Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, LukeSpidey napisał:

Poza Unity wszystkie działały na premierę. 

Valhalla jest w opór zglitchowana i osobiście mam z nią najwiecej problemów z jakakolwiek gra w serii od premiery. 

Opublikowano

Odechciało mi sie poki co grac w to. Robisz jedna misje a tu zaraz spam 10 telefonow i wyskakuje 20 dodatkowych misji wiecej. Mapa tez nasrana znacznikami jak typowa ubi giera, chyba wiadomo skad brali inspiracje.

No już bez przesady. Na początku aktu 2 trochę tych telefonów i SMS się dostaje, ale potem już w miarę spoko. Ot co jakiś czas coś przychodzi albo jak do nowej dzielnicy wjezdzasz. Co innego że jadąc wozem odbierasz telefon i gra czeka 10 s aż załaduje rozmowę, a w tym czasie wpadasz w sciane... Serio? Nie można było załadować tego przed dzwonkiem?
Mapa fakt zaśmiecona mocno i nie ma porządnego filtra by było tylko to co chcesz.

Ogolnie chyba normalnym jest oczekiwać że po w3 nauczyliby się już jak funkcjonalność zapewnić.
Opublikowano
1 minutę temu, qraq_pk napisał:

nie ma porządnego filtra by było tylko to co chcesz.

Mati, pa tera: a we wciśnij na mapie jak będziesz guzior taki strzałka w lewo, a potem jeszcze raz, dobre nie? Peweks że dobre!

Opublikowano
39 minut temu, LukeSpidey napisał:

Poza Unity wszystkie działały na premierę. 

To tak samo jak u redów tj. poza cyberem wszystkie... 

Opublikowano
19 minut temu, qraq_pk napisał:

Nie. Dalej Za dużo. Chce wybrac konkretnie co ma być. Duzo?

A w której grze tego tylu wybierasz sobie co chcesz a czego nie chcesz widzieć? Chyba zawsze masz filtry określone przez twórców, co nie?

Moge się mylić bo nigdy nie zwracalem tak na to wcześniej uwagi. 

4 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Jest po tym paczu już 4k i niedoczytujące się tekstury na PS5? Dalej z gry wywala co godziene-dwie?

Cztery co? :D

Oni na bazowych konsolach walczą z 15 klatkami a ty chcesz niż update do 4K? To dopiero w next genowym patchu :P

Opublikowano
4 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Jest po tym paczu już 4k i niedoczytujące się tekstury na PS5? Dalej z gry wywala co godziene-dwie?

4k :D

Opublikowano

To fakt ze te filtry są zjebane prawie w każdej grze. Nie pamiętam dokładnie w jakiej grze ale kiedyś było takie rozwiązanie że mogłeś zaznaczyć dokładnie jedną ikonkę i wybrać żeby tylko dokładnie tego typu ikonka się pojawiała na mapie, ale mało kto to stosuje. A to najlepsze rozwiązanie jak szukasz czegoś konkretnego, np. chcesz wyświetlić wszystkie sklepy albo jeden typ znajdźki.

Opublikowano
6 minut temu, Observer napisał:

To fakt ze te filtry są zjebane prawie w każdej grze. Nie pamiętam dokładnie w jakiej grze ale kiedyś było takie rozwiązanie że mogłeś zaznaczyć dokładnie jedną ikonkę i wybrać żeby tylko dokładnie tego typu ikonka się pojawiała na mapie, ale mało kto to stosuje. A to najlepsze rozwiązanie jak szukasz czegoś konkretnego, np. chcesz wyświetlić wszystkie sklepy albo jeden typ znajdźki.

Mysle ze moze chodzic o rdr 2...zgadlem? Nie wiem czy mad max nie mial takiej z filtrami. 

Opublikowano
10 godzin temu, Bzduras napisał:

Tyle samo. To nie jest tak, że dobierasz ciągle po X GB do tego, co już siedzi na dysku - patch modyfikuje niektóre pliki, więc waga finalnie nie jest sumą "instalka + jeden patch + drugi patch + trzeci patch".

Na Xboxie po tych hotfixach jest 63

U mnie na XSX zajmuje 59 GB, po patchu 1.05.

Gram teraz jakąś misję w nocy i obraz jest tak rozmazany, że szok. Na ścianach i w tle widać plamy. To samo na twarzy Judy w jednej z misji. Przed patchem było ładnie. Żeby na XSX pogarszać grafikę celem zyskania paru klatek? To co zmieni patch pod nexgeny? Przywróci grafikę z wersji 1.04?

Opublikowano
11 minut temu, Wredny napisał:

Zauważyliście, że w trybie foto znikają dzieci? :dafuq:
Normalnie sobie łażą, ale jak tylko odpalimy tryb foto to bombelka ni ma :potter:

No to bedziesz musial walic z pamieciowy.

• WTF 3
  • Minusik 1
Opublikowano
3 minuty temu, Faka napisał:

Nie wiem, nie gram w ogóle. Czekam na patcha w styczniu, teraz szkoda mi tracić czasu na zbugowaną grę.

A ma jakiś konkret być w styczniu akurat?

Opublikowano

No, poważny, duży patch to ma być, a konkretów nie podali jeszcze, jedynie wiadomo, że zapowiedzieli na styczeń i luty porządne patche.

• Plusik 1
Opublikowano
35 minut temu, Emtebe napisał:

U mnie na XSX zajmuje 59 GB, po patchu 1.05.

33 minuty temu, Faka napisał:

Wydaje mi się, że cyfrowe wersje mają te 63 gb, a wersje płytowe 59 gb i tyle też mam.

XSX, płytówka - jak w ryj strzelił 63,7GB. Czyżby CDPR nie umiało też ustandaryzować rozmiaru gierki? :kaz: