Rooofie 157 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Dzisiaj 3 urodziny Cyberpunka, jezu jak ten czas zapierdala Cytuj
Qbon 343 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 2 godziny temu, Elitesse napisał: Na czym grasz? Wygląda ładnie ale boli trochę ta pustka na ulicach. Pamiętam, że po pierwszym (albo drugim) patchu, który naprawiał grę że dało się w to grać czułem, że miasto żyje. Teraz już nie ma takiego efektu choć też jest dobrze. U mnie grane na XSX. Na kompie, na screenach wydaje się, że pusto ale podczas grania miasto naprawdę żyje, jest duży ruch uliczny i duza ilość przechodniów, na filmie by to najlepiej było widać. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 21 godzin temu, Faka napisał: Cipkę też widać? 21 godzin temu, _Red_ napisał: Nie, próbowałem kamerę w dół dać aż prawie prawa gałkę urwałem, ale nic z tego Dobra jednak widać Kamera podczas drugiej randki (tym razem w Megabloku) trochę lepiej się ustawiła. Chyba w ogóle podmienili model 3D Panam bez ubrania, bo cycochy pod prysznicem ma jak arbuzy, a po kąpieli jest w luźnej "piżamce" i gdzieś ulotniły się że dwa rozmiary. Ogólnie propsy dla CDP za tego typu późne dodatki jak randki z NPC. Chociaż wiadomo, że trochę mało tu interakcji, ale dodaje to nieco do immersji - przynajmniej jest jakaś namiastka "życia". Jakby jeszcze dodali randki w terenie, na drinku, na bilardzie etc. to w ogóle. 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Szkoda, że to tylko randki, a np. nie można się na kumpelskie picie ugadać. Przez co moja żeńska V nie może spotkać się z Panam albo Kerrym. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Hello V, let's go bowling! Cytuj
Pavlis 12 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Heeej, żeby teraz na spokojnie zagrać w dodatek, to muszę spowrotem kupić płytkę i wtedy dokupić na pstore? Rozumiem, że nie da się kupić i odpalić samego dodatku? Polecacie? Grałęm na premierę przeszdłem i z chęcią bym wrócił do tego klimatu, tym bardziej po patchach i na ps5. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Nie ma opcji samodzielnego odpalenia. Możesz kupić płytkę z podstawką, w zależności od metody i aktualnych promocji może być opłacalne kupić od razu całe Ultimate Edition. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 @Pavlis Albo kupujesz grę i DLC cyfrowo w pakiecie, albo płytkę na PS4, robisz update na PS5 i ściągasz dodatek. Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Qbon napisał: Na kompie, na screenach wydaje się, że pusto ale podczas grania miasto naprawdę żyje, jest duży ruch uliczny i duza ilość przechodniów, na filmie by to najlepiej było widać. Jak zaczynasz swoją przygodę z CP na PC to polecam odwiedzić Nexusa i ustawić sobie przeglądanie wg ilości pobrań, przejrzeć pierwsze 10 stron i poinstalować (modowanie w CP jest banalne, to co ściągniesz kopiuj-wklej i gotowe, jakbyś miał jakieś pytania to uderzaj). https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/6457?tab=files Tu ściągasz tą wersję Extreme z Optional Files i masz taki ruch uliczny i ilość przechodniów, że wygląda to jak prawdziwe żyjące miasto. I to obowiązkowo, przebudowany system pogodowy, nowe efekty, nowe przejścia, nowe oświetlenie, gierka wizualnie z tym wykracza poza skalę https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/3901?tab=description https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/10642 Plus wiadomo, nowe tekstury Halka Hogana https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/7652?tab=posts CP2077 na PC z pathtracingiem + mody + reshade = czaszka rozwalona. Edytowane 10 grudnia 2023 przez tjery 1 1 Cytuj
Qbon 343 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 @tjery Dzięki, właśnie trochę na to już patrzyłem ale póki co nie bawiłem się tak konkretnie. Widziałem, że do tych modów typu reshade potrzebna często w różnych grach jest zewnętrzna aplikacja reshade.me, nie wiem na razie jak tego używać. Chciałem też zainstalować np moda do wiedźmina 3, która dodaje Geraltowi pelerynę ale była jakaś niezgodność, gra się nie chciała wtedy uruchomić, wiedźmin 3 też jako że to jedna z moich ulubionych gier to już zainstalowany, niesamowicie wygląda wymaxowany z rt. A te mody do CP mają jakiś duży wpływ na wydajność? Bo Ty masz 4090, ja 4080 ale fakt, że na Twoich screenach to w ogóle wygląda tak, że Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Dobra, da się wyskoczyć z Judy pod prysznic i pooglądać to i owo Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 5 godzin temu, ogqozo napisał: Nie ma opcji samodzielnego odpalenia. Możesz kupić płytkę z podstawką, w zależności od metody i aktualnych promocji może być opłacalne kupić od razu całe Ultimate Edition. A nie opłaca się kupić sam dodatek teraz (jest promo na storze, za 84zł do jutra do 13.00) a podstawkę kupić używkę? Sporo taniej wyjdzie niż Ultimate ze stora, które też jest na promocji za niecałe 200zł. https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP4497-PPSA04027_00-EXPANSION1000000 Tylko nie wiem czy trzeba przy zakupie używki pilnować czy kod się zgadza i dodatek później był kompatybilny z wersją pudełkową. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 Raczej tak taniej wyjdzie. Ja mam pudełkowego cybera z premiery w steelbooku, dodatek dokupiłem cyfrowo za 99 zł na premierę. Przygarnąłbym edycję kompletną z logo ps5, ale to byłoby duplikowanie produktów. BTW, patch 2.1 wprowadził radiostacje na piechotę, ale odebrał jednocześnie szybkie zmienianie stacji pod R1 będąc w aucie. Trzeba przytrzymać i wybierać z listy - regresja trochę ;/ Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 No w tym przypadku tak, 85+85 zł = 25 zł mniej wydatku, no i płytka w ręce, tylko mówię że jak będzie większe promo albo ktoś nie ma takiej oferty na płytkę to może kupić Ultimate. W sklepach na razie fizyczny Ultimate jest za 250-300 zł, ale też może być łatwiejszy do sprzedania kolekcjonerom z czasem, jako że wiadomo jaka jest historia gry (ale tylko patche są na płycie, dodatek i tak tylko w formie kodu). Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 No właśnie. Gdyby dlc był na fizycznym nośniku to inna sprawa. I też zależy kto kiedy chce ograć. Ja np. mam zamiar w święta ograć, a podejrzewam, że kolejna promka będzie najprędzej w okolicach drugiej połowy stycznia więc chyba jutro kupię dlc ze stora, a do końca tygodnia ogarnę jakąś używkę z aledrogo jak na pchlim nikt nie wyskoczy z propozycją. Albo samą podstawkę [spokojnie do końca roku będę miał co ogrywać], a dodatek jak wskoczy lepsze promo. Cytuj
Faka 3 993 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 32 minuty temu, _Red_ napisał: Raczej tak taniej wyjdzie. Ja mam pudełkowego cybera z premiery w steelbooku, dodatek dokupiłem cyfrowo za 99 zł na premierę. Przygarnąłbym edycję kompletną z logo ps5, ale to byłoby duplikowanie produktów. BTW, patch 2.1 wprowadził radiostacje na piechotę, ale odebrał jednocześnie szybkie zmienianie stacji pod R1 będąc w aucie. Trzeba przytrzymać i wybierać z listy - regresja trochę ;/ Po skończeniu gierku jest coś tam do roboty jeszcze oprócz tych wyścigów od tej laski i jeszcze z tym szukaniem aut dla tego meksykańca? Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 2 godziny temu, Qbon napisał: @tjery Dzięki, właśnie trochę na to już patrzyłem ale póki co nie bawiłem się tak konkretnie. Widziałem, że do tych modów typu reshade potrzebna często w różnych grach jest zewnętrzna aplikacja reshade.me, nie wiem na razie jak tego używać. Chciałem też zainstalować np moda do wiedźmina 3, która dodaje Geraltowi pelerynę ale była jakaś niezgodność, gra się nie chciała wtedy uruchomić, wiedźmin 3 też jako że to jedna z moich ulubionych gier to już zainstalowany, niesamowicie wygląda wymaxowany z rt. A te mody do CP mają jakiś duży wpływ na wydajność? Bo Ty masz 4090, ja 4080 ale fakt, że na Twoich screenach to w ogóle wygląda tak, że Te, które Ci zlinkowałem nie mają wpływu na wydajność poza tym od gęstości ruchu, tu musisz zainstalować i sprawdzić, jak ta wersja extreme będzie zbyt obciążająca to można dać tą podstawową, z nią też ruch jest bardzo duży. Jutro popołudniu na PM Ci napisze co i jak z modowaniem 1 Cytuj
Qbon 343 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 12 minut temu, tjery napisał: Te, które Ci zlinkowałem nie mają wpływu na wydajność poza tym od gęstości ruchu, tu musisz zainstalować i sprawdzić, jak ta wersja extreme będzie zbyt obciążająca to można dać tą podstawową, z nią też ruch jest bardzo duży. Jutro popołudniu na PM Ci napisze co i jak z modowaniem Te do cybera pobrałem, faktycznie wygląda kosmicznie, gęstość ruchu wyraźnie większa, na screenach tak nie widać, bo wiadomo, wszystko się zmienia dynamicznie. 2 1 Cytuj
Wredny 9 577 Opublikowano 10 grudnia 2023 Opublikowano 10 grudnia 2023 W dniu 9.12.2023 o 17:32, Faka napisał: Cipkę też widać? Tu to w sumie "chuja widać", bo rozdzielczość tragiczna (screeny jeszcze z PS4), ale nawet eNPeCówę bez majtek przyłapałem kiedyś Spoiler Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 11 grudnia 2023 Opublikowano 11 grudnia 2023 Czy w dodatku jest jakoś krótkie przypomnienie mechanik/sterowania? Zawsze mam z tym problem w DLC. Siadam po kilku latach i nie pamiętam co i jak. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 11 grudnia 2023 Opublikowano 11 grudnia 2023 Jeśli dobrze pamiętam to możesz sobie wyświetlić podpowiedzi do sterowania w prawym dolnym rogu jak w Wiedźminie 3, powinno być gdzieś w opcjach do zaznaczenia czy je chcesz czy nie. 1 Cytuj
Paolo1986 753 Opublikowano 11 grudnia 2023 Opublikowano 11 grudnia 2023 7 godzin temu, Wredny napisał: Tu to w sumie "chuja widać", bo rozdzielczość tragiczna (screeny jeszcze z PS4), ale nawet eNPeCówę bez majtek przyłapałem kiedyś Pokaż ukrytą zawartość Chłopaki, ale ten Cyberpunk wywołuje w was żądze. Takie rozkminy na temat miejsc intymnych postaci z gier? Spoiler Aż sam muszę sprawdzić Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 11 grudnia 2023 Opublikowano 11 grudnia 2023 Niby można wyłączyć gps, ale i tak po innej misji sam się na główny wątek przełącza. Co do grafiki to na PS5 momentami nadal kiepsko to wygląda. Cytuj
Ako_ 1 Opublikowano 11 grudnia 2023 Opublikowano 11 grudnia 2023 Hmmm na PS4 skończyłem zbagowanego cybera więc zakupiłem sobie płytkę na ps5. W wersji na PS4 najbardziej denerwowały mnie lagi w muzyce która to głównie wg mnie oddaje klimat. Odpalam a tu ten sam problem ... spowolniona muzyka, jak to poprawić? Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 11 grudnia 2023 Opublikowano 11 grudnia 2023 Tego nie zauważyłem u siebie, elegancko gra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi