Opublikowano 23 marca 20223 l Oczywiście że chodzi o tryb 60fps, kto gra w 30fpsach, pseudo RT z cieniem puszki na ulicy i zamulonym sterowaniu
Opublikowano 23 marca 20223 l 1 godzinę temu, Figuś napisał: HDR jet zjebany w tej grze Bulszit. Po mojemu to jeden z najlepszych HDRów jakie widziałem w grach
Opublikowano 23 marca 20223 l 21 minutes ago, Michał102 said: Bulszit. Po mojemu to jeden z najlepszych HDRów jakie widziałem w grach Ogólnie też mam takie wrażenie. Pamiętam jak w jednej misji wyszedłem zajechany z zapyziałego motelu na dwór i słońce jeblo po oczach to takiego efektu wcześniej nigdzie nie widziałem
Opublikowano 23 marca 20223 l A moim zdaniem słaba roznica jest między trybem zwykłym a HDR10 na PS5 na Samsungu Q70R. W Horizonie pamietam, ze przeskok był spory - po włączeniu HDR słońce, oświetlenie, soczystość vs płaska wyprana paleta bez HDRa. Tutaj w Cyberku muszę wytężać wzrok by coś dotrzec, a bawiłem się suwaczkami na różne sposoby. Takie mam wrażenie.
Opublikowano 23 marca 20223 l Z HDR (w tym przypadku DV) bardzo dużo zyskują kolory i kontrast. Te wszystkie neony świecą fantastycznie. Przełączając grę w SDR obraz wygląda zdecydowanie gorzej.
Opublikowano 23 marca 20223 l Dokładnie po aktualizacji jest dużo lepiej z hdr. Wcześniej grałem bez bo wyglądało to brzydko. Teraz ustawiłem sobie suwaczki i wyglada to mega dobrze.
Opublikowano 23 marca 20223 l Ja ogólnie jeszcze się nie spotkałem z grą, która by gorzej wyglądała z HDR, a często trafiam na teksty, że jest jakieś mleko itp. U mnie wszystkie gry w HDR wyglądają kozacko, nawet te stare w trybie auto HDR sporo zyskują na jakości obrazu.
Opublikowano 23 marca 20223 l 23 minutes ago, PiotrekP said: Jakie macie ustawienia hdr? Jasność mam ustawioną według RTINGS gdzie sprawdziłem maks jasność na 10%, a to drugie 1.8
Opublikowano 24 marca 20223 l HDR potrafi tu dać radę, ale tylko pod warunkiem, że ustawimy go zupełnie nie tak, jak uczą nas poradniki i inne gry. Musisz uzyskać mleko w menu, żeby w grze HDR faktycznie było widać i robił wrażenie. Nie wiem czy suwaczki spierdolili czy co, ale faktycznie przy wydawało się odpowiednich ustawieniach nie wygląda to dobrze.
Opublikowano 24 marca 20223 l Pierwszy pasek i tak chyba nie wyciagnie więcej niż nasz TV pozwala w szczytowych momentach. Mam bodajże na 800, a q70r ma chyba z 700 nitów w hdr. Drugi tak naprawdę robi za "gamma". Za wysoki da mleko i prawie biale postacie w świetle slonecznym, a niski to ciemno jak w dupie nawet pod neonami. Ja mam na 1.20. Trzeci suwak to poziom mleka w menusach gry (jasnosc interfejsu). Mniej niz 100 sie nie da, a i tak zbyt wyblakłe są ekrany porównując do SDR z dobrze ustawioną gammą (czyli wg wzorca "tak by logo z lewej było ledwie widoczne").
Opublikowano 24 marca 20223 l Ogarniecie może skąd mam 8 pamięci cyberdecku, skoro sam wszczep cybera ma 6 pamięci? Latam wszędzie po tych menusach i nie mogę za nic skminić, skąd mam 2 dodatkowe pamięci?
Opublikowano 24 marca 20223 l Cyberdeck ma swoja bazowa pamięć (to co widzisz na screenie, tj. 6), a dodatkowo atrybut Inteligencja podnosi pamięć o 0.4 per punkt. Mozesz jeszcze wszczepic sobie do kory czołowej implant "pamięć operacyjna", który w legendarnej opcji dokłada 5 RAMu. Mozliwe, ze cos jeszcze wpływa bo aktualnie mam 30 RAM (11 bazowe z cyberdecku, 5 implant, 20x0.4 z inteligencji, wiec skądś mam "nadmiarowe" 5 pkt). edit ok wiem, nagrody za rozwijanie umiejętności z drzewek Hakowanie Bojowe i Naruszenie Protokołu też dodają permanentnie RAMu.
Opublikowano 24 marca 20223 l A to by wyjaśniało fakt, że te dwie pamięci cybera mam od atrybutu inteligencji, ale za dużo to tam nic nie wpakowałem, bo ledwo mam 4/20 inteligencji.
Opublikowano 24 marca 20223 l Skonczyłem wątek główny, teraz bawie sie kontraktami, których praktycznie nie ruszałem. Jak sobie patrzę, jakie opcje daje boostowanie inteligencji, to aż żałuję że poszedłem w pif-paf Wiem, można robić respec, ale teraz to już za późno, nie ta zajawka. Prędzej drugie przejście, może w remasterze na następna generację?
Opublikowano 24 marca 20223 l 1 minute ago, dee said: Skonczyłem wątek główny, teraz bawie sie kontraktami, których praktycznie nie ruszałem. Jak sobie patrzę, jakie opcje daje boostowanie inteligencji, to aż żałuję że poszedłem w pif-paf Wiem, można robić respec, ale teraz to już za późno, nie ta zajawka. Prędzej drugie przejście, może w remasterze na następna generację? A co konkretnego w INT? Ja następnym razem chce właśnie iść w pistolety i walka bronią białą. Kurczę no ja się łudzę, że będzie jednak NG+.
Opublikowano 24 marca 20223 l No i chyba mam buga, którego do tej pory nie miałem- za cholere nie chce mi się zrespić kontener z Rayfieldem w jaskini. Nie ma nawet znacznika na mapie.
Opublikowano 25 marca 20223 l 11 hours ago, Sedrak said: A co konkretnego w INT? Ja następnym razem chce właśnie iść w pistolety i walka bronią białą. Kurczę no ja się łudzę, że będzie jednak NG+. Pistolety są turbo miodne, a strzelanie z Malorian Arms 3516 to czysta poezja, w szoku byłem jak wszyscy spodziewali się, że gunplay zawiedzie najbardziej, a zawiodło wszystko inne na premierę Karabiny już nie robią takiej roboty imho, tak samo nie wkręciłem się w pistolety typu tech.
Opublikowano 25 marca 20223 l Pistolety tech są beznadziejne. Za to shotguny robią robią robotę. Przecinasz wszystko jak leci.
Opublikowano 25 marca 20223 l Imho taki np. typ Power mało daje, bo wycelowanie rykoszetem w czasie walki to wyzsza forma abstrakcji (nawet ze skillem pokazujacym trajektorie). A shotgun czy snajperka Tech z doladowanym strzałem w łeb, w dodatku przebijajaca ściany? Fajny jest jeszcze Skippy, gadający pistolet smart. Jak dobrze się poprowadzi dialog to można mieć na stałe tryb autocelowania w głowę, bez zadnych wszczepów typu smart link.
Opublikowano 25 marca 20223 l Dokładnie. Shotgunem przez samochody i przez ściany składałem wszystko jak leci. A Skippiego zrobiłem w nogi by unieszkodliwiać psycholi. W ogóle sama misja z nim czy np. z automatem to świetna rzecz. A co do samej broni Smart to mają trochę minus bo nie do końca czuć power broni.
Opublikowano 25 marca 20223 l Jaki wszczep na kopyta polecacie? Z podwójnym skokiem, czy z ładowanym? Który lepszy?