Badus 271 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Jeśli nie masz szczególnego parcia na ten tytuł, to spokojnie bym go odłożył na kupkę wstydu do ogrania na lepszym sprzęcie. Sam fakt, że jest grywalny na PS4 nie znaczy, że jest to wartościowe przeżycie, dodatkowo past geny nie otrzymają nadchodzącego dodatku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 183 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 16 godzin temu, S_600 napisał: Warto to odpalać na ps4 slim? Myślę, że to kwestia bardzo subiektywna. Wydaje mi się, ze ostatecznie to Ty sam musisz ocenić, bo opinie innych graczy będą z na obu biegunach. Ja jestem z tych "na tak". Na slimce spędziłem w Night City, na wszystkich podejściach prawie 200 godzin grając praktycznie od premiery i nie żałuję ani minuty. Fabuła, muzyka, klimat, postacie to wszystko jest rewelacyjne i kompensuje braki techniczne, których jest sporo, bo widać że simka średnio daje radę, wprawdzie nie grałem po najnowszym patchu, ale myślę, że niektóre sprawy się nie zmieniły. Klatki skaczą w zależności co dzieje się na ekranie, tekstury doczytują, ja np. nie używałem mantis blade, bo wyciągając je i atakując gra prawie stawała w miejscu. Trzeba mieć świadomość, że czasami konsola nie wyrabia i grać tak, żeby jej trochę pomóc. Z boku może to trochę wyglądać jak masochizm, ale grałem na tym co miałem do dyspozycji i bawiłem się świetnie, ale ja jestem z tego pokolenia, że grałem chyba na wszystkim i strona wizualna nigdy nie była na pierwszym miejscu. Pamiętam jak będąc na studiach na premierę GTA:SA zmieniałem kartę graficzną na najtańszą na jakiej tylko gra ruszy (bo kasy nie było) i grałem w najniższych detalach, przy tym cyberpunk chodzi jak złoto Gra nie jest droga, kupisz używkę sprawdź na spokojnie czy to Ci odpowiada, jak nie podejdzie, to zostawisz sobie i zagrasz kiedyś na Ps5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Ziomek jest ultrasem Cybera, ale to takim ultrasem, co to z papierowym RPG od day one w Polsce się kisi, jak pokazali teaser to średnio dwa razy dziennie coś o Cyberpunku mi pisał, jakieś fanfiki, tego typu rzeczy. Przed premierą jak wypłynęly newsy o chujowej optymalizacji na past-geny to twardo stał przy swoim, że on chce historię, świat, a na PS4 Pro będzie lepiej niż na zwykłej i zapierał się rękoma i nogami, że będzie sikalafą. Grę skończył chyba dopiero po next-gen patchu na XSX, bo skala tego, co się działo z tym tytułem na prosiaku przytłoczyła nawet najwierniejszego fana marki. Historia bez morału, ale raczej nie polecam grania na starszych sprzętach. Chociaż kto ich tam wie, trzynaście patchy dalej może jako-tako to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pauli87 47 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 W dniu 13.12.2022 o 09:27, Bzduras napisał: Ziomek jest ultrasem Cybera, ale to takim ultrasem, co to z papierowym RPG od day one w Polsce się kisi, jak pokazali teaser to średnio dwa razy dziennie coś o Cyberpunku mi pisał, jakieś fanfiki, tego typu rzeczy. Przed premierą jak wypłynęly newsy o chujowej optymalizacji na past-geny to twardo stał przy swoim, że on chce historię, świat, a na PS4 Pro będzie lepiej niż na zwykłej i zapierał się rękoma i nogami, że będzie sikalafą. Grę skończył chyba dopiero po next-gen patchu na XSX, bo skala tego, co się działo z tym tytułem na prosiaku przytłoczyła nawet najwierniejszego fana marki. Historia bez morału, ale raczej nie polecam grania na starszych sprzętach. Chociaż kto ich tam wie, trzynaście patchy dalej może jako-tako to działa. Ja grałem na pro i jest to prawda co napisałeś. Dlugo łudziłem się że wejdzie jakiś patch który naprawi grę. Niestety mimo drobnych poprawek nic takiego nie nastąpiło. Teraz z perspektywy czasu żałuję że grałem na pro. Chyba najgorsze doświadczenie growe ps4 jakie miałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Wlasnie odpalilem na nextgenie po raz pierwszy. Pieknie sie gra i wchlania klimacik. Zaczalem na obrzezach u mechanika. Jest w pyte. Ktos zarzuci kilkoma pro tipami, bede wdzieczny P.S HDR troche mleczny w menu ale poza tym jest ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 5 minut temu, MEVEK napisał: Ktos zarzuci kilkoma pro tipami, bede wdzieczny Przesiądź się na porządnego peceta 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 11 minut temu, MEVEK napisał: HDR troche mleczny w menu ale poza tym jest ostro. W ustawieniach telewizora zmniejsz jasność, to nie będziesz miał mleka na ekranie. Kurła, wróciłbym do Cyberpunka, ale nie chcę rozgrzebywać gry, bo raz czasu mało, dwa niedługo dodatek wyjdzie, a trzy gdzie do chuja nowa gra plus to bym zagrał, a tak to chuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Ja pitole, ale laski sie tu kreca w nitecity Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 21 godzin temu, MEVEK napisał: Ja pitole, ale laski sie tu kreca w nitecity Tylko uważaj, bo niektóre mają pytonga pod spódnicą Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Nie gadaj Wciagnalem sie. Gram od wczoraj z przerwa na sen. Jest naprawde dobrze. Podoba mi sie fizyka prowadzenia aut(jakos lepiej to wypada niz w gta, albo ja juz dawno nie gralem w serie. Tak powaznie to gralem na premiere jeszcze w 7 generacji ), nastepnie strzelanie, klimacior ogolnie jest w pyte. Hakowanie jakos do mnie nie przemawia ale pewnie to przez fakt ze laduje wszystkie punkty w budowanie masy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Niby 12 lvl a robiac zadania poboczne na mapie gine jak jakas sz.mata. Chyba zaczne cos inwestowac w upgrajdy bo nic nie mam. Gra nic nie podpowiada a robi sie ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Gra jest bardzo cienka w czytelnym przedstawieniu różnych mechanik i zależności, początkowe levele to była dla mnie katorga w którą stronę iść z rozwojem i jaki equipment dobierać pod styl gry. Przyznać trzeba, że CP daje naprawdę spore możliwości w miksowaniu perków, ale trzeba sobie to wszystko samemu ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 183 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 16 godzin temu, MEVEK napisał: Niby 12 lvl a robiac zadania poboczne na mapie gine jak jakas sz.mata. Chyba zaczne cos inwestowac w upgrajdy bo nic nie mam. Gra nic nie podpowiada a robi sie ciezko Każdą misje z tych pobocznych masz oznaczoną poziomem trudności uzależnionym od Twojego aktualnego poziomu. Na czerwone nie ma co się porywać, w każdej dzielnicy masz inny poziom trudności. Nie ma co się porwać z motyka na słońce tylko iść po kolei, są miejsca które be problemu wyczyścisz na swoim 12lvl. Wybierz co Ci się podoba i w to i inwestuj punkty. Z czasem rozwiniesz kilka ścieżek i będziesz miał większy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Wpadlem na losowe zdarzenie - 4 gosci zaatakowalo prostytutki. Wyskakuje zeby je pomscic a tu bang bang i leze. Goscie szybko podlecieli i ubili mnie z miejsca. Chowanie sie za soslonami nic nie dalo. Nie szczypia sie. Gram dalej powoli. Dopiero motor dostalem takze wszystko przede mna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 2 minuty temu, MEVEK napisał: Wpadlem na losowe zdarzenie Spoiler Za każdym rogiem jest kolejne, tak że uważaj tam Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Cyber wymiata mimo mojej bezradnosci. Wciaga i juz. W ogolnym rozrachunku podoba mi sie ze nie trzyma nas za raczke. W GoWie wszystko mialem podane na tacy. Tutaj wchodzisz do sklepu gadasz z klijentem bez zadnych podpowiedzi. Nawet jak masz towar do odebranua to musisz sie sam obsluzyc - wejsc w sklep i samemu ja znalezc. Taki pstryczek w ucho dla januszy co wszystko maja podane w zyciu to tutaj sie gubia poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 720 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 6 godzin temu, MEVEK napisał: Wpadlem na losowe zdarzenie - 4 gosci zaatakowalo prostytutki. Wyskakuje zeby je pomscic a tu bang bang i leze. Goscie szybko podlecieli i ubili mnie z miejsca. Chowanie sie za soslonami nic nie dalo. Nie szczypia sie. Gram dalej powoli. Dopiero motor dostalem takze wszystko przede mna. Pewnie mieli czerwone czaszki nad głową? Też coś podobnego przechodziłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Niby szczegół, ale fajnie, że teraz są transmogi i możesz ubierać postać wg własnego upodobania bez naruszania statystyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 713 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Fajnie że cichy do transmogu to osobne twory i można to sprzedać/rozłożyć bez utraty ich noszenia. Ja dalej jednak bym wolał cyberpunka ako grę tpp z system osłon i normalnymi cutscenkami. Wtedy to noszenie łachów by miało jakiś sens. I tak są z tym bugi jak się wyciągnie broń, albo widać że długość rękawów się nie zgadza. Niby pierdoły, ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Jak to jest z pucharkami na ps5, jest transfer z PS4 czy od nowa wbijać trzeba jak w przypadku Wiesława? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 od nowa, aczkolwiek jak odpaliłem kilka swoich zapisów z zakończeń to mi powpadały właśnie za zakończenia trofiki, ale tylko te 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Pytanie może z kategorii dziwnych ale czy wybór platformy, na której kupuję grę (gog, steam, epic) ma jakikolwiek wpływ na jej działanie? Albo działanie modów? Tak czytam w necie, to jedni stawiają na gog, bo nie ma DRM, a ktoś inny z kolei na Steam, bo tak wybiera scena moderska. Już się raz naciąłem na LA Noir i Bullego, w przypadku których z platformy R* nie startowały spolszczone wersję, a dopiero ze Stema. Musiałem dwa razy kupić te same gry ale w innym sklepie... Teraz gra w cyfrze chodzi za mniej niż 100 zł, a w epicu dodatkowo jest kupon na 25% więc wychodzi jeszcze lepiej. Grę mam już zaliczoną na XSX ale chciałbym mieć ją też na PC ze względu na mody i jej potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Dałem grze drugą szansę. Pierwsza była w dniu premiery na XSX. Wtedy chodziło źle, wyglądało źle i wszystko się glitchowało. Po godzinie zrobiłem zwrot w sklepie MS. Wczoraj odpaliłem i cyk 7h prawie. Gra wygląda obłędnie w 4k i ultra, chodzi również bez zarzutu. No i w końcu gra się tak jak należy. Historia wciąga mega. Jaki szok jak sam prolog zajął 5h 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Chyba teraz każdy, po ograniu na biedakonsolach, chcę to przejśc ponownie na mocarnym pececie Btw widać że się wzorowano na japońskich miastach, bo tyle neonów, świateł tylko w tym kraju widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Też bym chciał widzieć, ale na fotkach z aparatu, a nie ziemniaka xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi