Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Skończylem questa z siostrzeńcem  Rivera

Spoiler

(niezla schiza), potem Peralezów (jeszcze większa schiza, ale z mocno niedopowiedzianym wątkiem - jeszcze bardziej poryte jak mr Niebieskie Oczy stał sobie na pobliskim balkonie i nas obserwował).

Wszystko poboczne wyczyszczone i została na ten moment tylko fabuła - parada Arasaki i spotkanie z Takemurą (biedny czeka na mnie od tygodni, ale mam pilniejsze sprawy xd).

Czy River przed tym nie powinien jeszcze zadzwonic na jego ostatni quest? Mimo ze gram facetem to jakis silnie heteroseksualny bromance ponoć mają (oczywiście niezakończony boltzem, ale normalne przyjacielskie spotkanie). Skubany jednak nie dzwoni choćbym skipował czas 100 dni do przodu. 

Mam juz tyle natrzaskane a tu jeszcze cała oś Johnego, Kerrego, Rogue, a mamuniu... Do lata będę do kończył po trochu.

Ale zadania poboczne chyba też dochodzą w miarę postępów fabuły. Kerry też chyba takie ma i można je olać albo zrobić. Nie wiem nawet czy 

Spoiler

nie dostaje się za nie jego ikonicznej broni (albo wpada z linii fabularnej)

Sam teraz swoją kobiecą postacią też planuję wszystko porobić. 

Edytowane przez PiotrekP
4 godziny temu, Square napisał:

Gra jest w promocji -50% na PSN i wychodzi 104zł, warto brać?

Ale warto brać że dobra cena, czy dobra gra? Bo jak to drugie to nie, nie jest to dobra gra, to jest wykurwista gra (tu i teraz).

Co do pierwszego to od 99 do 109 zł jest nówka w foli z dodatkami i w fajnym wydaniu. Jak ktoś nie ma digital only i mitycznego braku miejsca :reggie:, to bym brał box.

12 minut temu, Mustang napisał:

@_Red_

Tak, River jeszcze zadzwoni, ale możesz spokojnie popchnąć fabułę do przodu. I weź wrzuć w spoiler większość posta. 

Wiem, ze ma dzwonić, ale wlasnie nie wiem czy tu triggerem jest czas (realny czy growy) czy robienie dalej fabuły. Dla niektórych rzeczy trzeba pocisnąć dalsze akty.

Nie wiem co konkretnie zaspoilerowalem, ale dla świętego spokoju dodałem w tagi xd River, Takemura, Peralez itp. te nazwy każdemu się juz tu przewijały (bez przesady, ze opinia, ze mają schizowy quest zepsuje komuś lore). Kazde slowo by trzeba bylo dawac w spoiler.

9 minut temu, Mustang napisał:

No właśnie, płyta miała jeszcze pocztówki, naklejki, mapkę - całkiem spoko jak na zwykłą wersję. 

I steelbook na premierę, nadal mam w folii :fsg: Szkoda będzie sprzedawać tę gre, z tymi karteluszkami i naklejkami. Zostawię sobie do grobu.

Nie czaję co determinuje ilość możliwych upgrejdow danej broni/ubrania. Mam level 50 i te dwie ikonkczne kurtki DLC od początku gry. W ich opisie stoi jak wół, ze po upgrejdzie 5x stają się rzadkie, 12x legendarne. Ukepszylem raz i juz więcej się nie da. W Googlach mówią, ze to wskutek osiagniecia ostatniego poziomu. Jakaś bzdura, albo nie czaję logiki.

3 hours ago, Dilerus said:

@Faka 10h to raczej żeby zrobić wszystkie zakończenia potrzebne do platyny, pojedyncze zakończenie jest do ogarnięcia w jakieś 2-3 h od punktu bez powrotu.

To prawda, ale platyna platyną, niezależnie czy gra się pod osiągnięcia, misje 3 głównych ścieżek zakończeń są tak fabularnie i gameplayowo zróżnicowane, że po pierwszym przejściu naprawdę warto zaspokoić ciekawość i sprawdzić samemu pozostałe.

• Plusik 1
11 minut temu, ASX napisał:

przewiduje że całe to szumnie zapowiadane wsparcie Cyberpunka skończy się na tym jednym dodatku i Redzi będą chcieli zapomnieć o tym tytule.

po wydaniu gry nie ma tak że cały zespół zapierdala dalej przy tytule, do dodatków wystarczy znacznie mniejsza ekipa, ja obstawiam więcej dodatków ale o mniejszej skali niz myśleli że dadzą radę

1 minutę temu, Figuś napisał:

po wydaniu gry nie ma tak że cały zespół zapierdala dalej przy tytule

zależy przy jakieś grze, czasami zespół pracujący po premierze jest większy niż przed premierą, gdy jakaś gra osiąga duży sukces :lapka:

no zobaczymy, mój niepokój bierze się stąd że w materiałach pojawia się tylko "expansion" w liczbie pojedynczej, a przed premierą było "expansions" o ile dobrze pamietam

7 minut temu, ASX napisał:

czasami zespół pracujący po premierze jest większy niż przed premierą,

ale raczej są to GaaSy nie gry typowo SP.

co do liczby mnogiej DLC to życie ich plany zweryfikowało bo od premiery CP mają pod górkę, teraz jeszcze się wyjebało z Sabre i musza ludzi przesunąć do W3 na nextgeny

Nie za długa ta gra, ale może to i dobrze. Na pewno będę do niej wracał. Nie che mi się zanadto rozpisywać, powiem jedynie że to w mojej ocenie jedna z najlepszych gier ostatnich lat. 9-/10 kurde faja i zajebiście pozytywne zaskoczenie po czytaniu przez ponad rok lamentów w necie. 

A na zapowiedziany dodatek ostrzę kły jak pojebion. 

Edytowane przez japco
14 godzin temu, Figuś napisał:

ale raczej są to GaaSy nie gry typowo SP.

Jestem przekonany że gdyby Cyberpunk nie był tak fundamentalnie popsuty technicznie, Redzi nie mieli tyle problemów z silnikiem, a odpływ graczy nie był tak potężny to klepali by gaas az miło, wypuszczając kolejne dodatki.

Wystarczy popatrzeć jakie wsparcie dostał Wiedzmin 3, a w przypadku Cyberpunka plany na pewno były ambitniejsze a skończy się pewnie na jednym dodatku 3 lata po premierze...