Gość Rozi Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 A to Days Gone/TLOU2 nie było z Empiku? Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 (edytowane) Wrzucam wstępną opinię po kilku(nastu) godzinach grańska na XSX - głównie main quest + trochę pobocznych i dużo biegania po mapie żeby poczuć klimat pośmiać się z bugów Plusy: - Night City pulsuje jak popierdolone, wizualna i dźwiękowa kakofonia nakurwia z każdej strony i te ostrzeżenia o epilepsji to chyba nie jest taki zły pomysł xd cała architektura, geometryczność miasta - git - soundtrack jest fantastyczny (ale gierkowe radio to lepiej odpalić sobie na spotify, a nie słuchać podczas jazdy xd) - postacie, voice acting, tempo prowadzenia głównego wątku to - nie grałem w tego papierowego cymbergaja, ale uniwersum wydaje się fascynujące i chętnie zagłębie się w nie poza cedepową gierką - fajny worldbuilding, motyw hiperprzeseksualizowanego świata też wypada świetnie - bałem się że wyjdzie edgy nastolatkowo (hehe zoba mati dildo jako broń), a jest git - czasami przechodząc pod oknami mieszkań słychać odgłosy tego słynnego r u c h a ń s k a Minusy: - techniczne partactwo o niespotykanej skali. Jeśli ktoś zna sytuację, gdy szef chce zobaczyć postępy nad przeciągającym się projektem gdy chuja jest zrobione, to pewnie kojarzy motyw klejenia prezentacji pod szefa i ukrywanie tego co nie działa. Tym jest właśnie Cyberpunk 2077 - w miarę dojrzałym produktem gdy idziesz od fabularnego npca do kolejnego fabularnego npca i pierdoloną abominacją gdy tylko próbujesz odwrócić głowę w bok - masa brzydkich tekstur, doczytywania w locie, popupów przedmiotów, rozwiązań jak z prototypowania, npców widmo, kolizji modelów, wylewów AI - stealth raczej jest mało satysfakcjonujący i trochę "na doczepkę" - melee jest git jak machasz piąstkami albo mieczem w powietrze - gorzej jak chcesz kogoś tym ubić xd kontrowanie póki co wydaje się game breakerem - w sumie dobrze, bo pierdolić się z blok-cios-blok-cios gdy w każdej chwili coś może się wycrashować... - polska szkoła inwentarzu. Za każdym razem gdy dostaję nowy poziom dostaję ataków paniki na myśl o tym że muszę wchodzić do tego pierdolonego menu - nie czuję jakoś bardzo "role-playingowania" póki co, zobaczymy co dalej - jednym z zarzutów wobec Wieśka 3 było to, że gracz był kiepsko "onboardingowany" w wątki poboczne i szybko mogła ich mnogość go przytłoczyć. W wywiadach przedpremierowych zapewniano, że teraz cedep podszedł to sprawy inaczej. Jak? Skracając wątek główny, który w sumie nigdy nie był problemem w W3 i robiąc jeszcze większy chaos w side questach. W kilkuminutowych odstępach jedna fixerka (npc dający zlecenia) zadzwoniła do mnie 3 razy z 3 różnymi kontraktami (mogła powiedzieć w sumie wszystko podczas jednej rozmowy ale już chuj) - stwierdziłem hola hola gierko, pozwól mi nasrać do quest loga w przeze mnie ustalonym tempie. Sprawdzam w dzienniku więc w jakiej dupie jestem - i okazuje się że oprócz tych 3 już mi się zbiera kupa których nawet nie pamiętam, że dostałem oraz jeden który wiem że dostałem, wiem że zrobiłem ale z jakiegoś powodu został w dzienniku - model jazdy xd - ok, już mi się nie chce Ogólnie kiedy jest dobrze, to jest bardzo dobrze. A kiedy jest źle, to bardzo źle. W sumie "da się grać", jak ktoś ma tv z vrr i wyłączy te dodatkowe efekty, to ujdzie. Przy czym "ujdzie" też podcieranie dupy gazetkami reklamowymi, a jednak fajniej jest mieć 3 warstwową reginę w zapasie - pytanie więc jak macie ustalone standardy. Wersja PC to jedyna droga - ewentualnie poczekanie na te pierwsze hotfiksy. Edytowane 10 grudnia 2020 przez Gość Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 @Rozi Tamten niefortunny zbieg okoliczności, który musiałeś mi przypomnieć to był Media markt xd No już nie detektywujcie, pomylono mnie z innym fanem empiku, case closed. Swoja drogą kolega wyzej pisal, ze metalboksa z mediamarkt tez nie dostał na czas. Czezkiego bralem pod uwage, ale nie dystrybuował steelów Cytuj
Pauli87 47 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Hey ludziska jak włączyć tryb foto? Ps4 wersja. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. XM. 10 888 Opublikowano 10 grudnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 grudnia 2020 5 minut temu, Pauli87 napisał: Hey ludziska jak włączyć tryb foto? Ps4 wersja. Na podstawowym PS4 tryb foto włącza się co chwilę sam. 13 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Ludziom usuwa całe sejwy po 8 godzinach gry xdddd Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Te 60 fps na xboxie sx mocno pływa przy akcji, ciężko się celuje. Cytuj
Sedrak 780 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 A orientuje się ktoś czy wersja na XSX to będzie po prostu patch do XO czy normalnie wyjdzie w pudełku na nową generację i ta jesień 2021 to pewny termin? Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Ja mam już wniosek o zwrot środków rozpatrzony pozytywnie (wersja XoX). Wolę uciec taktycznie na goga i lapka z rtx1080 niż się wkurwiać na to coś na ekranie za co zapłaciłem 270 zł. 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Ja mam już wniosek o zwrot środków rozpatrzony pozytywnie (wersja XoX). Wolę uciec taktycznie na goga i lapka z rtx1080 niż się w(pipi)iać na to coś na ekranie za co zapłaciłem 270 zł.Co im napisałeś? Może wklej po prostu i każdy wyśle to samo. I gdzie konkretnie z tym trzeba się udać? Bo nigdy nie zwracałem gry na konsoli... Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 6 godzin temu, Bartg napisał: Zbieram sobie różne mądre porady zanim zacznę grać, jedna z nich to idiotyczne ustawienia pada na konsolach, poleca się przestawić na takie jak poniżej i z tego potem sobie wedle preferencji regulować. Outer Dead Zone - 0.90 Inner Dead Zone - 0.05 Horizontal Sensitivity - 13 Vertical Sensitivity - 11 Zoom Sensitivity Reduction - 1 Response Curve - Recommended Horizontal Turning Bonus - 0.80 Vertical Turning Bonus - 0.40 Turning Ramp-up time - 0 Turning Delay - 0 Horizontal Turning (ADS) - 0 Vertical Turning (ADS) - 0 Turning Ramp-up time (ADS) - 0 Turning Delay (ADS) - 0 Ustawienia ZŁOTO podbijam! Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Jak kupowałeś na Xboxie to wchodzisz na PC do swojego profilu, zakupy i masz zwrot środków. Easy Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 ej a jak mam lapka Intel core i5 5200, 8gb ramu, GeForce 940m to ruszy na ultra? Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Teraz, PiPoLiNiO napisał: 6 minut temu, Gregorius napisał: Ja mam już wniosek o zwrot środków rozpatrzony pozytywnie (wersja XoX). Wolę uciec taktycznie na goga i lapka z rtx1080 niż się w(pipi)iać na to coś na ekranie za co zapłaciłem 270 zł. Co im napisałeś? Może wklej po prostu i każdy wyśle to samo. Otworzyłem zwykłą procedurę refundacji za pomocą oficjalnej strony.Zapytany o powód wybrałem z drzewka,że gra nie działa a konkretnie są problemy z jej stabilnością (jest kilka opcji do wyboru). Na odpowiedź czekałem 7 minut a środki będą w ciągu kilku dni na koncie. https://support.xbox.com/pl-PL/help/subscriptions-billing/buy-games-apps/refund-orders Ja kibicuję Redom, czekałem wiele lat na tą grę i wierzę,że wspaniale spędzę z nią czas (na pc) ale na takie dymanie to ja się nie zapisywałem. 1 Cytuj
drozdu7 2 798 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Redom można kibicować, a nawet trzeba. Ale to co odyebali to kino. I żadne tłumaczenia do mnie nie trafiają. Że naprawia? Ku.rwa łaski nie robią, ludzie bulą ponad 250zl za grę, oczekują w momencie zakupu skończonego produktu. Mogli to przesunąć (wydać tylko na PC), wiem że kolejna obsuwa itp. tylko czyja to jest wina?? Ludzi, czy nieudolności CD Projekt Red? Robią grę tyle lat i wypuszczają takiego kasztana. Sama w sobie gra, jak juz będzie skończona to pewnie kozak, ale czemu innych sie yebie za byle co? A tu festiwal sraki. Jeśli tyle dla nich znaczy te 8 mln preorderow to ich się powinno yebac zwyczajnie 4 Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 (edytowane) Edytowane 10 grudnia 2020 przez Gość Cytuj
Boomcio 4 076 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Ciekawe, kiedy recki wejdą ps4/xo. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 (edytowane) Propsuje tym, którzy żądają zwrotu kasy. Kibicowanie nie powinno się równać wypinaniu dupy do ruchania, a sprzedaż takiego bubla jest niczym innym jak wyruchaniem fanów. Dobrze, że sam nie uległem hajpowi i czakam cierpliwie aż grę ukończą. Edytowane 10 grudnia 2020 przez Michał102 Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 raport z PS5 : jest 60 fps, więc można grać spokojnie bugów jeszcze nie było ale gram w prolog dopiero po tych wszystkich filmach gameplayowych spodziewałem się rzygowin ale gierka ma ten swój styl który poraża, nie krzywię się na grafikę, zajęty jestem chłonięciem tego futuroklimatu - nie mam powodów do narzekań, bo te fpsy bez spadków się tutaj przydadzą to zmykam bo przyjemnie jest 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Okej, ja również zrobiłem zwrot. Zobaczymy czy uwzględnią.EDIT: Okej, już mail, że sianko oddane. Microsoft? Zawsze szanowałem 2 Cytuj
MaZZeo 14 188 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 1 godzinę temu, YETI napisał: Coś tam musiało pójść mocno nie tak, skoro przy takim okresie developolingu, gra działa tak, a nie inaczej. no ciekawe co się zadziało w ostatnim czasie co mogło wpłynąć na developing... 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Na PS5 graficznie najbliżej chyba do... podrasowanego GTA V? Pobawiłem się ustawieniami obrazu w grze i TV i nie jest tak blado jak domyślnie- niestety screeny tego nie oddają. Póki co na szybko pół godzinki jako nomad sobie pośmigałem po pustyni i nie zauważyłem doczytujących się przed ryjem obiektów. Tak, nie nastawiałem się graficznie na to- jakoś hype na graficzne wodotryski, 4K i inne takie nigdy mnie nie jarał- wtedy kupiłbym jakiegoś mocarnego PC, a nie konsolę. Jak wejdzie kiedyś tam patch pod next geny to git, póki co niech łatają to co napotrzebniejsze. Gdyby jeszcze poczekali pół roku, musieliby chyba zrobić jak z Shadow of Mordor- PC (wiadomo, zależy od ustawień), PS5, XNX- jeden poziom graficzny, a na PS4 i XOne okrojone wersje. Albo wogóle olać starą generację. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Niestety cdp to nie rockstar. Tamci dowieźli ze nie można było uwierzyć w to co się widzi ale tutaj mimo tego że jaranko itd wstrzymam się z odpaleniem aż poprawia grę. Nie mam ochoty walczyć z bugami. Mam za malo czasu na granie. 1 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 26 minut temu, drozdu7 napisał: Redom można kibicować, a nawet trzeba. Ale to co odyebali to kino. I żadne tłumaczenia do mnie nie trafiają. Że naprawia? Ku.rwa łaski nie robią, ludzie bulą ponad 250zl za grę, oczekują w momencie zakupu skończonego produktu. Mogli to przesunąć (wydać tylko na PC), wiem że kolejna obsuwa itp. tylko czyja to jest wina?? Ludzi, czy nieudolności CD Projekt Red? Robią grę tyle lat i wypuszczają takiego kasztana. Sama w sobie gra, jak juz będzie skończona to pewnie kozak, ale czemu innych sie yebie za byle co? A tu festiwal sraki. Jeśli tyle dla nich znaczy te 8 mln preorderow to ich się powinno yebac zwyczajnie Nigdy tego nie pojmę, pacze na premierę, a potem łatanie gry przez rok. Kiedyś gierka musiała wyjść skończona, a teraz wydają wersje beta. I jeszcze dzikowanko i że będą naprawiać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi