Opublikowano 21 czerwca 20213 l Czy ja dobrze po twiterze czytam, że ilość npców i aut poszła pod nóż także w wersji nexgen? No bez jaj. Nie wrócę do tego aż do next gen patcha.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l W dniu 21.06.2021 o 17:44, _Red_ napisał: Przespali troche fakt, że pudelka zjechały do okolic 120 xD . Edytowane 27 lipca 20213 l przez emwusc
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Wersja na PC leży sobie za darmoszkę na torrencie no i przez to że oszukali graczy w tym i mnie wydając takiego babola to olewam nawet wersję piracką.
Opublikowano 23 czerwca 20213 l Ja jako, ze fanem Redow czy Wieska nigdy nie bylem (mimo, ze uwielbiam rpg fanasy i sci-fi) to tak sie stalo, ze kupilem Cyberpunka w dzien premiery na zwykle PS4. Wiedzialem, ze hype byl ogromny i ze moge oczekiwac swietnego tytulu. Wyszlo jednak tak, ze jest to w mojej opinii gra roku 2020 i nabilo mi sie 600h czyli zdecydowanie lepiej niz sie spodziewalem. Zamiast przejmowac sie na poczatku, ze gdzies NPC przeniknal czy jest 10 ludzi na ulicy wciagnalem sie w ta historie ktora juz od samego poczatku jest malym mistrzostwem swiata i tak do konca. Glosy aktorow (gralem po angielsku), zachowanie ich w danych sytuacjach to majstersztyk. Koncowka i zakonczenia to kolejne mistrzostwo - oprocz tego z Panam, bo jest typowo amerykanskie czyli nudne. Ale inne sa smutne i tajemnicze, ze dreszcze przechodza. Wyczyscilem mape dwoma postaciami - obie z minimalnym hp bo w Body nic nie levelowalem i oczywiscie na Very Hard, bo inne tryby sa zdecydowanie za latwe - nawet Very Hard jest jak Normal. Szkoda mi, ze tak sie stalo i gracze zamiast grac i zachwycac sie fabula i tym co w grze sie dzieje woleli skupiac sie na smiesznym bugach. Grajac tyle godzin, od premiery, na najgorszej konsoli dla tej gry mialem mega zabawe i nie mialem 90% tych gliczy ktore widzialem na YT. Raz bug uniemozliwil mi zrobienie sub questa na opuszczonym przystanku autobusowym gdzie jeden z szefow animalsow zapadl mi sie pod ziemie gdy uciekal. Cudowna muzyka, fabula, glosy aktorow, glowny watek plus wiele pobocznych, postacie - no cos niesamowitego. To byl moj pierwszy kontakt z gra Redow. mega, mega pozytywny. Edytowane 23 czerwca 20213 l przez Jordanensis
Opublikowano 23 czerwca 20213 l Dla mnie najgorsze jest to, że mam zajebistą ochotę na tę gierkę biorąc pod uwagę całe jej założenia, no ale serce jedno a rozum drugie: mam tylko PS4 i po prostu nie ma sensu sobie psuć zabawy, choćby gra kosztowała 40 zł, bo już nawet w tytułach, które obiektywnie są całkiem spoko działające, odczuwałem braki w mocy mniej lub bardziej psujące zabawę (na czele z długimi loadingami). A co gorsza, nawet jakbym miał PS5 to i tak szału by nie było, bo łatki next-gen ani widu ani słychu. No zjebali sprawę. Edytowane 23 czerwca 20213 l przez kotlet_schabowy
Opublikowano 24 czerwca 20213 l 1 godzinę temu, Figuś napisał: Że niby tylko 3 błędy są w top? Że niby gra właściwie pozbawiona wad jest? Jaka jest metodologia tej top listy? ehhh
Opublikowano 24 czerwca 20213 l Nawet nie wiem, czy to jest powód do chwalenia się. Prędzej po takim wpisie bym się zapadł pod ziemię lol.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l Da sie juz w to prawilnie zagrac na PS5 bez nuzacych wiekszych bledow(przed urlopem ) ?
Opublikowano 28 czerwca 20213 l Na tym etapie to chyba lepiej już poczekać na ten patch pod next-geny.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l Liczylem też, że będą fabularne DLC do tego czasu patrząc na roadmapę od prezesów, ale chyba marne nadzieje. Niech juz to zrobią porzadnie (upgrade next gen, ray tracing, high-res, 30/60fps mode i zwiekszony ruch miejski, brak crashy co 1h, dodatki fabularne) gra sobie moze pleśnieć w szufladzie i do kolejnych świąt zanim znowu to włożę do ps5. Tworzenie softwaru to bardzo meczacy i trudny kawałek chleba, gdy tyle rzeczy na tylu sprzetach może się wypieprzyc. Wystarczyło nie robić nadziei i wypuścić trailery jak już mieli pewniaka o dobrej jakości. O GTA6 nic się nie słyszy i dobrze, bo nie buduje się oczekiwań.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l 12 minut temu, _Red_ napisał: Liczylem też, że będą fabularne DLC do tego czasu patrząc na roadmapę od prezesów, ale chyba marne nadzieje. Niech juz to zrobią porzadnie (upgrade next gen, ray tracking, high-res, 30/60fps mode i zwiekszony ruch miejski, brak crashy co 1h, dodatki fabularne) gra sobie moze pleśnieć w szufladzie i do kolejnych świąt zanim znowu to włożę do ps5. Patrząc jak im idzie to poprawianie gry, gdzie największym gamechangerem jaki wymyślili przez pół roku było przesunięcie odległości spamowania się policji o 20 metrów, to jakoś nie widzę żeby oni mocno nad zmianami pracowali i że ta gra kiedykolwiek miała się zbliżyć do tego co zapowiadali. Wystarczy zobaczyć ile poprawek w tym samym czasie zrobili moderzy.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l A to na PC też są takie cyrki, czy tam gra działa tak jak było planowane?
Opublikowano 28 czerwca 20213 l Na PC grafika lepsza, błędy te same. Tylko wygląda jak było planowane, a że skupili się tylko na grafie, to nadal mamy grę wielką jak ocean i płytką jak kałuża.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l 9 minut temu, qraq_pk napisał: Na PC grafika lepsza, błędy te same. Tylko wygląda jak było planowane, a że skupili się tylko na grafie, to nadal mamy grę wielką jak ocean i płytką jak kałuża. No jest to prawda, gry ogrywałem w grudniu na PC i PS4. Na konsoli z racji wyjazdu na świeta do rodziców. Konsolowa wersja krzaczyła się dosyć często, niebieski ekran, znikały postacie, tekstury się łamały, znikały lub się nie wczytywały. Na PC zdążyłem pograć jakieś 10-15h i nie było takich problemów, jedynie NPC dziwnie się zachowywali. Rozkładali ręcę albo zatrzymywali się w bezruchu.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l Technicznie wersja pc jest pełna glitchy i innych pierdół psujących zabawę. Z poważniejszych są błędy w questach. Poza tym nawet ok się dało grać nawet od premiery. Takie 7/10 za ambicje. Na konsolach od początku to kryminał i wciskanie ludziom ćwierćproduktu.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l W ogóle zastanawiam się jak może wyglądać taki next gen patch. Czego właściwie oczekiwać? Na poziomie jakiego konfigu z PC? Osobiście bardziej czekam na patcha na PS5 do Krew i Wino, bo się od powstrzymuje z graniem. A tu, w CP, przecież nie poprawią rzeczy ewidentnie popsutych konstrukcyjnie.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l Rozdziałka, tekstury, RT(pewnie szczątkowy) i tyle. "Port" z PC nic więcej 2 minuty temu, Basior napisał: Osobiście bardziej czekam na patcha na PS5 do Krew i Wino prawdopodobnie na Witcherconie 9 lipca dostaniemy datę premiery nextgen patcha