kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 7 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2019 Resztka energii po ~20 minutach walki z niekończącymi się Rayami a później "tortury", no palec bolał od napier.dalania trójkąta. To było chyba to słynne łamanie czwartej ściany i gracz cierpiał z bohaterem. Po tym wszystkim walka na dachu to był już spacer. Ku.rwa ta gra na EE wymagała tak mocnej zmiany taktyki, szczególnie na bossów, że można by napisać osobny poradnik. Fortune, gdzie najlepszym sposobem było ubrać karton i latać w tę i we tę xd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 7 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2019 Ten krajobraz nie wygląda jakby był tym samym terenem z ostatniego trailera z dodatkiem burzy piaskowej. Jest to faktycznie „whole world will be yours to explore” czyli pustynia Atakama (?) albo Mars? Im więcej sobie przypominam z ostatnich trailerów tym bardziej wątpię w gre na ~10g. Cytuj Odnośnik do komentarza
_D23 83 Opublikowano 8 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2019 https://www.instagram.com/p/BybpHcknft2/?igshid=by4g77acbwk3 https://www.instagram.com/p/BycOLynHQzH/?igshid=agb91d26ibne Coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2019 Oj tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 168 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 16 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2019 Pan Kojima to nawet grę AAA w pojedynkę potrafi zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 16 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2019 Nic dziwnego, że taki zarobiony, jak tylko on rozumie swoje wizje Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 16 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2019 Zapomniał wspomnieć o obfotografowywaniu Madsa i spółki i jedzenie z nimi obiadów. Trochę złośliwie można by rzec, że w wielu dumnych słowach powiedział "wymyśliłem, o co chodzi w grze i jak ma wyglądać", takie szczegóły, jak kod, testy, projekty graficzne, artworki, kompozycje, nagrania mocap i generalnie każdą kwestię techniczną odwali banda "no name'ów". GENIUSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 16 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2019 Japońskie pierdu pierdu korpo tak wygląda. Jest Pan Kojima, jego koledzy a reszta ma robić jak on karzę. Widać to mocno w materiałach making of wszystkich mgsów które robił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 29 czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2019 To chyba nie cut-scenki, nieźle wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 29 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2019 Zapewne Photo Mode. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 7 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2019 (edytowane) Zoom na monitor Edytowane 7 lipca 2019 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2019 Hideo średnio co drugi dzień rzuca takie fotki na Instagramie. To jest z dev-kita i ciekawi mnie czy gierka będzie graficznie tak właśnie wyglądać 1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 Myślicie że do premiery będzie jeszcze jakiś gameplay trailer czy cokolwiek co powie nam w ogóle co to za gra? Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 23 minuty temu, estel napisał: Myślicie że do premiery będzie jeszcze jakiś gameplay trailer czy cokolwiek co powie nam w ogóle co to za gra? Dopiero pewnie z recek ludzie się dowiedzą czym jest tak gra. A Kojima na pewno ma jeszcze z jedną bombę trailerową w zanadrzu. Ale pomysł z twitchem i łapkami zapamiętam na zawsze 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 Ja już zapomniałem xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 8 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 (edytowane) 6 godzin temu, estel napisał: Myślicie że do premiery będzie jeszcze jakiś gameplay trailer czy cokolwiek co powie nam w ogóle co to za gra? IMO nie, do premiery będą już tylko takie screeny i story trailer w listopadzie. No chyba, że ilość preorderów byłaby mała, ale wszyscy w temacie Kojimy raczej mocno czekają Edytowane 8 lipca 2019 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 2 godziny temu, Fanek napisał: IMO nie, do premiery będą już tylko takie screeny i story trailer w listopadzie. No chyba, że ilość preorderów byłaby mała, ale wszyscy w temacie Kojimy raczej mocno czekają Przecież cała branża gierek patrzy temu człowiekowi na palce. Aktualnie wszyscy raczej są obejszczani tym co zobaczyli i jeśli chodzi o story to gra na pewno dostarczy oraz zaskoczy. Kojima sam tych gier nie robi przecież, a dzięki nazwisku przyciągnął grono dobrych devów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 Wiadomo jak sie to skonczy. Przez pierwsze pol godziny moze godzine bedzie mega wczowka i klimat a potem wyskoczy czlowiek szerszen czy inny czlowiek gasienica strzelajacy piorunami z du.py i klimat pojdzie sie je.bac. Nigdy nie zapomne sytuacji z MGS3. To moj pierwszy kontakt z MGSem i rzeczywiscie bylo zaje.biscie przez godzine wiec pomyslalem, ze tak bedzie dalej, ale nie xD dalem sie zwiesc pochodzeniu Kojimy i uwierzylem, ze bedzie powaznie i obedzie sie bez japana klimatu. Nie wierze ze on potrafi cos stworzyc bez cringowatych momentow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 978 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 (edytowane) Psycho Mantis, Fortune, Vulcan Raven, Vamp czy End, bossowie w serii MGS byli świetni, oryginalni i gameplayowo stało to również na wysokim poziomie. Pamiętacie walkę z Olgą i wykorzystanie elementów otoczenia jak lampa czy plachta materiału? Na tamte czasy to było coś swietnego. Mam nadzieję, że DS też dostaniemy takich wykreconych bossów, niestety, obecnie na to się nie zapowiada. Narzekanie na jeden z kluczowych i rozpoznawalnych elementów gier Kojimy jest dziwne, bo Kojima to dobra historia oraz wyraziste, oryginalne postacie. Edytowane 8 lipca 2019 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 Rozumiem obydwie strony barykady, bo faktycznie te wszystkie dziwadła źle wpływały na odbiór fabuły, która siliła się na dojrzały przekaz i poruszanie poważnych problemów... Z drugiej strony, czysto gameplayowo patrząc to taki MGS3 był jedną z najlepszych gier ever (ostatnio jak oglądam lets play na PlayStation Access to nie mogę wyjść z podziwu, jaki to był sztos), a starcia z bossami to chyba najlepsze tego typu potyczki w gierkach video - ch#j z tym, że był koleś robiący Tommy Guna z szerszeni, stuletni, praktycznie martwy dziadek z papugą, czy rosyjski homo-pułkownik, sterujący olbrzymim czołgiem za pomocą wyrwanych z niego kabli, niczym lejcami - ilość nowatorskich rozwiązań i mnogość opcji w starciach z nimi powalają do dzisiaj. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 790 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 Obstawiam grę na 8 godzin. Później gracz umiera Spoiler z nudów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 9 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2019 znowu te pustkowia jak w mgs5 Moze byc tak jak Wojtq pisze Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2019 (edytowane) Tu poniekąd zaczyna sie dla mnie problem w większości gier typu piaskownica. Przesyt mam z tym okrutny. Coś co kiedyś było zbawieniem, obecnie jest sztucznym wydłużeniem czasu gry, a nie daj panie Boże wymyślony, że gracz jest zbieraczem wszelakiego ścierwa na mapce. Wole jednak korytarz, intensywny, napchany detalami i styka. 8-10h gry max. Dla mnie 20h grania to już jest moloch na który muszę znaleźć czas, bo chwila przerwy i zapominam co ja tu kurwa miałem robić. RDR2 2 zaraz rok yebnie od premiery a ja dalej w trzecim rozdziale. To już fater zdążył to skończyć. Edytowane 9 lipca 2019 przez II KoBik II 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 9 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2019 Sandbox zabił GRY Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi