Skocz do zawartości

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo bardziej martwię się o takie gry jak RDR2 czy TLOU2 niż Cyberpunk. Redzi od lat robią solidne tytuły, po sukcesie Wiedźmina 3 są dopakowani finansowo i kadrowo, na pewno będzie to wyśmienita produkcja.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę wszystkie dostępne informacje to obstawiam gameplay jak w GR: Wildlands połączony z The Division, ale z lepszą fabułą. Mam tylko dwa życzenia:

- Żeby sterowanie nie było drewniane

- Spotkanie wiadomo kogo z Wiedźmina trzeciego

Opublikowano

będzie tradycyjny story-driven rpg (i dobrze) z jakimś minimalnym aspektem sieciowym. Nie ma szans na coś w stylu The Division czy Wildlands (i bardzo dobrze) 

Opublikowano

Tak, chodziło mi bardziej o same aspekty gameplay-a minus opcje sieciowe. Już tłumaczę, kamera tpp w trakcie poruszania, a fpp gdy celujemy jak w GR i tona pyerdolników lub pasków informacji o życiu, tarczy jak w tD.

Opublikowano

aha już rozumiem i nawet uważam że jest to prawdopodobne ;) Myślałem że piszesz ogólnie o gatunku gry, a nie o mechanikach. 

Opublikowano

Mechanikach, mechanikach. Tylko patrząc na silnik W3 mam obawy o wielkość pierwszodniowych poprawek. Oby opanowali już wszystko bo nie wyobrażam sobie wpadać do wody w środku miasta wychodząc z pojazdu tak jak miałem kilka razy w W3, w środku puszczy skellige:reggie:

O multi w takim przypadku boję się nawet pomyśleć.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja spodziewam się kilku bohaterów, co najmniej trzech-czterech. Albo wzorem GTA5 będzie można się pomiędzy nimi przełączać w czasie rzeczywistym, albo tak jak w Yakuzie 4 będą to ich historie po kolei, aby potem na końcu spleść się w jeden fabularny węzeł. Wątpię czy uda się Redom stworzyć równie charyzmatyczną postać jak Wiesław, aby utrzymać wysoki poziom zainteresowania graczy od początku do końca... 

Opublikowano

Ale wiesz, że to bazuje na papierowym Cyberpunku czyli de facto raczej bardziej w klimaty Mass Effecta pójdą z kreacją postaci czyli kreator postaci, wybór klasy itp

Opublikowano

Najpierw myślałem, że jakieś Watch_Dogs_3 pokażą :)
Wygląda to na sandboxa, samochód-płotka, ale bohater raczej z edytora.
Tak czy siak klimat cyberpunkowy wylewa się z ekranu, szkoda tylko, że nadal bez gameplayu.

Opublikowano (edytowane)

Na E3 redzi pojechali z rzutnikiem specjalnie kupionym na pokaz gameplayu, ktory będzie trwał 1h. Oczywiście za zamkniętymi drzwiami. Sam gameplay klepią już mniej więcej od 3 miechów. Trailer kleili ponad miesiąc. Widok w gierce będzie fpp. 

Chcecie coś jeszcze więcej wiedzieć?

Edytowane przez sprite
  • Plusik 1
  • Dzięki 1
  • WTF 1
Opublikowano (edytowane)

czy klimatem dorówna Blade Runnerowi albo Deus Exowi? bo na razie wszystko fajnie, że open-world w klimatach cyberpunku, ale momentami zajeżdża takimi Watch Dogsami w przyszłości, jeszcze ten bohater, którego wyrwali z jakiegoś pokazu mody

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

Myślę, że najlepsze zostawią na koniec czyli prawdziwe Night City po zmroku... Kiedy cały syf wylewa się na ulicę. Redzi nie zawiodą, ale mocno liczyłem na datę. Może na innej konfie coś będzie jeszcze? Ale wjazd był przedni po prostu!

Dawno nie miałem takich ciar jak na początku tego trailera. Ale zupełnie odmienny klimat niż w tym co widzieliśmy lata temu i chyba to chcieli pokazać, jak bardzo ta gra będzie różna.

Opublikowano
2 minuty temu, sprite napisał:

Na E3 redzi pojechali z rzutnikiem specjalnie kupionym(za 150k zł) na pokaz gameplayu, ktory będzie trwał 1h. Oczywiście za zamkniętymi drzwiami. Sam gameplay klepią już mniej więcej od 3 miechów. Widok w gierce będzie fpp. 

Chcecie coś jeszcze więcej wiedzieć?

Kiedy premiera?