oFi 2 429 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 4 minuty temu, Rozi napisał: Widzę, że gra przerosła możliwości intelektualne, zdarza się. Amelie to Ukryj zawartość Extinction Entity, które ma sprowadzić kolejne wymieranie na Ziemi, szóste. Tak, przeczytaj to jeszcze raz i Spoiler nie sądzisz, że jest to troszkę idiotyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Aaaaa, więc samo założenie fabularne jest wg Ciebie idiotyczne. No to nic nie poradzimy, może poczytaj o tych 5-ciu masowych wymieraniach na Wikipedii i zobaczysz że jest tu bardzo fajna podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Ale co jest idiotyczne? To jest gra science fiction. Nie wiemy jak wyglądały poprzednie EE i nie musimy wiedzieć. Może Amelie zamanifestowała się akurat w ten sposób? Może tamte były czymś innym? @suteq, jak tam ci się końcówka podobała? Opisz wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Soon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 1 minutę temu, Rozi napisał: Ale co jest idiotyczne? To jest gra science fiction. Nie wiemy Ukryj zawartość jak wyglądały poprzednie EE i nie musimy wiedzieć. Może Amelie zamanifestowała się akurat w ten sposób? Może tamte były czymś innym? @suteq, jak tam ci się końcówka podobała? Opisz wrażenia. Spoiler Powinien być plakat ze spoilerem z Amelie lewitującą obok tych 5 gości na niebie Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Mnie te 5 postaci lewitujących nieźle intrygowało przed premierą. Spoiler Miałem nadzieje, że każdy z nich to jakiś ultra boss pojawiający się pod jakąś fajnie zaprojektowaną postacią. No ale NIE xD Edytowane 6 Grudnia 2019 przez cotek Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 2 minuty temu, cotek napisał: Mnie te 5 postaci lewitujących nieźle intrygowało przed premierą. Miałem nadzieje, że każdy z nich to jakiś ultra boss pojawiający się pod jakąś fajnie zaprojektowaną postacią. No ale NIE xD No właśnie Masa rzeczy jest właśnie w ten sposób olana w tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 … ale jak olana? Przecież to są postacie Spoiler sprzed setek miliardów lat, co one mają robić w tej grze? Zdecydowanie w AC Odyssey wszystko będzie Ci się lepiej lepiło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 No ja to zczaiłem i jest luzik. Tylko właśnie przed premierą miałem nadzieję na coś bossowatego Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Spoiler Kojima już 3,5 roku temu pokazał główny trzon fabuły na tym śmiesznym krótkim trailerze, nie dość że przez te 3,5 roku nie zmienił tego troznu tylko go obudował, to jeszcze nie było żadnego wycieku i nikt się nie domyślił co symbolizuje te 5 postaci. Za to wielki szacun i po tym można poznać geniusza który zaczyna rzeźbić i wie co chce wykonać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 32 minuty temu, Michał_K napisał: Aaaaa, więc samo założenie fabularne jest wg Ciebie idiotyczne. No to nic nie poradzimy, może poczytaj o tych 5-ciu masowych wymieraniach na Wikipedii i zobaczysz że jest tu bardzo fajna podstawa. 24 minuty temu, cotek napisał: Mnie te 5 postaci lewitujących nieźle intrygowało przed premierą. Miałem nadzieje, że każdy z nich to jakiś ultra boss pojawiający się pod jakąś fajnie zaprojektowaną postacią. No ale NIE xD czy wy nie lecicie ze spoilerami koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 16 minut temu, Michał_K napisał: … ale jak olana? Przecież to są postacie Ukryj zawartość sprzed setek miliardów lat, co one mają robić w tej grze? Zdecydowanie w AC Odyssey wszystko będzie Ci się lepiej lepiło. Spoiler Amelie tez nie wiadomo jak powstała i dlaczego miała przynieść ostatnie wymarcie populacji. Jest tylko powiedziane, że połączyła się z DS i mogła dawać ludziom moce. Jeden motyw był dla mnie nawet fajny - ten z przytulaniem jak mamy broń. Szkoda, że Amelie zostala równiez olana na końcu, została na swojej plaży i połączenie z Samem zostało przerwane, tyle. 1 minutę temu, BoryzPL napisał: czy wy nie lecicie ze spoilerami koledzy? Radzę unikać tego tematu do czasu zakończenia gry po prostu - bo możesz się po prostu naciąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Fajnie bo po tych kilu godzinach z grą właśnie mnie to denerwowało, że nie widziałem odradka jak paka była pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Swoją drogą nigdy nie miałem sytuacji, żeby we mnie wjechały mule Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Mnie taranowali prawie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Myślę że ocenianie DS na mniej niż 9/10 zdecydowanie może spowodować Spoiler 6-te wdarcie Ludzkość na nie zasługuje. 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) 32 minuty temu, Michał_K napisał: Myślę że ocenianie DS na mniej niż 9/10 zdecydowanie może spowodować Ukryj zawartość 6-te wdarcie Ludzkość na nie zasługuje. Tylko Kojima i ta gra nie zasługuje na 9/10 bo ma scenariusz bez polotu. 9/10 to zasługuje jedyna słuszna gra, która powstała na tym silniku - czyli Horizon - który nawet nie miał dobrych cutscenek, ale tam jakoś wszystko lepiej się trzymało kupy, zakończenie nawet było satysfacjonujące i ten sandbox, który rzeczywiście dawał dużo frajdy. Edytowane 6 Grudnia 2019 przez oFi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Ok, to był taki żarcik, nie chcę zagłady ludzkości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Scenariusz bez polotu ? xD Gameplay bez polotu się zgodzę dla co poniektórych, ale scenariusz ? Beka Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Tak. Fragile na końcu boshe jakie dialogi z kina klasy B albo gorzej. Ci ludzie na prawdę są przerysowani w tej grze, poza Maddsem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) No ale scenariusz =/= postacie, jest to składowa, fakt. Ale jak ten scenariusz jest bez polotu, to ja nie wiem jakiej gierki ma polot dla Ciebie. (chyba, że przytoczysz Silent Hilla 2, to się zgodzę xD ) Edytowane 6 Grudnia 2019 przez cotek Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 10 minut temu, oFi napisał: boshe Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 12 minut temu, cotek napisał: No ale scenariusz =/= postacie, jest to składowa, fakt. Ale jak ten scenariusz jest bez polotu, to ja nie wiem jakiej gierki ma polot dla Ciebie. (chyba, że przytoczysz Silent Hilla 2, to się zgodzę xD ) Ja się odnoszę wyłącznie do dzieł pana arigato Kodżimashta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Aaaa, dla mnie MGSy to kupa, także nie wim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Horizon lepszy scenariusz niż Death Stranding, co ja kurwa czytam O_O Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi