szejdj 2 804 Opublikowano 9 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2019 ja tez sie odcinam od bodźców jak robie kupe Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 9 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2019 2 godziny temu, Wredny napisał: Też odpaliłem Hard (zacząłem gierkę od nowa), bo dowiedziałem się, że bez tego nie będzie platynki (chodzi o oceny po doręczeniu). Z ciekawości sprawdziłem jak to jest z platyną i oto w skrócie co wyczytałem. Rzeczywiście - zlecenia Premium (których osobiście jeszcze nie mam, ale domyślam się, że dojdą z czasem) trzeba wykonywać na Hardzie, bo tylko wtedy można uzyskać odpowiednie oceny niezbędne do trofeów, ale to nie jest żadnym problemem, bo poziom trudności można zmieniać w każdej chwili w opcjach, więc w razie problemów w walkach zmiana na normal (a nawet very easy) jest dopuszczalna i nie wyklucza trofeów. Trudniejszym progiem do przeskoczenia jest podobno niezbędny czas, by wymaksować poziom więzi z wszystkimi "bazami", co zajmuje ok. 70 godzin, a może się nawet przeciągnąć do 130 godzin. Więc zalecenia są takie, by na początku olać temat i poświęcić fabule oraz misjom pobocznym w rozsądnych ilościach (ok. 40 godzin), co i tak bedzie dokonaniem, a grind zostawić sobie na post-game, o ile ktoś nadal będzie czuł taką potrzebę (szybsze i lepsze możliwości przemieszczania się). Dzisiaj grałem kilka godzin i nadal jest wciągająco. No i jest motorek (z dość kiepskim modelem jazdy), więc trochę lżej na plecach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 9 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2019 3 godziny temu, Fanek napisał: Sam właśnie wyj.ebał mi się kolejny raz, buty dziurawe, ładunek rozj.ebany zamknij aplikacje -------------------- razem po jakichś 14h gry jestem zawiedziony, nie tego się spodziewałem Zadam pytanie w imieniu tych nieśmiałych - ktoś jeszcze ma wątpliwości czy w ogóle skończy gre? Huh, a ja z kolei bawie sie przednio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 9 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2019 52 minuty temu, MAJOCHEY_PL napisał: Pokaż ukrytą zawartość Jestem, niczym Wredny rzucający gazetami z auta na wycieraczki domów czytelników Wyborczej... Spoiler Ja pracuję pieszo, no i bez gazet do ogródka, aczkolwiek jakąś większą przesyłkę zdarzy mi się rzucić za płot - wychodzę z założenia, że jak klient ma w d#pie swoje przesyłki, nie instalując odpowiedniej wielkości skrzynki na płocie, to ja tym bardziej się nie przejmuję 38 minut temu, Kmiot napisał: Więc zalecenia są takie, by na początku olać temat i poświęcić fabule oraz misjom pobocznym w rozsądnych ilościach (ok. 40 godzin), co i tak bedzie dokonaniem, a grind zostawić sobie na post-game, o ile ktoś nadal będzie czuł taką potrzebę (szybsze i lepsze możliwości przemieszczania się). Dzisiaj grałem kilka godzin i nadal jest wciągająco. No i jest motorek (z dość kiepskim modelem jazdy), więc trochę lżej na plecach. No ciężko z tym "poświęcić się fabule i misjom pobocznym", bo jakoś mnie korci co chwilę, żeby to dowieźć i tamto też... Zwłaszcza teraz, jak odblokowałem wspomniany motorek (tak jak piszesz - słabiutki model jazdy, boli szczególnie mocno, gdy ma się Days Gone w pamięci) i podróżowanie stało się prostsze (plus okolica zaroiła się od mostów i innych udogodnień). Jeszcze tylko obalę jede kurs i lecę na Port Knot City - czas pchnąć dalej fabułę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_D23 83 Opublikowano 9 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2019 Jest jakiś realny sposób na omijanie tych „bramek” mułów tak żeby ich nie powiadamiały? Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 9 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2019 (edytowane) Da się ale nadrobisz kupę kilometrów. Ja tam nie bawię się w masochizm dostarczania i skupiam się głównie na fabularnych zleceniach. W takim trybie gra smakuje znakomicie i wszystko pięknie się ze sobą komponuje. Edytowane 9 listopada 2019 przez da$io Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 9 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2019 5 godzin temu, Fanek napisał: Sam właśnie wyj.ebał mi się kolejny raz, buty dziurawe, ładunek rozj.ebany zamknij aplikacje -------------------- razem po jakichś 14h gry jestem zawiedziony, nie tego się spodziewałem Zadam pytanie w imieniu tych nieśmiałych - ktoś jeszcze ma wątpliwości czy w ogóle skończy gre? Często masz zdrową podjarkę, a po rozpoczęciu i poznaniu gameplayu odbijasz się id ściany (Days Gone). Może porzuć sanboxy na jakiś czas. Typowe "korytarzówki" są mniej wymagające w tej materii - lecisz po nitce do kłębka. Tu, jak się zraziłeś, to już raczej lepiej nie będzie. Po co siè męczyć, odzyskasz 85% pinionżka, c'nie? Ja odnajduję się świetnie w grach z powolnym gameplayem vide rdr2 i takich tytułów oczekuję. W DS dostałemcdokładnie to czego oczekiwałem. Mega intryguje mnie ta gra, a zawarte w niej mechaniki podeszły mi idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Początek 5 rozdziału. Zauważyłem że w samej grze też im więcej wiemy tym więcej nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 11 godzin temu, ListuniO napisał: Mam pytanie jak u Was z HDR? Gram na OLED i włączyłem HDR w grze (wtedy TV ma ustawione HDR na auutomat) ale jest tak lekko szaro. Jak wyłączyłem HDR w grze a w TV dałem na HDR10 zamiast automat to jest dużo lepiej. Ale nie wiem czy mam coś źle ustawione bo przecież HDR w grze powinien dawać najlepszą jakość obrazu (zwłaszcza czerni) Mam OLEDA i dokładnie na odwrót. Jak wyłączyłem HDR od razu pojawiło się mleko, z włączonym kolory są idealne. Jedynie co, to mocno z nim zjechałem w dół bo mi gały wypalało.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sefiro 23 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Dobra.. kogoś tez wkurzają ciągle spawnujące się BT?(Wynurzeni) To fajne za pierwszym czy drugim razem, ale nie za dziesiątym, kiedy wracasz tą sama drogą i znowu leje deszcz i pojawiają się BT -_- Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 437 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Bardziej denerwuje mnie deszcz, bo BT łatwo wyminąć. Później dostajesz prognozę pogody, łatwiej zaplanować sobie trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 672 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 BT's dla mnie mega sprawa i deszcz też, póki co bez wkurzania na to Misja z pizzą dość zabawna spieszyłem się jak głupi Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 (edytowane) Jestem w episodzie trzecim i wsiąkłem. Perwszą godzinę gry bardzo źle odebrałem i obawiałem się, że zanudzi mnie ta gra gejplejem ale mimo tego, że nie jest on zbyt porywający (odnieś, zanieś, nie wywal się na ryj) to jako całość jestem bardzo zadowolony. Immersja chyba robi robotę bo świat który stworzył chińczyk jest hipnotyzujący. No coś wspaniałego. 13 godzin temu, ListuniO napisał: Mam pytanie jak u Was z HDR? Gram na OLED i włączyłem HDR w grze (wtedy TV ma ustawione HDR na auutomat) ale jest tak lekko szaro. Jak wyłączyłem HDR w grze a w TV dałem na HDR10 zamiast automat to jest dużo lepiej. Ale nie wiem czy mam coś źle ustawione bo przecież HDR w grze powinien dawać najlepszą jakość obrazu (zwłaszcza czerni) No u mnie wręcz przeciwnie. Bez HDR gra wygląda po prostu źle. Kolory gorsze, brak kontrastu praktycznie. Masz chyba po prostu źle ustawiony ten tryb. PS. Przypomniało mi się na co chciałem ponarzekać. UI jest beznadziejny. Mała czcionka, nawalone wszystko wszędzie. No mogli to lepiej rozwiązać. Edytowane 10 listopada 2019 przez Ins 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 12 godzin temu, szejdj napisał: ja tez sie odcinam od bodźców jak robie kupe Oho ktos chcial widze podyskutowac o grze ale nie ma pewnie z kim bo towarzystwo za glupie Pytanie do osob ktore ukonczyly 2 chapter Kiedy niesiemy te metale do tej bazy co jest motorek to da rade uniknąc akcji z wynurzonymi gdzie rozgniewaja naszego bobaska i atakuje nas jakis pletwal blekitny? Zrobilem cos nie tak czy tak ma byc? Bo pierwszy raz zamiast ski dostalem ocene a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bocieque 123 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, czy w ogóle ktoś zwraca uwagę na takie detale, ale ślady stóp, które zostawiamy za sobą na trawie, betonie w bazie, nie znikają ;p. Te normalne, a nie te podświetlane skanerem. Choćbyśmy nie wiem ile ich zrobili. Było w jakieś grze coś takiego? Zwłaszcza w grze open world? Pasuje to oczywiście świetnie do całej koncepcji gry. Widzimy nasze poprzednie ścieżki nie tylko na mapie. Jestem po 20h, rozdział 3, autostrady itd. Na razie jeszcze chce się grać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Myśle, że można powiedzieć o DS to samo co o RDR. Meksyk zaczyna sie w pewnym momencie 3. Rozdziału Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Hajsu na promocje nie szczędzą. Nawet Gonciarz sobie przypomniał, że gra w giereczki Fajna ta edycja specjalną swoją drogą Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Trzeba jakoś zachęcić klientów do czegoś nowego. Myśle, że takiej (pipi)zki przy następnej części nie będzie (o ile w ogóle wyjdzie bo jestem nawet nie w połowie fabuły więc nie wiem czy to zamknięta opowieść w jednej części) Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 313 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 47 minut temu, kanabis napisał: Oho ktos chcial widze podyskutowac o grze ale nie ma pewnie z kim bo towarzystwo za glupie Pytanie do osob ktore ukonczyly 2 chapter Ukryj zawartość Kiedy niesiemy te metale do tej bazy co jest motorek to da rade uniknąc akcji z wynurzonymi gdzie rozgniewaja naszego bobaska i atakuje nas jakis pletwal blekitny? Zrobilem cos nie tak czy tak ma byc? Bo pierwszy raz zamiast ski dostalem ocene a Tez tam tak mialem Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 10 listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 (edytowane) Na końcu każdego episode jest boss czy różnie? każdy episode trwa mniej więcej tyle samo czy są i krótsze? ten ep2 wydawał się mega długi.. Edytowane 10 listopada 2019 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 1 minutę temu, ListuniO napisał: Tez tam tak mialem Czyli pewnie tak ma być. Przyznam raz sie poslizglem na gó.wnie przy rzece wczesniej i walnalem orła wiec pewnie to zawazylo o ocenie a a nie s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 1 minutę temu, Fanek napisał: Na końcu każdego episode jest boss czy różnie? każdy episode trwa mniej więcej tyle samo czy są i krótsze? ten ep2 był mega długi.. Nie ma reguly. Ep3 byl najdluzszy, a ep4 krótki. Te czcionki do poprawy. Jak jeżdżę samochodem i mam 9 misji w trakcie to CALY ekran jesr zawalony tekstem jak wsiadam. A mijane paczki z drugiej strony mają czcionki rozmyte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Godzinę temu, kanabis napisał: Pytanie do osob ktore ukonczyly 2 chapter Pokaż ukrytą zawartość Kiedy niesiemy te metale do tej bazy co jest motorek to da rade uniknąc akcji z wynurzonymi gdzie rozgniewaja naszego bobaska i atakuje nas jakis pletwal blekitny? Zrobilem cos nie tak czy tak ma byc? Bo pierwszy raz zamiast ski dostalem ocene a Spoiler Ja miałem akcje z tym stworem, ale dopiero później, tj. jak niosłem jakieś urządzenie zasilające na Wiatrową Farmę, czy coś. W takim lesie. Spier'dalałem w podskokach. Przy okazji pierwszej wycieczki do Stacji Dystrybucji (tej z motorem) miałem tylko akcję z wkur'wem u dzieciaka, ale to pewnie fabularny wymóg, bo potem jest odpowiednia scenka wyjaśniająca. Natomiast wtedy jeszcze nie było rybnych odwiedzin. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Czyli po prostu wychodzi na to ze akcja zalacza sie po prostu przy pierwszym razie gdy nas capnie wynurzony. Jakos nie do konca jeszcze ogarniam ten system wykrywania ich tym wiatraczkiem. Ide kucakiem a jak swiruje po prostu wstrzymuje oddech ale cos musialem zrobic nie tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 Dradek sie kręci - wynurzony jest blisko Świeci na pomarańcz - masz ostatnią chwile na zakrycie ust od wielu godzin nie miałem do czynienia z nimi, jak tylko nasz robotyczyny koleżka zaczyna sie kręcić to zmieniam kierunek drogi i omijam każdego. Jedynie w górach musiałem rzucić w dwóch swoją krwią bo nie było innego przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi