem tej gry, to to, że nie została skończona (dużo problemów produkcyjnych, przekładanie premiery i ostatecznie "podzielenie gry", później słaby wynik sprzedażowy i na dokończenie historii nie ma co liczyć - marka pewnie kiedyś powróci, ale nie zdziwiłbym się, gdyby był kolejny przeskok czasowy albo soft reboot, z naciskiem na to drugie) Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 No wielka szkoda, bo to co zrobili w MD z tym co możemy znaleźć komorze kriogenicznej w pewnym skarbcu to Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 832 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Napisz w spoilerze bo nie pamiętam co tam było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) Spoiler Można tam znaleźć ciało prawdziwego (?) Jensena, co sugeruje, że w MD gramy jego klonem. Edytowane 5 grudnia 2020 przez Bigby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milypan 1 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) 4 hours ago, MYSZa7 said: Bardzo fajny i na luzie wywiad z szefem animacji z CDPR. Tutaj gość mówi, że gra w to od kilku tygodni na base PS4 i gra się fajnie, więc jak ktoś ma dylemat jak to będzie działać na naszych starych konsolach to trzeba mu wierzyć na słowo bo to jedyne najbliższe źródło tego jak to działa Edytowane 5 grudnia 2020 przez milypan Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 To równie dobrze można randomom z reddita/resetery zaufać. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) Mankind Divided to była świetna gierka, nie kumam narzekań za bardzo na "sztywność" skoro było to tylko i wyłącznie rozwinięcie Human Revolution i obie gry nie powalały jeśli chodzi o elementy akcji, ale generalnie wszystko po za tym miało naprawdę fajnie zrobione: świat, dialogi, MUZYKĘ, level design oraz tematyka, którą gra podejmowała też idealnie wpisywała się w gatunek. No i Golem Edytowane 5 grudnia 2020 przez bluber 3 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 6 hours ago, Figaro said: od chuya bugów i glitchów. Jakoś mnie to nie szokuje, skoro typy grają nawet bez patcha day one. Ja przy poprzedniej dacie chciałem kupić na premierę, ale teraz to już chyba poczekam na tą poprawioną wersję dla XSX. W międzyczasie poprawią pewnie sporo rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 429 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) Jesli gra bylaby chociaz w 2/3 dobra jesli chodzi o postacie,dialogi, fabule, swiat jak dwa ostatnie deusy to byloby dobrze. Nie wiem jak mozna narzekac na deusy. Swietne gry. Jak ktos wylaczyl po godzinie to chyba dlatego ze liczyl na szczelanke a nie o to chodzilo. No z tym hajpem to troche beka. Niektorzy czekaja jakby to mial wyjsc wiedzmin 4. Taki pewniaczek. A tutaj tyle nowych wyzwan jesli chodzi o redow. Chociaz kto wie moze sami sa sobie winni ze nakrecili taka spirale dmuchanego balonika. Oby sie nie przeliczyli. I badzmy tez obiektywni, wiedzmin technicznie to tez nie byl mastersztyk. Jak gralem na premiere to po miesiacu chyba byla wersja 1.25. No ale wiesiek mial czym nadrabiac, tutaj nie wiem? Zobaczymy. W kazdym razie ja oczekuje gry ala deus z open worldem na 7-8/10 wiec nie sadze zebym sie mial zawiesc a jedynie moge sie milo zaskoczyc. Tylko jakos tak troche cykam sie w to grac od razu na premiere Edytowane 5 grudnia 2020 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 ja tak samo i zastanawia mnie też strzelanko czy nie będzie słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 z tego co tam widziałem to akurat gunplay sobie chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza
milypan 1 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Jeśli ktoś ma wątpliwości co do świata i uniwersum to polecam przeczytać i obejrzeć to oficjalne kompendium, i pamiętać że to CDP i ci sami ludzie którzy zrobili wiedźmina 3. Wiadomo że cp77 to nowość dla redów bo nigdy nie robili gry z widoku fpp ale sądzę, że doświadczenia z w3 przełożyły się w dużym stopniu na cp77 więc nie ma co wykopkować jak miraski tylko kibicować naszym żeby dowieźli Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Miejmy to już raz na jutro omówione: Human Revolution jest sto razy lepszą grą od Mankind Divided. W tej drugiej jeno grafa jest lepsiejsza, to wszystko. Ktoś z przedpiśców najtrafniej zawyrokował, że MD była grą ewidentnie niedokończoną, prawdopodobnie ze względu na piekło produkcyjne. Twórcy albo się między sobą żarli, albo cięli się z wydawcą, albo jedno i drugie. Jedno z większych rozczarowań w mojej historii giercowania. A co do Cyberpunku to ja się spodziewam samych znakomitych rzeczy poza natłokiem bugów ma się rozumieć. Sądzę, wręcz jestem na milion procent pewien, że nasze studio zakasuje i zawstydzi całą zachodnią konkurencję z Bugthesdą i Bioware na czele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 5 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 MD jest fajne, ale może faktycznie nie tak fajne jak HR. Idzie się przez tę grę jak przecinak. Wszystko takie przyspieszone. I łatwe. Ale Praga była fajna. Gra z potencjałem. Chyba sobie do niej wrócę i kupię wersję z DLCkami. Fajne były? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 299 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Nic nie wiem o grze. Wchodzę w Cyberpunka 2077 w ciemno bazując tylko na reputacji CDProjekt i fakcie że ich Wiedźmina 3 ukończyłem z dwoma DLC dwa razy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 3 godziny temu, messer88 napisał: ja tak samo i zastanawia mnie też strzelanko czy nie będzie słabe. Podobno, po przypakowaniu lekkim postaci strzelanko robi się b.dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 30 minut temu, Figaro napisał: MD jest fajne, ale może faktycznie nie tak fajne jak HR. Idzie się przez tę grę jak przecinak. Wszystko takie przyspieszone. I łatwe. Ale Praga była fajna. Gra z potencjałem. Chyba sobie do niej wrócę i kupię wersję z DLCkami. Fajne były? Zaczynasz postacią od nowa. To mój największy zarzut. Poza tym to dodatkowe info do story. Ogólnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 W dniu 4.12.2020 o 19:57, Ukukuki napisał: Ja strzelam w okolice 90/100. Jak będzie powyżej to za błedy techniczne nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bluber 1 183 Opublikowano 5 grudnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 4 godziny temu, kanabis napisał: Niektorzy czekaja jakby to mial wyjsc wiedzmin 4. Taki pewniaczek. A tutaj tyle nowych wyzwan jesli chodzi o redow. Chociaz kto wie moze sami sa sobie winni ze nakrecili taka spirale dmuchanego balonika Z jednej strony masz rację i zgadzam się, że trochę sami na siebie kręcimy bicz jak w tym memie z patykiem i rowerem bo jeśli gra nie sprosta naszym oczekiwaniom to będzie jebany CDP ale z drugiej strony można oczekiwać pewnego poziomu od twórców lepiej ocenianych rpgów w ostatnich latach czyż nie? Wiedźmin 2 a potem Wiedźmin 3 i dodatki do nich to były jedne z najlepszych gier w swoim gatunku kiedykolwiek wyprodukowane więc chyba nie powinno to tak działać, że nagle obniżamy poprzeczkę bo CDP zdecydował się zrobić RPG w kamerze FPP z elementami strzelanki. Chwała im za to, że robią coś nowego i rzucili się na taki ambitny projekt, który jest wielką singlową grą RPG a nie kolejnym battle royale czy niedorobionym GAAS ale jakieś wymagania tak czy siak powinniśmy mieć, zwłaszcza, że pokazując materiały marketingowe, hype'ując do granic możliwości całą branżę nadmuchali trochę balonik. Pamiętacie relacje dziennikarzy kiedy zobaczyli demo za zamkniętymi drzwiami na E3? (swoją drogą brakuje w chuj tego eventu) Piali z zachwytu, że gra wyglada jak coś czego jeszcze nie widzieli i tego typu rzeczy, kwestia na ile kto jest podatny na takie teksty bo szczerze mówiąc to nie dość, że nie zbyt w to wierzyłem to jeszcze kiedy ten gameplay zobaczył światło dzienne to zastanawiałem się o co chodziło tym wszystkim dziennikarzom, ale ziarenko zostało zasiane. W tym momencie czekam na grę bo po prostu podoba mi się to co widzę na trailerach i wierzę, że Redzi dostarczą kolejne dobre RPG w swoim portfolio. No i w końcu wait is over, to się zaraz stanie na serio, takie rzeczy zdarzają się rzadko bo praktycznie raz na generacje twórcy tacy jak Rockstar czy ND albo właśnie Redzi wypuszczają grę więc to chyba normalne, że ludzie śledzący branżę będą sie takim wydarzeniem ekscytować. 16 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) 50 minut temu, Starh napisał: za błedy techniczne nie bedzie Już nie jedna gra, pomimo ogromu bugów, wyciągnęła 90 i w górę. Tutaj podobno po pierwszym patchu jest znacznie lepiej i większość bugów jest natury wizualnej. Też stawiam jakieś 92-93. Jak będzie poniżej 90, to Internet wybuchnie. edit: Cytat Well i beat the game just now. just wow. Something something multiple endings. My play through for this ending was 22 hours.And wow. This particular ending gave me some fucking heartache. Little too close to home. i only played a few. i did a few. And by a few I really mean that. There’s a shit ton of side missions. And I’m also on easy. Probably tack on 4-5 hours for difficult modes.I am not disappointed in the length. The pacing has been phenomenal. Edytowane 5 grudnia 2020 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 747 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) 3 nowe klipy z PS5, trzyma się w ramce, można grać :] https://we.tl/t-suwxUiesbH https://we.tl/t-rXW07Q8eK4 https://we.tl/t-CabHzC4b8u edit. zjebane CDPR jest zjebane, kasowanie base PS4 gameplayów jeszcze zrozumiem bo to były rzygi ale tutaj to ja nie wiem co oni chcą Edytowane 5 grudnia 2020 przez nero2082 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 146 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Już nie działają, zdążyłem obejrzeć ten pierwszy i wygląda to spoko. Ten pościg to tutorial i nie przejmowałbym się na tą chwilę jego tempem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi