Sedrak 769 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 2 hours ago, balon said: Taaaa, gestykulacja, mimika, sugestywność postaci to istny top. Chyba w otwartych światach tylko r* w ostatnim rdr może w tym aspekcie powalczyć, ale tutaj przez FPP jest to jeszcze bardziej namacalne. Tym bardziej szkoda mi tego ich silnika:( Ciekawe co myślą sobie takie typy z Bethesdy jak porównają to ze swoimi dziełami pod kątem narracji czy dialogów Pewnie mają bekę, że oni wypuszczają takie gnioty co roku i nikt się o to nie czepia Bez kitu dawna nie miałem takiej gry, że po jej skończeniu ciągle wracam do tego tematu. Nie mogę się doczekać dodatków do niej. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 3 godziny temu, balon napisał: Taaaa, gestykulacja, mimika, sugestywność postaci to istny top. Chyba w otwartych światach tylko r* w ostatnim rdr może w tym aspekcie powalczyć Nie zapominaj o drugim Horizonie - z typowo Bethesdowo-wiedźminowych kukieł w jedynce do absolutnego topu w HFW - od tej pory to do nich inni będą musieli równać 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 (edytowane) Nie no Night city miażdży klimatem. W nocy to już w ogóle poezja. Dobrze, że byłem cierpliwy i dopiero teraz gram. Chociaż i tak zdarzają się bugi, ale kij z nimi. Jednak jakoś nie mogę poczuć takiej więzi z bohaterami jak w rdr2 czy w3, tlou. Nie wiem czemu. Wiedziałem, że Spoiler Z Jackim by to nastąpiło a tu bęc. Słyszałem dużo zarzutów, że miasto to tylko makieta, a wystarczy przecież tej gry nie odbierać jako następne gta. Tylko świetnie skondensowana historia, kapitalne misje poboczne w kapitalnej otoczce miasta, muzyki, grafiki. Nie korzystam kompletnie także z mapy, czy szybkiej podróży. Po prostu w dzienniku misja i jadę. Muza i klimat do tego zachęcają. Edytowane 31 marca 2022 przez Donatello1991 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Nie grałem jeszcze w drugiego Horizona, ale z tego co widziałem na filmikach, to bym się nie zgodził. Tu nawet nie chodzi tylko o wygląd i animacje, ale także co mówią, jak dojrzałe, wciągające i nieszablonowe są te dialogi. To wraz z wyglądem i „życiem” postaci tworzy mega mieszankę. 9 godzin temu, Wredny napisał: Nie zapominaj o drugim Horizonie - z typowo Bethesdowo-wiedźminowych kukieł w jedynce do absolutnego topu w HFW - od tej pory to do nich inni będą musieli równać Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 No wiesz, ciężar i klimat 18+ w Cyberpunku swoje robią. Wiadomo, że w kolorowym i grzecznym Horizonie tego nie będzie. Chodziło mi o aspekt wizualny i to, jak zrealizowane są rozmowy z eNPeCami. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 W dniu 28.03.2022 o 18:32, Sedrak napisał: Najlepsza misja z Johnnym to Ukryj zawartość Jak przejmują nad Tobą kontrolę i idzie w melanż. Aż jakbym sam tam był. W sensie chciał być No i mega szanuje CDP za widok z pierwszej osób. Jednak jest to ogromny boost do immersji. W ogóle dla mnie Johnny, jego teksty, rola w tej grze to jest 10/10. To co odjebal Żebrowski to pokłony kładę. Nie wiem czy dało się lepiej dobrać głos pod postać. Uwielbiałem jak się pojawiał i wtrącał swoje ironiczne 3 grosze ( "No, zajebiście to rozegrałeś" Xddd) 3 Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Panowie widziałem na filmikach, że jest opcja za każdym razem gdy V wyciąganie broń obejrzenie animacji tak jak by się jej użyło po raz pierwszy wiecie jak się to odpala? Jakąś kombinacja bo zwykle wyciągnięcie niczego nie powoduje. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 A to nie był ficzer dodany tylko dla kilku wybranych zabawek? Cytuj
l33t 128 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 3 godziny temu, standby napisał: W ogóle dla mnie Johnny, jego teksty, rola w tej grze to jest 10/10. To co odjebal Żebrowski to pokłony kładę. Nie wiem czy dało się lepiej dobrać głos pod postać. Uwielbiałem jak się pojawiał i wtrącał swoje ironiczne 3 grosze ( "No, zajebiście to rozegrałeś" Xddd) Szanuję za granie po polsku. Serio mówię. Sam kompletnie nie mogłem poczuć powagi i brudu Night City z naszym dubbingiem. A jak już wjechał na dobre Johnny i usłyszałem Keanu, to uznałem, że granie z oryginalnym voice actingiem to była najlepsza decyzja, jaką mogłem podjąć pod kątem klimatu i immersji. "Fucking Arasaka." Dobrze jednak słyszeć, że PL też faktycznie daje radę. Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Też grałem trochę z PL i o ile głos V jest taki dość nijaki (oryginał dużo lepszy), tak Żebrowski jako Johnny to rozjebał strasznie Warto włączyć chociaż na godzinkę i posłuchać samemu. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Żeńska V po polsku bardzo spoko, teraz gram męskim to tak średnio bym powiedział Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Ja grę przeszedłem po ang, ale drugie podejście planuje właśnie po PL. Niestety oddanie akcentów latynoskich czy azjatyckich robi klimat, ale dużo dobrych opinii jest o wersji PL, więc czemu by nie Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Tak drugie podejście warto imho po PL machnąć, świetny jest też głos Victora, Panam, Judy, Takemura nawet daje radę. Paradoksalnie właśnie z tych ważniejszych postaci najsłabiej wypada męski V w porównaniu do wersji angielskiej Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Polskiego dublażu nie próbowałem, od kiedy na trailerach usłyszałem różnicę w scenie ze Spoiler Skye w Domu Chmur, a konkretnie ten fragment: vs Kurła, w angliszu ciareczki za każdym razem, a w polskiej wersji to brzmi, jakby mnie wychowawczyni w liceum opierdalała za złe zachowanie na apelu szkolnym. Wierzę, że Żebrowski dał dobry popis, ale jak mają mi robić takie różnice w reszcie gierki to sorry, zostaję przy anglikamańskim. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Przechodzilem grę w obu wersjach i w polskiej jest imho równie świetne aktorstwo. Robilem wczoraj kampanie nomadów: chemia między V a Panam, albo wkurwy między Panam a Saulem. Normalnie jakby aktorzy stali na scenie i rozumieli o co biega. A właśnie ten Żebrowski wydaje mi się taki przeteatralniony w swoich wypowiedziach, ale daje radę i pasuje to. Chciałbym jakieś DLC z Panam, tyle questow, budowanie e-relacji, a potem zostaje nam tylko 1 linia dialogowa w obozie 2 Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Świetna też była scena kiedy próbowałeś uderzać za pierwszym razem do Panam. Mega zdziwiony byłem reakcją. No i drugie przejście musi być kobietą bo trzeba inna panne wyrwać haha Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 1 hour ago, Figuś said: Żeńska V po polsku bardzo spoko, teraz gram męskim to tak średnio bym powiedział W angielskiej wersji też żeńska wydaje się zbierać lepsze opinie. Ale w praktyce w samej grze płeć i tak głównie wpływa tylko na opcje romansów. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Zmieniłem trochę taktykę na wrogów. Wcześniej ciche haxowanie z daleka, a teraz - naruszenie protokołu -> osłabienie -> zbiorowe zrestartowanie optyki (demon dodawany przy wyekwipowaniu legendarnej wersji Restart Optyki). Wtedy jak tylko mnie zauważą to od razu dostają mroczków w oczach, wpadasz na pełnej z mantis blades albo pięściami goryla i jest rzeźnia I tak jednak najlepsze są te historyjki, questy i dialogi, a po wcześniejszych 60h robienia samych kontraktów dla fixerów już mi się mniej chce walczyć. AI wrogów niestety jest nadal słabe - po zauważeniu przez chwilę od razu cała baza jest w trybie walki (co można niby uzasadniać, że wszyscy są spięci w sieć), albo też utykają w trybie alertu, stojąc jak głupki w miejscu i wykrzykując denerwujące teksty typu "ile ty masz lat, gdzie się chowasz, nie bądź taki wstydliwy". Krindżuwa trochę po usłyszeniu tego 10 razy w ciągu minuty. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 3 minutes ago, _Red_ said: I tak jednak najlepsze są te historyjki, questy i dialogi Też tak uważam. Zwykle unikałem walki kiedy tylko mogłem, zaś najlepsza była cała fabularna reszta. Ale od zawsze miałem takie podejście. W Falloutach też większa satysfakcja była z udanego dialogu, niż z pokonania kogoś w walce. 2 Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Ogólnie trochę śmiać mi się chce z tego całego kreatora postaci, cudów na kiju, a rzeczywistością. Na samym końcu była scena gdzie jest pokazany V z trzeciej osoby przez dłuższy czas i szczerze patrzę na tą twarz i pytam kto to jest... Bardziej mi zapadła w pamięci ta z reklamówek niż ta co grałem... a retoryka oczywiście zawsze na probsie. Też to uwielbiam. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Może zbyt rzadko patrzyłeś w lustro? Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 W czasie ostatniej sceny z Panam w kokpicie Bazyliszka kamera pokazuje nas w trzeciej osobie. Na szczęście mój V jest przystojny Miałem jednak początkowo zamiar stworzyć pokrakę dla beki, tylko to by nieźle zabiło immersję w tym queście. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Zawsze można też jeździć motocyklem z kamerą z trzeciej osoby. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Najgorsze są te stroje. Jakbyśmy chcieli mieć dobry panc, to V musi wyglądać jak klaun Cytuj
złoty 4 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Panowie czy jest oryginalna gęba z trailerów do wzięcia od zaraz?szczerze to nie lubię się bawić w edytowanie samego siebie :)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi