Emtebe 2 575 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 13/14.12 gra ukaże się na XOne/PS4. Już można preorderować. Cena na PS4 to 63 zł. Można temat przenieść do multiplatform? 1 Cytuj
nieobchodzimnieto 484 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Ale grać w to na padzie? Jak jakieś zwierzę? Kto chciał to grę już ogral na byle laptopie 1 1 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Wersja na WiiU juz nie powstaje ale za to bedzie na switcha. No i mamy powód dla którego warto kupić Switcha. Nintendo powinno tego typa wziąć pod skrzydła i ozłocić. 13/14.12 gra ukaże się na XOne/PS4. Już można preorderować. Cena na PS4 to 63 zł. Można temat przenieść do multiplatform? Ciekawe ile na X1. Tak lubię gierkę, że jak wyjdzie w podobnej cenie to biere od razu. 59,99 zł już kupione Cytuj
Dante 451 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Ale grać w to na padzie? Jak jakieś zwierzę? Kto chciał to grę już ogral na byle laptopie Z tego co pamiętam to pierwowzór gry (HM) powstał na konsole. Ja na PC grałem na padzie i nie wyobrażam sobie korzystania z klawiatury i myszki (czy czego tam nie wymyślili). Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Dajcie spokój. Całe szczęście gierka jest na tyle przemyślana, że każdy może grać tak jak chce. Więc du,pa cicho. Cytuj
nieobchodzimnieto 484 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Pamiętam że obrabianie pojedynczych poletek na psx czy dsie to była mordęga. Niby można wzmocnić narzędzia ale i tak za pomocą myszki pracuje się szybciej i przyjemniej Cytuj
Dante 451 Opublikowano 1 grudnia 2016 Opublikowano 1 grudnia 2016 Może się już do tego przyzwyczaiłem plus w tym samym czasie gram w dwie Harvestopodobne gierki na 3DS i nie muszę się ze sterowaniem przestawiać. W każdym razie można normalnie na padzie grać i nie jest się z tego powodu jakimś #podludziem. Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 2 grudnia 2016 Opublikowano 2 grudnia 2016 Preorder na PS4 juz zrobiony, az nie moge sie doczekac, herbatka, kołderka i śnieg za oknem 1 Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 (edytowane) Preorder na PS4 złożony. Odliczanie trwa. Mogłem wcześniej zagrać na lapku, ale wolałem poczekać, by nie grać jak zwierze. Sterowaniem z PSX bym się nie sugerował, bo to głupota. Jak twórca zechce to podlewanie roślin będzie dobrze zaprojektowane. Można by podejść do plonów, a następnie po naciśnięciu przycisku "podlej" krzyżakiem lub analogiem wybierać kwadraty do podlania. Pad na pewno jest wygodniejszy niż chodzenie po wiosce strzałkami na klawiaturze. Edytowane 3 grudnia 2016 przez Lukas_AT Cytuj
nieobchodzimnieto 484 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 Jak masz lapka 486 to się nie dziwię Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 3 grudnia 2016 Opublikowano 3 grudnia 2016 Ja pier,dolę czy Wy skończycie? A wskazywanie myszką jest wygodniejsze niż sterowanie gałką. I co z tego? Każdy może sobie grać jak chce i nikt nikogo nie zmusza, gra smakuje wyśmienicie w obu wydaniach. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Kupiłem na Maka. Kiedy będzie multi? Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Hej. Ta gra rzeczywiście taka zajebista jak każdy pisze? Kurcze gdyby miało jakieś multi to bym od razu brał. Pamiętam jak w Harvest Moon Back to Nature się zagrywałem. Jednak w jedną z ostatnich wersji na 3DSa długo nie pograłem bo mnie po prostu nudziła. Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Ja cieszę się, że SV wyjdzie wreszcie na konsole, ale brak wersji na Vitę to moim zdaniem kryminał. To gra wprost stworzona dla tego sprzętu i dalej po cichu liczę, że być może wkrótce powstanie takowy port. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Multi w tej gierce? Szczerze mówiąc nie mogę sobie za bardzo tego wyobrazić. mushabelly: jest 1 Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Multi pewnie jakieś ograniczone. Typu odwiedzanie wioski znajomego. Jakieś przedmioty do zdobycia. Nie wiem dokładnie co tam się robi ale można by na przykład pomóc komuś na polu. Albo wspólny biznes farmerski rozkręcić . Jakby ktoś chciał to coś pewnie da radę wymyślić. Cytuj
Dante 451 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Hej. Ta gra rzeczywiście taka zajebista jak każdy pisze? Kurcze gdyby miało jakieś multi to bym od razu brał. Pamiętam jak w Harvest Moon Back to Nature się zagrywałem. Jednak w jedną z ostatnich wersji na 3DSa długo nie pograłem bo mnie po prostu nudziła. Zależy która część na 3DS. To jest po prostu bardzo dobrze zrobiony klon Harvest Moon. Jak jesteś fanem tego gameplayu to Ci się spodoba. Jeśli Cie nudzi podlewanie kwiatków plus wizyty w kopalni w stylu Rune Factory to tutaj nie ma nic przełomowego i rewolucyjnego co odmieniłoby ten typ gier. Ja bawię się dobrze ale równie dobrze bawię się przy Return to Popolocrois i Rune Factory 4. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 No nic. Bez sprawdzenia się nie obejdzie. Może na święta jakąś zniżką rzucą . Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Już za 10 euro było w promocji, na święta pewnie znowu będzie. A wersje na konsole są po 60 zł. Jak za tak dopracowaną gierkę na wiele godzin to są grosze. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 Tylko teraz dylemat na co brać. PS4, XOne czy PC . Chyba raczej na PC bo taniej, a i czasem poza domem na lapku uda się pograć. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 4 grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 grudnia 2016 Multi ma być dodane w przyszłości i działać jak zwykły co-op, czyli dwie postacie na jednej farmie robiące swoje rzeczy. Działałoby to niezależnie od save'a z singla. Jasne, niech każdy gra jak chce i na czym chce, ale osobiście sugerowałbym wersję PC. Można sobie wybrać dowolnie, czy gramy na padzie, czy myszy+klawiatura. A naprawdę, zbieranie plonów i wiele innych rzeczy jest ZNACZNIE wygodniejsze przy użyciu kursora. Plus można sobie save'a trzymać w chmurze Steam i grać na stacjonarce, laptopie poza domem itp. Rozumiem chęć grania na handheldzie, ale na PS4/XBone już nieszczególnie. No i wersja PC ma setki modów do dyspozycji, jeśli kogoś takie coś interesuje. W sumie to temat chyba już do działu multiplatform się nadaje, aczkolwiek odnośnik tutaj mógłby zostać. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 <prztyczek w nos>Ja bym zostawił tutaj i założył nowy czy coś, bo konsolowcy już robią console wars poza console wars i obrażają klawiaturę+myszkę :[</prztyczek w nos> Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 grudnia 2016 Opublikowano 4 grudnia 2016 A niech sobie obrażają, kogo to obchodzi. Dla normalnej osoby po zagraniu w ten tytuł jest o wiele więcej ciekawych tematów niż kwestia myszka/gałka pada. Cytuj
Gość Opublikowano 5 grudnia 2016 Opublikowano 5 grudnia 2016 Multi w tej gierce? Szczerze mówiąc nie mogę sobie za bardzo tego wyobrazić. mushabelly: jest Pewnie będzie jak w Don't Starve, tylko bardziej rozbudowane. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 6 grudnia 2016 Opublikowano 6 grudnia 2016 (edytowane) A naprawdę, zbieranie plonów i wiele innych rzeczy jest ZNACZNIE wygodniejsze przy użyciu kursora. Nie przecze, ze jest wygodne, ale w czasach gdy udalo sie zaprojektowac wygodne sterowanie na konsoli do takich gier jak Divinity czy Wasteland, podlewanie roslin w symulatorze farmera to bulka z maslemn jesli tylko deweloper zechce. Co za problem by po podejsciu do plonòw wybieralo sie je krzyzakiem zamiast recznego podchodzenia farmerem? Wtedy byloby to mega wygodne. Edytowane 7 grudnia 2016 przez Lukas_AT Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi