Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Il Brutto 1 624 Opublikowano 18 stycznia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 stycznia 2021 Mi jest tak po ludzku przykro, ze ludzie graja w te gry od lat a nie potrafia na trzezwo ocenic tego co dostali w kontekscie dotychczasowych standardow w branzy. Ja rozumiem ze jakis 18 letni Kacper ktory zagral bo sie dal nabrac na reklamy a przedtem gral tylko w majnkrafta, sie zachwyca i to jest dla niego najlepsza gra. Ale jak ja gram w te pierdolone rpgi od poczatku gatunku, od izometrycznych przeszedlem do 3D i widzialem wszystko co tam dostarczaly Bethesdy, Obsidiany czy inne Ubisofty, a pozniej dostaje gre ktora nie oferuje nic lepszego w kwestii mechanik, to co mam kurwa powiedziec? To taki Fallout 3 mial o wiele lepszy rozwoj postaci, lepsze przedmioty, realne decyzje, frakcje itd. Ratuje sie fabula? Przeciez ta fabula nie dosc ze widac na pierwszy rzut oka ze jest pocieta to jeszcze nic specjalnego w niej sie nie da uswiadczyc. Czytam co druga strone ze quest Panam to jakis majstersztyk to ja sie zastanawiam czy wy sie urodziliscie wczoraj, czy to zwykly wylew spermy do mozgu. Czasami mam ochote was napierdalac po gebach. 11 4 5 Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 (edytowane) Dobra ale nikt tu nie mówi, że to gra generacji. Tytuł na 8 (na konsolach nowej generacji) na jedno przejście i tyle. To tylko kolejna gra wideo i nic poza tym, nie ma co się spinać, że obiecanki nie zostały do końca spełnione. Jak ktoś lubi klimaty cyberpunk to gierka dostarcza. Edytowane 18 stycznia 2021 przez Czoperrr 1 Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 1 minutę temu, Il Brutto napisał: Ratuje sie fabula? Przeciez ta fabula nie dosc ze widac na pierwszy rzut oka ze jest pocieta to jeszcze nic specjalnego w niej sie nie da uswiadczyc. Czytam co druga strone ze quest Panam to jakis majstersztyk to ja sie zastanawiam czy wy sie urodziliscie wczoraj, czy to zwykly wylew spermy do mozgu. Czasami mam ochote was napierdalac po gebach. THIS! no kurde Panam sranam i zachwyty. Cały jej questline już zapomniałem. Serio mam problem przypomnieć sobie cokolwiek poza urywkami ze sztampowych zadań. Nazwanie tego przeciętnym to wielka pochwała. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Ja tego nawet nie uruchamiam. Czekam na pacz next genowy. Mam w co grać. Ale mi po prostu szkoda. Cytuj
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 To, że Judy i Panam uratowały godność Cyberpunka, jest tylko dodatkowym akcentem do tego, jak żałosna jest historia premiery najbardziej oczekiwanej gry roku 2020. Najgorsze, że podniecali się nimi 40-letni faceci, u których kryzys wieku średniego okazał się widocznym przegrzaniem mózgu. Co jednak można pochwalić najbardziej, wg mnie, to napięcie budowane w korpo-prologu. Świetnie udało im się oddać klimat big-techu i wyobrażenie o nim z połowy lat 80-tych. I błyszczące się wnętrza. Kiedy zaczynałem grę punkiem albo nomadem, czułem się jakbym właził w kolejnego sandboxa. Korpo miało klimat, seriously. Nie ukrywam, że tęsknię za niektórymi momentami Cybera, a kiedy próbowałem do nich wrócić, gra mi się tylko bardziej glitchowała. Strasznie mnie to irytowało. Zagrałbym w coś bardziej kameralnego w tym właśnie świecie, na tym silniku, na tej mapie. Coś, co nie będzie udawało otwartego świata. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 4 minutes ago, BrandonLee_z_TheCrow said: Co jednak można pochwalić najbardziej, wg mnie, to napięcie budowane w korpo-prologu. Świetnie udało im się oddać klimat big-techu i wyobrażenie o nim z połowy lat 80-tych. I błyszczące się wnętrza. Kiedy zaczynałem grę punkiem albo nomadem, czułem się jakbym właził w kolejnego sandboxa. Korpo miało klimat, seriously. Nie ukrywam, że tęsknię za niektórymi momentami Cybera, a kiedy próbowałem do nich wrócić, gra mi się tylko bardziej glitchowała. Strasznie mnie to irytowało. Zagrałbym w coś bardziej kameralnego w tym właśnie świecie, na tym silniku, na tej mapie. Coś, co nie będzie udawało otwartego świata. Szkoda tylko, że trwało to 20 minut, a później nie miało już znaczenia jaką ścieżkę obraliśmy. Ten element jest mocno skiepszczony niestety. Cytuj
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 No bo fabułę rozwalali i kleili w nieskończoność, na potrzeby Keanu. Co za rak! Jak zwykle kapitaliści odebrali nam smak życia. Smak CD Projektu. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Ciekawe ilu szczegółów się dowiemy po jakimś czasie. To musiał być niezły chaos produkcyjny. Sami się chwalili że ich sposób pracy to ciągłe "wymyślanie koła na nowo" i zaczynanie od nowa bo tak. Co ciekawe wszystko wskazuje na to ze to nie był jakiś żarcik tylko serio próbowali tak zrobić poważny projekt. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, BrandonLee_z_TheCrow napisał: Zagrałbym w coś bardziej kameralnego w tym właśnie świecie, na tym silniku, na tej mapie. Coś, co nie będzie udawało otwartego świata. Nie ten świat i silnik ale ja mocno liczę na ascent. Edytowane 18 stycznia 2021 przez lpcl Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 3 hours ago, lpcl said: Nie ten świat i silnik ale ja mocno liczę na ascent. Właśnie, co dzieje się z Ascent? Tytuł miał wyjść w listopadzie. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 46 minut temu, Czoperrr napisał: Właśnie, co dzieje się z Ascent? Tytuł miał wyjść w listopadzie. Przesunęli na 21 ale bez konkretnej daty. Jak oglądam urywki to myślę, że to będzie dosyć krótka gra bo za dobrze to wygląda. Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 18 stycznia 2021 Opublikowano 18 stycznia 2021 Takie pytanie do tych co robili refunda na cp M$ robi zwroty bez względu na to ile godzin się grało czy jest jakiś limit po którym już kasy nie oddadzą...i nie bijcie bo ja zwrotu nie zrobie niech leży na dysku może kiedyś naprawią i dodadzą co wycieli, namówiłem kumpla na cp bo całkiem dobrze mi się grało ale jemu niesiadło i po 30h ma dość tego co redzi z grą zrobili,trulidupa mi wypomina wydanie tych 279 zeta. Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Point of no return szybciej niż się spodziewałem. 7 zakończeń i wszystko inne wyczyszczone, bardziej z obowiązku niż przyjemności. 137 godszin w Night City. 7.5/10 Grałem na PC na max, mimo to niesamowity kac. Dobrze, że jest ten Ghostrunner, który robi cyberpunk dobrze. 1 Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Przecież ten montaż w kontekście sytuacji to jest oskar xd Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 16 godzin temu, Rozi napisał: Czasami mam wrażenie, że siedzę na forum dla gimbów. CDP NIE RUSZ NAJLEPSI SOM TY TY TY HEJTERZU Szkoda, że w tym niesamowitym RPG (czy to jednak jest action adventure, bo na Twitterze zmienili), nie możesz kupić pierdolonego szaszłyka od chłopa na ulicy. Naprawią grę pod względem technicznym? Spoko, niech dodadzą inne mechaniki, które sprawią, że gra nie będzie plastikową wydmuszką z zerową interakcją ze światem. Możliwość kupna tego szaszłyka na pewno by niesamowicie wplynelo na Twoja końcowa ocenę gry. Niech w koncu dodadzą te bzdurne aktywności, bo widzę że w temacie ze skrajności w skrajnośc, "wyjadacze RPG" płaczą, że Cyberpunk to nie simsy, bo najważniejsze w grze to pójść zagrac w golfa poza misjami, ktos inny zarzuca slaba fabule, bo zmieniali projekt 10 razy! Chuj juz tam ze wyszło całkiem spoko, zle ze Keano! wystawić 2/10 i wracam do Assasinkow 2 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 8 godzin temu, kudlaty88 napisał: Takie pytanie do tych co robili refunda na cp M$ robi zwroty bez względu na to ile godzin się grało czy jest jakiś limit po którym już kasy nie oddadzą...i nie bijcie bo ja zwrotu nie zrobie niech leży na dysku może kiedyś naprawią i dodadzą co wycieli, namówiłem kumpla na cp bo całkiem dobrze mi się grało ale jemu niesiadło i po 30h ma dość tego co redzi z grą zrobili,trulidupa mi wypomina wydanie tych 279 zeta. W jakim wszechświecie taka kupsztalowa wersja na konsole potrzebuje 30 godzin, aby można było jednak stwierdzić, że nie siadło. WTF? Cytuj
Bzduras 12 515 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 52 minuty temu, LukeSpidey napisał: W jakim wszechświecie taka kupsztalowa wersja na konsole potrzebuje 30 godzin, aby można było jednak stwierdzić, że nie siadło. WTF? Zdobyłem rzadkie zdjęcie przekroju tego właśnie wszechświata. Spoiler Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 7 godzin temu, easye napisał: Możliwość kupna tego szaszłyka na pewno by niesamowicie wplynelo na Twoja końcowa ocenę gry. Niech w koncu dodadzą te bzdurne aktywności, bo widzę że w temacie ze skrajności w skrajnośc, "wyjadacze RPG" płaczą, że Cyberpunk to nie simsy, bo najważniejsze w grze to pójść zagrac w golfa poza misjami, ktos inny zarzuca slaba fabule, bo zmieniali projekt 10 razy! Chuj juz tam ze wyszło całkiem spoko, zle ze Keano! wystawić 2/10 i wracam do Assasinkow To jęczenie jest denerwujące, dorosłe chłopy a jakby cukierka im zabrać. Przy tym wysypie ubisofciaków i generycznych cinematików ten cyber jest naprawdę spoko. Tak wiem pewnie mam niskie wymagania, Polska górą i powinienem wymagać dopracowania rockstara, grafiki jak na rtx 3090 i jeszcze żeby gierka laskę mi zrobiła. Cytuj
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Zamiast drobnomieszczańskich uciech macie za to wielkomieszczańskie: ćpanie, seks i braindansy. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Tych bredni, ze wymaganie od tworcow slownosci i produktu, ktory nie jest na poziomie pracy zaliczeniowej w unity, jest przejawem niedjorzalosci to sie juz nie da komentowac. Cytuj
Observer 10 406 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, lpcl napisał: Przy tym wysypie ubisofciaków i generycznych cinematików ten cyber jest naprawdę spoko. Przecież to jest ubisofciak, a nawet gorzej, tak zajebanej ikonkami mapy to od Unity nie było. O cinematic to się nawet nie będę wypowiadał, bo te sekwencje cinematic w CP2077 to już single z CoDów 15 lat temu zjadały. Centralnie masz tu cinematic pościg w którym przeciwnicy są nieśmiertelni, możesz sobie strzelać albo nie, a oni i tak rozwalą w jednym zaplanowanym miejscu. Więc chyba przez generyczne rozumiesz dobrze zrobione i dopracowane, bo w takim razie faktycznie CP2077 nie jest generyczny. Edytowane 19 stycznia 2021 przez Observer 1 Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 No z tym poscigiem to jak głupi sądziłem, że muszę strzelać. A potem doczytałem, że wystarczy poczekać, sami się rozwalą. Skrypt level 9000. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Idź lepiej grać w Asasyna, JANUSZU. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 No jakby dali mozliwosc kupna hot doga to można byłoby przymknąc na to oko... Swoja droga te pościgi rzeczywiście zjebali skryptami, ale wiele misji jest i tak na znacznie wyższym poziomie niz u kurencji, fabularnie daja rade i są po prostu ciekawe. Znaczników jest dużo, mozna je wylaczyc i olac misje pokroju zabij potwora, których jest od zajebania w innych tego typu grach, nawet w Wiedzminie. Swoja droga niektórzy z tego tematu zagrywali się w fallouta 4 i 76, gdzie wszytskie misje byly takie same, ale tam gra podobno "nadrabiała klimatem". XD Jeśli Cyberpunk niczym nie nadrabia to rzeczywiście ktos musi mocno nie lubić takich klimatów. 2 Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Badowski mocno odklejony xD ja je.bie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi