Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Dodatek kupiony, ale zanim pobiore na premierę to wpierw zamierzam wieczorem obadac zmiany w systemie i oswoić się na nowo z gameplayem. Mam mnóstwo sejwow po ok 120h grania sprzed roku wiec od nowa nie zamierzam zaczynać, tylko zacznę od punktu bez powrotu, gdzie wyczyściłem w zasadzie wszystko co się dało do tej pory.

Tak na szybko zauważyłem, że można hackowac policję. Coś mi świta, że wcześniej quickhaki na NCPD nie działały. Ciekawe czy to jest jakoś wytłumaczone, czy po prostu dodali coś, co brakowało.

5 minut temu, _Red_ napisał:

Dodatek kupiony, ale zanim pobiore na premierę to wpierw zamierzam wieczorem obadac zmiany w systemie i oswoić się na nowo z gameplayem. Mam mnóstwo sejwow po ok 120h grania sprzed roku wiec od nowa nie zamierzam zaczynać, tylko zacznę od punktu bez powrotu, gdzie wyczyściłem w zasadzie wszystko co się dało do tej pory.

Tak na szybko zauważyłem, że można hackowac policję. Coś mi świta, że wcześniej quickhaki na NCPD nie działały. Ciekawe czy to jest jakoś wytłumaczone, czy po prostu dodali coś, co brakowało.

Dodali, ogólnie policja jest całkowicie zmieniona.

W normalnym gameplay'u jednak jest to nieco uciążliwe (ta nowa policja), bardzo często robiąc zaległe gigi wpadam teraz w pościg policyjny, niczym w GTA, no trzeba się przyzwyczaić. 

Polecam kupić ten pojazd co ma wbudowaną broń, zapewne w DLC misjach to również będzie przydatne. 

• Dzięki 1

W ogóle al została tak w chuj poprawiona i już nie dają się w kaszę dmuchać, no dają ostro popalić, a gram na very hard czyli na ostatnim poziomie. Tutaj już nie działa chowanie się za osłoną i strzelanie jak do kaczek, prędzej w pizdę na plecach dostaniesz, bo cię doskoczą i dojadą jak dziwkę pod latarnią, podobają mi się takie zmiany, bo nudy w grze już nie uświadczysz jeśli chodzi o combat, duży plus za to. 

4 minuty temu, Faka napisał:

W ogóle al została tak w chuj poprawiona i już nie dają się w kaszę dmuchać, no dają ostro popalić, a gram na very hard czyli na ostatnim poziomie. Tutaj już nie działa chowanie się za osłoną i strzelanie jak do kaczek, prędzej w pizdę na plecach dostaniesz, bo cię doskoczą i dojadą jak dziwkę pod latarnią, podobają mi się takie zmiany, bo nudy w grze już nie uświadczysz jeśli chodzi o combat, duży plus za to. 

Tak, ogólnie hard/very hard jest spoko zrobiony i czuć potrzebę ciągłego rozwoju postaci, w sumie to skalowanie w tej grze przynajmniej w endgame ma sens, w całym mieście teraz są podobni przeciwnicy i wszędzie można zdobyć legendarny loot. 

Ale mogli dać toogle jak w Wiedźminie, bo na pewno będą narzekać co poniektórzy na takie rozwiązanie.

Edytowane przez KrYcHu_89
21 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Tak, ogólnie hard/very hard jest spoko zrobiony i czuć potrzebę ciągłego rozwoju postaci, w sumie to skalowanie w tej grze przynajmniej w endgame ma sens, w całym mieście teraz są podobni przeciwnicy i wszędzie można zdobyć legendarny loot. 

Ale mogli dać toogle jak w Wiedźminie, bo na pewno będą narzekać co poniektórzy na takie rozwiązanie.

Najlepiej to by dali możliwość zdobycia przegapionych ikonicznych broni, które przepadły jak walczyłeś na mieście. Ja na przykład nie mogę zdobyć już Psalm 11.6, bo nie respawnują się już przeciwnicy. 

Najlepiej to by dali możliwość zdobycia przegapionych ikonicznych broni, które przepadły jak walczyłeś na mieście. Ja na przykład nie mogę zdobyć już Psalm 11.6, bo nie respawnują się już przeciwnicy. 
W Dogtown jest vendor, który sprzedaje wszystkie ikoniczne bronie, nawet jest tip na ekranie ładowania.
  • Lubię! 1
  • Dzięki 1
1 minutę temu, _Red_ napisał:

Chciałem przetestować use case: wersja Cyberka sprzed patcha 2.0 i na to zainstalowany Phantom. Bylem ciekaw jak to ogarnęli (np. komunikat o konieczności uprzedniego updejtu gry?). Jeśli ktoś jeszcze nie podbił wersji PS5 do 2.0 niech da znać na dniach, bo nie ma jak wrócić już do poprzedniego wydania :rayos:

Tak jak mówisz, w menu głównym jest komunikat, że jak chcesz pograć w PL to musisz zaktualizować grę.

• Dzięki 1

Zajebiście że mój pkt bez powrotu w dzienniku był tak wyczyszczony, ze ma tylko jeden quest główny i jeden poboczny (zwlekałem z oddaniem Skippiego bo chciałem zachować pistolet). Przynajmniej nie muszę zastanawiać się o co chodziło w milionie rownoleglych. Widzę, że w ogóle w którymś z patchy musieli dodać kilka nowych aktywności bo na mapce się parę pojawiło. Zajebiście znowu wejść w ten świat, rok temu chłonąłem to jak gąbka.

Mam wrażenie, ze kiedyś miałem kupione jakieś wszczepy nóg pozwalające mi się unosić przez chwilę w locie. Chyba kupiłem je od tego pedaua rippera co naprawiał prostytutki i można było stracić szansę po tym jak się go pobiło w misji.

Teraz po tych zmianach nie mogę tego znaleźć w ekwipunku. Nazmieniali od cholery.