Paolo de Vesir 9 084 Opublikowano piątek o 20:56 Udostępnij Opublikowano piątek o 20:56 Czy taki niszowy to nie wiem, bo trudno o większe nazwisko w branży niż Kojima, ale dla kogoś kto jak ja nie grał nigdy w MGSy - chłop udowodnił swój geniusz czyniąc najbardziej prozaiczną czynność jaką jest chodzenie gameplayem samym w sobie. Do tego niesamowicie klimatyczny, pełen grozy świat i naprawdę mamy tytuł obok którego trudno przejść obojętnie. Wielki gość, grałem na PC (jeszcze na starym GTX1060 i i5 3470, a działało nienajgorzej ), potem na PS5 i teraz postaram się skończyć na XSX. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 263 Opublikowano piątek o 21:03 Udostępnij Opublikowano piątek o 21:03 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Czy taki niszowy to nie wiem, bo trudno o większe nazwisko w branży niż Kojima, ale dla kogoś kto jak ja nie grał nigdy w MGSy - chłop udowodnił swój geniusz czyniąc najbardziej prozaiczną czynność jaką jest chodzenie gameplayem samym w sobie. Do tego niesamowicie klimatyczny, pełen grozy świat i naprawdę mamy tytuł obok którego trudno przejść obojętnie. Wielki gość, grałem na PC (jeszcze na starym GTX1060 i i5 3470, a działało nienajgorzej ), potem na PS5 i teraz postaram się skończyć na XSX. Ta gra ma ciekawą historię, super trailery jak to Kojima, przed premierą jednak gameplaye i kurier, niepewność, wyśmianie, kiepskie jak na Kojime i jego jakość recenzje. Potem nagle odwrót, gracze się poznali, GOTY na TGA, laury od graczy, splendor, sprzedaż, najlepsza ścieżka dźwiękowa od lat okraszona tragiczną śmiercią wokalisty na zapalenie płuc i hypowana niesamowicie część druga. Historia romantyczna:). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
DarkStar 79 Opublikowano piątek o 21:15 Udostępnij Opublikowano piątek o 21:15 3 godziny temu, SnoD napisał(a): Aparat mowy dorosłego Japończyka jest średnio kompatybilny z angielskim. Wiem, wiem. Ale wierzę, że niektórzy potrafią się mimo wszystko nauczyć, a on ma dużo okazji do szlifowania. 2 godziny temu, Bzduras napisał(a): Pamiętam, że na konferencji Xboxa zapowiadając Metal Gear Rising był osobiście na sceniei mówił po angielsku. Nie znałem! Nawet nieźle mu poszło, z typowo japońską wymową, ale dla mnie był zrozumiały. Kurde, ale młodzik z niego Btw nadal nie grałem w Rising... Kupiłem dwa razy, raz na Xboksa (nigdy nie uruchomione) i w tym roku na PC (bo bardzo dobrze działa na Decku AFAIK). Jakoś w okresie premiery byłem zniechęcony tym, że to nie Snake i że nie skradanka, a ja nigdy nie czułem się dobrze w szybkich grach akcji (po latach już patrzę na nie bardziej przychylnym okiem). Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 147 Opublikowano piątek o 21:16 Udostępnij Opublikowano piątek o 21:16 - Xbox Series X is identical to the PS5 version. Even in framerate, both suffer very similar drops in quality mode. - The Xbox versions also include an ultra wide mode. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 263 Opublikowano piątek o 21:18 Udostępnij Opublikowano piątek o 21:18 1 minutę temu, GearsUp napisał(a): - Xbox Series X is identical to the PS5 version. Even in framerate, both suffer very similar drops in quality mode. - The Xbox versions also include an ultra wide mode. Xbox wspiera UW? Ta gra w UW to jest majster, warto obczaić, jak ktoś nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 730 Opublikowano piątek o 21:21 Udostępnij Opublikowano piątek o 21:21 36 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): W sensie Sony ma to w kalendarzu wielkich premier razem z babą z Tsushimy, No i ten Wolverine chyba co? Czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 263 Opublikowano piątek o 21:30 Udostępnij Opublikowano piątek o 21:30 9 minut temu, drozdu7 napisał(a): No i ten Wolverine chyba co? Czy nie? Oficjalnie Wolverine nie dostał nigdy daty, ale zima 2025 by pasowała, jako 3ci duży tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano sobota o 09:36 Udostępnij Opublikowano sobota o 09:36 Natrafilem dzis na cosplay Sama podczas scrollowania randomowych wpisów na fejsie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 408 Opublikowano sobota o 09:52 Udostępnij Opublikowano sobota o 09:52 14 minut temu, _Red_ napisał(a): Natrafilem dzis na cosplay Sama podczas scrollowania randomowych wpisów na fejsie. Właśnie też natrafiłem i chciałem się takim samym screenem podzielić Ciekawe co na to Kojima San? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 729 Opublikowano sobota o 09:54 Udostępnij Opublikowano sobota o 09:54 Poszedł niezły viral, też chciałem wrzucić właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 312 Opublikowano sobota o 18:33 Udostępnij Opublikowano sobota o 18:33 Dwa dni od premiery na XS i już ponad 1.000 recenzji tylko na Store w USA i UK. Musi się całkiem nieźle sprzedawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano sobota o 19:54 Udostępnij Opublikowano sobota o 19:54 Czyli mówicie, że za 85 złotych warto brać bez zastanowienia się Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano sobota o 20:06 Udostępnij Opublikowano sobota o 20:06 Bez zastanowienia to może nie, bo gra jest bardzo specyficzna i nie każdemu podejdzie. Jeśli grałeś kiedyś np. w Snowrunnera albo Mudrunnera i podobało Ci się planowanie, niespieszne tempo i to, że gra wymaga od Ciebie uwagi przy tym co robisz, a do tego lubisz styl Kojimy i mocną filmowość jego gierek to będziesz zachwycony. Jeśli nie - obejrzyj jakąś recenzję i oceń, czy masz szansę się w to wkręcić. Jeśli natomiast nie lubisz wolnego gameplayu, dużej ilości cutscenek i szybko się nudzisz robiąc to samo to raczej nie pokochasz Death Stranding. Ja po zawodzie spowodowanym niezrealizowanym potencjałem MGS V (mówimy o całości i szerszej perspektywie, bo sam gameplay to jest tam 11/10) czułem się naprawdę mocno przeproszony przez Hideo tą grą. Dla mnie 85zł na Xboxie w Play Anywhere to naprawdę świetny deal, ale to jeden z najbardziej polaryzujących tytułów ostatnich lat i warto mieć to na uwadze. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano sobota o 20:11 Udostępnij Opublikowano sobota o 20:11 Ogólnie nigdy nie MGS nie podeszły. Na sonce ominął mnie fenomen, a dwa nie przepadam na skradaniem się, ale właśnie ten enigmatyczny świat, zagadka i filmować DS mnie bardzo mocno zachęca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano sobota o 20:15 Udostępnij Opublikowano sobota o 20:15 Tutaj skradania zbyt dużo nie ma, co najwyżej omijanie przeciwników. Zerknij na recenzję autorów, którym ufasz i będziesz wiedział, czy jest potencjał na dobrze wydane pieniądze. Ode mnie łapka w górę i głos na tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 084 Opublikowano sobota o 20:26 Udostępnij Opublikowano sobota o 20:26 29 minut temu, Sedrak napisał(a): Czyli mówicie, że za 85 złotych warto brać bez zastanowienia się Bywa łatwo się nudzę i potrzebuje bodźców, wtedy DS nie był najlepszym wyborem. Podchodziłem do tej gry kilka razy, ale kiedy poczujesz, że potrzebujesz czegoś co cię wyciszy i z uwagą poświęcisz się tej grze to nagrodzi Cię wyśmienitą, wręcz wykwintną przygodą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano sobota o 21:07 Udostępnij Opublikowano sobota o 21:07 Dawałem grze szansę na PS4, potem na PS5 i mimo przychylnych recenzji i nacisków bym zaszedł dalej, to po 5h kompletnie traciłem zainteresowanie. Ale gra jest typu love or hate, część uwielbia, część olewa, także musisz chyba sam spróbować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 312 Opublikowano niedziela o 07:39 Udostępnij Opublikowano niedziela o 07:39 (edytowane) 13 godzin temu, SnoD napisał(a): Dwa dni od premiery na XS i już ponad 1.000 recenzji tylko na Store w USA i UK. Musi się całkiem nieźle sprzedawać. Z ciekawości sprawdziłem w kilku innych większych krajach i wyszło już co najmniej 2700 recenzji na Xbox Store, więc premiera portu nie przeszła bez echa. Co do polecania, to gra jest na tyle specyficzna, że trzeba samemu spróbować. Edytowane niedziela o 07:46 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano niedziela o 08:54 Udostępnij Opublikowano niedziela o 08:54 12 godzin temu, Sedrak napisał(a): Czyli mówicie, że za 85 złotych warto brać bez zastanowienia się Nie każdemu gra siądzie bo jednak jest specyficzna. Sam odkładałem ogranie chyba z 2 lata, ale jak już zagrałem to się zakochałem w tej grze i już dwa przejścia mam za sobą. I jeszcze na pewno wrócę. Dla mnie sztosik i polecam każdemu bo Kojima tu dał radę 12 godzin temu, Bzduras napisał(a): Tutaj skradania zbyt dużo nie ma, co najwyżej omijanie przeciwników. Zerknij na recenzję autorów, którym ufasz i będziesz wiedział, czy jest potencjał na dobrze wydane pieniądze. Ode mnie łapka w górę i głos na tak. Ja się sporo skradałem bo z reguły te obozy mułów czyściłem z wszystkich wrogów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano niedziela o 08:58 Udostępnij Opublikowano niedziela o 08:58 Ja właśnie mam wyjebane ADHD i gry jak Vampire Survivor po prostu uzależniają mnie jak kokaina, ale źle to na mnie działa i może właśnie taka spokojniejsza gra gdzie będę mógł wyciszyć banię pomoże mi. Dobra dziś wleci zakup i zdam relacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano niedziela o 09:34 Udostępnij Opublikowano niedziela o 09:34 38 minut temu, mario10 napisał(a): Ja się sporo skradałem bo z reguły te obozy mułów czyściłem z wszystkich wrogów Ale to jak wiesz jest opcjonalne i wcale nie musisz robić tego po cichu Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano niedziela o 12:45 Udostępnij Opublikowano niedziela o 12:45 Tak oczywiście, że nie trzeba ale jak już wpadałem do obozu mułów to tajniacko się ich świetnie likwidowało splotem Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 213 Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu dobrze widziec ten watek w multiplatformach. wlaczylem wczoraj na chwile i nadal ciezko sie oderwac od najlepszego chodzenia w historii gier video. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Wczoraj odpaliłem i kurczę jaki to jest mindfuck. No fabularnie to prezentację się fenomenalne, uwielbiam takie klimaty. Drugi spacer z muzyką w tyle, "paczka" na plecach naprawdę fajne wrażenie zrobiło. Grafika też bardzo ładna. Zobaczymy jak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 084 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Nom, ja się też długo zbierałem, ale chyba pora ściągnąć i znów spermić do Fragile zatopić się w jedną z najwspanialszych przygód ever. edit: no nic, po pracy podrywał będę Fragile Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi