Skocz do zawartości

Stardew Valley

Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lukas, grasz na PS4, prawda? Z ciekawości - można sterować kursorem za pomocą touchpada wbudowane w DS4?

Tak, na PS4. Próbuję za pomoca touchpada, ale nie idzie. Nie sadze by bylo to jednak wygodne.

Kursorem mozna tez klasc nasiona. Podlewac trzeba niestety recznie.

Opublikowano

Jest przyjemne, nie wiedziałem, że tak się oburzą wszyscy, no ale to FPSXE.

Dwa pytania:

- czy można jakoś 'zasypać' ziemię potraktowaną motyką? Przez przypadek wykopałem kilka miejsc i teraz brzydko wyglądają;

- czy będzie można gdzie indziej zbierać drzewo i inne surowce, jeśli skończą się na terenie farmy?

Opublikowano

Dotychczas to wiedzialem tylko z recenzji i opini graczy, ale teraz to samemu doswiadczylem - grajac w Stardew Valley naprawde czuje sie jakbym gral w Back tu Nature. Wsiakne na amen. Kandydat do platyny.

Eh i na co tu poświęcić weekend... na Stardew Valley, na Forze Horizon 3 czy na Wieska 3, ktorego teraz dopiero bede meczyc. Ciezkie zycie gracza.

Opublikowano (edytowane)

No to jest naprawdę frustrujące XD

Super gierka kur.wo - przy próbie wczytania sejwa wywala grę. Za każdym razem. Czytałem, że zmiana języka w konsoli ma pomóc. Zobaczymy.

Edyta: Tak, działa po zmianie na English-US. PROSZĘ TO NAPRAWIĆ, PANIE APE.

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

Czy jak mam grę na Macu, a ktoś na PC (steam) to możemy grać razem coopa jak już go wprowadzą?

Opublikowano

Gdzie lepiej sprzedawać plony i inne rzeczy - w tej skrzyni przy domku, u poszczególnych kupców, czy też nie ma to różnicy?

Opublikowano (edytowane)

Pobrał się. Ciekawe, czy naprawia wszystko.

Nic nie naprawił XD

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

Nie uwzględnili chyba innych języków w konsoli. Ale pracują nad tym. Tak samo jak na ucinaniu obrazu na niektórych starszych TV.

Dzisiaj grałem praktycznie cały dzień, to jest za mocne. Teraz mi Robin kurnik buduje, w nocy i w deszczu napiernicza młoteczkiem xd Zagłębiłem się też do kopalni, ale muszę więcej jedzenia nabrać, żeby mi energii nie brakło.

Opublikowano

A co można zrobić, jak zabraknie nam energii w terenie a nie mamy nic pod ręką? Co się wtedy dzieje?

Mdlejesz i możesz znaleźć się w różnych miejscach, w zależności przez kogo zostaniesz znaleziony. Czasami też biorą Ci złoto.