Figuś 21 170 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 1 godzinę temu, Bartg napisał: Najbardziej podoba mi się "dynamiczne 4k", które ile tam maksymalnie wyciąga? 1800p? Wygląda tez, że na XsX przestrzelili z rozdziałką i spadki sa widoczne, bo 45 fps w trybie perf to slabo. Ta najwyższa rozdziałka na obu konsolach to jest jak wspomnieli w analizie przy "looking in to the sky" XD najczęściej się kręci w okolicach 1440p na obu sprzętach 1 Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Wiadomo że dźwięk przestrzenny wypada lepiej niż zwykły. Pytałem czym się różni dźwięk 3d na PS5 od tego co dostępne jest na innych platformach dzięki Atmosowi. Bo wymieniłeś go wśród zalet wersji na PS5 więc myślałem że może wychwyciles jakieś różnice... Cytuj
tjery 1 188 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 (edytowane) Po łatce 1.5 wziąłem się wreszcie za przejście na blaszce, no co by o tej grze nie mówić, bugi nie bugi, zjebane systemy open worlda itd.,to grafika i klimat rozpi.erdala beret całkowicie Z miejsca ma się ochotę odświeżyć Blade Runnery. https://imgur.com/a/afi5ex4 Edytowane 21 lutego 2022 przez tjery Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 13 minut temu, Figuś napisał: Ta najwyższa rozdziałka na obu konsolach to jest jak wspomnieli w analizie przy "looking in to the sky" XD najczęściej się kręci w okolicach 1440p na obu sprzętach No to jakaś pojebana akcja, bo dla mnie te 1440p jest ostre jak brzytwa, a w pewnej innej grze pomimo większej rozdzielczości jest mydło. Uprzedzając pytanie: nie, nie podam tytułu tej drugiej gry, because some kulke might break because of the grief. edit: fenomenalne jest wykorzystanie głośniczka w DualSense, w ogóle masakra jaka ta gra jest dobra. Byle do 16, siłka, a potem nakurczanie w Cymbergaja do nocy. 1 Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 9 minut temu, HiS napisał: W moim odczuciu niczym, to ich własna technologia jako konkurencja dla Atmos czy Spatial. Obecnie korzystam z THX Spatial w bezprzewodowych blackshark v2 pro i jak dla mnie to są te same efekty co na PS5 z 3D audio (ps5 miałem dwukrotnie). Dziękuję za wyjaśnienie Cytuj
madhunt3r 21 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Przy 3D audio czasami ma się wrażenie ze dzwiek jakby ze studni pod woda był ale to raczej dla tytułów które nie obsługują 3D audio. Cytuj
Daddy 4 223 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 W dniu 19.02.2022 o 13:16, Paolo de Vesir napisał: Ja skończyłem dzisiaj, co za emocjonalny - było potężne napięcie, stres, ciekawy zwrot akcji i ta końcówka. Ja też biłem się z myślami czy najpierw Cyberek albo Horizon, ale pod względem świata i narracji gra Redów to światowa klasa. Jestem jakieś 3h po tym hotelu...klimat, miasto, akcje, postacie, dialogi, muzyka, ilość momentów zapadających w pamięć....miażdży pod tym względem nikt nie jest blisko CD RED. 12 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No to jakaś pojebana akcja, bo dla mnie te 1440p jest ostre jak brzytwa, a w pewnej innej grze pomimo większej rozdzielczości jest mydło. Uprzedzając pytanie: nie, nie podam tytułu tej drugiej gry, because some kulke might break because of the grief. Nie tylko rozdzielczość wpływa na ostrość obrazu ale i zastosowane filtry i blury. W CP2077 pierwsze co trzeba zrobić to wyłączyć te pseudo ulepszenia jak efekt ziarna, głębię ostrości, rozmycie i aberracje. Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Sprawdzę dzisiaj to audio 3D, bo szczerze mówiąc wciąż czekam na tytuł który spowoduje u mnie opad kopary pod tym względem. Returnal był świetnie udźwiękowiony, ale "granie na słuch" wkładam między bajki. 2 minuty temu, Daddy napisał: W CP2077 pierwsze co trzeba zrobić to wyłączyć te pseudo ulepszenia jak efekt ziarna, głębię ostrości, rozmycie i aberracje. Nauczony doświadczeniem z Ratcheta od razu wyłączyłem wszystkie te "polepszacze" i jest zdecydowanie wygląda to jak żyćko. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: ale "granie na słuch" wkładam między bajki. może najwyższy czas przejść się do laryngologa ewentualnie płukanko żeby woskowina wypłynęła Cytuj
łom 1 975 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: No to jakaś pojebana akcja, bo dla mnie te 1440p jest ostre jak brzytwa, a w pewnej innej grze pomimo większej rozdzielczości jest mydło. Jeśli mówisz o tej grze o której myślę to pewnie różnica polega na tym że w jednej grze jest masa roślinności na ekranie która jak się jeszcze porusza nie wygląda stabilnie przy CB (bo 1800pCB = 2.9 mln pixeli a 1440p = 3.7 mln 'czystych' pixeli). Ten sam 'problem' miałem z Rise of the Tomb Raider na PS4 Pro gdzie tylko w trybie 4kCB roślinność wyglądała ok. Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 1 minutę temu, łom napisał: Jeśli mówisz o tej grze o której myślę to pewnie różnica polega na tym że w jednej grze jest masa roślinności na ekranie która jak się jeszcze porusza nie wygląda stabilnie przy CB (bo 1800pCB = 2.9 mln pixeli a 1440p = 3.7 mln 'czystych' pixeli). Ten sam 'problem' miałem z Rise of the Tomb Raider na PS4 Pro gdzie tylko w trybie 4kCB roślinność wyglądała ok. Tak, dokładnie o to. Męczy mnie to chociażby z Horizonie 3 i 5 na Xboxie. Niska rozdzielczość i dużo małych elementów męczy mój wzrok. @Figuś no może na Pulse3D jest to bardziej odbierane, ale na moich AudioTechnikach było tylko OK. Żadna nowa jakość jeśli chodzi o gaming, ale ja już nauczyłem się, że w tej granży "nowa jakość", "rewolucja" i "next-gen" to wyświechtane hasełka z broszurek prasowych wysyłanych do redakcji. Potem jedni powtórzą drugim, drudzy trzecim i tak to leci. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 58 minut temu, ASX napisał: Pytałem czym się różni dźwięk 3d na PS5 od tego co dostępne jest na innych platformach dzięki Atmosowi. Bo wymieniłeś go wśród zalet wersji na PS5 więc myślałem że może wychwyciles jakieś różnice... Porównywałem standardowy dźwięk PS5 vs XSX bez dodatkowego płacenia za kodek. Ot cała filozofia. Tak jak z VRR, nie każdy ma dostęp do tego. Godzinę temu, Boomcio napisał: Ja uważam, że wersja current gen będzie po patchu 2,0. Teraz wychodzi jeszcze dużo, dużo błędów. A i co do grafiki i ogólnego działania można mieć wiele do życzenia. A co dali już termin 2.0? XD 47 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No to jakaś pojebana akcja, bo dla mnie te 1440p jest ostre jak brzytwa, a w pewnej innej grze pomimo większej rozdzielczości jest mydło. Uprzedzając pytanie: nie, nie podam tytułu tej drugiej gry, because some kulke might break because of the grief. Żadna pojebana. Od zawsze piszę, że 1440p jest naprawdę spoko. „Przepaść” do 1080p 34 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Sprawdzę dzisiaj to audio 3D, bo szczerze mówiąc wciąż czekam na tytuł który spowoduje u mnie opad kopary pod tym względem. Returnal był świetnie udźwiękowiony, ale "granie na słuch" wkładam między bajki. Grałeś na słuchawkach w Returnal? Bo z głośników raczej ciężko to uzyskać. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Fajne te misje poboczne dla Reginy i nawet Delamaina Spoiler Aferenda Jackiego też super klimacik, co zaniesliscie? Wziąłem pas jego starego, liczyłem na jakąś burze od mamuśki ale nic nie mówiła Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 No fajnie sie smiga, fajnie sie w to gra. widac postep. pora wreszcie cyberbuga zaliczyc po ponad roku. gameplajoiwo jest git, grafika gitara, postacie, dialogi, muza - tutaj wszystko nie tak znowu znacznie gorsze od jakosci tej w wiedzminach. Gra w sumie nadal za latwa, od 20 poziomu mniej wiecej i zdobycia pewnej broni, czyszczenie mapy z tych znacznikow ncpd z moim buildem (chyba obecnie najskuteczniejszy, zwlascza po tych wszystkich nerfach, kosiarz jaki jest )zajmuje mi czasami mniej niz 10 sekund na znacznik, a gram na very hardzie. Cytuj
prz3mus 20 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Czy po patchu 1.5 da radę ukończyć grę bez żadnych większych problemów? Wykorzystałem te 5 godzin triala i gra mnie wciągnęła. Zastanawiam się tylko czy aby cdp nie zrobiło wałka - dali 5h wypieszczonego triala a dalej błąd na błędzie Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Bzduras 12 450 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Już w wersji 1.2 dało się skończyć normalnie, teraz pewnie da się skończyć jeszcze normalniej. 1 Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Musiałem mieć bardzo dużo szczęścia skoro skończyłem normalnie grę na premiere Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Double jump czy charged jump na dłuższą mete bardziej przydatny przy różnych zleceniach i skradaniu? Chce wydać 30k u Viktora na jedno z nich i oba fajne w sterowaniu Jak tak ćwiczę wspinaczke na zewnatrz od sklepu Viktora to double jump wydaje się dawać więcej swobody i celnosci w skakaniu, ale nie przeskocze np wysokiego płota z rozpędu. Charge jump wywala mnie w kosmos i często pudłuje probujac spaść na małej platformie. Za to potrafię przeskoczyć przez wysoki płot, co może byc dobre przy ucieczkach z terenu wroga. Cytuj
Bzduras 12 450 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Podwójny lepszy. Wyżej skacze, możesz go używać do amortyzowania upadków i jest wygodniejszy w użyciu przy dynamiczniejszych akcjach. 1 Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Obiektywnie w tej samej klasie wyżej skacze ładowany niż podwojny, ale fakt ze double jump wygodniejszy, uaktualnilem posta po paru testach Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 16h i pierwsze misje z Panam Spoiler Ale spaliśmy w osobnych łóżkach Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 22 lutego 2022 Opublikowano 22 lutego 2022 Jackie Welles, historia prawdziwa 6 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 22 lutego 2022 Opublikowano 22 lutego 2022 Ja jednak cyberka odpuszczam do momentu zakupu PS5 lub zmiany TV na taki z VRR. Te spadki animacji coraz bardziej psują mi zabawę, a do 30 klatek za cholere nie jestem w stanie się przyzwyczaić. Wczoraj na siłę się torturowałem w tym trybie kilka godzin no i ni chuja Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 22 lutego 2022 Opublikowano 22 lutego 2022 O kurcze, aż tak dropi? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 22 lutego 2022 Opublikowano 22 lutego 2022 Może nie "aż tak", ale ja mam zjebany musk i jak z 60 spadnie do 40, to jest to dla mnie masakra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi