Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

15h na liczniku. Naszła mnie taka refleksja: mówi się i pisze jak Hellblade 1 i 2 przedstawiają świetnie bohatera z chorobą psychiczną, a bardzo ograniczony gameplay jest konieczny żeby odpowiednio przedstawić ten proces. W Cyberpunku też przecież mamy do czynienia z czymś podobnym: rozdwojenie osobowości, utrata samoświadomości, depresja z tym związana, strach. A jednak, oprócz tego, jest to przecież świetna pod praktycznie każdym względem gra. Tak się złożyło, że za CP2077 zabrałem się zaraz po porzuceniu po kilku godzinach Hellblade 2 i o wiele bardziej jest dla mnie poruszający i przekonujący los V niż Senui. Rozmowa z Panam podczas jazdy na misję gdzie V opowiada jej jak się boi tego co nastąpi, rozmowy z Johnnym - to wszystko jest bardzo autentyczne. I jestem bardzo zaskoczony poruszanymi przez CP2077 tematami. 

• Plusik 3
Opublikowano
13 minut temu, Paolo1986 napisał(a):

@mario10postaraj się odpowiednio, a i dla Ciebie coś się znajdzie:spicy:

Dopiero teraz zacząłem misje z Panam mając 30h na liczniku

Spoiler

Przejęcie Hellmana po zestrzeleniu AV i pomoc w zemście Panam za śmierć ziomka

więc jeszcze przede mną :)

@Homelander mi się mega podoba narracja w grze i te teksy Johnnego są świetne i ich dialogi w głowie. A jeszcze sporo grania przede mną więc przypuszczam, że z czasem będzie co raz lepiej.

Opublikowano

Zazdroszczę Wam ile jeszcze macie gry przed sobą, ja już niestety skończyłem parę dni temu. GOTY gierka, dobrze że się wstrzymywałem tyle lat przed zakupem, bo jakbym kupił z tymi wszystkimi bugami to pewnie nie dałbym jej więcej szansy. 

41 minut temu, mario10 napisał(a):

Dopiero teraz zacząłem misje z Panam mając 30h na liczniku

Ukryj zawartość

Przejęcie Hellmana po zestrzeleniu AV i pomoc w zemście Panam za śmierć ziomka

Tam jest gdzieś krótka misja z jej ziomkiem, którą można łatwo przegapić kiedy

Spoiler

Scorpion zginie to można uruchomić misję z jego pogrzebem zagadując do Mitcha.

Ja to przegapiłem, dowiedziałem się o tej misji dopiero niedawno googlując jakieś ukryte misje. Może jeszcze masz szansę to zrobić.

• Dzięki 1
Opublikowano

Kurde też chyba ją przegapiłem bo

Spoiler

zemsta się dokonała i później cała ta banda tam przyjechała, a ja pojechałem z Padam

ale sprawdzę może się uda wrócić jakimś savem bo zapisuje regularnie stan gry, a miałem ten etap dosłownie przy ostatnim podejściu :)

Opublikowano
3 minuty temu, mario10 napisał(a):

Kurde też chyba ją przegapiłem bo

Ukryj zawartość

zemsta się dokonała i później cała ta banda tam przyjechała, a ja pojechałem z Padam

ale sprawdzę może się uda wrócić jakimś savem bo zapisuje regularnie stan gry, a miałem ten etap dosłownie przy ostatnim podejściu :)

Chyba póki stacjonują w starym obozie, to jest jeszcze szansa z tego co zrozumiałem.

• Dzięki 1
Opublikowano

Skończyłem główną misję dla Takemury. Misja sama z siebie super. Mnóstwo skradania, kombinowania, akcji. Wypas. Ale najlepsza była rozmowa po wszystkim z Johnnym. Jego zachowanie wydawało mi się nielogiczne, w końcu komu jak komu, ale jemu chyba powinno zależeć na tym, żeby jego osobowość zastąpiła osobowość V. No i wreszcie wyjaśnienie. Jeżeli nie ściemnia i to w co wierzy faktycznie jest dla niego większe niż on sam to wow! W Cyberpunku 2020 Johnny był już legendą i prawdziwnym Cyberpunkiem. Udowadnia to i w grze. 

Świetnych scenarzystów mają Redzi. I w Wiedźminie 3 i w CP2077 ikoniczne postacie z materiału źródłowego są oddane w sposób po prostu doskonały. Szacun

• Plusik 7
Opublikowano

Gram od zera jeszcze raz. Zdążyłem właśnie wydymać Panam będąc na 32 levelu postaci. Tuż po misji z...

Spoiler

...Żabojadami

...plumknął mi telefon w grze. Odebrałem go, a tam miła dziewoja oznajmiła, że mogę rozpocząć dodatek Widmo Wolności. No właśnie, co radzicie? Czy...

1. Mam teraz już zacząć i kontynuować misje z DLC równolegle z przechodzeniem podstawki?

2. Olać póki co WW i najpierw skończyć podstawową wersję gry?

3. Wziąć się za dodatek po wyczyszczeniu mapy w podstawce i za niego wziąć się przed Punktem Bez Powrotu?

Opublikowano

To Twoja decyzja, całość jest zupełnie odrębna od podstawki, a leci tam kilka fajnych broni (nie wiem czy można je zdobyć w podstawce), które potem mogą się przydać. W każdym momencie możesz wrócić do miasta i robić to co chcesz. 

Opublikowano

Ale jak się przejdzie grę to też można dostać potężną broń z kryjówki pewnego jegomościa, którą można by ponakurwiać lamusów w DLC.

Ja grałem równolegle z podstawką, bo nie skumałem, że zaczynam DLC, więc jak już zacząłem to sobie grałem. Tylko finał zrobiłem na samym końcu po zakończeniu finału z gry.

Opublikowano
2 godziny temu, Czezare napisał(a):

Gram od zera jeszcze raz. Zdążyłem właśnie wydymać Panam będąc na 32 levelu postaci. Tuż po misji z...

Pokaż ukrytą zawartość

...Żabojadami

...plumknął mi telefon w grze. Odebrałem go, a tam miła dziewoja oznajmiła, że mogę rozpocząć dodatek Widmo Wolności. No właśnie, co radzicie? Czy...

1. Mam teraz już zacząć i kontynuować misje z DLC równolegle z przechodzeniem podstawki?

2. Olać póki co WW i najpierw skończyć podstawową wersję gry?

3. Wziąć się za dodatek po wyczyszczeniu mapy w podstawce i za niego wziąć się przed Punktem Bez Powrotu?

Przejść dodatek w trakcie gry, a potem podstawkę. DLC dodaje nowe zakończenie.

2 godziny temu, Patricko napisał(a):

To Twoja decyzja, całość jest zupełnie odrębna od podstawki, a leci tam kilka fajnych broni (nie wiem czy można je zdobyć w podstawce), które potem mogą się przydać. W każdym momencie możesz wrócić do miasta i robić to co chcesz. 

Ja specjalnie pod dodatek zrobiłem respec i poszedłem w bronie Tech, są niesamowite :banderas: Aż kusi kurwa znowu przejść całość, ahhh!

Opublikowano

Ja pyerdole, znalazłem właśnie zajebbbisty pistolet smart tj...

Spoiler

Skippy

O ja jebie, co za teksty ta broń z siebie wydobywa!:kekw:Genialne!

Opublikowano

On tam w zależności od używania albo na stałe będzie zabijał, albo unieszkodliwiał. Coś mi tak się kojarzy, poczytaj, żeby sobie go nie zblokować w niechciany sposób ;)
Nigdy go nie oddałem właścicielce :wujaszek:

Opublikowano

Skippy to taki mały troll, bo po wyborze jego głównego trybu, po 50 zabiciach albo powaleniach, zmienia go na odwrotny :) Więc jak ktoś chce zabijać to musi najpierw wybrać ten tryb pacyfista i vice versa. 

Też go oczywiście nie oddałem, zbyt fajna brońka :D

Opublikowano

Skippy mam ale nie używałem go chyba jeszcze właśnie przez to gadanie. Jego chyba się gdzieś znajdowało w alejce z tego co pamiętam przy zwłokach. Ja bardzo długo biegałem z Lizzy świetny pistolet ale na pewnym etapie jest po prostu za słaby :(

Opublikowano

Chwilę się pobawiłem Skippym i go oddałem. Trochę za słaby był dla mnie. Wtedy używałem strzelby Moxxy, więc wolałem raz jebnąć komuś w łeb z bliska z shotguna, niż pruć tymi smart kapiszonami przez ileś tam sekund.

• This 1