Kmiot 13 622 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Wyrzutnią bolasów jak dobrze trafisz (chyba na wysokości głowy, ale pewności nie mam) to nie trzeba ich dobijać kopem, bo już tracą przytomność. Miałem kilka takich sytuacji. Pewnie wszyscy to wiedzą, ale napiszę: poznajemy to po ikonce nad związanym cielakiem - dwa kółeczka to tylko unieruchomiony i zaraz się uwolni (wierzga i stęka), a dwie gwiazdki to spacyfikowany (słodko chrapie) i można o nim zapomnieć. No, bolasy są fajne, ale większość ziomków jednak trzeba po związaniu zbutować, na co mamy dłuższą chwilę. Ja tam noszę przy sobie i bolasy i nieśmiercionośny karabin (poziom 2 umożliwia zaaplikowanie pocisków z krwi, więc w gorącej sytuacji nada się też na wynurzonych). No i fajny patent jest z hematogranatami, które chwile po wybuchu zostawiają po sobie "mgiełkę" i jeśli zaczniemy przez nią strzelać zwykłym śmiercionośnym karabinem (gumowe tez się nadają), to kule będą zadawać obrażenia od krwi, z tą zaletą, że nie czerpią przy tym krwi Sama. W ten sposób poradziłem sobie z (spoiler chapter 5) Spoiler bossem "pieskiem" przed laboratorium Mamy. który wziął mnie z zaskoczenia w sumie. Granacik, seria z karabinu i zmiana pozycji. Powtórz. Podobny mechanizm działa w sytuacji, gdy na "ciele" wynurzonego pojawiają się plamy po wybuchu hematogranatu - wtedy strzelanie w nie z czegokolwiek zada mu obrażenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 (edytowane) 22 minuty temu, Kmiot napisał: No i fajny patent jest z hematogranatami, które chwile po wybuchu zostawiają po sobie "mgiełkę" i jeśli zaczniemy przez nią strzelać zwykłym śmiercionośnym karabinem (gumowe tez się nadają), to kule będą zadawać obrażenia od krwi, z tą zaletą, że nie czerpią przy tym krwi Sama. W ten sposób poradziłem sobie z (spoiler chapter 5) Pokaż ukrytą zawartość bossem "pieskiem" przed laboratorium Mamy. który wziął mnie z zaskoczenia w sumie. Granacik, seria z karabinu i zmiana pozycji. Powtórz. Podobny mechanizm działa w sytuacji, gdy na "ciele" wynurzonego pojawiają się plamy po wybuchu hematogranatu - wtedy strzelanie w nie z czegokolwiek zada mu obrażenia. Zaj.ebiste! Dzieki. Te Kojimowskie mechaniki zasluguja na GOTY. Gosc wciaz zaskakuje. Edytowane 23 listopada 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 (edytowane) Spoiler Egzoszkielet Osz w dupaka. Sam zrobił się ciężarówką Niby gra o chodzeniu ale interakcja online daje tyle frajdy że można zapomnieć o fabułce i robić dobrze innym. Ruchable content. Edytowane 23 listopada 2019 przez II KoBik II Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Nie wiem czy ktoś wspominał ale dzisiaj sobie pojeździłem wybudowaną drogą i chciałem napisać że to najpiękniejsza gra w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Jazda motocyklem po autostradzie jest na równi z jazdą tyrolką nad przepaściami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Kurde, chyba bez faq gdzie są te memory chipy nie wyrobię, z tego co widzę nie ma reguły, mogą być wszędzie. A są tam też niesamowite notatki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 678 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 20 godzin temu, ListuniO napisał: Jaki to kawałek ? Low Roar - I'll keep coming - kosmiczny utwór Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 (edytowane) Po skończeniu nawet ten kawałek dla mnie jest wspaniały: A główny motyw w grze BB theme to jakiś komos, który pod koniec niszczy odbiorcę na kawałki. Edytowane 23 listopada 2019 przez Michał_K Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Godzinę temu, Michał_K napisał: Nie wiem czy ktoś wspominał ale dzisiaj sobie pojeździłem wybudowaną drogą i chciałem napisać że to najpiękniejsza gra w historii. Odbudowana droga przy wodospadzie i te w gorach zawijasy podczas pieknej pogody niszcza. Cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Szkoda, że dzienniki i całe te rejestry rozmów nie są na taśmie jak w MGS V. Siedzenie w menu i czytanie jakoś tak mi nie gra. Wolałbym iść spacerkiem a w tle słuchać tych treści. Zdecydowanie za mało narracji w gameplayu, odzywek Sama, dyskusji Sama z odbierającymi paczki czy komenatarzy po odebraniu paczki gdzieś w terenie którą trzeba zwrócić. To jest aż takiego trudne do zrobienia? To dla mnie największy minus DS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Szkoda też, że nie można sobie puścić muzyczki w trasie. Za to jest harmonijka na której można grać Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 11 godzin temu, walek napisał: Dlaczego Herman Hulst (w DT jako Rzemieślnik), znany developer Guerilla Games, często udzielający sie mediach, mówiący płynną angielszczyzną (jest holendrem) z charakterysrycznym akcentem, w wersji angielskiej ma podłożony głos. WTF!? Każde cameo w tej grze ma dubbing podłożony rzez kogoś innego. Była o tym mowa przy występie Geoffa. Nie wiem w sumie czemu, byłaby większa frajda, jakby mówili swoimi głosami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 4 minuty temu, Wredny napisał: Każde cameo w tej grze ma dubbing podłożony rzez kogoś innego. Była o tym mowa przy występie Geoffa. Nie wiem w sumie czemu, byłaby większa frajda, jakby mówili swoimi głosami. Każdy z nich podarował swoje japiszcze i nic poza tym. Chociaż jak spotkałem Connora to chyba mówił swoim głosem, ale tego nie jestem pewny, może ktoś podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 2 godziny temu, cotek napisał: Low Roar - I'll keep coming - kosmiczny utwór Utwor jest wyczesany, a tytul pewnie nie bez przyczyny jest taki, a nie inny. U niego wszystko ma po kilka znaczen Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 48 minut temu, Wredny napisał: Każde cameo w tej grze ma dubbing podłożony rzez kogoś innego. Była o tym mowa przy występie Geoffa. Nie wiem w sumie czemu, byłaby większa frajda, jakby mówili swoimi głosami. Nieprawda, Conan to Conan. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 445 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Godzinę temu, Kron997 napisał: Szkoda, że dzienniki i całe te rejestry rozmów nie są na taśmie jak w MGS V. Siedzenie w menu i czytanie jakoś tak mi nie gra. Wolałbym iść spacerkiem a w tle słuchać tych treści. Zdecydowanie za mało narracji w gameplayu, odzywek Sama, dyskusji Sama z odbierającymi paczki czy komenatarzy po odebraniu paczki gdzieś w terenie którą trzeba zwrócić. To jest aż takiego trudne do zrobienia? To dla mnie największy minus DS Kwestia gustu, zamkniety w sobie, trzymajacy w glebi duszy traume Sam podoba mi sie strasznie, zdecydowanie bardziej niz jakby mial byc jakims luzakiem czy wesolkiem. Lubie takie postaci. Tak samo jak Jensen z deusa. Chlodny, mowiacy tylko wtedy kiedy ma cos do powiedzenia twardziel. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Godzinę temu, kanabis napisał: Kwestia gustu, zamkniety w sobie, trzymajacy w glebi duszy traume Sam podoba mi sie strasznie, zdecydowanie bardziej niz jakby mial byc jakims luzakiem czy wesolkiem. Lubie takie postaci. Tak samo jak Jensen z deusa. Chlodny, mowiacy tylko wtedy kiedy ma cos do powiedzenia twardziel. Rzeźnik z Blaviken, Biały Wilk też nie był wesołkiem ani filozofem. Był chłodny i pozbawiony emocji z uwagi na mutację. Sama też mogli na takiego wykreować. Wielkie pole do popisu Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 W dniu 22.11.2019 o 08:59, Rozi napisał: A spróbujcie zbliżać kamerę na Sama, jak siedzi na łóżku XDDDDDD Kocham Kojimę za takie smaczki, coś wspaniałego. Nie zapomnijcie o kilkukrotnym zblizeniu na krocze xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Ten "ziomuś" od zamawiania pizzy widzę, że ostro testuje moją cierpliwość. I jeszcze szampana sobie zażyczył, którego trzeba nieść w ręce. Z drugiego końca mapy! Ani tu z tyrolki skorzystać, ani nawet liny czy drabiny. Egzo szybkościowe i w drogę. No nie powiem, wyzwanie trochę było, by donieść z 0%, ale się udało. Teraz czekam na kolejne głupie pomysły od zleceniodawcy. W ogóle wcale nie jest to podejrzane xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 313 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 7 godzin temu, cotek napisał: Low Roar - I'll keep coming - kosmiczny utwór Spoko, myślałem że mówisz o czymś innym. Ten kawałek to utwór z pierwszego trailera gry:). Wogóle Low Roar ma dwa kawałki o polskojęzycznych tytułach. Fajnie jak idziesz z tobołami i leci kawałek Poznań lub Gosia:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Kmiot napisał: Ten "ziomuś" od zamawiania pizzy widzę, że ostro testuje moją cierpliwość. I jeszcze szampana sobie zażyczył, którego trzeba nieść w ręce. Z drugiego końca mapy! Ani tu z tyrolki skorzystać, ani nawet liny czy drabiny. Egzo szybkościowe i w drogę. No nie powiem, wyzwanie trochę było, by donieść z 0%, ale się udało. Teraz czekam na kolejne głupie pomysły od zleceniodawcy. W ogóle wcale nie jest to podejrzane xd Przez to, że olałem tego „typa” nie moge dołączyć jego obszaru do sieci chiralnej gdy skończyłem fabułę. Co więcej, nie wiem jak mam zdobyć trofik za podłączenie wszystkich baz. Lepiej to robić. Edytowane 23 listopada 2019 przez Kron997 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 (edytowane) Kron, nie "paplaj" za dużo lepiej to ukryj. Sam jestem w tym problemie ale ponoć wszystko można zdziałać. Edytowane 23 listopada 2019 przez Michał_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 450 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Skończone, dzieło, 10/10 i od jutra wracam na szlak! Co to była za przygoda, Kojima dowaliłeś do pieca. Tego właśnie branża potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Kolejny który wydał na grę rodzinne oszczędności i zastawił szkła babuni, i teraz ze łzami w oczach daje dyche by nie było blamażu Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 46 minut temu, Kron997 napisał: Przez to, że olałem tego „typa” nie moge dołączyć jego obszaru do sieci chiralnej gdy skończyłem fabułę. Co więcej, nie wiem jak mam zdobyć trofik za podłączenie wszystkich baz. Lepiej to robić. Sprawdź maile. Ja też wymasowałem po skończeniu gry. @Kmiot warto robić. Dobra nagroda jest za to. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi