zdrowywariat 373 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 (edytowane) 15 minut temu, CoATI napisał: nie jestem pewien, czy oceny tej gry będą w jakikolwiek sposób wymierne... w zasadzie oceny gier w ogóle nie sa wymierne. Wiem jedno - gierka jest raczej dla ograniczonej grupy odbiorców oraz osób, które lubią smakować nowych rzeczy, a mam nadzieję, że wiele elementów gry będzie świeżych lub ciekawie zrealizowanych. chętnie poświęcę mój czas, bo nie mam czasu na kolejnego FPSa, czy grę z zombie albo coś innego na zasadzie kopiuj/wklej. Ja też nie mam czasu na kolejnego FPSa, chyba że coś w stylu Metroida, czy BioShocka, nadzieję wiąże jeszcze z Cyberpunkiem. Ale nie lubię też David Cageowych filmów-gier z nudnym łażeniem w kółko, i tu mam wrażenie, że tak będzie. Jasne, że gra bardziej filmowa zyskuje, ale to ma być dalej gra. Jeśli gra idzie za bardzo w film to nic tu po mnie. Najlepsze są te gry oparte na doskonałej mechanice, designie leveli i różnorodności, która pasuje do danej gry, w których co chwilę jest coś nowego, co chwilę jest coś do roboty. Edytowane 4 października 2019 przez zdrowywariat Cytuj
estel 806 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 Co wy gadacie. Ja tu widze potencjal podobny do MGS5, gdzie gameplay kroluje. Jak bedzie duzo elementow rozbudowywania bazy/postaci/ekwipunku to naprawde moze byc fajnie. 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 To będzie taki mgs5 tyle, że z większym naciskiem na filmiki i narrację. Jeśli do tego gierka będzie w miarę stabilna i rozbudowana to nic więcej mi nie potrzeba. Biorę na premierę. To nie może być średniak. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 10 godzin temu, MBeniek napisał: Brałbym ROBIMY TO DLA GRACZY XDDDDDD Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 18 minut temu, Nemesis napisał: To będzie taki mgs5 tyle, że z większym naciskiem na filmiki i narrację. Jeśli do tego gierka będzie w miarę stabilna i rozbudowana to nic więcej mi nie potrzeba. Biorę na premierę. To nie może być średniak. Gdyż ponieważ? Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 (edytowane) nie no Pan Kojima w swojej karierze niczego jeszcze nie spier do lil tak bardziej porzadnie w sumie. przy mgs2 i 4, padl zwyczajniej ofiara swoich wczesniejszych sukcesow, co nie zmienia faktu, ze te dwie czesci nadal byly bardzo dobre. moze miec wachania formy, ale badz co badz, to wciaz kojima i to juz bez sarkazmu Edytowane 4 października 2019 przez Andżej 1 Cytuj
Bzduras 12 516 Opublikowano 4 października 2019 Opublikowano 4 października 2019 Dublaż do wyłączenia, strata Madsa w tej grze to -3 do oceny z miejsca. 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 5 października 2019 Opublikowano 5 października 2019 swoja drogą dublarz polski w grze kojimy to niecodzienna rzecz, bo konami to nawet nie wiedziało, że istnieje taki kraj jak Polska Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 5 października 2019 Opublikowano 5 października 2019 To czy jest dubbing zależy od wydawcy na dany rynek. Jako, że grę wydaje chyba Sony, a oni dubbingują wszystkie swoje tytuły u nas to nie ma się co dziwić. Cytuj
izon 995 Opublikowano 5 października 2019 Opublikowano 5 października 2019 14 godzin temu, Andżej napisał: nie no Pan Kojima w swojej karierze niczego jeszcze nie spier do lil tak bardziej porzadnie w sumie. przy mgs2 i 4, padl zwyczajniej ofiara swoich wczesniejszych sukcesow, co nie zmienia faktu, ze te dwie czesci nadal byly bardzo dobre. moze miec wachania formy, ale badz co badz, to wciaz kojima i to juz bez sarkazmu Nie no stawianie rewelacyjnej i w mojej ocenie zapierającej dech w piersiach w momencie premiery dwójki z Dziad..ekhem msg4 to przesada:) Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 5 października 2019 Opublikowano 5 października 2019 no czworeczka najslabsza, ale i tak dobra gra. mgs2 fakt faktem, przy premierze to bylo cos, co spokojnie moglo sie szczycic mianem next genu. do tej pory zreszta ta gra wyglada dobrze Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 Ten tankowiec w deszczu i to udźwiękowienie pamiętam do dziś. DS trzeba wziąć na premierę. Ile w sumie jest edycji gry? Bo zastanawiam się nad steelbookiem a chodzą po 299. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 16 godzin temu, Andżej napisał: no czworeczka najslabsza, ale i tak dobra gra. mgs2 fakt faktem, przy premierze to bylo cos, co spokojnie moglo sie szczycic mianem next genu. do tej pory zreszta ta gra wyglada dobrze Fajna sztuczki programistyczne zostały zastosowane na tankowcu. Świecąca się podłoga od deszczu na tankowcu to nie była nawet tekstura tylko rozmazany obiekt pod powierzchnią który dawał taki efekt. MGS2 w ogóle chyba trzymał 60fpsów dlatego do dzisiaj się w to przyjemnie gra regardless of gameplayowych archaizmów. Do MGS:PW nigdy nie wróciłem, MGS 5 również. Ground Zeroes jedynie trzymam na półce, bo jest pare fajnych misji w tym "demku" dobrze wykonanych. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 Mówicie tak, jakby w MGS4 nic nie wyszło dobrze. Powrót do Shadow Moses był sztywniutki Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 (edytowane) MGS 4 do outer heaven w miarę trzymał poziom. A później te śluby, małpy i drebiny popsuły trochę całość Ale epilog to była mocna bomba No i chciałbym się kiedyś dowiedzieć kto jest odpowiedzialny na menusy w mgsach, bo kojima tam wszystkiego nie robił przecież Edytowane 6 października 2019 przez oFi Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 Za dużo niepotrzebnej melodramaturgii i pustych bossów. Jakby chińczyk coś z tym zrobił byłby bardzo spoko mgs. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 53 minuty temu, Dr.Czekolada napisał: pustych bossów. O dokladnie. Po MGS3 zarzucono mu, ze slabo zarysowal (w porownaniu do mgs1) postacie z Cobra Unit. Wiec co zrobil w 4ce? Po kazdym bossie dzwoni murzyn i mowi jak to dziewczyna miala ciezko w zyciu bo wojna W 4 bylo duzo fajnych rzeczy gameplayowo, ale niestety ogolne moje wrazenie jest takie, ze ta gra to jedna wielka scena z Mrocznego Widma kiedy Jin wyjasnia moc midichlorianami, tylko podzielona na 5 aktow. Kojima chcial pozamykac watki i powyjasniac niedorzecznosci z 3 poprzednich czesci i wyszlo to slabo. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Kojima w Warszawie? To nawet polski dubbing musi wyjść spod jego ręki? Niesamowity człowiek. 1 2 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 boziu... fakes forge wykrakał https://twitter.com/HIDEO_KOJIMA_EN/status/1181242665838501888?s=20 1 1 Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Mówili w wiadomościach, że guru nas odwiedził? Mam nadzieje, że kible w SCEP wyszorowana, a Wyborowa dobrze zmrożona. 1 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Pierwsza gra kojimy po polsku. #teamOryginalnyDubbingPlusNapisy 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Wiadomo czy na płycie będą też głosy angielskie czy trzeba sprowadzać z UK? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Oprócz polskiej lokalizacji będzie tylko ścieżka gdzie wszystkie głosy podkłada sam mistrz Kojima. 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Ciekawe co tam z nim nagrali przed kamerą? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi