Skocz do zawartości

Stardew Valley

Featured Replies

Opublikowano
11 godzin temu, Ryo-San napisał:

Sprawdź sobie w takim razie Obra Dinn :cool2: Polecam w opór!

A wracajac do tematu to taka ostatnio mnie naszła myśl że mam już dość zabijania w tych wszystkich grach, dość stresujących i nerwowych rajdów czy meczów PvP. Ciągłych dyskusji o tym czy jednak +0.2% szansy na kryta będzie lepsze niż +2.6% obrażeń od kryta! Chciałem pograć w coś na chillu, na totalnej wyjebce i nawet myślałem o Animal Crossing czy Harvest Moon a tu cyk jakieś Stardew Valley o którym nigdy nie słyszałem i pewnie gdyby nie forumek to bym nie usłyszał a do tego zrobione przez jednego gościa i jak czytam te wszystkie posty to jest OP w chooy. Biere!!!

Tutaj też się zabija ;__;

• Odpowiedzi 856
  • Wyświetleń 122,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Paczka nareszcie doszła!  260 stron lektury. Najnowsza wersja poradnika z uwzględnieniem ostatnich update'ów.                    

• Kolejny zakup.  Kawa smakuje wyśmienicie.    

• Zakładam temat, bo się grze należy. Bezdyskusyjnie dla mnie tegoroczne GOTY. 10/10 za całokształt. Wady, czy minusy zliczę na palcach jednej ręki, a i nawet wtedy byłoby to czepialstwo.   Pewnie ni

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 11.03.2021 o 23:57, Ryo-San napisał:

Sprawdź sobie w takim razie Obra Dinn :cool2: Polecam w opór!

A wracajac do tematu to taka ostatnio mnie naszła myśl że mam już dość zabijania w tych wszystkich grach, dość stresujących i nerwowych rajdów czy meczów PvP. Ciągłych dyskusji o tym czy jednak +0.2% szansy na kryta będzie lepsze niż +2.6% obrażeń od kryta! Chciałem pograć w coś na chillu, na totalnej wyjebce i nawet myślałem o Animal Crossing czy Harvest Moon a tu cyk jakieś Stardew Valley o którym nigdy nie słyszałem i pewnie gdyby nie forumek to bym nie usłyszał a do tego zrobione przez jednego gościa i jak czytam te wszystkie posty to jest OP w chooy. Biere!!!

Tylko Animal Crossing kolego. 

Tez szukałem gierki na chillout, najpierw okolo 90h w SV, ale dopiero w gierce od Nintendo znalazlem święty spokój i brak presji na wynik :banderas:

Opublikowano

Chyba nigdy nie wyhodowałeś mega dyni że mówisz takie rzeczy :pechowiec:

Opublikowano

No mialem ale wc0rvia mnie ta kopalnia, pasek życia i zabijanie stworków i co poradze :dunno:

Wspaniała gierka, ale jak ktos chce sie totalnie odprężyć, to AC > SV

Opublikowano

Dokładnie :nosacz3:

Nie musisz nawet bawić się w farmera bo możesz ścinać drzewka albo łowić ryby no ale maciucha Ci powie że go stresuje stardew valley :xboxssie:

Opublikowano

No wiadomo ze można sobie podlewac kwiatki i pszenice basic konewką do usranej śmierci, ale jednak metale z kopalni są mocno potrzebne. 

Opublikowano

Jak dla mnie kopalnie z tą grającą w tle muzyczką to zawsze mega relaksująca wyprawa.

Opublikowano

Kurde, nadziałem się na spoiler przez tytuł filmiku na youtubie. :/ :) 

Otóż szukając soundtracku z update 1.5

Spoiler

A konkretnie z wyspy, wyświetlił mi się tytuł: pirate theme. Czyli pewnie piraci przypływają.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

A ja pobrałem sobie sw na komórkę żeby sprawdzić jak to się sprawuje. Nie wierzę że w to ktoś gra z własnej woli na telefonie :reggie:

Opublikowano

85h nabite na telefonie/iPad bez klipsów i pada, idealna gra na telefony imo na dużym tv nie ma opcji żebym w to grał 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, czy ta gra rzeczywiście jest taka zajebista jak każdy mówi? Planuję zakup na PS4, ale nie wiem czy się nie odbiję. Niby 60 ziko, ale głupio by było odpalić na 2 godziny i się pożegnać. Nie zanudzi mnie?

Opublikowano

WYKURWISTA. Brać, nie oglądać się.

Opublikowano

Ok. Aha, dodam tylko, bo zapomniałem. W tym roku na wakacje będę miał kilka rzeczy ogólnobudowlanych do zrobienia i innych na ogródku również. Nie żartuję mówię poważnie. Czy to nie będzie za dużo? Jak porobię w życiu realnym, to czy później będzie mi się chciało latać po polu w tej grze również?

Opublikowano

Ale nie no. Pytam poważnie. Może ktoś miał podobnie i się podzieli doświadczeniem.

Edytowane przez poniedzialek1001

Opublikowano

To tylko gra video, do tego relaksująca. Nikt cię w niej do niczego nie zmusza nawet nie musisz się bawić w sadzenie, jest łowienie rybek, zajmowanie się zwierzątkami w zagrodzie, złażenie do kopalni, wydobywanie surowców i napieprzanie się z nietoperzami.

Opublikowano

Ok. To dzięki za odpowiedzi. Zastanawiałem się jeszcze nad Disgaea 5, gdyby trafiła się jakaś przecena, ale skoro tak piszecie to prawdopodobnie obadam temat i zaopatrzę się w ten tytuł. 

Opublikowano
2 godziny temu, poniedzialek1001 napisał:

Ok. Aha, dodam tylko, bo zapomniałem. W tym roku na wakacje będę miał kilka rzeczy ogólnobudowlanych do zrobienia i innych na ogródku również. Nie żartuję mówię poważnie. Czy to nie będzie za dużo? Jak porobię w życiu realnym, to czy później będzie mi się chciało latać po polu w tej grze również?

W sumie dobre pytanie. Czy np. górnik grałby z przyjemnością w symulator górnika? Tak czy inaczej gra jest wybitnie godna polecenia.

Opublikowano

Nie widzę przeciwwskazań. Widziałem raz komiks, że typek od budowlanki kończy pracę i idzie do domu pograć i odpala jakiś Construction Simulator. Sam mam znajomego kolejarza co czasem sobie pociupie w Train Sim ale wracając do tematu Stardew to nie symulacja a gra ze swoimi własnymi założeniami.

Opublikowano
36 minut temu, Meanthord napisał:

W sumie dobre pytanie. Czy np. górnik grałby z przyjemnością w symulator górnika? Tak czy inaczej gra jest wybitnie godna polecenia.

To nie jest ten sam kaliber. Gdyby jeździł zawodowo autobusami, to może granie po pracy w Bus simulator nie byłoby najprzyjemniejsza rzeczą na świecie, ale w tym wypadku?