Figaro 8 191 Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 W grze pojawiły się, niby przypadkowo, jakieś antyruskowe treści w ukraińskiej wersji gry Ponoć na rosyjskich forach mocno o to toczą pianę. Cytat CD Projekt has apologized for in-game dialog and graffiti in the Ukrainian localization of Cyberpunk 2077 that criticizes Russia's invasion of the country, and says it's working to remove or replace them in the next update. Cytat A Ukrainian localization of Cyberpunk 2077 was included as part of the massive 2.0 update that rolled out earlier this month. But it included more than just a new language: As noted by Zone of Games (via Rock, Paper, Shotgun), it also includes some unique commentary on the Russian invasion of Ukraine. A line of police dialog referencing the Scavengers faction that normally says, "Couldn't all these assholes bite it out in the Badlands" for instance, is changed to "Couldn't all this rusnia bite it out in the Badlands?" Rusnia is a recently-coined Ukrainian term (derogatory, of course) for Russians. Another bit of in-game dialog in the Ukrainian edition of the game has been edited to say "Go f*ck yourself in the same direction as the ship did," a reference to the famous response to Russia's demand that Ukraine's Snake Island be surrendered. There's also at least one piece of graffiti in the game that features the Ukrainian coat of arms and a symbol representing the Crimean Tatars imposed over a rough map of Crimea. Mogli zostawić, tchórze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 I to jest gwiazda, a nie jakieś Kijanu czy Idrisy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Godzinę temu, Bartg napisał: I to jest gwiazda, a nie jakieś Kijanu czy Idrisy. Spoko, może się trochę wypromuje na zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Ktoś przeszedł na very hard końcówkę misji Johnny'ego, gdzie wsiadamy do porsche i uciekamy? Nim zdążę się wychylić z auta dostaję obrażenia, jak już zaczynam strzelać do ścigających mnie ludzi jestem na 2-3 hity. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Tak wczoraj, tez mialem z tym problemy na poczatku tak szybko dostawalem. Po pierwsze nie odwracaj recznie kamery, on sie sam odwroci, wtedy musisz od razu zapakowac 3 headshoty w strzelajacych gosci, kierowcow zostaw. Dopiero jak ich zabijesz to strzelasz w samochody zeby wybuchly. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Już ogarnięte, ale muszę przyznać, że przesadzili, oglądałem stare nagrania z yt na najwyższym i wtedy nie było to tak spie*dolone jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 3 minutes ago, Rotevil said: Już ogarnięte, ale muszę przyznać, że przesadzili, oglądałem stare nagrania z yt na najwyższym i wtedy nie było to tak spie*dolone jak teraz Bo teraz przeciwnicy bardziej się skalują do poziomu zarówno gracza jak i trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 2 godziny temu, Bartg napisał: I to jest gwiazda, a nie jakieś Kijanu czy Idrisy. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 6 godzin temu, Bzduras napisał: Zacząć dodatek możesz w dowolnym momencie po Transmission, jak zaczniesz to przez godzinę-dwie-trzy (nie mierzyłem czasu) nie możesz opuścić Dogtown, a po pewnych wydarzeniach masz swobodę wjazdu i wyjazdu, przez co możesz sobie mieszać questy z podstawki z tymi z dodatku jak Ci się podoba. Ja tam lecę DLC od razu jak tylko dostałem taką możliwość, zwłaszcza, że dochodzi nowe zakończenie do podstawki. Czy sam dodatek wprowadza jakieś zmiany wcześniej przed tym questem, dla których (zgodnie z rekomendacją CDP) warto by było zacząć grę od początku? Akurat tak się składa, że moje drugie podejście zakończyłem jakoś po wykonaniu tej misji więc mógłbym darować sobie rozpoczynanie zabawy od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 326 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Dodatek nie, ale patch 2.0 zmienia sporo w samej grze i dlatego zalecali zacząć od nowa - żeby się nie pogubić na starych sejwach. Skorzystałem z porady i nie żałuję, ten quest triggerujący DLC jest do zrobienia gdzieś tak w okolicy 10h z grą odpaloną od zera. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 10 minut temu, Bzduras napisał: Dodatek nie, ale patch 2.0 zmienia sporo w samej grze i dlatego zalecali zacząć od nowa - żeby się nie pogubić na starych sejwach. Skorzystałem z porady i nie żałuję, ten quest triggerujący DLC jest do zrobienia gdzieś tak w okolicy 10h z grą odpaloną od zera. Starczy zagrać kilka godzin w grę przed DLC, żeby poznać mechaniki ... :). 19 minut temu, Elitesse napisał: Czy sam dodatek wprowadza jakieś zmiany wcześniej przed tym questem, dla których (zgodnie z rekomendacją CDP) warto by było zacząć grę od początku? Akurat tak się składa, że moje drugie podejście zakończyłem jakoś po wykonaniu tej misji więc mógłbym darować sobie rozpoczynanie zabawy od nowa. Rekomendacja jest głównie dla graczy upośledzonych, co nie umieją robić respeca, normalnie można grać w DLC na starym sejwie, wszystko wtedy robisz na endgame i się ładnie skaluje. Poza tym to skalowanie poziomów podobno w misjach z podstawki działa średnio, więc wszystko zależy, są plusy i minusy zaczynania od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 A co jest nie tak w slakowaniu poziomów w misjach z podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Dzięki panowie. W takim razie odpalę na moim najnowszym save i zobaczę jak to wygląda. Jak będzie słabo to zagram od nowa, a jak nie to zagranie od nowa zostawię sobie na 3 przejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Nie wiecie może, czy ten Herold ze stadionu, handlujący ikonicznymi broniami ma jakiś czasami innym asortyment broni? Poluję na tego nieszczęsnego Copperheada Psalm 11:6, a nie ma tego w asortymencie tylko inne jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 A co jest nie tak w slakowaniu poziomów w misjach z podstawki?Tego nie wiem ja gram w dlc starą dokokszoną V i na v.hard jest wyzwanie, gra nabrała rumieńców i skradanie wreszcie ma sens. Pamiętam jak w podstawce na normalu, to latałem z monstruną od moba do moba i nawet leczyć się nie trzeba było, zero wyzwania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Posiadacze (i mogący się z niego zalogować, żeby to udowodnić) XBOX One X w wersji limitowanej CP2077, nie muszą płacić za dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 A wiedzieliście, że wraz z patchem 2.0 można zdobyć nowe autko, które jest hołdem dla Ken Block'a? Nie? To już wiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 tego którego Kubica objeżdżał jedną ręką? a tak serio to ja wiedziałem i jedna z pierwszych rzeczy którą zrobiłem po patchu 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Jak tylko pojawił się patch 2.0 to poleciałem do ripperdoca zrobić upgrade wszczepów V generacji do wersji V+. Po odpaleniu gry z Phantom Liberty znowu wszystkie wszczepy mrugają mi na żółto, oferując opcje upgrejdu. Problem w tym, że nie widzę w statsach żadnej polepszonej wartości przy upgrejdzie do gen V++ (po upgrejdzie zresztą nawet nie nazywają się one ++, tylko nadal +). Bugolec jakiś? Nie chce tracić komponentów na darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 26 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 23 hours ago, number_nine said: Poprawiali coś w hdr? jestem ciekaw jak teraz to wygląda, bo podstawkę przechodziłem bez hdr/dv. W normalnym trybie miałem wrażenie, że po prostu wygląda to lepiej, kolory były bardziej soczyste itd. @Bartg jak grałeś na naszym philipsie? Bez hdr zupełnie inna gra nadal, już raczej tego nie naprawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szewczun 7 Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Po trzech latach nakładem dużych sił w Night City policja w końcu zachowuje się podobnie do tej z rimejku pierwszej Mafii. Nawet komunikaty podobne. Ja w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 8 godzin temu, Bartg napisał: Bez hdd zupełnie inna gra nadal, już raczej tego nie naprawia. Dziwne. U mnie to mam wrażenie, że z włączonym HDR gra wygląda znacznie lepiej. Bez HDR gówno blade rozmazane. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Z HDR na PS5 właśnie czernie zamieniają się w szary, światłe trochę ostrzej świeca, ale ogólnie nawet w menu mydło jest. Mam jasność na ok 900-1500 (bawiłem się tym, ale i tak więcej nie wyciśnie niż TV pozwala). Tone mapping 0.9 (mniej to będzie zbyt czarno, więcej to robi się mleko) Jasność interfejsu na minimum. HDR w menu gry na off i dla mnie wygląda lepiej, a to gozag gurwa OLED Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 319 Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 2 minuty temu, _Red_ napisał: HDR w menu gry na off i dla mnie wygląda lepiej, a to gozag gurwa OLED ja mam właśnie wrażenie, że na oledzie hdr średnio się sprawdza w większości gier. przed rozpoczęciem dużych tytułów zawsze sprawdzam różne tryby i zazwyczaj zostaje przy standardowym bez tych wszystkich ulepszaczy. W cp zmieniłem na taki jakoś w połowie gry i żałowałem, że nie grałem tak od początku Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi