Daddy 4 223 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 Oczywiście że chodzi o tryb 60fps, kto gra w 30fpsach, pseudo RT z cieniem puszki na ulicy i zamulonym sterowaniu Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 1 godzinę temu, Figuś napisał: HDR jet zjebany w tej grze Bulszit. Po mojemu to jeden z najlepszych HDRów jakie widziałem w grach Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 21 minutes ago, Michał102 said: Bulszit. Po mojemu to jeden z najlepszych HDRów jakie widziałem w grach Ogólnie też mam takie wrażenie. Pamiętam jak w jednej misji wyszedłem zajechany z zapyziałego motelu na dwór i słońce jeblo po oczach to takiego efektu wcześniej nigdzie nie widziałem Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 A moim zdaniem słaba roznica jest między trybem zwykłym a HDR10 na PS5 na Samsungu Q70R. W Horizonie pamietam, ze przeskok był spory - po włączeniu HDR słońce, oświetlenie, soczystość vs płaska wyprana paleta bez HDRa. Tutaj w Cyberku muszę wytężać wzrok by coś dotrzec, a bawiłem się suwaczkami na różne sposoby. Takie mam wrażenie. 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 Z HDR (w tym przypadku DV) bardzo dużo zyskują kolory i kontrast. Te wszystkie neony świecą fantastycznie. Przełączając grę w SDR obraz wygląda zdecydowanie gorzej. Cytuj
madhunt3r 21 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 Dokładnie po aktualizacji jest dużo lepiej z hdr. Wcześniej grałem bez bo wyglądało to brzydko. Teraz ustawiłem sobie suwaczki i wyglada to mega dobrze. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 Ja ogólnie jeszcze się nie spotkałem z grą, która by gorzej wyglądała z HDR, a często trafiam na teksty, że jest jakieś mleko itp. U mnie wszystkie gry w HDR wyglądają kozacko, nawet te stare w trybie auto HDR sporo zyskują na jakości obrazu. Cytuj
PiotrekP 1 755 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 Jakie macie ustawienia hdr? Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 23 minutes ago, PiotrekP said: Jakie macie ustawienia hdr? Jasność mam ustawioną według RTINGS gdzie sprawdziłem maks jasność na 10%, a to drugie 1.8 Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 24 marca 2022 Opublikowano 24 marca 2022 HDR potrafi tu dać radę, ale tylko pod warunkiem, że ustawimy go zupełnie nie tak, jak uczą nas poradniki i inne gry. Musisz uzyskać mleko w menu, żeby w grze HDR faktycznie było widać i robił wrażenie. Nie wiem czy suwaczki spierdolili czy co, ale faktycznie przy wydawało się odpowiednich ustawieniach nie wygląda to dobrze. Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 24 marca 2022 Opublikowano 24 marca 2022 Pierwszy pasek i tak chyba nie wyciagnie więcej niż nasz TV pozwala w szczytowych momentach. Mam bodajże na 800, a q70r ma chyba z 700 nitów w hdr. Drugi tak naprawdę robi za "gamma". Za wysoki da mleko i prawie biale postacie w świetle slonecznym, a niski to ciemno jak w dupie nawet pod neonami. Ja mam na 1.20. Trzeci suwak to poziom mleka w menusach gry (jasnosc interfejsu). Mniej niz 100 sie nie da, a i tak zbyt wyblakłe są ekrany porównując do SDR z dobrze ustawioną gammą (czyli wg wzorca "tak by logo z lewej było ledwie widoczne"). 1 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 24 marca 2022 Opublikowano 24 marca 2022 Ogarniecie może skąd mam 8 pamięci cyberdecku, skoro sam wszczep cybera ma 6 pamięci? Latam wszędzie po tych menusach i nie mogę za nic skminić, skąd mam 2 dodatkowe pamięci? Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 24 marca 2022 Opublikowano 24 marca 2022 Cyberdeck ma swoja bazowa pamięć (to co widzisz na screenie, tj. 6), a dodatkowo atrybut Inteligencja podnosi pamięć o 0.4 per punkt. Mozesz jeszcze wszczepic sobie do kory czołowej implant "pamięć operacyjna", który w legendarnej opcji dokłada 5 RAMu. Mozliwe, ze cos jeszcze wpływa bo aktualnie mam 30 RAM (11 bazowe z cyberdecku, 5 implant, 20x0.4 z inteligencji, wiec skądś mam "nadmiarowe" 5 pkt). edit ok wiem, nagrody za rozwijanie umiejętności z drzewek Hakowanie Bojowe i Naruszenie Protokołu też dodają permanentnie RAMu. 1 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 24 marca 2022 Opublikowano 24 marca 2022 A to by wyjaśniało fakt, że te dwie pamięci cybera mam od atrybutu inteligencji, ale za dużo to tam nic nie wpakowałem, bo ledwo mam 4/20 inteligencji. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 24 marca 2022 Opublikowano 24 marca 2022 Skonczyłem wątek główny, teraz bawie sie kontraktami, których praktycznie nie ruszałem. Jak sobie patrzę, jakie opcje daje boostowanie inteligencji, to aż żałuję że poszedłem w pif-paf Wiem, można robić respec, ale teraz to już za późno, nie ta zajawka. Prędzej drugie przejście, może w remasterze na następna generację? Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 24 marca 2022 Opublikowano 24 marca 2022 1 minute ago, dee said: Skonczyłem wątek główny, teraz bawie sie kontraktami, których praktycznie nie ruszałem. Jak sobie patrzę, jakie opcje daje boostowanie inteligencji, to aż żałuję że poszedłem w pif-paf Wiem, można robić respec, ale teraz to już za późno, nie ta zajawka. Prędzej drugie przejście, może w remasterze na następna generację? A co konkretnego w INT? Ja następnym razem chce właśnie iść w pistolety i walka bronią białą. Kurczę no ja się łudzę, że będzie jednak NG+. Cytuj
PiotrekP 1 755 Opublikowano 24 marca 2022 Opublikowano 24 marca 2022 No i chyba mam buga, którego do tej pory nie miałem- za cholere nie chce mi się zrespić kontener z Rayfieldem w jaskini. Nie ma nawet znacznika na mapie. Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 11 hours ago, Sedrak said: A co konkretnego w INT? Ja następnym razem chce właśnie iść w pistolety i walka bronią białą. Kurczę no ja się łudzę, że będzie jednak NG+. Pistolety są turbo miodne, a strzelanie z Malorian Arms 3516 to czysta poezja, w szoku byłem jak wszyscy spodziewali się, że gunplay zawiedzie najbardziej, a zawiodło wszystko inne na premierę Karabiny już nie robią takiej roboty imho, tak samo nie wkręciłem się w pistolety typu tech. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Pistolety tech są beznadziejne. Za to shotguny robią robią robotę. Przecinasz wszystko jak leci. Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Imho taki np. typ Power mało daje, bo wycelowanie rykoszetem w czasie walki to wyzsza forma abstrakcji (nawet ze skillem pokazujacym trajektorie). A shotgun czy snajperka Tech z doladowanym strzałem w łeb, w dodatku przebijajaca ściany? Fajny jest jeszcze Skippy, gadający pistolet smart. Jak dobrze się poprowadzi dialog to można mieć na stałe tryb autocelowania w głowę, bez zadnych wszczepów typu smart link. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Dokładnie. Shotgunem przez samochody i przez ściany składałem wszystko jak leci. A Skippiego zrobiłem w nogi by unieszkodliwiać psycholi. W ogóle sama misja z nim czy np. z automatem to świetna rzecz. A co do samej broni Smart to mają trochę minus bo nie do końca czuć power broni. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Jaki wszczep na kopyta polecacie? Z podwójnym skokiem, czy z ładowanym? Który lepszy? Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Ja grałem z podwójnym i to chyba lepsza opcja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi