Il Brutto 1 624 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 No i chuj no i czesc, nie moge ruszyc fabuly, gralem ze 3h robiac misje poboczne, skipujac czas i ciagle nie moge dostac misji glownej juz na samym koncu. Ale mnie ten gniot wkurwil oby te gnoje z cdp zdechli raz na zawsze, growy mcdonalds. 2 1 Cytuj
Gość Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 19 minutes ago, Il Brutto said: No i chuj no i czesc, nie moge ruszyc fabuly, gralem ze 3h robiac misje poboczne, skipujac czas i ciagle nie moge dostac misji glownej juz na samym koncu. Ale mnie ten gniot wkurwil oby te gnoje z cdp zdechli raz na zawsze, growy mcdonalds. Każdemu developerowi może się potknąć noga! Nie skreślaj studia po jednej wpadce! "To dobry developer był" Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rudiok 3 368 Opublikowano 15 grudnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 grudnia 2020 7 godzin temu, bluber napisał: Gry to nie samochody, gry to nie telewizory - przestań opisywać świat jakimiś abstrakcyjnymi porównaniami aby tylko twój obraz rzeczywistości miał sens, strasznie się dyskutuje z kimś kto się śmiertelnie obraził na gierke wideo. Gry są dość odrębnym tworem od reszty popkultury bo są nie dość że najnowszą gałęzią rozrywki, która rośnie w tak zastraszającym tempie, że też ciężko pewne rzeczy przewidzieć podczas developingu gry i tutaj po prostu ewidentnie widać złe zarządzanie projektem, które pewnie w tej sytuacji globalnej, przy pracy z domu mogło się tylko nawarstwić i mam masę współczucia dla developerów, którzy pracowali chore ilości godzin a i tak zarząd kazał im to wydać w tak niedopracowanej formie czego trochę nie jestem w stanie zrozumieć bo z jednej strony gracze płakali i grozili wręcz ludziom z CDP Red w social mediach kiedy gra została znów przesunięta a teraz płaczą i grożą bo gra została wydana w takim stanie, no nie dogodzisz xd i jasne, należy oceniać produkt w stanie takim jakim jest i chyba tak się dzieje bo póki co Cyberpunk w wersji konsolowej na metacritcu ma 50 w opozycji do wersji PC, która ma 89 to chyba jednak jest przepaść i ludzie którzy grają na blaszkach mogą diametralnie różne doświadczenie z grą i nazywanie wszystkich gównozjadami bo mimo bugów dobrze się z grą bawią jest no trochę cringowe. Ziom, ale jakie abstrakcyjne porównania? Gry to taki sam produkt jak każdy inny. Jak już tak wielki szpagat robisz, że bronisz swoim torsem developera to porównaj w takim razie do innych gałęzi rozrywki - filmów, seriali, muzyki. Jak serial jest kiepsko napisany i aż krzywisz się z oglądania to nadal oglądasz i bronisz? Co było z ostatnim sezonem Game of Thrones? Zjebali po całości i nie wiem czy znajdziesz kogoś kto ma wszystkie klepki a jednak broni zakończenia. A serial zniknął z przestrzeni publicznej raczej w niesławie. Jak film gwałci twoje dzieciństwo jak Gwiezdne Wojny Ep. 8 i 9 to też się uśmiechasz i dziękujesz? Już sam Disney nie nadąża popiołu produkować na posypywanie głowy bo zdaje sobie sprawę jakiego balasa zrobił a jęk zawodu fanów podczas oglądania Luke'a pijącego mleko z suta jakiegoś potworka słychać w eterze do dziś. Gdyby nie Mandalorian i zapowiedzi nowych seriali to uniwersum skończyłoby się z kretesem. Kiedy Metallica po czterech metalowych albumach nagle zaczęła romans z popem to pewno fani nagle zaczęli ubierać się na różowo i dziękować, że mogą się rozwijać razem z nimi? A tymczasem w branży gierkowej widać, że graczom można tak naprawdę wcisnąć wszystko i granice bezczelności developerów przesuwają się z każdym kolejnym niedopracowanym tytułem. Niedługo faktycznie zaczniemy dostawać w pełnej cenie dema techniczne, które będą łatane po 2 latach, albo nigdy. Tu nie chodzi o to, czy gra działa i wygląda lepiej na PC, bo tak po prostu jest i z tym nie dyskutuję. Tu chodzi o to, że twórcy zrobili wielkie świństwo graczom jako społeczności. Jak ktoś tego nie ogarnia to mogę mu tylko współczuć. 12 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Ja mam na liczniku 8,5 godziny. Gram i się dobrze bawię, serio, ale też tyle bugów jest, gliczy i innego dziadostwa, że choćbym się zesrał z wrażenia, to bym na ten moment nie potrafił Cyberfankowi 2007 postawić oceny wyższej, niż 7+/10. Chcę też nadmienić, że ostatni patch poprawił klatkarz na otwartych przestrzeniach na Prosiaku. Więc wygląda to tak, że gra się z bananem na ryju mimo wszystko. 1 Cytuj
p406 46 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Panowie "insajderzy" @sprite @eX4cT_PL. Co tam się odjaniepawliło na szczytach władzy w CDP, że w tydzień ich produkt i firma stała się pośmiewiskiem całego internetu? Czy ukrywanie stanu gry na bazowe konsole i multum bugów to celowa zagrywka i skok na kasę kosztem świadomej utraty reputacji? Bo w teksty, że nie mieli świadomości w jak złym stanie są bieżące buildy ciężko uwierzyć - przecież to by świadczyło o kompletnej amatorce organizacyjnej. Ci ludzie nie wyskoczyli z dnia na dzień psu spod ogona. Gdzie jest haczyk? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Przecież były wcześniej przecieki, że gierka ledwo się kupy trzyma i to nie raz. Ja tam się oszukany nie czuję, bo śledziłem niusy, przecieki i inne rzeczy pomimo zerowej chęci do grania. A poza tym kupiłem to na cebulkę z @Yano , więc za 130 zetta to se można betatestować Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Bez urazy chłopy ale wierzenie, że gierka puszczana na pcmr z 20 tera się przeskaluje magicznie do 1,2 przez zmianę suwaków była trochę naiwna. Plus brak gameplayi z wersji na last geny. Zresztą dużo osób pisało, żeby zaczekać do recenzji. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 1 hour ago, Mejm said: Gra miala wyjsc przed wakacjami wiec wiadomo bylo, ze tworzyli ja z mysla o tych konsolach. Mogli nie byc pazernymi ku.tasami, skupic sie na odchodzacych konsolach i zakonczyc generacje wspanialym tytulem, na ktory czekaly miliony. Czy ktos by sie pultal ze nie ma na ps5/xsx? Pewnie mniej osob niz teraz pultajacych sie, ze na ps4 dostali go.wno. Zasadniczo jako posiadacz XSX się zgadzam. I tak byłyby jakieś benefity z ogrywania na nextgenie i wolałbym to, niż czekanie teraz na nextgenowy patch albo chociaż na jakąś wersję bez wszechobecnych bugów. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Jak chcecie zagrać w dobrej jakości, a nie macie pcta to polecam gf now albo stadie. Na GF now gra smiga pieknie na swiatłowodzie z odbiciami 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 13 minut temu, Masorz napisał: Przecież były wcześniej przecieki, że gierka ledwo się kupy trzyma i to nie raz. Eee, jedyne przecieki jakie tu byly to takie, ze zespol sobie na lajcie w domkach koduje i jest sponio. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 39 minut temu, p406 napisał: Panowie "insajderzy" @sprite @eX4cT_PL. Co tam się odjaniepawliło na szczytach władzy w CDP, że w tydzień ich produkt i firma stała się pośmiewiskiem całego internetu? Czy ukrywanie stanu gry na bazowe konsole i multum bugów to celowa zagrywka i skok na kasę kosztem świadomej utraty reputacji? Bo w teksty, że nie mieli świadomości w jak złym stanie są bieżące buildy ciężko uwierzyć - przecież to by świadczyło o kompletnej amatorce organizacyjnej. Ci ludzie nie wyskoczyli z dnia na dzień psu spod ogona. Gdzie jest haczyk? Niestety „insajderow” w zarządzie nie mam, mogę się tylko domyślać ze firma z takim kapitałem, będąca na giełdzie po prostu na pewne rzeczy nie może sobie pozwolić i musieli wydać produkt taki jaki był, jak to się mówi, business is business, za miesiąc większość o tej akcji zapomni, za pół roku będzie wersja na next geny, dorzuca może darmowe DLC, wypuszcza patcha pod W3 przy okazji zapowiadając coś nowego „dużego” i akcje firmy znowu poszybują i jakoś to będzie. Prawda jest taka ze PS4 i Xbox One były słabymi konsolami i jak to się mówi z gowna bata nie ukręci. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Teraz, eX4cT_PL napisał: Prawda jest taka ze PS4 i Xbox One były słabymi konsolami i jak to się mówi z gowna bata nie ukręci. Zapomniał wół jak cielęciem był? 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 1 minutę temu, Rudiok napisał: Zapomniał wół jak cielęciem był? I to jest właśnie IDEALNY OBRAZ naszej rodzimej firmy. Oni po protu nie potrafią robić gier na konsole. Skoro gry sprzed 4-5 lat na PS4 i XoX wyglądają lepiej niż Cyber to sorry ale nie potrafią. Nie mieli odwagi powiedzieć tego co np. zrobił Techland w 2013/2014 roku czyli wycofać się z poprzedniej generacji. Ale Techland nie jest na giełdzie i "łapacze groszy" nie decydują o ich planach. 1 Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 7 minut temu, Rudiok napisał: Zapomniał wół jak cielęciem był? Swietne porównanie, GOW od mistrzów i RDR 2 od jeszcze większych mistrzów xD Cytuj
p406 46 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 12 minutes ago, eX4cT_PL said: Niestety „insajderow” w zarządzie nie mam, mogę się tylko domyślać ze firma z takim kapitałem, będąca na giełdzie po prostu na pewne rzeczy nie może sobie pozwolić i musieli wydać produkt taki jaki był, jak to się mówi, business is business, za miesiąc większość o tej akcji zapomni, za pół roku będzie wersja na next geny, dorzuca może darmowe DLC, wypuszcza patcha pod W3 przy okazji zapowiadając coś nowego „dużego” i akcje firmy znowu poszybują i jakoś to będzie. Prawda jest taka ze PS4 i Xbox One były słabymi konsolami i jak to się mówi z gowna bata nie ukręci. Ok, myślałem że może stało się coś "więcej". Wychodzi więc na to, że to wejście na giełdę bardziej im teraz przeszkadza niż pomaga... Kasy przecież na Wiedźminie i Gwincie zarobili tyle, że premiera 2077 nawet za rok nie wyrządziłaby im szkody. Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Nieźle redzi ściamniali kolorowymi trailerami po których miało sie wrażenie że wyjdzie watch dogs 2 (przynajmniej ja tak miałem). Wątek główny jest mroczny. Zadania poboczne jeszcze bardziej, a co najlepsze to to, że są tak długie, bogate w treść i różnorodność, że odnoszę wrażenie że CP ma w sobie kilka głównych wątków. Genialna szpila. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Ale nie inwestorom, którzy już od kwietnia liczyli potencjalne zyski i zacierali rączki. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Porady do tych walk wręcz? Goscie 4 ciosy i po mnie, a ich mozna napierdalac i ledwo co schodzi. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Moze sprobuj ich zgliczowac na scianie albo stole i wtedy oklep jak sie beda telepali w teksturze. Podobno latwo wchodzi. Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) 42 minuty temu, XM. napisał: Porady do tych walk wręcz? Goscie 4 ciosy i po mnie, a ich mozna napierdalac i ledwo co schodzi. wszczepy ramion, ale są bardzo drogie i wymagają pewnego poziomu Edytowane 15 grudnia 2020 przez Kron997 Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 41 minut temu, XM. napisał: Porady do tych walk wręcz? Goscie 4 ciosy i po mnie, a ich mozna napierdalac i ledwo co schodzi. Próbowałeś z wszczepem Gorilla Arms? Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) Ktoś jednak znalazł działającą policję - prawdopodobnie ten system jest tam gdzieś ukryty w kodzie, tylko był w takich powijakach, że go zakopali. Edytowane 15 grudnia 2020 przez Cedric Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 To co oni robili przez 7lat? W połowie produkcji zaczęli wszystko od nowa? Cytuj
Gość Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 0:19 model jazdy nawet ai zmiótł z planszy xd Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 1 minutę temu, Kron997 napisał: To co oni robili przez 7lat? W połowie produkcji zaczęli wszystko od nowa? Co się dziwić jak większość devów o tym że każdą misję można będzie można przejść po cichu dowiedzieli się po zeszłorocznym E3, gdzie cała gra nie było pod to pierwotnie projektowana Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi