Ölschmitz 1 543 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Lacznie mam z 8 godzin i z kazda doslownie minuta gra mi sie lepiej. Nie wiem co zmienil pacz, ale dzisiejsza nocka z gra tylko na plus. klimat zabija, architektura miasta tez. strzelanie zaczelo mi sie podobac. menusy dla mnie akurat spoko. no nie wiem, pierwsze wrazenie takie sobie a teraz to juz odliczam minuty do wieczora zeby znow zagrac. gram na ps5 wiec dziala przyzwoicie. sa jakies bledy itd, ale animacja akurat legancko plynna. Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Ej Dżej dość grzecznie o pierwszych wrażeniach, widać że oszczędził Redów. Pełna recka jak wspomniał, będzie nieco później. Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, tjery napisał: W sensie? Istotą HDRu jest to, żeby czerń nie była czarnym punktem na ekranie, tylko żeby widać było jak najwięcej detali, wg mnie czerni jest wystarczająco, żeby dawać fajny kontrast i nie ma tu żadnego "mleka", o którym czytałem. W sensie gdzie jest kolor czarny na tych screenach? Dwa ostanie to kwintesencja mleka. Nie wiem skąd ta definicje hdr wziąłeś ale nie ma ona nic wspólnego z rzeczywistością. Ok ma być dużo detali ale powinien być tez zachowany odpowiedni poziom czerni bo inaczej mamy tak jak w cp mleko. HDR w tej grze nie działa, poziom iluminacji zwiększa jasność całego ekranu a nie tylko świateł/jasnych partii ekranu i efekt tego jest taki ze w grze nie ma czerni. Tak więc nie istnieje rozszerzony zakres tonalny, albo wszystko jest czarne albo wszysko jest „szarawe”. Edytowane 12 grudnia 2020 przez kislawa Cytuj
Durr 8 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 (edytowane) 9 godzin temu, _Red_ napisał: Pokaż ukrytą zawartość To jest PS5? Jezu jaka żyleta w porównaniu do 4 Tam nawet piksele na czcionce są wielkości pustaka. Edytowane 12 grudnia 2020 przez Durr 1 Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Chyba najlepiej opisany problem policji, tak jakby gdzies na jakimś ważnym meetingu ktoś stwierdził "Ty Andrzej a mamy jakas policje w grze?" "kurwa widziałem że o czyms zapomnieliśmy, dobra mam paru juniorow wolnych napisza jakies skrypty nikt sie nie kapnie przecież to RPG". 1 Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 To nie bug, to ficzer - nowy tagline cyberpunka Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Ale to nawet nie są bugi, w sensie policja, poruszanie się npc, widac ze zebraklo czasu żeby to dokończyć Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 To ja serio nie wiem jak ta gra miała wyglądać na pierwotną premierę Cytuj
REZOK 1 025 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 No ale kurwa 7 lat ile można robić grę, ewidentnie nie dali radę dostarczyć. Cytuj
MaZZeo 14 242 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Ja z kolei z innej beczki powiem ze póki co gra ma jedno z gorszych wprowadzeń z jakimi mialem do czynienia. Nie wiem czy to styl REDów żeby nie prowadzić za rączkę, ale w zasadzie po tym prologu który trwa 30 min i wstajemy z łóżka to człowiek w zasadzie nie wie co robić, cały czas ktoś chce i coś dzwoni jakbym był wyrwany kompletnie z kontekstu. Mechaniki nie są wyjaśnione i ładnie wprowadzone np. podczas strzelaniny z Maelstorm nie wiedziałem o co chodzi z tym przegrzaniem netrunnera i się wkurwiałem non stop ze coś powoduje mi damage. z każdą kolejną misa się oswajam ale sam początek jest mega przytłaczający i chaotyczny. 5 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Keanu Reeves, Krzysztof Ibisz, po co to wszystko było! Już widzę ten ich niewoliczny crunch, pewnie wszyscy na homo office Youtube oglądali albo leżeli na kanapie z włączonym symulatorem ruchu myszki żeby statusu na Teamsie nie zmieniło. Ja już znam te numery. 1 Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Chciałem dać CDP zarobić za te lata roboty, ale koniec końców zrobiłem refund na Steam... Nie mam mocarnego PC, ale na ustawieniach między medium a high miałem między 30-50fps. 60fps w porywach, lub jak ustawiłem Dynamic FidelityFX CAS. Niemniej jednak miałem wrażenie, że sterowanie jest strasznie spowolnione... Jakby kamera ociągała się za ruchami myszy, choć ustawiłem czułość niemal na maks. Nie wiem, czy to kwestia sprzętu, czy tak po prostu gra ma. Graficznie bardzo ładnie, ale miałem pojedyncze artefakty, których żadne ustawienia nie usuwały, a które momentami trochę irytowały i psuły klimat gry (głównie sporadyczny flickering cieni na modelach). Całość jest ładna, nawet przy zmniejszonych detalach, ale odniosłem wrażenie, że strasznie... pusta. W sensie, lokacje są ogromne, ale nic w nich nie ma. Pochodziłem po sporym kawałku miasta zwiedzając i nie znalazłem kompletnie nic ciekawego. Żadnego questa, NPC z dialogiem, nic. Czasem jakiś losowy item do podniesienia i to wszystko. Może później się to zmienia, ale nie wiem. No i po kilku godzinach stwierdziłem nie tyle, że gra mi się nie podoba, tylko że NA TEN MOMENT nie będę w nią grał. Raz, że poczekam na kilka patchy, a dwa, że jednak jest to klimat, w który trzeba się wciągnąć i poświęcić więcej czasu. Dużo dialogów, pojęć, których nie znam, lore etc. Nie mam pojęcia o świecie CP2077 i prawdę mówiąc czułem się zagubiony, jakby mnie wrzucili w środek opowieści, nie początek. No dobra robota CDP, ale ja poczekam na lepszy moment i może jakiś upgrade. A tymczasem ogram coś innego z licznych zaległości. Cytuj
Ukukuki 7 107 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 1 minutę temu, MaZZeo napisał: Mechaniki nie są wyjaśnione i ładnie wprowadzone np. podczas strzelaniny z Maelstorm nie wiedziałem o co chodzi z tym przegrzaniem netrunnera i się wkurwiałem non stop ze coś powoduje mi damage. Była o tym mowa w misji treningowej przez tą czarną dziewczynę. Jak coś gry nie robili 7 lat, wtedy kupili prawa do marki. Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 No przytlaczajacy to idealne slowo. Ilosc jakis pierdol do zrobienia od poczatku (a mapka tylko puchnie z kazda chwila) jest absurdalna. Poza tym te poboczne sa najczesciej po prostu nudne. A wie ktos czy da sie jakos zapisac 'w garazu' auto znalezione na ulicy? Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Można tylko kupić. Kradzionych się nie da zapisać. 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Pamiętacie Too Human? Gra robiona równie długo co Cyberpunk (nawet dłużej bo miała wyjść na 3 generację), a jak już wyszła to miała lepsze oceny niż CP2077. Ps: jak ktoś chce to mam zafoliowany egzemplarz na x360 Cytuj
XM. 11 036 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Te frezy podczas jazdy autem biegam tylko po mieście bo już chuj strzelał. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Podziwiam samozaparcie beta testerów Cytuj
łom 2 029 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Patrząc na to jak ta gra działa przypomina mi się sytuacja z Wiedźminem 3 jak go testowałem (w firmie zewnętrznej która też pracowała nad Cyberpunkiem). Parę miesięcy przed premierą jedyne co było w miarę dobrze działające to główny wątek, w bazie bugów duplikaty jeden na drugim bo testerzy z różnych firm nie współpracowali ze sobą (bo liczy się bugcount) a do testowania oddelegowani zostali nawet pracownicy z innych projektów którzy pierwszy raz na oczy widzieli pada (bo czas się kończy). Podejrzewam też że aby zrobić jak najlepsze wrażenie, dużo czasu grafików/programistów zostało poświęconego na nowych bajerach (ray tracing, dlss itp.) na rzecz starszych konsol/podzespołów. Za rok jak już wszystko się uspokoi to będzie całkiem inna gra i jeśli 'recenzentów' dopadnie skleroza to będzie walka o GOTY. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 12 minut temu, Suavek napisał: Dużo dialogów, pojęć, których nie znam, lore etc. Nie mam pojęcia o świecie CP2077 i prawdę mówiąc czułem się zagubiony, jakby mnie wrzucili w środek opowieści, nie początek. No lore tej gry to trzeba czytać z poziomu bazy danych, a jest sporo tego czytania, nie mniej tam większość idzie się dowiedzieć o grze i historii postaci z którymi się spotykamy. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bartg 5 529 Opublikowano 12 grudnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 grudnia 2020 Też nie ogarniam pomysłu, że po każdej misji nagle mam 10 smsow, dzwoni do mnie ktoś, po czym mam 5 powiadomien ze moge sledzic jakis quest na drugim koncu miasta Otwarcia mapy po wyjściu z apartamentu V to jest taki WTF. To tak jakby po prologu Gta w north yankton nagle na mapie masz 40 misji, 40 misji pobocznych, dzwoni do ciebie lester, Trevor, twoja stara, a smsa pisze Tanisha, bo znalazla twojxnumer na fejsie. 11 Cytuj
MaZZeo 14 242 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 A i oczywiscie te wszystkie notatki rozjebane na każdym kroku jak w grach Remedy, czy naprawdę w ten sposób mam poznawać lore w grze w 2020 roku? No nie mam ochoty w środku walki czytać notatnika bo mnie to wytrąca z rytmu, a potem już mi się nie chce. 4 Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 (edytowane) Brakuje jeszcze niko, który na kręgle zaprasza Edytowane 12 grudnia 2020 przez kislawa 2 Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 ...i wszystko wybaczycie po ukończeniu Aktu 1 2 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Dobrze, że jest gejpas to mam inne gry do ogrania, a tak się poczeka jak połatają grę, bo graficznie jest nierówna, że nie wspomnę o bugach. Im dłużej w to się gra, tym więcej kwiatków wyskakuje w tej grze. I nie, hotfixy od razu tego nie połatają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi