Gość lpcl Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 56 minut temu, Observer napisał: Przecież to jest ubisofciak, a nawet gorzej, tak zajebanej ikonkami mapy to od Unity nie było. O cinematic to się nawet nie będę wypowiadał, bo te sekwencje cinematic w CP2077 to już single z CoDów 15 lat temu zjadały. Centralnie masz tu cinematic pościg w którym przeciwnicy są nieśmiertelni, możesz sobie strzelać albo nie, a oni i tak rozwalą w jednym zaplanowanym miejscu. Więc chyba przez generyczne rozumiesz dobrze zrobione i dopracowane, bo w takim razie faktycznie CP2077 nie jest generyczny. Mapa nasrana ale wież i obowiązkowego czyszczenia dzielnic nie zauważyłem. Samo miasto i setting już taki generyczny nie jest (np. główny argument fanów gierek takich jak got). Jeśli tylko ten jeden pościg zapamiętałeś to nieźle (która to misja? Druga?), dla mnie o wiele ciekawsze były misję poboczne ale te z głównego wątku też nie były najgorsze. No ale przecież cbp to zło i diabeł w czystej postaci. Pamiętaj obiecali. Cytuj
Observer 10 406 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 (edytowane) 42 minuty temu, lpcl napisał: Mapa nasrana ale wież i obowiązkowego czyszczenia dzielnic nie zauważyłem. Wieże to by akurat trochę różnorodności wprowadziły, a nie same pójdź i zabij wszystkich x500 jak tu mamy. A przynajmniej jakby tu wieże dawały dostęp do dachu wieżowców to bym to chętnie przywitał, bo tak jesteśmy poza misjami przywiązani do poziomu chodnika. Poza tym aktualnie tylko granice dzielnicy wystarczy przekroczyć i ujawnia się fixer dzwoniący z misjami - więc mechanika wież ciągle tu jest, tylko że zamiast gdzieś włazić żeby odkryć znaczniki na mapie, wystarczy przejechać niewidzialną granicę. No i ostatecznie - w jakiej grze Ubi jest obowiązkowe czyszczenie dzielnic? Z tego co wiem każdą się da ukończyć bez tego, czyli jest tak jak tu. Chociaż tu chyba aż 7 trofeów jest za czyszczenie dzielnic, więc nawet więcej niż u Ubi. 42 minuty temu, lpcl napisał: Jeśli tylko ten jeden pościg zapamiętałeś to nieźle (która to misja? Druga?), dla mnie o wiele ciekawsze były misję poboczne ale te z głównego wątku też nie były najgorsze. Akurat mówiłem o misji dziesiątej, ale chociaż się przyznałeś że to jednak nie jeden przykład, ładne samozaoranie. Jakie więc misję poboczne miały rewolucyjne sekwencje cinematic które tak ci zapadły w pamięć na tle konkurencji? Bo piszesz takimi ogólnikami, jakbyś się czegoś wstydził. Edytowane 19 stycznia 2021 przez Observer Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 8 minut temu, Observer napisał: Wieże to by akurat trochę różnorodności wprowadziły, a nie same pójdź i zabij wszystkich x500 jak tu mamy. A przynajmniej jakby tu wieże dawały dostęp do dachu wieżowców to bym to chętnie przywitał, bo tak jesteśmy poza misjami przywiązani do poziomu chodnika. Poza tym aktualnie tylko granice dzielnicy wystarczy przekroczyć i ujawnia się fixer dzwoniący z misjami - więc mechanika wież ciągle tu jest, tylko że zamiast gdzieś włazić żeby odkryć znaczniki na mapie, wystarczy przejechać niewidzialną granicę. No i ostatecznie - w jakiej grze Ubi jest obowiązkowe czyszczenie dzielnic? Z tego co wiem każdą się da ukończyć bez tego, czyli jest tak jak tu. Chociaż tu chyba aż 7 trofeów jest za czyszczenie dzielnic, więc nawet więcej niż u Ubi. Akurat mówiłem o misji dziesiątej, ale ładnie się przyznałeś że to jednak nie jeden przykład, ładnie samozaoranie. Jakie więc misję poboczne miały rewolucyjne sekwencje cinematic które tak ci zapadły w pamięć na tle konkurencji? Bo piszesz takimi ogólnikami, jakbyś się czegoś wstydził. Jest od cholerny budynków do których można wejść robiąc misję poboczne, tak że i z poziomu dachów można pooglądać miasto ale do tego trzeba trochę pograć w gierkę. Poza tym fixerzy odzywali się tylko za pierwszym razem przy przekraczaniu dzielnic, potem dodawali misje na mapie i tyle z tego ich pierdolenia. Zdradzę Ci też sekret tj. możesz robić misje w stealth, bez zabijania, ja tak robiłem dla urozmaicenia (nawet bez tych cyber zabawek żeby było trudniej). Niesamowite co? I już masz większą różnorodność, prawda? A o ciekawych misjach już pisałem wcześniej przy mojej ocenie, nie chcę mi się powtarzać, poszukaj, sobie. Cytuj
Observer 10 406 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 (edytowane) 26 minut temu, Observer napisał: wieże dawały dostęp do dachu wieżowców to bym to chętnie przywitał, bo tak jesteśmy poza misjami przywiązani do poziomu chodnika. 13 minut temu, lpcl napisał: Jest od cholerny budynków do których można wejść robiąc misję poboczne, tak że i z poziomu dachów można pooglądać miasto ale do tego trzeba trochę pograć w gierkę. xD 13 minut temu, lpcl napisał: Poza tym fixerzy odzywali się tylko za pierwszym razem przy przekraczaniu dzielnic, potem dodawali misje na mapie i tyle z tego ich pierdolenia. Ty w ogóle grałeś w tą grę? Przecież oni dzwonią za każdym razem jak zbliżysz się do znaku zapytania związanego z ich zleceniem. Jak do ciebie każdy fixer zadzwonił tylko raz w czasie całej gry to może jakiegoś buga miałeś? Edytowane 19 stycznia 2021 przez Observer Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 (edytowane) 5 minut temu, Observer napisał: xD Ty w ogóle grałeś w tą grę? Przecież oni dzwonią za każdym razem jak zbliżysz się do znaku zapytania związanego z ich zleceniem. Jak do ciebie każdy fixer zadzwonił tylko raz to może jakiegoś buga miałeś? Masz akurat tutaj rację, tylko ja akurat robiłem te misję więc nie dzwonili do mnie cały czas. Nawet już zapomniałem, że się uaktywniali jak byłem blisko. Tak te wieże by się przydały, na pewno gotg by było. Edytowane 19 stycznia 2021 przez lpcl Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 35 minut temu, Observer napisał: No i ostatecznie - w jakiej grze Ubi jest obowiązkowe czyszczenie dzielnic? Z tego co wiem każdą się da ukończyć bez tego, czyli jest tak jak tu. AC Syndicate Cytuj
Observer 10 406 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 W tego akurat nie grałem, ale jak trzeba wyczyścić mapę ze wszystkiego żeby przejść fabułę to musi być irytujące rozwiązanie. Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 Bylo cos, ze trzeba podbic dystrykty, zeby odblokować finalną fabułę. A najgorzej to było w Mafii 3 pod tym względem, brr. Cytuj
SpideyPL 21 Opublikowano 19 stycznia 2021 Opublikowano 19 stycznia 2021 (edytowane) https://www.neogaf.com/threads/neogaf-goty-awards-2020-ot-results.1587045/ Tymczasem zupełnie po cichutku Cyberpunk 2077 został trzecią najlepszą grą zeszłego roku użytkowników forum Neogaf. Dodatkowo wybrany najlepszą grą RPG roku 2020, również zwycięzca w kategorii Świat. Drugie miejsce w kategorii Najlepsza Grafika oraz kategorii Fabuła. Dodatkowo trzecie miejsce w kategorii Akcja. Pełne rezultaty w linku. Dodam że jako stały czytelnik zauważyłem, że gra jest tam bardzo mocno krytykowana, a mimo to została doceniona przez masy! Całkiem nieźle jak na takiego crapa. XD Edytowane 20 stycznia 2021 przez SpideyPL 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 Masa concept artów https://www.artstation.com/channels/tag/TheArtofCyberpunk2077?sort_by=trending Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 (edytowane) Dobry filmik. Edytowane 20 stycznia 2021 przez LukeSpidey Cytuj
Donatello1991 1 423 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 Wiedziałem, że marketing to dobra broń, ale po tym filmiku od Crowbcat można powiedzieć, że wręcz przepotężna. Ładnie polecieli na sukcesie Wiedźmina 3 i zaufaniu graczy. Oby to się już nigdy nie powtórzyło w ich przypadku. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 45h na liczniku i znalazlem się w punkcie bez odwrotu, dla mnie trochę za szybko, zwłaszcza że robiłem większość misji pobocznych. Szkoda mi było kończyć ta przygodę, wiec wróciłem do niezamknietych spraw, i to jedna z nielicznych gier, w ktorej zrobie chyba wszystko (no poza znakami zapytania, turniejem piesciarskim i uganianiem się za taksowkami Delamaina - powinni dac mozliwosc zablokowania jego kontaktu!) 1 Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 A propos Delamaina i jego taksówek, to one potrafią omijać zaparkowane auta itd. wystarczy stanąć na drodze np tej co jeździ po rondzie i elegancko omija z każdej strony, wycofuje po walnięciu w drzewo itd. Także zapewne zabrakło czasu zaimplementować to AI do zwykłego ruchu ulicznego. 3 Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 W dniu 17.01.2021 o 18:22, ASX napisał: Po obejrzeniu tego pierwsze co przychodzi na myśl, szkoda ludzi którzy to kupili na premierę, a po drugi, KRYMINAŁ. Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 A co powiedziec o frajerach co kupili pol roku wcześniej w preorderze Chwila... 1 Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 A ja kupiłem kolekcjonerkę półtora roku temu. Idę się zabić. Cytuj
Donatello1991 1 423 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 31 stycznia o 23:59. Lutowy w tym roku według Redów 29 lutego. Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 Ja też czekam. Kupiłem na ostatniej promocji w neo i jeszcze nie rozpakowałem swojego egzemplarza. Poczekam na opinię graczy po tym patchu. Jak nie będą pozytywne to chyba sprzedam swój egzemplarz i będę dalej czekać Praktycznie równocześnie kupiłem używane WD: Legion, które najpierw chcę ograć więc mogę jeszcze poczekać z C2077. Cytuj
SpideyPL 21 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 Godzinę temu, Elitesse napisał: Ja też czekam. Kupiłem na ostatniej promocji w neo i jeszcze nie rozpakowałem swojego egzemplarza. Poczekam na opinię graczy po tym patchu. Jak nie będą pozytywne to chyba sprzedam swój egzemplarz i będę dalej czekać Praktycznie równocześnie kupiłem używane WD: Legion, które najpierw chcę ograć więc mogę jeszcze poczekać z C2077. A na czym zamierzasz ograć? Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 21 stycznia 2021 Opublikowano 21 stycznia 2021 1 minutę temu, SpideyPL napisał: A na czym zamierzasz ograć? Xbox Series X. Z tego co słyszałem to gra działa poprawnie na tym sprzęcie. Martwią mnie tylko gliche i bugi mogące zepsuć pozytywne wrażenia z rozgrywki. Te kilka dni mogę jeszcze poczekać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi