bluber 1 183 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 3 minuty temu, qraq_pk napisał: Pusto, AI nie daje rady okłamać cię że to żyje(ani iść prosto bez przenikania przez coś). U mnie nie było pusto więc ciężko mi się z tym zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 1 minutę temu, bluber napisał: U mnie nie było pusto więc ciężko mi się z tym zgodzić. Na pc grałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 1 minutę temu, PanKamil napisał: Na pc grałeś? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 1 minutę temu, bluber napisał: Tak No to faktycznie tam odczucia mogą być inne. Na konsolce miałem sytuacje gdzie jedziesz autem i przez pół kilometra nie mijasz żadnego innego auta i przechodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 56 minut temu, PanKamil napisał: Na konsolce miałem sytuacje gdzie jedziesz autem i przez pół kilometra nie mijasz żadnego innego auta Rownoczesnie ogrywam gta4 i tam jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 1 godzinę temu, PanKamil napisał: No to faktycznie tam odczucia mogą być inne. Na konsolce miałem sytuacje gdzie jedziesz autem i przez pół kilometra nie mijasz żadnego innego auta i przechodnia Kamil tak to może poza miastem. albo na past genach. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 3 minuty temu, lpcl napisał: Kamil tak to może poza miastem. albo na past genach. Przecież gra odpalona na ps5 czy xsx to pastgeny. Na konsolach nie ma jeszcze wersji nextgenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 (edytowane) 2 minuty temu, PanKamil napisał: Przecież gra odpalona na ps5 czy xsx to pastgeny. Na konsolach nie ma jeszcze wersji nextgenowej. Chodziło mi o ten ruch na ulicach, na xsx jest z tym lepiej niż na ps5. Pastgeny ale podrasowane. Edytowane 15 lutego 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Nie no, nie przesadzajmy. Gierka na XSX jest już całkiem nieźle wykrojona. Problem polega na tym, że wciąż, przy dłuższych sesjach, się sypie. Ale dzięki nowej konsoli mogę od razu przełączyć na inną i... zapomnieć <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 3 godziny temu, lpcl napisał: Chodziło mi o ten ruch na ulicach, na xsx jest z tym lepiej niż na ps5. Pastgeny ale podrasowane. Ale npców i to różnorodnych jest bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 6 minut temu, Boomcio napisał: Ale npców i to różnorodnych jest bardzo dużo. Tutaj chodzi bardziej o tych na ulicach a nie npc na chodniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 2 minuty temu, lpcl napisał: Tutaj chodzi bardziej o tych na ulicach a nie npc na chodniku. A, autek i ludzi na Ajedynce, to faktycznie mało Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Coś o tym lutowym patchu wiadomo, czy hakiery im popsuli plany i zastanawiają się, co mają ze sobą począć programiści? XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Nie wiem po co oni rzezbia te pacze, o tej grze nikt juz nie pamieta. 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Tego szrotu dalej nie ma w cyfrowej dystrybucji na konsolach ? To już 2 miechy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 34 minuty temu, BieŃ napisał: Tego szrotu dalej nie ma w cyfrowej dystrybucji na konsolach ? To już 2 miechy? Na jednej platformie jest do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
StaryGraczPegasusa 21 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Ja kolejne naście godzin zaliczyłem na PS4 PRO i coraz bardziej mnie wciąga. Ulice naprawdę nie są takie puste, że pół kilometra nic się nie dzieje. W zaułkach, blokach, tych miejscówkach klaustrofobicznych są naprawdę dziesiątki osób. Nie wiem skąd to porównanie do mafii. Poza 3 aferami ze spadającym z nieba motocyklem (co mnie zajebis$#@ przestraszyło i uznałem to za bonus, a nie wybrzydzanie) to ten świat futurystyczny mnie wgniata. Dziwne auta, wszczepy, samoloty i klimat ciasnych korytarzy mnie rozbraja tak, że nie mam ochoty od konsoli odchodzić. Graficznie też wydaje mi się, że z PROsiaczka wyciąga szóste poty. Bardzo mi się podoba ta gra świateł w Night City. Idąc tymi korytarzami czasem sam się boje Ja jestem mega zadowolony i pod wielkim wrażeniem. I to w dodatku ogrywam na pro, z którego ta gra wyrywa ile może. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 4 godziny temu, Mejm napisał: Nie wiem po co oni rzezbia te pacze, o tej grze nikt juz nie pamieta. za to bardzo dobrze pamiętają hejterzy, szczególnie tacy bez gry siedzący jeszcze w siódmej generacji 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 Sony się ładnie musiało na nich wkurzyć skoro gierki do dzisiaj nie ma w cyfrowej wersji. Ciekawe co im Redzi obiecalywali przed premierą xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 11 godzin temu, Mejm napisał: Nie wiem po co oni rzezbia te pacze, o tej grze nikt juz nie pamieta. ty sobie przypomnisz za jakieś 14 lat będąc już na emeryturze. Cytuj Odnośnik do komentarza
tom173 109 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 (edytowane) Gram od okolo 3-4 tygodni na Xboksie One. Na liczniku mam 30-35 godzin, gram na hardzie, jestem w drugim akcie (nie spiesze sie zbytnio, robie misje poboczne, zwiedzam miasto, etc). Owszem, Cyberpunk 2077 to nie jest gra idealna i w zasadzie co chwile jestem swiadkiem mniejszych badz wiekszych bugow, ale w mojej opinii... to dalej jest swietna gra. Najwiekszym problemem jezeli chodzi o ocene tej produkcji jest fakt, ze niektore jej elementy to istne mistrzostwo swiata, inne rzeczy zas dalo sie zrobic zdecydowanie lepiej. Nie przeszkadzaja mi strasznie bledy typu wiszacy w powietrzu karabin, albo cialo osoby, ktora (nieprzytomna) musisz dostarczyc z miejsca na miejsce. To (pipi)y, ktore da sie de facto wyeliminowac jednym wiekszym patchem. Bardziej przeszkadza mi kiedy w sytuacji gdy walcze z wymagajacym wrogiem ten blokuje sie za jakas przeszkoda i wystarczy wystrzelac caly magazynek, zeby go zabic. I w zasadzie jesli mialbym - poki co - wymienic najwiekszy mankament Cyberpunka to powiedzialbym, ze momentami AI wrogow. Komenda "distract enemies" dziala praktycznie niezawodnie i daje bardzo duzo czasu na wyeliminowanie rywala. Jest to kompletnie bez sensu. W dodatku, w niektorych przypadkach od razu widac w jakim zakresie sa w stanie poruszac sie przeciwnicy. Wiadomo gdzie sie schowac, zeby na pewno nikt CIe nie znalazl. Kolejny bezsens. Takich rzeczy jest sporo. Gra nie zawiesila mi sie permanentnie poki co ani razu, srednio raz na trzy-cztery godziny zdarzaja sie jednak chwilowe zwiechy i musze poczekac z 20-30 sekund az wszystko wroci do normy. Nie zetknalem sie z misja, ktorej nie daloby sie zakonczyc. Jedna rzecz zauwazylem - pierwszy akt jest duzo lepiej przetestowany. Zdecydowanie wieksza ilosc bledow jest w akcie numer 2 (co zrozumiale swoja droga). Bardzo podoba mi sie system walki, zarowno wrecz, bronia biala jak i bronia palna. Jest to zwyczajnie przyjemne i daje duzo frajdy. Mnogosc mozliwosci jesli chodzi o implanty, bronie, sposob eliminacji wroga sprawia, ze w zasadzie sie to nie nudzi. Wrecz przeciwnie :). Misje sa bardzo zroznicowane i rowniez wciagajace. Mowie o misjach pobocznych, bo misje glowne, narracja, fabula stoja na najwyzszym poziomie. Cala historia jest bardzo wciagajaca, dobrze poprowadzona, jest wiele zwrotow akcji, postaci z ktorymi sie spotykasz da sie polubic i przede wszystkim - maja swoja, unikalna osobowosc. Kolejny wielki plus to miasto. Jest ogromne, tetni zyciem (nawet na Xboksie One ;)), kazda dzielnica ma swoj unikatowy klimat i styl. Wszystko ma tutaj sens. Nie widzialem jeszcze tak dobrze zrobionego miasta w zadnej grze, w ktora gralem. Zawiodly mnie troche opcje dialogowe z NPCami, ktorych sie zwyczajnie mija na ulicy i ich modele. To znaczy, 90% ludzi jest takiego samego wzrostu i takiej samej sylwetki. Dalo sie to zrobic lepiej. No ale moze to juz troche czepialstwo ;). System jazdy - rowniez na duzy plus, nie liczac motocykli. To znaczy, jechalem motocyklem poki co tylko raz, ale mialem wrazenie, ze czegos tutaj brakuje. Generalnie mam problem z ostateczna ocena Cyberpunka, dlatego ze jest to bez watpienia swietna gra z gigantycznym miastem, gigantycznymi mozliwosciami, swietna fabula i systemem walki ale rowniez z wielka liczba niedociagniec i bugow. Niektore elementy tej gry zasluguja na ocene 11/10 inne z kolei to tylko 5/10 (AI wrogow). Jesli mialbym wyciagnac z tego wszystkiego srednia to pewnie wyszloby jakies 7-8, ale wtedy czulbym ze ta ocena nie odzwierciedla tego, co dostalismy w grze. Mysle, ze bardziej sprawiedliwie byloby dac 9- (lub 8+). I tak tez poki co oceniam te produkcje. Bardzo fajnie gra mi sie w gre Redow i licze na to, ze za kilka lat dostaniemy kontynuacje. Takie ogromne uniwersum zasluguje na to po prostu. Na koniec jeszce jedno. Ostatnim wielkim RPGiem, w ktory gralem byl FFXV (nie licze "mniejszych" gier typu Ni no Kuni, etc). Pamietam, ze "pietnastka" zostala na PPE oceniona na 9+. Pamietam rowniez, ze mimo tak wysokiej oceny w FFXV nic praktycznie nie trzyma sie kupy. Ani fabula, ani system walki, ani pusty swiat. Na metacriticu te proporcje miedzy ocenami rowniez nie sa jakies duze (FFXV - 81, Cyberpunk 85). Dla mnie to jest po prostu jakies nieporozumienie. Zgadzam sie w miare z ocena Cyberpunka (85 brzmi ok), ale w takim razie srednia ocen FFXV powinna sie wahac gdzie pomiedzy 60 a 70. Edytowane 16 lutego 2021 przez tom173 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
StaryGraczPegasusa 21 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 Cyber był medialny. Zarobił na siebie zanim można było go kupić. Dlatego też był tak oceniany surowo. Wszak Wi patrzył na mnie w Auchanie i Biedronce i pewnie gdyby nie ta promocja gry, nigdy nie wróciłbym do grania. Skończyłem grać wiele lat temu. Ostatnio tylko w ETS grałem rekreacyjnie z dziećmi Mi cyber pomógł wrócić do gry heh Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 316 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 17 godzin temu, Mejm napisał: Nie wiem po co oni rzezbia te pacze, o tej grze nikt juz nie pamieta. Ja tam czekam bo jednego pobocznego zadania nie mogę zrobić przez bug a tylko to brakuje mi do platyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szymek 1 047 Opublikowano 16 lutego 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 Mega mnie to dziś rozbawiło choć nie wiem skąd yt mi to podpowiedział. Jak było to sorry 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
StaryGraczPegasusa 21 Opublikowano 17 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2021 U mnie jechał normalnie hehe Kurde oby do końca gry działało jak w 1 i połowie drugiego aktu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi