BasteKSG 42 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Ochłonąłem trochę po skończeniu gry, więc teraz mogę napisać coś więcej. Jakieś 70h na liczniku. Napiszę jednak coś, co może ewentualnie przekonać kogoś do zakupu gry: - Nie byłem nigdy żadnym wyznawcą Kojimy. Grałem w MGS-y, choć ostatni średnio mi podszedł. - Death Stranding jest specyficzny, inny, co jest mega odświeżające. - Najbardziej obawiałem się o gameplay, a okazał on się dla mnie chyba największym zaskoczeniem pozytywnym, że jest tak głęboki i rozbudowany. Oczywiście ma też swoje wady, ale daje masę satysfakcji. Mówienie/pisanie, ze że to kurier i chodzenie od punktu A do B jest mega krzywdzące. - Oglądanie gry na YT mocno może popsuć jej odbiór. Trzeba samemu zagrać sprawdzić i ocenić. Można wysłuchać opinii innych, ale przede wszystkim trzeba samemu sprawdzić jak się w to gra. - Bałem się też zbyt wielu dziwnych "Kojimizów", no ale jest ich tutaj moim zdanie nie aż tak dużo, co mi przeszkadzało. Tak naprawdę jedynie nazwy postaci, czy też grzyb. - Gra ma mnóstwo świetnych patentów, których nie było. Nie rozpisuję się o nich, kto chce, ten znajdzie. Podkreślić trzeba ten "niby multiplayer", czyli przenikanie się z innymi graczami, co robi wrażenie i daje satysfkację. - świetnie wykreowany światy, kapitalny desing, a o technicznych sprawach nie ma co się rozpisywać, bo pod tym względem jest to top topów obecnie. Szczególne wrażenie zrobił na mnie tutaj HDR (grałem na zwykłym PS4). - fabuła, jest trochę na początku zakręcona, informacje są podawane zdawkowo, czułem się najpierw lekko zagubiony, ale tak jak się do składa w całość na sam koniec końców i ten "ending", to jest dla mnie majstersztyk. - tak naprawdę nie wiem, komu mógłbym tę grę polecić. Jest tak dziwna i tak inna, ale dla mnie jest to jeden z najlepszych tytułów tej generacji i w ogóle. Oczywiście ciężko porównywać tytuły obecne z tymi z lat 90-tych czy też innych epok, ale jest to dla mnie ścisła czołówka. Polecić mogę jedynie, aby każdy sprawdził sam i się przekonał. 3 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Pytanie zoltodzioba: rozwalilem motor ktory odpalilem zaraz na poczatku, w jaki sposob go odzyskac? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Dostaniesz możliwość produkcji motocyklów i innych pojazdów, spokojnie. Ewentualnie możesz polować na pozostawione przez graczy. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Dokladnie. Bedzie tego mnostwo w pozniejszym etapie gry. 1 Cytuj
Vril_Dox 152 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Czasem drogi będą zakorkowane bo jakiś deblil postawi w poprzek. 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Dzieki, w takim razie musze przemeczyc, skrotem na przelaj to jednak nie jest najlepszy wybor Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Podróż na przełaj w górach? O stary jeszcze jak! Góry to najlepszy teren w tej grze. Pomyśleć, że nienawidziłem etapów śniegowych. Może dlatego, że nic nie zmieniały w rozgrywce ale tutaj, w DS, o mamuniu <3 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Ciekawostka: jak robicie sobie zdjęcia w różnych pozycjach przed lustrem, to BB daje wam lajki! A ja postanowiłem ułatwić drogę przez przełęcz z Waystation North of Mountain Knot City do górskiego Distribution Center i wystawiłem 9 tyrolek, 2 już jakaś dobra duszyczka postawiła, ale jeszcze na samym skraju obozu terrorystów muszę ze dwie postawić, ale nie wiem, czy mi punktów łączności starczy XD Teraz nie trzeba się z tymi oszołomami męczyć zbytnio, tylko szybko czmychnąć. A tyrolka zaczyna się u zbocza góry trzeba dodać. Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Piąty rozdział zamknięty. Mama <3 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Ooo, też w piątym siedzę właśnie, od kilku godzin jeżdżę po łąkach przed Distribution Center w górach, ale właśnie zmierzam do miasta. Mama śliczna, ale pachy u Tarantino ogolić mogłaby #pdk Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Wejście do Mountain Knot City z widokiem i przygrywającą muzyką wchodzi do najlepszych momentów w grach, stałem do końca utworu i obracałem kamerą :O Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Dobrze żeś się ruszył z fabułą bo byś został jeszcze jednym z tych kurierów co nigdy nie kończą 3 rozdziału miałem kiedyś kolegę który przechodził 3 razy z miłości ff7 ale nigdy nie chciał jej kończyć. Nie wchodził do ostatniego bossa. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 13 rozdział i 34h nabite w grze, droga ku platynie to mus ale jeszcze kończę. rozkładam na dni samo zakończenie, cóż to za przygoda. Top topów! Cytuj
_D23 83 Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Panowie jedna sprawa. Dlaczego przy niektórych odbiorcach np. kolekcjoner czy syn pisarza wpadają lajki za dostawę czy to porzuconego czy przyjętego z terminala sprzętu a poziomy gwiazdek stoją w miejscu ? Pierwszymi dostawami w jednym przypadku napełniłem półtorej gwiazdki a w drugim niecałą jedną i przy kolejnych dostawach te poziomy jakby stoją w miejscu niezależnie od tego czy nabije laików 1000 czy 10. Liczba rośnie a gwiazdki już nie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 listopada 2019 Opublikowano 22 listopada 2019 Goście mają po prostu większe wymagania i musisz dostarczyć im więcej. Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 (edytowane) 8 godzin temu, Rozi napisał: O kurwa, te tyrolki O_O Sa swietne. Nawalilem ze 20 w gorach do kazdej siedziby i juz wiecej nie moge, bo siec przeciaze. Bardziej mi podeszly niz autostrady. Swietna sprawa. Edytowane 23 listopada 2019 przez MEVEK Cytuj
walek 96 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 5 godzin temu, Wesker napisał: 13 rozdział i 34h nabite w grze, droga ku platynie to mus ale jeszcze kończę. rozkładam na dni samo zakończenie, cóż to za przygoda. Top topów! Ja mam ponad 40 godzin i siedze w 3 rozdziale. Robie praktycznie wszystkie misje poboczne, buduje mosty w kluczowych punktach, rozbuduwuje autostrady, stawiam schrony, generatory, wieże itd. Ogólnie rzecz biorąc moją infrastrukture jaką buduje podporządkowana jest zdobywaniu jak największej ilości like'ów. To naprawdę wciąga! Gra jest wybitna, dlatego chce wycisnąć z niej wszystkie soki. Na deser zostawiam sobie wątek fabularny. NIe śpieszy mi się. Zastanawiam się ile zioła wypalił człowiek odpowiedzilany z polskie tłumaczenie. BB jako ełdek, a BT jako wynurzeni!? WTF!? Natomiast kwestia polskiego dubbingu to śmiech na sali. Nie to, że jestem przeciwko lokalizacji w grach. Uważa, iż Uncharted ma kapitalny polski dubbing, ale w DT mam wrażenie, że zatrudnili jakąś amatorszczyzne. NIe da się tego słuchać. Dlaczego Herman Hulst (w DT jako Rzemieślnik), znany developer Guerilla Games, często udzielający sie mediach, mówiący płynną angielszczyzną (jest holendrem) z charakterysrycznym akcentem, w wersji angielskiej ma podłożony głos. WTF!? PS. NIe znam sie na platynach, trofkach itd, ale najwieksze trofeum pownien dostać ten kto przeszedłby gre OFFLINE (wraz zadaniami pobocznymi) i to na piechote. To byłby wtedy hardcore. Na moje oko trza było by grać z 600 godzin. Cytuj
_D23 83 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 4 godziny temu, Rozi napisał: Goście mają po prostu większe wymagania i musisz dostarczyć im więcej. Aż takie wymagania, że przynoszę do kolekcjonera pół ciężarówki różnych zamówień a wskaźnik połączenia nawet nie widzę żeby ruszył się z miejsca. W takim wypadku nabicie pięciu gwiazdek zajmie chyba sto lat. Cytuj
SebaSan1981 3 586 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 9 godzin temu, Kmiot napisał: Piąty rozdział zamknięty. Mama <3 Ajj jaka fajna! Wizualnie dokładnie w mój gust. Mignęła mi kilkukrotnie na recenzjach AJ i TvGry. Hideło ma dryg nie tylko do mindfuckowych historii ale i przykuwajacych oko kobiecych drugoplanowych postaci. Gdyby to była jedna z grywalnych postaci to chwycił bym DS na premierę, a tak wezmę z drugiej ręki jak dokończę zaległe tytuły. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 Jak fajna, to polecam serial Pozostawieni. 1 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 9 godzin temu, Michał_K napisał: Dobrze żeś się ruszył z fabułą bo byś został jeszcze jednym z tych kurierów co nigdy nie kończą 3 rozdziału No ale 3 rozdzial od tego jest zeby sie nacieszyc gra, plaski teren, spory rozwoj sprzetu, zroznicowanie terenu, jest co budowac. Pozniej w himalajach juz nikt sie nie zatrzymuje bo chu.ja zdzialasz pojazdami i zlecania aczkolwiek definiujace gre sa bardzo meczace. Mialem teraz dluga misje z baaardzo delikatnym ladunkiem ktory musialem tachac na przyczepce . Rozladowujacy sie egzoszkielet, niszczacy sie ladunek, zerowa widocznosc, wynurzeni,bibi dostaje sr.aki. Powaznie po tej misji odlozylem pada , bylem chyba kur.wa bardziej zmeczony niz Sam xd Swietna sprawa. Tym bardziej ze tachalem od kazdego z rewiru heartmana ceramike na drogi no wiedzialem ze potem tutaj nie bedzie mi sie chcialo wracac. Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 1 godzinę temu, SebaSan1981 napisał: Ajj jaka fajna! Wizualnie dokładnie w mój gust. Mignęła mi kilkukrotnie na recenzjach AJ i TvGry. Hideło ma dryg nie tylko do mindfuckowych historii ale i przykuwajacych oko kobiecych drugoplanowych postaci. Gdyby to była jedna z grywalnych postaci to chwycił bym DS na premierę, a tak wezmę z drugiej ręki jak dokończę zaległe tytuły. Jak popala to Mevkowa jak ch.uj. 3 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 Ile terrorysci maja ceramiki Czas ich odwiedzic 2 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 Protip na terrorystow. Nie uzywajcie wyrzutni bolasow. Za kilka minut sie rozwiazuja. Chyba ze dobijecie z kopa. Najlepiej jakas pukawka niesmiercionosna. Uzywalem wyrzutni z poczatku to terorysci jakby sie respawnowali. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 23 listopada 2019 Opublikowano 23 listopada 2019 no przecież że trzeba dobija z kopa. Muły też. Jeszcze nie testowalem nieśmiercionośnych broni. Hah ale pierwsza podróż do górskiego węzła była pełna niespodzianek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi