Homelander 2 064 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 Właśnie skończyłem akt 1 i to była niezła jazda. Gra jednak mnie wciagnęła i gra się super. Jedna jedyna rzecz, która mi przeszkadza to fakt, że gra się fpp. Czuję się dziwnie jak postacie zwracaja się do ekranu, a mówia do V. A to dlatego, że gracz to nie V, V to określona osoba o określonej osobowości. I wiem na czym polegaja gry RPG, ale w tym wypadku nie mamy całkowitej kontroli nad tym co robi V, jak reaguje, a tym samym ciężko mówić o odgrywaniu postaci. A dajac widok fpp w grze RPG niejako "zmusza" się gracza do bycia ta postacia. Przykład? Totalne załamanie się V jak dowiedział się, że zostało mu kilka tygodni życia (to nie spoiler, bo w każdej recenzji o tym jest). Nie ma opcji przyjęcia tego na chłodno, czy rozwalenie ze złości wszystkiego dookoła. Jako gracz-obeserwator spokojnie to kupuję. Jako gracz będacy postacia no nie, bo chcę mieć nad tym kontrolę. A jak już pisałem, widok fpp implikuje, że ta postacia jestem. Dlatego fpp w rpg jest dla mnie ok jak postać gracza jest tylko jego awatarem jak w Elder Scrolls, nowych Falloutach, czy Might&Magic. Tu zdecydowanie tak nie jest. Oczywiście nie jest to wada, czy bład, po prostu moje przemyślenia na podstawie dysonansu jaki czasem w grze odczuwam. Oczywiście to wszystko jest w odniesieniu do gier rpg, a nie do wszystkich gier ogólnie. W Halo Master Chief też jest określona postacia, ale w Halo widok fpp jest zabiegiem gameplayowym. W Cyberpunku chodziło o zwiększenie immersji, a w moim przypadku efekt jest dokładnie odwrotny Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 23 minuty temu, Czezare napisał: Cena 104 zł? To mi wygląda na kradzież popełniona przez graczy na twórcach. Półtora roku temu to tyle powinna kosztować, a nie 249 zł, to dopiero była kradzież i okłamywanie graczy, bo dostaliśmy produkt niezgodny z opisem i oczekiwaniami, elo. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 Półtora roku temu to tyle powinna kosztować, a nie 249 zł, to dopiero była kradzież i okłamywanie graczy, bo dostaliśmy produkt niezgodny z opisem i oczekiwaniami, elo.Jeszcze ze 2 patche i okradne twórców biorąc używkę za 7 dych Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 8 minut temu, Faka napisał: Półtora roku temu to tyle powinna kosztować, a nie 249 zł, to dopiero była kradzież i okłamywanie graczy, bo dostaliśmy produkt niezgodny z opisem i oczekiwaniami, elo. Absolutnie się z Tobą zgadzam. Wynika z tego, że parafrazując biblijny werset błogosławieni cierpliwi, bo oni w znakomitą grę grać będą. A tak poważnie to sam bym się wk.urwił, gdyby mi najpierw ktoś zrobił megahype zapowiedzią, a potem w rezultacie brutalny rape na dupie, jak RED-dzi z premierową wersją gry. Jest stare kociewskie przysłowie: "Jeśli kto raz skłamie to potem choćby sto razy prawdę powiedział to już mu nie uwierzą". Gracze są pamiętliwi. RED-zi może zarobili fhui hajsu, ale zapłacili utratą zaufania graczy i wieeele wody w Wiśle upłynie zanim ją odzyskają. Odbije się to po prostu na następnych grach studia. Cytuj
Homelander 2 064 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 14 minutes ago, Czezare said: Absolutnie się z Tobą zgadzam. Wynika z tego, że parafrazując biblijny werset błogosławieni cierpliwi, bo oni w znakomitą grę grać będą. A tak poważnie to sam bym się wk.urwił, gdyby mi najpierw ktoś zrobił megahype zapowiedzią, a potem w rezultacie brutalny rape na dupie, jak RED-dzi z premierową wersją gry. Jest stare kociewskie przysłowie: "Jeśli kto raz skłamie to potem choćby sto razy prawdę powiedział to już mu nie uwierzą". Gracze są pamiętliwi. RED-zi może zarobili fhui hajsu, ale zapłacili utratą zaufania graczy i wieeele wody w Wiśle upłynie zanim ją odzyskają. Odbije się to po prostu na następnych grach studia. No tak, jak pokazuje przykład Bethesdy, wydawanie niedokończonych produktów skutkuje brakiem zaufania, spadkiem sprzedaży i zniszczona reputacja. Tak? Cytuj
Wredny 9 504 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 No ja mam zawsze bekę z Bethesdy i w życiu bym nic premierowego od tych patałachów nie kupił - szanuję ich tylko jako wydawcę, bo developerem są okropnym. Starfielda sprawdzę na premierę tylko dlatego, że będę mógł to zrobić bez ryzyka w gamepassie. 1 Cytuj
Bzduras 12 450 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 To teraz wyobraźcie sobie, że pecetowcy od początku ogrywali tę wersję gry (no, bardziej zbugowaną i bez niektórych rzeczy dorzuconych w 1.5), a rozwiąże się zagadka, dlaczego niektórzy już w grudniu 2020 chwalili tę pozycję. 2 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 Pecetowcy to też już inna bajka, bo parę dni po premierze, mieli już w miarę połataną grę przez scenę moderską, gdzie taki cdp się jebał z tym miesiąc, 3 m-ce wydając durnowate patche z cyferkami i robiąc z tego reklamę. Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 JKonsolorze byli bardzo oburzeni, że 1.3 terafanka nie dostarcza jakości z PC, a prawda jest taka, że ta gra potrzebowała next-genów aby mówić o faktycznej premierze na konsolach. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 Ehhh wspaniała to jest gra chwilami. Gram na one x i po patchu trzyma raczej stabilne 30 klatek w 1440p. 12h i lecę dalej, mega wciągający jest ten świat. Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 I sam gunplay tez super. Mimo ze to RPG i na początku headshoty nie zabijają od razu, to wparowanie do garażu pełnego Maelstromow z shotgunem Tech i wyladowanie serii w klatę miota wszystkimi jak lalkami. Jest git, tym bardziej ze dopiero co Deathloopa przechodziłem i powinienem mieć już dość FPSów.0 edit o, musieli w którymś z patchy dodac stealth camo, ale dobra taktykę korposzpiega teraz można wdrażać I ciche headshoty nożem rzucanym z tym głośnym "plask" gdy się wbija. Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 O masakra, ależ ta gra się prezentuje. Ostre tekstury, wysoka rozdzielczość, 60 klateczek, postaci pełne detali. Dla mnie prawdziwy next-gen, miód na moje oczy. edit: nazbieram screenów i wrzuce któregoś dnia. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 A ten, powiedzcie mi, czy coś z ekwipunkiem zrobili? Chodzi mi mianowicie o to, że byle zwykła szmata była czasami lepsza statystykami od poprzedniej, dajmy przykładowo fajny z dizajnem armor kurtka, gdzie już potem znalazłeś lepszy przedmiot i jest to jebnięta sukienka xd Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 Nie, nadal kimono w serduszka może być lepsze niż power armor i wygląda się jak idiota xd Dobrze, ze to fpp. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 W pewnej misji podpinamy się tym łączem osobistym i nagle wyskoczyły te zakłócenia. Po chwili cały obraz zrobił się jakiś dziwny, jakby kaseta VHS się przewijała i obraz z zielonymi plamami. Myślałem, że jakiś wirus w grze mi wgrali albo z motywem chipu, a to chuj, miałem bug po prostu i obraz mi się zlebal haha Jednak pomimo kilku błędów gra jest rewelacyjna. To miasto, klimat, rozbudowa postaci, muzyka. No sztos. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 2 minuty temu, _Red_ napisał: Nie, nadal kimono w serduszka może być lepsze niż power armor i wygląda się jak idiota xd Dobrze, ze to fpp. Tierowanie przedmiotów w grach, to raczysko największe. Cytuj
Wredny 9 504 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 7 minut temu, Faka napisał: A ten, powiedzcie mi, czy coś z ekwipunkiem zrobili? Chodzi mi mianowicie o to, że byle zwykła szmata była czasami lepsza statystykami od poprzedniej, dajmy przykładowo fajny z dizajnem armor kurtka, gdzie już potem znalazłeś lepszy przedmiot i jest to jebnięta sukienka xd Faka, nie pyerdol, tylko graj - moje najlepsze staty to jeszcze niedawno był ten zestaw 7 Cytuj
Boomcio 4 028 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 46 minut temu, Wredny napisał: Faka, nie pyerdol, tylko graj - moje najlepsze staty to jeszcze niedawno był ten zestaw Ja tam wolę gorsze staty, ale lepszą prezentację w oczach npców 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 To samo, no i większe wyzwanie jest 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 20 lutego 2022 Opublikowano 20 lutego 2022 1 godzinę temu, Wredny napisał: Faka, nie pyerdol, tylko graj - moje najlepsze staty to jeszcze niedawno był ten zestaw Wygląda jak frosti 7 Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Trzaskam kontrakty dla Reginy prawie do drugiej w nocy, odkrywam nowe dzielnice, NPCe imprezują, piją, sikaja, robią swoje. Wpadają nowe spluwy po każdym rozboju. Ale mnie wciągnęło eksplorowanie tego lore. Naprawde kawał dobrego świata redzi stworzyli, szkoda ze niesmak z premiery vs nadmierny hype zrobiły swoje Cytuj
Qbon 318 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Szkoda, szkoda, bo gra jest bardzo dobra sama w sobie ale powinna od początku wyjść tylko na nowe konsole. Ogrywałem co prawda na ps4 pro ale momentami nie szlo grać przez spadki płynności no i wszechobecne niedopracowanie w okolicach premiery. Teraz na ps5 to już inna bajka i mimo, że nie da się już wszystkiego w tej grze naprawić to jest o niebo lepiej, zarówno pod względem wizualnym, płynności i błędów. Wrócę by ograć od początku gdy będzie jakas posucha w premierach kiedyś, no bo teraz to jednak ogrom świetnych premier. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Widzę chwalicie płynność, ale chyba tylko w wersji na PS5? U mnie na XSX gra tnie dość mocno podczas luźnej eksploracji miasta. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Na analizie DF też im wyszło że częściej i bardziej przycina z screen tearingiem na XSX Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi