Faka 3 979 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 W innych grach normalnie mi chodzi, to tylko cyberpunk jest niedorobioną grą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 183 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 To nie wczytywanie, tylko auto save. Wtedy sie przycina. Wkurza, ale idzie przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Podczas jeżdżenia autem też zarzuca tego autosejwa? Bo to tak najczęściej się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 183 Opublikowano 1 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 10 godzin temu, Faka napisał: Podczas jeżdżenia autem też zarzuca tego autosejwa? Bo to tak najczęściej się dzieje. Dokładnie, właśnie podczas swobodnej jazdy jest to chyba najbardziej uciażliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Tak trochę offtopowo. Twórcy Returnal twierdzą, że za część bugów jakie występują w grze odpowiedzialny jest sam system konsoli. Zastanawia w takim razie czy w c77 może być podobnie. To by mogło tłumaczyć dlaczego u jednych graczy gra nadal wywołuje takie negatywne wrażenia, kiedy u innych (w tym u mnie) odbiór jest pozytywny. oby CDP sprawdził taką możliwość. Źródło: Spoiler https://www.ppe.pl/news/156974/returnal-ma-problemy-przez-ps5-crashe-pojawiaja-sie-tylko-na-niektorych-egzemplarzach-konsoli.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Crashe to nie jedyny problem tej niedorobionej zrushowanej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Po ostatnim hotifxie gra ani razu mnie nie wywaliła do dashboardu. Także widać wreszcie postępy w naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 W dniu 3.05.2021 o 12:56, Elitesse napisał: Tak trochę offtopowo. Twórcy Returnal twierdzą, że za część bugów jakie występują w grze odpowiedzialny jest sam system konsoli. Zastanawia w takim razie czy w c77 może być podobnie. To by mogło tłumaczyć dlaczego u jednych graczy gra nadal wywołuje takie negatywne wrażenia, kiedy u innych (w tym u mnie) odbiór jest pozytywny. oby CDP sprawdził taką możliwość. Źródło: Pokaż ukrytą zawartość https://www.ppe.pl/news/156974/returnal-ma-problemy-przez-ps5-crashe-pojawiaja-sie-tylko-na-niektorych-egzemplarzach-konsoli.html I tym sposobem zaraz się okaże, że generalnie Redzi dobrą grę zrobili tylko złe Sony i Microsoft im zepsuli całą produkcję, i generalnie wszystko co złe to ich wina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 No u nich lokalnie na devkitach to policja pewnie nas sciga, taranuje, wyciaga z auta i aresztuje. Na PS4 jednak sprawia wrażenie jakby się spawnowała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Bo ta gra nigdy nie powinna wyjść na poprzednią generację, tylko PC i nowe konsole. Nie byłoby tego całego shitstormu. Dlaczego? Pomijając już cały ten bałagan z glitchami po premierze, to serio świetna gra z konkretnym pomysłem i wizją. Tak odjechanych misji, zadań pobocznych i ogólnie świata dawno nie było. Bawię się świetnie przy grze, teraz po wszystkich patchach i hotfixach jest zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Ja mam straszna chcice skoczyc to ponownie, ale tym razem chłonąc lore i misje poboczne. Tylko niech juz DLC, patche i upgrade PS5 wyjdą, bo trzy razy zaczynać nie będę :C Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Przejdę teraz, i dopiero wrócę jak ogarną next-genowe łatki. Wtedy wybiorę opcję grania jako laska. Stworzę Ciri. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Kapitalna jest ta gra pod względem fabuły, graficznie tak jak już napisaliście wcześniej, to nie powinno wyjść na stare sprzęty. Pomijając fatalny model jazdy bawię się zajebiście dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 11 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Odpaliłem wczoraj po ponad miesiącu przerwy. Grafika chyba jeszcze gorsza, błędy nadal są, do tego zginąłem bo auto magicznie zahaczyło o jakąś latarnie i wybuchło po kilku szalonych podskokach. 114GB z dysku konsoli się zwolniło. Jakoś nawet nie czekam na tą nextgenową wersję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 https://spidersweb.pl/plus/2021/05/cdprojekt-grzechy-cyberpunk-wiedzmin-klopoty-gielda Cytat Pod koniec 2019 roku zgodnie z zasadami tworzenia gier oddany jest vertical slice, czyli wewnętrzne demo mające pokazywać w miniaturce strukturę i mechaniki całej gry: misje, system walki, grafikę, muzykę. Wynik jest wstrząsająco zły. – Tylko 1 proc. spełniał wymagania. Było tak źle, że ten wynik nie został ujawniony całej firmie. Po raz pierwszy doszło do takiej sytuacji – mówi nam jeden z pracowników działu Quality Assurance. Dział ten, zajmujący się testowaniem i kontrolą jakości gry, ma całą listę tzw. requirements, czyli wymagań, które gra musi spełnić. „Cyberpunk 2077” był robiony według standardowego cyklu życia oprogramowania, w którym w dużym skrócie następują po sobie kolejne etapy: pre-alfa, alfa, beta i gold. – Jeżeli projekt ma pięć lat i za kilka miesięcy czeka go premiera, to powinien być już co najmniej w fazie beta i mieć wszystkie ficzery [funkcjonalności]. Alfa powinna mieć core’owe ficzery, beta ma już wszystko gotowe, tylko jeszcze niedopracowane. Tam powinno być 80 proc., a nie 1 proc. pozytywnie wykonanych zadań. Na takim etapie powinno być już tylko polish, czyli naprawianie wszelkich błędów. Cyberpunk wtedy nawet nie zbliżał się do tego poziomu – rozkłada ręce nassz informator. Zły stan gry potwierdzają na początku 2020 roku firmy outsourcingowe, do których trafia tzw. build gry, czyli skompilowaną wersję gry. Setka osób z firmy QLOC ma m.in. przygotować „Cyberpunka 2077” na Stadię – platformę do gier Google’a oraz zadbać o odpowiednią jakość rozgrywki. Polega to na wychwytywaniu wszelkich błędów, usterek i nieścisłości. Tym samym mają zająć się też specjaliści z Quantic Lab. – Dostosowaliśmy proces testów w naszej firmie do potrzeb i terminów tej niesamowitej gry. Wykorzystaliśmy duży zespół inżynierów, by zapewnić CD Projekt Red konkretne wsparcie i przekazać informacje, które, jak sądzimy, pomogły grze odnieść tak ogromny sukces – będzie się potem chwalił Stefan Seicarescu, prezes Quantic Lab. Tego typu firmy pomagają, gdy producent gry nie nadąża z pewnymi zadaniami lub brakuje mu szczegółowo wyszkolonych specjalistów. Wynajmuje je się m.in. ze względu na laboratoria, w których jest kilkaset różnych smartfonów i urządzeń mobilnych do testowania gry i sprawdzenia naraz stanu poszczególnych jej elementów. – Firmy outsource'owe stwierdziły, że to był najgorszy build, jaki kiedykolwiek dostali – relacjonują pracownicy Reda. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Niezły syf wypuścili, wychodzi na pre pre Alfa w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Czekam, aż za parę lat ktoś zrobi film dokumentalny ukazujący produkcję tego potworka. Cytuj Odnośnik do komentarza
k0zz 9 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Ja grę ograłem na premierę na topowym PC i szczerze powiem, że jak dla mnie gra jest rewelacyjna. Jedyne co mnie bolało to model jazdy samochodem. Ale poza tym fabuła, misje, design miasta, klimat - dla mnie rewelacja. Szkoda, że wersje na konsole tak bardzo zawiodły. Do niedawna myślałem sobie, że ten patch dla XSX / PS5 sprawi, że będzie można komfortowo pograć na konsolach ale szczerze mówiąc to zaczynam bardzo mocno w to wątpić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 W sumie Redzi wyszłi całkiem dobrze z tej sytuacji patrząc jakim technicznym szrotem była i jest ta gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Jak im się uda w tym roku dowieźć patcha pod nextgeny to można mówić o cudzie xd. Nawet nie wiem, czy z jakimś tam DLC wprowadzą, chociaż widząc amatorszczyznę w robocie w tym cdp, to raczej bym się nie spodziewał. Prędzej pewnie znowu coś zjebią w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
k0zz 9 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Godzinę temu, Ukukuki napisał: W sumie Redzi wyszłi całkiem dobrze z tej sytuacji patrząc jakim technicznym szrotem była i jest ta gra. No marketing spisał się na medal, ludzie (w tym ja) kupili mnóstwo pre-orderów i głównie stąd ten wynik. Godzinę temu, Faka napisał: Jak im się uda w tym roku dowieźć patcha pod nextgeny to można mówić o cudzie xd. Nawet nie wiem, czy z jakimś tam DLC wprowadzą, chociaż widząc amatorszczyznę w robocie w tym cdp, to raczej bym się nie spodziewał. Prędzej pewnie znowu coś zjebią w grze. Mam dokładnie te same odczucia. Swoją drogą to chyba wolałbym patcha do W3 bo na PS5 działa tragicznie (przy tym jak mógłby działać). Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 (edytowane) 23 godziny temu, Ukukuki napisał: W sumie Redzi wyszłi całkiem dobrze z tej sytuacji patrząc jakim technicznym szrotem była i jest ta gra. Podejrzewam że uproszczona historia była taka, że w 2019 się zorientowali na górze cdpr że to nie ma szansy sie udać w 2020, a muszą ja w końcu wydać. No to napompowali balonik hajpu byle jak najlepiej sie sprzedało przed premierą i w pierwszych dniach póki ludzie się nie zorientują. I liczyli na cud że moooooże uda się to połatac jako tako. Albo to albo firma by upadła. No udało się. tfu kanalie Edytowane 14 Maja 2021 przez qraq_pk Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Najlepsze co z tego wyszło, to zawartość edycji kolekcjonerskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Czy ta gra już zdechła czy jak? CDP siedzi cicho. Dodają jakieś mikro dlc czy coś? Zero info o powrocie na Psstore. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Nie mają czasu grzebać przy grze, procesują się ze światem i udziałowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi