Skocz do zawartości

Soulsy, souls-like

Gość mate5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Oprócz wcześniej wspomnianego Salt and Sanctuary mamy jeszcze Dark Maus, czyli kolejny indie-klon w 2D, tym razem z widokiem z góry:

No i EITR, tym razem w rzucie izometrycznym i z boską, oldschoolową oprawą:

Chyba tylko PeCety w obydwu przypadkach, ale nie obraziłbym się, gdyby wylądowały na PS Store - takie indyki w PS Plus mogliby dawać :)

I jeszcze Necropolis, tym razem 3D i latem 2016 wyjdzie na konsole:

Edytowane przez WrednyPL
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Z gier soulsowatych jak byście poustawiali je w kolejności od najtrudniejszych do najłatwiejszych? Niedługo pewnie skończę Dark Souls 2 i rozglądam się za czymś nowym. 

Opublikowano
13 minut temu, Brolin napisał:

Z gier soulsowatych jak byście poustawiali je w kolejności od najtrudniejszych do najłatwiejszych? Niedługo pewnie skończę Dark Souls 2 i rozglądam się za czymś nowym. 

najłatwiesze ( póki co ) to DS Remaster najtrudniejsze? ciężko powiedzieć chyba BB z DLC za yebanego Ludwiga.

Opublikowano (edytowane)

Najlatwiejsze są te soulsy, które grasz ostatnie

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

BB > DS3 > The Surge > DS1 > DS2 > Nioh

Podstawki oczywiście, ale jeżeli chodzi o dlc to pierwsze dwa miejsca na pewno bez zmian, nie grałem w DLC do Nioha i Surge. Jeszcze nie miałem okazji zagrać w Demonsy ani LOTF, obie w sumie mnie kuszą, szkoda że musiałbym kupić PS3. 

Opublikowano
31 minut temu, _Be_ napisał:

Najltwiejsze są te soulsy, które grasz ostatnie

Dokładnie tak. Niby większość twierdzi, że najtrudniejsze jest DS, ale ja ogrywałem je jako trzecie po DS2 i 3 i przez pierwsze Soulsy idę jak przecinak. Dla mnie najtrudniejsze są/były DS2, a zwłaszcza trzy dodatki. Wszystkie rozgrzebałem, żadnych nie skończyłem, bo zawsze gdzieś tam pojawiała się ściana nie do przejścia i pojawiło się zniechęcenie:dunno:

Opublikowano
Godzinę temu, Masorz napisał:

To pytanie będzie dokładnie takie jak z bossami od Bloodborne, i który najtrudniejszy. Nie ma chyba sensu robić rankingu bo i tak każdy ma inaczej. 

Dokładnie. Przez DS3 szedłem jak przecinak, a w BB męczyłem się nie na żarty.

Opublikowano

Zawsze można chociaż mniej więcej próbować. Dla mnie DS3 dużo trudniejsze od DS2. Dziwi mnie ten Nioh, liczyłem, że da popalić jak swego czasu Ninja Gaiden.

Opublikowano

No a dla mnie BB najłatwiejsze Soulsy a Nioh najtrudniejszy i co teraz? 

Opublikowano

Kazde soulsy sa inne bo kazda nastepna czesc cos dodawala, cos zmieniala w stosunku do poprzedniej. I nie kazdemu te zmiany beda sie podobac. Jeden woli leczenie z demonsow, drugi uwaza ze estusy forever. Ja gardze wprowadzeniem skoku, ktos powie ze bardzo spoko. BB stal sie szybszy, DS3 pelen fanserwisu itd. A poniewaz kregoslup jest praktycznie zawsze ten sam to kazdy znajdzie to co mu lepiej lezy jako do niego doczepione.

Generalnie rankingi, listy, co wy macie 12 lat?

• Plusik 1
Opublikowano
17 minut temu, Mejm napisał:

Jak from zacznie skrobac lyzka od dno garnka to zrobia zapowiedza remake Demonsow tak jak square FF7.

Prawa do Demon's Soulsów ma Sony :usmiech:

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Pytanie jakim gatunkiem gry była nazywana gra Demon Souls wydana na PS3? gra, która to wszystko zaczęła, zanim gatunek Souls Like się narodził. 

Dark Fantasy action RPG? 

Edytowane przez Lord Protector
  • 1 rok później...