Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, number_nine napisał:

Z tego co pamiętam, to grasz na PC? Ja na XSX byłem mega pozytywnie zaskoczony, bo na 100h miałem może ze 2-3 bugi wymagające restartu, a tak to pojedyncze glitche albo jakieś nieznikające elementy z huda, czyli pierdoły raczej.

To warto robić jak chcesz szybciej expić skille, zdobyć więcej sprzętu albo po prostu se powalczyć ;) Ale tak jak pisał Figuś, można olać jak nie chcesz calaka 

Mój największy sejwowy problem który psuł gre już rozwiązałem i to najbardziej irytowało bo bugi typu lewitujące przedmioty, znikające auta mimo że są dalej żałosne to niezbyt mi przeszkadzają. Jeszcze mam często że dialogi na siebie nachodzą nie wiem jak tam u was z tym. No i na początku gry gdy jakaś furgonetka za nami jedzie to zamiast strzelaniny się we mnie wrąbali autem a później odjechali więc nici z dynamicznego pościgu xD

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał:

Mój największy sejwowy problem który psuł gre już rozwiązałem i to najbardziej irytowało bo bugi typu lewitujące przedmioty, znikające auta mimo że są dalej żałosne to niezbyt mi przeszkadzają. Jeszcze mam często że dialogi na siebie nachodzą nie wiem jak tam u was z tym. No i na początku gry gdy jakaś furgonetka za nami jedzie to zamiast strzelaniny się we mnie wrąbali autem a później odjechali więc nici z dynamicznego pościgu xD

Coś dziwnie dużo masz tych bugów, pewnie kara za pisanie złych rzeczy o PC gamingu ;)

:master:czuwa i karze za złe uczynki

• Lubię! 1
Opublikowano

Gog. Czy ja wiem czy przypiks. Te sejwy moja wina trochę bo wystarczy w opcjach coś tam odhaczyć a jako konsolorz nie byłem do tego przygotowany a reszta gliczy widocznie za ciężka do naprawy dla speców z cdp ;) Wielka szkoda że to takie partacze bo biorąc wiedźmina 3 na premiere i też siłując się z ledwo działającą grą specjalnie czekałem z cyberkiem. Widocznie o 10 lat za szybko wziąłem się za granie :)  Ale reszta gry super więc nie żałuje tej stówki

Opublikowano

Ja mam już drugie podejście do tej giereczki no i chociaż doceniam wykonanie, gameplay itp to ni chuja mi nie siedzi klimat. Specjalnie nie przepadam za cyberpunkiem, wolę albo klasyczne sci-fi albo fantasy. Dam mu jeszcze kilka godzin i zobaczę. Póki co gra nie wywołuje we mnie emocji, a to niedobrze

Opublikowano

Pomijając kwestie techniczne, to największą wadą jak dla mnie jest tu zbyt szybkie osiągnięcie "szczytu zajebistości". Dochodzimy do momentu gdzie fabuła robi się na prawdę genialna, a potem jest już niestety z górki i nic nie wywiera takiego wrażenia. Przynajmniej ja miałem takie odczucia. 

Opublikowano
4 godziny temu, Pupcio napisał:

A tak bez gliczów? Nie lubie tak psuć gierki :/ zbieranie śmieci i sprzedawanko?

Chyba w inżynierii coś tam jest, żeby wiecej kasy zbierać i materiałów z rozebranych śmieci.

Opublikowano (edytowane)

Czy ktos probowal z wersja PS5 od Turasa wlaczyc crossplatform progress ? Mam wersje GOG na PC gdzie juz troche zaszedlem i chcialem troche pograc na konsoli. Niby robilem jak instrukcja kaze, ale nie mam saveow z PC

Edytowane przez gnom
Opublikowano (edytowane)

Pograłem trochę na patchu 1.6 na GOG.

Na plus:

- jest znowu płynniej, robiłem przez kilka godzin cyberpsychozy i jakieś pomniejsze quesćiki, trochę kombinowałem z buildami, dużo bujania po mieście, żadnych glitchy z npcami, samochodami, policją itp.

- nowy ficzer: Największym plusik tej aktualizacji jest zdecydowanie "Garderoba". To jest game-changer w tej grze, wreszcie można bez obrzydzenia jechać na motocyklu w dziarskiej kurtce bez straty statów :D. 

- nowy quest z Edgerunners - no jak ktoś oglądał anime to super nawiązanie i się micha mocno cieszyła przez cały ten miniquest

- mini gra też na plus, całkiem grywalna :D

Na minus:

- cross-save jest upierdliwy (domyślnie włączony), bo dosyć długo się ładuje, nie sprawdzałem, czy to działa, ale jak wyżej pisał @gnom, podobna jakaś patologia.

- "Garderoba" super, ale wsparcie dla ultrawide gdzieś się spierdoliło po drodze i znowu nie było QA, albo czasu na fixy, bo przy notyfikacji o nowym ficzerze ucina połowę ekranu, tylko w tym miejscu, potem na szczęście jest już ok

- wniosek na minus jest jeden: DLC może być znowu zbugowane, bo Redzi nie uczą się na błędach, poprawiają stare rzeczy, ale te nowe działają TYLKO jako-tako :/ 

W dniu 18.09.2022 o 12:59, Pupcio napisał:

A tak bez gliczów? Nie lubie tak psuć gierki :/ zbieranie śmieci i sprzedawanko?

Teraz jakby więcej kasy wpada, w 3h nazbierałem na wszystkie nowe apartamenty z 300k na cyberpsycho, kontraktach i złomiarzu.

Kupienie wszystkich furek to jednak dalej nieosiągalny temat dla mnie :D. 

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

cross-save jest upierdliwy (domyślnie włączony), bo dosyć długo się ładuje, nie sprawdzałem, czy to działa, ale jak wyżej pisał @gnom, podobna jakaś patologia

U mnie XSX-Steam działa bez zająknięcia, muszę się tylko zalogować na konsoli do GOGa (na PC niejako z automatu jest się zalogowanym).

Opublikowano

Komuś po patchu 1.6 też wypłaszczyło dźwięk? W ustawieniach tv nic nie zmieniano i w grze też. Zmiana trybu dźwięku w tv jest taka, że obojętnie co ustawię jest gorzej.

No i trafiłem na jeden BD z Edgerunners.

Opublikowano

Obejrzałem Edgerunners no i momentalnie naszła mnie ochotka na grańsko, tylko tym razem na serio. Wcześniej dwukrotnie porzuciłem zaraz po

Spoiler

Konpeki Plaza

a teraz kolejne podejście od zera. Chyba siadło, bo inne gierki odłożyłem na kiedyś tam :obama:

Wiem, że miasto trochę wydmuszka, ale kurde ładna no. I lubię te roboty, wszczepy i inne takie takie (sam bym chciał nogi i ręce typu z metalu dużo mocy hihi). W trybie performance na XSX wygląda i działa cacy, mam jaranko.

a6f5165c-abe2-4ff4-b025-a32a4b7229ef.png

• Lubię! 2