Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Featured Replies

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 11:52, stoodio napisał(a):

Podczas prac nad Skyrimem, Sleeping Dogsem czy Maxem Paynem 3 zgłaszaliśmy ogólno pojęte błędy - zarówno lingwistyczne jak i funkcjonalne. Jakoś zależało nam na tym, żeby dany projekt śladem wcześniejszych po prostu dostał zielone światło - jako całokształt . Sporo się pozmieniało od tamtego czasu - jak widać niekoniecznie na lepsze...

A to już jest zależne od firmy. U mnie są konkretne działy, które się zajmują poszczególną strefą QA i jest między nimi ciągła komunikacja jak gra jest testowana jednocześnie w FQA i CQA więc jak ktoś z FQA zauważy buga z CQA to daje im znać i oni robią swoje i odwrotnie. 

Ale generalnie to Hendrix wyjaśnił jak działa QA więc zwalanie wszystko na ten dział to zwyczajnie brak wiedzy jak działa gamedev. 

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Co to jest za gowno pierdolone to ja nawet nie. Powoli zaczyna brakowac mi cierpliwosci. Dzisiaj trzy razy mi sie gra wypierdolila na ps5. 3 RAZY. Doliczajac wczorajszy to wywalilo mnie 4 razy przez m

• Co do mechanik, to można inwalidów leczyć dotykiem.

• No cześć co tam?    @MaZZeo kasuj konto

Opublikowano

A kto zwala winę na QA? :dafuq:

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 12:02, stoodio napisał(a):

A kto zwala winę na QA? :dafuq:

Gracze. :) 

Opublikowano

Ja tu ciągle zaglądam sprawdzić tylko, czy nowy patch rzucili na weekend i czy kupować za pełniaka tego sztosa, a tu ciągła dyskusja.

Reasumując: tak, nie powinni tego wydawać na konsole.

Opublikowano

:Coolface:

Screenshot_20201218-130835_Samsung Internet.jpg

Opublikowano

A właśnie, dzisiaj nie miałobyć paczyka?

Opublikowano

Ja pierdziele, załóżcie sobie osobny temat. PCciarze i Ci z Xboxami chcieliby sie powymieniać jakimiś smaczkami, newsami o patchach, wrażeniami po takiej o takiej misji czy ukrytych gadżetach albo easter eggach. 

Opublikowano

Po prostu wszystko wokół gry przyćmiewa na razie ją samą - to też wrażenie. 

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 09:51, Boomcio napisał(a):

Jak nic zaskarży cdpr o wykorzystanie jego wizerunku. 

Mimo kontraktów.

Kijano jak wiemy uwielbia klimaty cyberpunka, ma swoj band i swoja linie motorow. I w umowie z cdp jest, ze uzyczy wizerunku min w zamian za promocje jego motorow i firmy je produkujacej. A ja od premiery nie przeczytalem tu nic o motorach, za to sporo o zgliczowanych pojazdach. No niezbyt fajne wywiazanie sie z umowy. Prawnicy juz pewnie szykuja pisemko.

W dniu 18.12.2020 o 11:47, BrandonLee_z_TheCrow napisał(a):

Ale zgadzam się, że CP mu sporo pomógł. 

Przeciez ku.rwa bylo dokladnie odwrotnie. John wick byl juz po 2 czesciach a Kijano przezywal renesans. Plus kto nie kojarzy sie lepiej z cyberpunkiem jak glowna gwiazda Matrixa. To moze tylko maciucha go tu nie kojarzyl bo obejrzal film w 2019 a e3 bylo w 2018.

Opublikowano

Nie Devi, nie QA, tylko Prezesiki, inwestorzy... niestety takie czasy i właśnie bardzo dobrze, że jest taka gównoburza. EA się chyba nauczyło ostatnio, czas na CDP. 

Często mówiąc : QA zawalili, mówie się to jednak w kontekście całego działu, managmentu, tych co trzymają kasę a nie szeregowego co zgłasza bugi i tego co naprawia, litości...

Home Office też na pewno nie pomógł, gamedev to ciężka działka, dużo trzeba rozmawiać, dzielić się opiniami, oglądać ekran kolegi itp. 100% z HO tam nie wyciągniesz na wszystkich stanowiskach. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 12:18, Alpha Trion napisał(a):

A właśnie, dzisiaj nie miałobyć paczyka?

Przeniesiony na poniedziałek. Póki co. 

Opublikowano

Niestety pewnie każde rozbudowane RPG będzie teraz przekładane, Bloodlines 2 to w ogóle chyba nie ma już daty premiery, a miało wyjść kiedy? W kwietniu 2020? 

Fajnie zrobili z Baldurem, nie mydlili oczu nikomu, że jest dobrze, early access i gra się robi z graczami, na te czasu ten pomysł tym bardziej na propsie. 

Opublikowano

Nie wiem ja tam bawię się w tej grze świetnie, 34h za mną i ciągle mi mało TAK mam bugi gość zamiast siedzieć na motorze siedzi obok, ale nic nie lata, przenika albo fruwa a akcja zawsze trzyma poziom.

Mały klik ode mnie, jeny jakie to jest miodne!

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 12:23, Mejm napisał(a):

Kijano jak wiemy uwielbia klimaty cyberpunka, ma swoj band i swoja linie motorow. I w umowie z cdp jest, ze uzyczy wizerunku min w zamian za promocje jego motorow i firmy je produkujacej. A ja od premiery nie przeczytalem tu nic o motorach, za to sporo o zgliczowanych pojazdach. No niezbyt fajne wywiazanie sie z umowy. Prawnicy juz pewnie szykuja pisemko.

Przeciez ku.rwa bylo dokladnie odwrotnie. John wick byl juz po 2 czesciach a Kijano przezywal renesans. Plus kto nie kojarzy sie lepiej z cyberpunkiem jak glowna gwiazda Matrixa. To moze tylko maciucha go tu nie kojarzyl bo obejrzal film w 2019 a e3 bylo w 2018.

Możecie mieć rację z tym Johnem Wickiem. Ja oglądałem te filmy od niechcenia, więc nie odczułem hajpu. Co innego Matrix - to było moje pierwsze zderzenie z tzw. "poważnym" przekazem. Pamiętam jak dziś, gdy sobie z kolegami przy piłce opowiadaliśmy ten film.

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 12:34, Soul napisał(a):

Johny build jest OP! świetnie się nim gra

Opublikowano

Nie wiem ja tam bawię się w tej grze świetnie, 34h za mną i ciągle mi mało TAK mam bugi gość zamiast siedzieć na motorze siedzi obok, ale nic nie lata, przenika albo fruwa a akcja zawsze trzyma poziom.

Akurat tu musiałem wczytać sejwa, na bo jeden z sojuszników się zablokował w stoliku kawowym i nie mógł się ruszyć w kierunku windy. Bardzo miodne.

Opublikowano

Na czym grasz? PC czy Series X? Bo widać gołym okiem 60 fps :) Ta misja naprawdę sztosik była.

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 12:45, KrYcHu_89 napisał(a):

Na czym grasz? PC czy Series X? Bo widać gołym okiem 60 fps :) Ta misja naprawdę sztosik była.

Series X

Opublikowano

Na series X oglądałem wczoraj trochę cringową recenzje NR Geeka, ale pomijając te nieśmieszne żarty z jakimś mangowym avatarem, to ma cały segment poświęcony bugom na series X:

Od 17:15. Mowa o tych samych paździerzach co spowodowały wycofanie gry z PS Store. O błędach powtarzalnych, które występują za każdym razem, obojętnie ile razy wczytasz save. Tak więc teksty o tym że ktoś sobie gra na series X albo pececie i nie widzi błędów można włożyć między bajki.

Edytowane przez Observer

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 12:48, Hendrix napisał(a):

Jako, że atmosfera jest tutaj gorąca, to proszę, wywiad z game developerem:

Pokaż ukrytą zawartość

12/10, najlepszy post w temacie, można zamykać :shotgun:

Opublikowano

Panowie, znalazłem przyczynę braku aut w waszych wersjach

Wszystkie są u mnie xD

Opublikowano

Dziwię się, że jeszcze Forzy Horizon 4 nie ruszyli z tym crossoverem z CB2077 na meta jak z Death Stranding XD

Opublikowano
  W dniu 18.12.2020 o 13:08, Faka napisał(a):

Dziwię się, że jeszcze Forzy Horizon 4 nie ruszyli z tym crossoverem z CB2077 na meta jak z Death Stranding XD

??