siudym 45 Opublikowano sobota o 22:07 Opublikowano sobota o 22:07 Mam ponad 500h w CP2077 i absolutnie nigdy nie miałem takiego błędu jak teraz po łatce 2.2 - teraz często szybka podróż zawiesza mi wizualnie grę tzn. po wybraniu miejsca docelowego mam czarny ekran i tak już zostaje, słychać dźwięki gry itd. Sprawdzałem kilka razy i gdy błąd się pojawił to po zresetowaniu gry i wczytanie save dalej jest to samo... Na moje oko wina łatki 2.2 bo takiego wała to mając 500h+ nigdy nie spotkałem Grane na XSX. Cytuj
Donatello1991 1 446 Opublikowano sobota o 22:08 Opublikowano sobota o 22:08 Teraz sobie uświadomiłem, że nigdy szybkiej podróży nie użyłem w CP a przechodzę 3 raz. Cytuj
depressed 1 Opublikowano niedziela o 14:17 Opublikowano niedziela o 14:17 Zastanawiam się nad kupnem. W3 to jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Nie fascynuje mnie futurystyczny klimat. W openworldach najbardziej lubię eksplorację - odkrywanie mapy, miejscówek, łażenie po świecie, zbieranie złomu, bycie zaskakiwanym (tu W3 czy RDR2 to pierwsza liga). Czy w Cyberpunku też fajnie się odkrywa grę? Reakcje z NPC lub w szczególności "o ciekawe czy tu można wejść, o kur** można!). Zastanawiałem się też jak radzi sobie pod tym względem Fallout 4, ale kurde, mega drewno, chyba nie dałbym rady. Zatem, fajnie się odkyrwa świat Cyberpunka czy konstrukcja miasta i okolic, reakcje NPC, to tylko dekoracja, fasada i zapętlony skrypt na skrypcie a dopiero main/side questy pokazują siłę tej gry (pomijając mechaniki RPG)? Przechodnie po ulicach łażą bez celu czy poza zadaniami fabularnymi coś się tam dzieje? No i mapka - w Wiedzminie to byl dla mnie sztos, jak jest tutaj? Rzucę główny wątek żeby godzinami biegać po mieście, odkrywać różne miejsca i ciekawostki? Cytuj
Bzduras 12 765 Opublikowano niedziela o 18:41 Opublikowano niedziela o 18:41 Bierz od razu z dodatkiem i baw się dobrze. Cyberpunio mimo trudnego początku to jest obecnie top giereczek, w ten świat się po prostu wsiąka. 1 Cytuj
Dalhi 214 Opublikowano niedziela o 19:24 Opublikowano niedziela o 19:24 4 godziny temu, depressed napisał(a): Zatem, fajnie się odkyrwa świat Cyberpunka czy konstrukcja miasta i okolic, reakcje NPC, to tylko dekoracja, fasada i zapętlony skrypt na skrypcie a dopiero main/side questy pokazują siłę tej gry (pomijając mechaniki RPG)? Przechodnie po ulicach łażą bez celu czy poza zadaniami fabularnymi coś się tam dzieje? No i mapka - w Wiedzminie to byl dla mnie sztos, jak jest tutaj? Rzucę główny wątek żeby godzinami biegać po mieście, odkrywać różne miejsca i ciekawostki? Cyberpunk to teatr, wszystko jest tak zorganizowane żeby wczuć się jak najlepiej w rolę V. Całe miasto, NPC to blaga, ale za to jaka! W porównaniu do wymienionych przez Ciebie gier największe wrażenie robi to jak podchodzą do dialogów, idziesz do NPC chcesz z nim pogadać to nie odpalasz cutscenki, tylko wchodzisz z nim w interakcję. Nadal możesz chodzić wokół niego w trakcie dialogu, to zupełnie inny poziom. Jednocześnie zachowują styl z W3, nie ma wielu questów w których ktoś każe Tobie iść zebrać pięć grzybów i wrócić. Wszystko ma jakieś małe historie, nieoczekiwane zwroty i trudne wybory moralne. Chwilami gra trochę udaje gta, ale na obecnym etapie już nawet nieźle jej to wychodzi. Zbieractwa też jest sporo, więc się nie zawiedziesz. Po tych czterech latach to jest jedna z najbardziej rozbudowanych i imersyjnych gier jakie powstały. Obecnie to bardziej gra akcji niż rpg, ale to wyszło na dobre całości. 1 Cytuj
DarkStar 148 Opublikowano niedziela o 19:58 Opublikowano niedziela o 19:58 33 minuty temu, Dalhi napisał(a): W porównaniu do wymienionych przez Ciebie gier największe wrażenie robi to jak podchodzą do dialogów, idziesz do NPC chcesz z nim pogadać to nie odpalasz cutscenki, tylko wchodzisz z nim w interakcję. Nadal możesz chodzić wokół niego w trakcie dialogu, to zupełnie inny poziom. Jestem niezmiennie zachwycony systemem dialogów w Cyberpunku. Nie chodzi mi o opcje dialogowe, tylko aranżację rozmów z tą pierwszoosobową kamerą. Cztery lata później nadal nie widziałem tego w żadnej innej grze. Mistrzostwo świata. Nawet taki szczegół jak to, że NPC patrzą się mi prosto w oczy robi niesamowite wrażenie. Nie, że w moim kierunku, tylko centralnie w oczy. Podczas rozmowy zmienia się ich mimika, przechadzają się, wykonują inne czynności. Ja wtedy czuję, że jestem V. 1 Cytuj
lukas_k96 311 Opublikowano niedziela o 22:16 Opublikowano niedziela o 22:16 7 godzin temu, depressed napisał(a): Zastanawiam się nad kupnem. W3 to jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Nie fascynuje mnie futurystyczny klimat. W openworldach najbardziej lubię eksplorację - odkrywanie mapy, miejscówek, łażenie po świecie, zbieranie złomu, bycie zaskakiwanym (tu W3 czy RDR2 to pierwsza liga). Czy w Cyberpunku też fajnie się odkrywa grę? Reakcje z NPC lub w szczególności "o ciekawe czy tu można wejść, o kur** można!). Zastanawiałem się też jak radzi sobie pod tym względem Fallout 4, ale kurde, mega drewno, chyba nie dałbym rady. Zatem, fajnie się odkyrwa świat Cyberpunka czy konstrukcja miasta i okolic, reakcje NPC, to tylko dekoracja, fasada i zapętlony skrypt na skrypcie a dopiero main/side questy pokazują siłę tej gry (pomijając mechaniki RPG)? Przechodnie po ulicach łażą bez celu czy poza zadaniami fabularnymi coś się tam dzieje? No i mapka - w Wiedzminie to byl dla mnie sztos, jak jest tutaj? Rzucę główny wątek żeby godzinami biegać po mieście, odkrywać różne miejsca i ciekawostki? To zupełnie inna gra niż Wiedźmin, wiadomo. Jeśli nie lubisz sf to możesz mieć problem, żeby się tutaj wciągnąć tak, jak w przygody Geralta. Generalnie jednak CDP dało radę - fabuła znów jest na wysokim poziomie, dużo się dzieje, misje poboczne nie odbiegają od tych z głównego wątku, są rzeczy dodatkowe do roboty, miasto żyje, a świat wykreowany w grze... No czapki z głów za to dla projektantów. Warto ograć, zwłaszcza, jeśli podobał Ci się Wiedźmin 3. Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano wczoraj o 07:32 Opublikowano wczoraj o 07:32 (edytowane) Czytam tak Wasze komentarze i chyba skuszę się na powrót. Wprawdzie próbowałem Cyberpunka, bo miałem go w zestawie z PS5, ale był przed tymi wszystkimi next-genowymi łatkami i bardziej paliło mi się do innych gier, więc się zniecierpliwiłem i sprzedałem. A mam ochotę wsiąknąć w jakąś grę na dłużej. Po nowym roku chyba kupię z dodatkiem i jazda. Edytowane wczoraj o 07:33 przez Wojtq Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano wczoraj o 08:06 Opublikowano wczoraj o 08:06 Ja właśnie wczoraj próbowałem podejść do tej gry po raz trzeci bo się na oglądałem filmików z gry. No i Kolejny raz nie zatrybilo. To był ostatni raz. Cytuj
Artur_K 208 Opublikowano wczoraj o 09:35 Opublikowano wczoraj o 09:35 14 godzin temu, Dalhi napisał(a): Wszystko ma jakieś małe historie, nieoczekiwane zwroty i trudne wybory moralne. Dodatkowo warto czytać wszystkie drzazgi, mocno uzupełniają historię, szczególnie w tych mniejszych. questach. Ja grę przeszedłem już 2,5 raza (pierwszy raz miesiąc po premierze na ps4 slim), mam tam ze 250 godzin i zagrałbym jeszcze raz, tylko w międzyczasie syn mi podrósł i zabrał konsole do swojego pokoju . Cytuj
pawelgr5 1 513 Opublikowano wczoraj o 10:02 Opublikowano wczoraj o 10:02 Kusi mocno teraz ta gierka. testowałem kiedys Triala na XSX i nie porwało ale od tego czasu dużo się pozmieniało i człowiek kmini czy nie spróbować. Cytuj
PiotrekP 1 887 Opublikowano wczoraj o 10:21 Opublikowano wczoraj o 10:21 Ja pobrałem żeby sprawdzić te malowania, ale takie bezcelowe jeżdżenie po mieście to trochę bez sensu. Zostały mi tylko te NCPD i kradzież aut, ale nie ma sensu tego robić, bo gotówki mam tyle że na 2 przejścia by mi jej starczyło. 3 raz mi się nie chce przechodzić. Cytuj
mario10 549 Opublikowano wczoraj o 10:33 Opublikowano wczoraj o 10:33 To kawał solidnej gry. I jak ogrywałem początkiem tego roku to bardzo mnie wciągnęła gierka i bardzo mi się podobała. Na prawde redzi potrafią w gry jednak ja grałem w ostateczną wersję gry połataną i sprawną gdzie Ci co grali wcześniej mogą mieć nieco inne wrażenie pod względem działania gry. Ja na pewno wrócę do Night City prędzej czy później, a jeszcze mam dodatek przed sobą Cytuj
Homelander 2 244 Opublikowano wczoraj o 13:18 Opublikowano wczoraj o 13:18 5 hours ago, Ma_niek said: Ja właśnie wczoraj próbowałem podejść do tej gry po raz trzeci bo się na oglądałem filmików z gry. No i Kolejny raz nie zatrybilo. To był ostatni raz. To samo miałem. Zatrybiło dopiero jak zagrałem na handheldzie Cytuj
DarkStar 148 Opublikowano wczoraj o 14:01 Opublikowano wczoraj o 14:01 4 godziny temu, Artur_K napisał(a): tylko w międzyczasie syn mi podrósł i zabrał konsole do swojego pokoju Teraz się jakiś handheld prosi o zakup Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi