Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
On 5/18/2022 at 7:56 PM, Sedrak said:

PS. Też tak macie, że w RPG wszystkim pomagacie?

Tak i większość graczy tak ma, bo jest z natury dobrych, a czynienie zła we wciągającej grze, staje się dla empatycznych osób męczące psychiczne. Plus RPG z natury opiera się na pomaganiu komuś w czymś:

- Ej, słuchaj, pomożesz mi odzyskać X, bo Y mi zabrał i schował w Z?

- Nie, spier.dalaj.

Quest failed, kurtyna.

• Lubię! 2
Opublikowano
Tak i większość graczy tak ma, bo jest z natury dobrych, a czynienie zła we wciągającej grze, staje się dla empatycznych osób męczące psychiczne. Plus RPG z natury opiera się na pomaganiu komuś w czymś:
- Nie, (pipi)j.
Quest failed, kurtyna.
Świetnie spostrzeżenie. Ale chyba ta kwestia questów jest dość znaczącą. Szkoda, że nie ma za bardzo gier gdzie właśnie można grać złym i nie tracić questów.
Ale pomimo, że gram jako dobry to i tak nigdy nie potrafię się powstrzymać przed otworzeniem skrzyni wytrychem czy hakowaniem komputera ;)

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Opublikowano
46 minut temu, Mustang napisał:

- Nie, spier.dalaj.

Quest failed, kurtyna.

:D

Ogólnie polecam, toczą bekę ze wszystkiego co poruszaliście (słabe questy, bycie dobrym w RPG, kiepskie aktorstwo itp.)

Opublikowano

Teraz robiłem zadania dla Delameina. Czy te NCPD w niektórych dzielnicach gdzie szukamy taxi są na dalszy poziom czy takie kozaki latają po tych dzielnicach? Na jeden, czy dwa strzały jestem. Zrobiłem wszystkie taxi ale ale na razie nie będę wchodził w większe interakcje tam. 

Opublikowano

Jestem w akcie 3 i mam misje spotkać 

Spoiler

się z Hanako i wyskoczyło mi tam info że point of no return. To jest ostatnia misja główna? Jeśli tak to krótka ta gra się wydaje. 

Porobiłem wcześniej Side questy 

Spoiler

Judy Panam i murzyna. Wpadły trofki i szkoda że już nie będzie nic z Panam :) no chyba że po story coś się odblokuje nowego? 

Opublikowano

Sama fabuła jest na 20-25h, po point of no return masz jeszcze jakieś 4-6h gry zależy co wybierzesz, zrób sobie zapis przed tym

Spoiler

jak będziesz gadał z kijanu na dachu

żeby można było się cofnąć i zrobić inne zakończenia.

co do drugiej sprawy to będzie w zależności jaką ścieżkę wybierzesz w momencie o którym wspomniałem w spoilerze

• Plusik 1
Opublikowano

Nic się nie blokuje, po skonczeniu wracamy do sejwa sprzed Punktu z dodatkowymi nagrodami za ukończenie (jakaś kurtka, broń itp.). Jedyna opcja by sobie zablokować quest to złe rozegranie dialogów (np. działanie wbrew woli Judy w jej misjach).

Opublikowano

Ostatni cyberpsycho musi się odblokować po czymś czy jestem ślepy że go nie widziałem na mapce? 

No dziś chyba pokończę Side questy i się wezmę za ten finał, trochę szkoda że to będzie koniec. Wciągnęła mnie ta gierka bardzo - fabuła postacie super. Technicznie to dalej jest xd wczoraj miałem typka z czerwoną migająca mordą i się zastanawiałem może on taki ma być no ale jak zaraz weszła Rogue i taka sama tęcza na gębie to już wiedziałem że trzeba na nowo grę włączyć. 

Mam nadzieje że jakieś dlc do tego się pojawią. 

Opublikowano

Ostatni pojawi się z progresem fabuły, tylko piszesz, ze juz jesteś na końcu. To nie wiem co go triggeruje w takim razie. 

A i możliwe, że pojawi się jak pojeździsz po okolicy, chyba ta część pustynna w prawej części mapy. Cos tak mi świta.

Opublikowano

Ok zrobiłem zakończenie z Panam. Wrzuciło mnie na nowo przed misją z Hanako więc spoko bo sobie mogę resztę zakończeń porobić jakbym chciał, tam na dachu się nie dało zrobić save. 

Cyberpsycho mam dalej 16/17 i brak znacznika. A tych zielonych zadań (gigs) to pełno jest, robiłem sporo jak kasę zbierałem ale widzę że nawet 50% nie mam. No ale jakbym chciał wbić 50 lvl to chyba niczym innym już expa nie zrobię a skończyłem grę na 42.